Gastromand.dk | 20. November 2018

Scroll to top

Top

460 kommentarer

Pulled Pork Burger – den ultimative grillopskrift

Pulled Pork Burger – den ultimative grillopskrift
Webmasteren

Opskriften har næsten mytisk status i grillkredse, og når man først har lavet og smagt pulled pork ved man hvorfor! Pulled pork er grillopskriften over alle grillopskrifter!

 

Prøv også: Pulled Beef

Og pulled pork er slet ikke så svært, som mange tror og kan sagtens laves i en ganske almindelig Weber-grill – eller en ovn, hvis man er indstillet på at snyde lidt ;-).

Læs også: Gastromands grillopskrifter

Men lad os understrege: Det bliver bedst i grillen, hvor dyret får en masse røg!

Prøv også: Flere suveræne burgeropskrifter

Nedenfor følger opskrift og erfaringer med den ultimative amerikanske grillklassiker. Husk også at tjekke de mere end 400 kommentarer for erfaringer og tips til pulled pork.

Prøv også: Spareribs – Pulled Porks arvtager!

Til 15 personer brugte vi 3x2kg nakkefilet (kødet svinder en del i løbet af 10-12 timer), hvilket resulterede i en ca. pris på latterligt lave 300 kr. for kød til 15 personer!

… og der grilles

 

Læs også: Jagten på den ultimative Chili con Carne

 

4.8 from 45 reviews
Pulled Pork med Coleslaw
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: American
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 15
 
Ingredienser
Udstyr
  • 1stk. kuglegrill el. lign.
  • Træ til røg
  • Grillkul - alternativt briketter
Kød
  • 3x2 kg nakkefilet
Pulled Pork Rub
  • 2 dele (typisk spsk.) salt
  • 3 dele rørsukker
  • 3 dele paprika
  • 2 dele barbecuekrydderi el. lign.
  • 1 del cayennepeber
  • 1 del chillipulver
  • 1 del spidskommen
Tilberedning
Dagen før - Rub 'n' wrap
  1. Dagen før “rubbes” nakkefileten med pulled pork-rubben.
  2. Herefter vikles den ind i vita-wrap og lægges på køl til dagen efter - Lav en ekstra portion rub til at drysse over kødet ved servering!
I ovnen
  1. Ca. 12 timer før forventet spisetid blev de to stege lagt i ovnen ved 110 grader (ja, jeg snød de første to-tre timer, da min krop ikke fungerer optimalt kl. 7.30 på en lørdag :-)).
På Grillen
  1. Opsætning af grill til pulled pork: Vi brugte en 57 cm Weber, som kan opsættes på en af to måder for nemmest at holde grillen omkring de 110 grader (brug et ekstra digitalt stegetermometer til at holde øje med temperaturen i grillen):
  2. KUL: Start med 3-4 stykker kul (kul, ikke briketter) og fyld 3-4 nye kul på med ca. 1 times mellemrum.
  3. BRIKETTER: Stil briketterne i to ringe rundt langs grillens kant, tænd op på et punkt og briketterne skulle gerne antænde hinanden stille og roligt i løbet af dagen
Røg
  1. Kød tager bedst imod røg, når det er råt, derfor kan du med fordel give stegen et skud røg vha. diverse flis-typer - mest almindelige er egetræ og hickory - om træet skal i vand inden er en religionssag...
Tid og sluttemperatur
  1. Efter 10-12 timers venten er sener nedbrudt, fedt smeltet væk og kun det møreste kød er tilbage!
  2. Er der stadig et par timer til du skal spise, så tag kødet ud ved 90 grader og smid et stykke stanniol omkring.
  3. Er serveringen lige op over, lader du stegen blive 93 grader, før du tager den ud og puller
Træk svinet
  1. Kødet trækkes herefter fra hinanden - se billederne
  2. Hæld lidt æblejuice og evt. lidt kold vinegar sauce over kødet
  3. Drys til sidst det trukne kød med den ekstra rub
Noter og anretning
Vi serverede Porken med hjemmelavede burgerboller, kold vinegar sauce, varm barbecue sauce, hjemmelavet Coleslaw – alle sammen opskrifter inspireret af Grillguru.dk

 

Det er nemt, men blot lidt tidskrævende. Pulled pork er og bliver GRILLOPSKRIFTÉN!

Opskrifter på tilbehør

Nyd underværket blive til…

Der grilles…

 

Prøv også: Bacon Explosion – ord er overflødige

 

… og så er vi ved at ha’ en fornuftig kernetemperatur

Heraf navnet: Pulled pork

Det ene fad pulled pork… vi havde selvfølgelig mere end et

Hjemmelavede burgerboller a la Grillkokkerier.dk

Hvis man var en rigtig kød-dreng, så stoppede man her og lagde toppen på.

Men den fik noget lækker hjemmelavet coleslaw

pulled pork burger

Gastromands Pulled Pork Burger

…og lidt ekstra tilbehør i form af øl, fritter og Mad Dog Salad

 

Velbekomme!

Har du spørgsmål til tilberedningen af pulled pork, så gør som mange af vores andre brugere nedenfor og SPØRG LØS!

Kommentarer

  1. Rune Welinde der

    Har lavet samtlige af opskrifterne, med pork i ovn. Mega!

  2. Nicolai

    Jeg lavede i dag nakkekoteletter på grillen, hvor jeg brugte rub’en som marinade. Det blev super godt og kan klart anbefales. Til seks store koteletter var 1 del = 1 tsk. og så puttede jeg det i noget olie og lod det trække i nogle timer.

  3. Vibeke Hvass

    Har lavet det flere gange i oven efter opskriften. Hver gang er en succes, og er nu et must ved sommerfesten. Rester fryses gerne i små portioner, og bruges til pasta eller salat.

  4. Agnete

    Hvordan passede mængden af kød?
    Står og skal lave til godt 30 mennesker, og er lidt i tvivl om hvor meget kød jeg skal bruge, da det er meget forskelligt i div. opskrifter.

    • Hej Agnete. Den passede perfekt. Hvis du regner med 50% svind, er du ikke helt galt på den.

  5. Gitte

    Har en ligeledes en gastroman her hjemme, som generelt er meget underimponeret af det pulled pork han har fået serveret rundt omkring. Lavede det dog alligevel efter ovenstående opskrift. Han var vildt imponeret 😋.

    Jeg må indrømme at være for doven til grillen. I stedet brugte jeg røget chili og paprika i rubben, røgsmagen blev helt autentisk. Desuden lavede jeg svinet i stegepose, bortset fra den sidste time hvor posen blev pillet af og jeg gav høj varme og lidt grill for at få skorpe på kødet. Væsken fra posen blev puttet i gryde og kogt ind imens. Efter svinet var pulled, blev den resterende væske vendt i kødet. Dette istedet for at hælde ekstra krydderi på til sidst.

    Resultatet var en kraftigt smagende saftig pulled pork som var ubeskrivelig lækker sammen med hjemmebagte boller, coleslaw på spidskål og den varme barbecuesauce fra siden her. Det er ny klassiker her i huset.

  6. Maja

    Er “del” det samme som “ dl” i din pilled pork rub opskrift?
    Er i tvivl om mængden?

    • Henrik

      Har lige lavet rubben’ og rub’et 4 stykker. på 1kg og 1 stykke på 2,5kg + der er til at efterkrydder med til slut her til morgen og dertil brugte jeg ca.
      •4 spsk. knust havsalt
      •5 spsk. rørsukker
      •4½ spsk. røget paprika
      •4 spsk. barbecuekrydderi el. lign.
      •2 spsk. cayennepeber
      •2 spsk. chillipulver
      •2 spsk. spidskommen

  7. Søren

    Har brugt opslriften flere gange med at skønt resultat!

    Nu vil jeg prøve kræfter med dampskud. Er det noget der er prøvet af før?

  8. Brian

    Er det muligt at forberede det dagen i forvejen med godt resultat? Skal servere til en tidlig frokost snack og har ikke den store lyst til at stå op midt om natten.

    • Morten

      Kan du ikke have den i ovnen natten over?

      Men ellers har jeg flere gange genvarmet pp med gode resultater

  9. Martin

    Jeg gav min 55 grader over natten så da jeg kom op klokken 9. Så passede det lige perfekt

  10. Line

    Når du skriver til 15 personer er det så en burger til hver eller 2?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: