Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. januar 2021

Scroll to top

Top

42 kommentarer

God til grill: Amerikansk Barbecue Sauce

God til grill: Amerikansk Barbecue Sauce
Webmasteren

En god Amerikansk Barbecue Sauce er helt suveræn som tilbehør til diverse grillretter – men specielt til pulled pork – og så består den af ingredienser, som bør være fast inventar i en hver mands køkken (måske lige bortset fra æblejuice:-)

 

American Barbecue Sauce

4.34 fra 36 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Sauce
Køkken: Amerikansk
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2 rødløg
  • 2 store fed hvidløg
  • 50 gram brun farin
  • 1 dl Teriyaki sauce – kan erstattes af lidt mindre Soya sauce
  • 0,5 dl Soya sauce
  • 2 dl Æblejuice
  • 1 dl Jack Daniels - eller anden whiskey
  • 3-4 “squizz” Tabasco sauce
  • 1 dl Ketchup
  • Evt. en 1/2 tsk. paprika - gerne røget

Sådan gør du

  • Rød-og hvidløg hakkes og steges lysebrune i en gryde
  • Tilsæt de resterende ingredienser
  • Saucen varmes op til kogepunktet, og skal derefter simre i min. 30 minutter under jævnlig omrøring.
  • Når de 30 minutter er gået, kan saucen evt. blendes eller jævnes til den ønskede konsistens
  • Smag saucen til - den skal på én gang være sød, syrlig og stærk
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

PRØV OGSÅ: Basis BBQ-marinade – the one!

Velbekomme!

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Flemming

    5 stars
    Superlækker BBQ sauce! Vil gentage successen her i weekenden med langtidsstegt nakkefilet, dog ikke som Pulled Pork

  2. Ole Kristian Petersen

    5 stars
    Perfekt bbq saus til pulled pork eller burger. Men ikke bruk for mild whiskey, da blir den ikke like god.

  3. Nikolaj

    Den er kanon den her marinade. Da jeg har været så heldig at få en røg-pistol i fødselsdagsgave måtte den lige afprøves på denne marinade som fik et “skud” røg da den var færdig, det blev den bestemt ikke dårligere af. Brugte den i burger. MUMS

  4. Morten

    Jeg plejer at si løgene fra og blende dem med en stavblender , når det hele har kogt et stykke tid. Denne “pulp” kommer jeg så tilbage i sovsen som jævning. Det virker rigtig godt.

  5. Marc

    Er der nogen, der har prøvet med en god cognac i stedet for Jack D? Jeg har desværre ingen whisky liggende.

    • Det er jeg sikker på vil fungere ganske udmærket! :)

  6. Floe

    5 stars
    Hvis man nu har været en dørkarm, og fået jævnet saucen således at den nu har konsistens i gele, hvad er da et trick for at få den rette konsistens tilbage?

    Kunne man evt. varme en portion op inden brug, og tilsætte lidt æblejuice, så den igen er nogenlunde flydende, eller er der en anden måde hvor man kan redde miseren? Jeg ramte smagen lige i øjet, så jeg er en smule knotten på mig selv over at have lavet et major fuck-up i jævningen…

    • Floe

      Hvis nogen kan bruge tippet til noget – det virkede fint. Varmede saucen roligt op og tilsatte en lille skvis æblejuice ad gangen til den igen fik en passende konsistens. Smagte stadig fantastisk!

  7. David S

    Har lavet den for første gang og brugte den til spareribs. Og der var fantastisk! Jeg eksperimenterede også med en anden opskrift der lignede den her, men den her var bedst synes jeg. Det eneste jeg vil prøve næste gang er at hakke et æble med i den også, da det giver lidt konsistent når den får en omgang med stavblenderen.

    Det eneste underlige var at jeg skulle bruge 1 dl Jack D til både den her og den anden opskrift, men flasken er nærmest tom. Vildt mærkeligt…(-;

  8. 5 stars
    Superlækker sauce! Et must til min pulled pork!

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering