Gastromand.dk | 26. September 2018

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Påskelammeryg

Webmasteren

Bedre sent end aldrig:-)

I anledningen af p√•sken skulle der selvf√łlgelig laves lam – i mods√¶tning til tidligere faldt valget p√• lammeRYG og ikke den klassiske K√ėLLE. K√łdet var finere end den lidt grovere k√łlle, men havde heller ikke helt samme karakteristisk lammesmag (postivt eller negativt alt efter hvem man er)

her er den simple opskrift p√• AB’s p√•skelammeryg:

ca. pris 200 kr for 4 personer

1 stk. fersk lammeryg – ca. 1500g (frosen kan bruges i n√łdstilf√¶lde:-)
2 spsk god grov sennep
3 fed hvidl√łg
1 dusk frisk rosmarin

Рskær et snit langs ryggens midte

– frig√łr fedtet fra midten og ud (se billedet)
– gnid k√łdet med f√łrst sennep, derefter presset hvidl√łg og hakket rosmarin
– l√¶g fedtet “p√• plads” igen

Ryggen blev stegt p√• en rist i ovnen p√• f√łlgende m√•de:

30 min ved 160 grader
hvile 30 min
30 min ved 160 grader til en temperatur på 65-70 grader

– Frig√łr filetterne fra benene (husk ogs√• de to m√łrbrad p√• undersiden)
– sk√¶r k√łdet i passende stykker og anret

Velbekomme

Kommentarer

  1. Jónas

    Bruger du varmluft?

  2. Thomas

    Tildækket når den hviler?

Smid en kommentar