Påskelammeryg
Bedre sent end aldrig:-)
I anledningen af påsken skulle der selvfølgelig laves lam – i modsætning til tidligere faldt valget på lammeRYG og ikke den klassiske KØLLE. Kødet var finere end den lidt grovere kølle, men havde heller ikke helt samme karakteristisk lammesmag (postivt eller negativt alt efter hvem man er)
her er den simple opskrift på AB’s påskelammeryg:
ca. pris 200 kr for 4 personer
1 stk. fersk lammeryg – ca. 1500g (frosen kan bruges i nødstilfælde:-)
2 spsk god grov sennep
3 fed hvidløg
1 dusk frisk rosmarin
– skær et snit langs ryggens midte
– frigør fedtet fra midten og ud (se billedet)
– gnid kødet med først sennep, derefter presset hvidløg og hakket rosmarin
– læg fedtet “på plads” igen
Ryggen blev stegt på en rist i ovnen på følgende måde:
30 min ved 160 grader
hvile 30 min
30 min ved 160 grader til en temperatur på 65-70 grader
– Frigør filetterne fra benene (husk også de to mørbrad på undersiden)
– skær kødet i passende stykker og anret
Velbekomme
Stik os en kommentar-
Kan den laves i airfryer?
-
Hvorfor skære fedlaget af? Er det ikke lige godt at ridse i det imens det ligger over?
-
65-70 grader? Så har du da dræbt dyret to gange.
-
Det bliver så denne gamle opskrift jeg har tænkt mig at bruge i morgen, når vi skal have lammeryg til nytår her i Grønland.
-
Tildækket når den hviler?
-
Bruger du varmluft?
Kommentarer