Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 7. december 2024

Scroll to top

Top

50 kommentarer

God til grill: Amerikansk Barbecue Sauce

God til grill: Amerikansk Barbecue Sauce
Webmasteren

En god Amerikansk Barbecue Sauce er helt suveræn som tilbehør til diverse grillretter – men specielt til pulled pork – og så består den af ingredienser, som bør være fast inventar i en hver mands køkken (måske lige bortset fra æblejuice:-)

 

American Barbecue Sauce

4.30 fra 61 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Sauce
Køkken: Amerikansk
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2 rødløg
  • 2 store fed hvidløg
  • 50 gram brun farin
  • 1 dl Teriyaki sauce – kan erstattes af lidt mindre Soya sauce
  • 0,5 dl Soya sauce
  • 2 dl Æblejuice
  • 1 dl Jack Daniels - eller anden whiskey
  • 3-4 “squizz” Tabasco sauce
  • 1 dl Ketchup
  • Evt. en 1/2 tsk. paprika - gerne røget

Sådan gør du

  • Rød-og hvidløg hakkes og steges lysebrune i en gryde
  • Tilsæt de resterende ingredienser
  • Saucen varmes op til kogepunktet, og skal derefter simre i min. 30 minutter under jævnlig omrøring.
  • Når de 30 minutter er gået, kan saucen evt. blendes eller jævnes til den ønskede konsistens
  • Smag saucen til - den skal på én gang være sød, syrlig og stærk
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

PRØV OGSÅ: Basis BBQ-marinade – the one!

Velbekomme!

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Hallo hallo den er så god til skinkesnitzle
    med venlig hilsen nebse72

  2. Nils

    Den lyder godt, men på fredag skal jeg have herre middag, og tænkte at koge nogle stegeben og der efter grille dem og pensle dem med denne sauce, kan det lade sig gøre, eller skal det serveres ved siden af ???
    Nils

  3. Steffen

    Det er intet mindre end en genial “sovs” jeg har nu et par gange lavet dobbelt op, og hældt på flaske, selvfølgelig JD-flasken, den var Tom…..!O) en lille smule atamon i sovsen efter den er kommet ud af kog, rens flasken godt, og trylle rolle, så har du kold sovs på flaske, lige til at tage frem næste gang du laver PP, eller hvor den nu kunne hjælpe et måltid med at blive endnu bedere, jeg ved ikke hvor længe den kan holde sig, men jeg har haft den i over en mdr. Uden problemer

  4. Margrethe

    Tilslutter mig koret af tilhængere af denne sauce.
    Mand, en eksplosion af smag, der er i den :-)
    Brugte 50/50 soya og teriaykisauce.

  5. Sanne

    Fantastisk sauce – har dog skåret en smule i soyaen… Laver kæmpe portion når jeg er i gang og fryser i mindre portioner, det er perfekt :-)

  6. Ejkens

    For satan!…..
    Den var god, jeg kogte den godt med og spirede den en lillesmule op med cayennepeber. Det var en bragede succes.

  7. Jonas Dinesen

    4 stars
    Hej,
    Jeg er i skrivende stund ved at lae snydeversioneb af PP, og tænker at lave denne BBQ sovs til. Jeg erstatter Teriyaki sovs med soya. Desuden erstatter jeg Jack D med Jameson (+ evt en sjat ekstra farin for at kompensere for sødmen i JD). Jeg har desværre ikke tabasco. Kan det bedst betale sig at undlade den helt eller erstatte med en tsk cayeen+ 1 tsk røget paprika?

    • Hej Jonas – jo da – ingen problemer der, der er ikke helt det samme, men i det store hele, så gør det ikke så meget! Snydeversion siger du tsk, tsk, tsk :-) Men pøj-pøj med det!

  8. Michael Andersen

    Kan BBQ soucen fryses ned?

    • Jane

      Ja, den kan sagtens fryses :)

  9. Nullesfar

    5 stars
    Man kan kun begå en fejl ved denne sovs,,,, at lave for lidt !

  10. KVOXTRUP

    Hvad foreslår du man jævner BBQ saucen med? Eller kan det koges så meget ind at den bliver tyk, når den er kølet ned? den skal bruges kold i morgen til pulled pork…
    Tusind tak for en fantastisk samling opskrifter og gode råd her på bloggen:-)

    • flundberg

      Mit bud ville være majsstivelse eller kartoffelstivelse. Det giver en tykkere konsistens, og den bevares klar og ikke grumset, som hvis man brugte mel.

      Yderligere inddampning er også en mulighed i stedet for jævning, men så skal man passe på, at den ikke derved bliver for kraftig.

  11. 2 stars
    Jeg synes godt nok at denne sauce smager MEGET af teyriaki og soya sovs. Jeg tror jeg må prøve at røre noget paprika i.

    • Hej Mads.

      Tak for feedback! Det er naturligvis smag og behag, så det handler om at få tilpasset saucen til dine smagsløg – det er klart:)

      Håber det bliver spiseligt?

  12. Opfølgning

  13. Kan den holde 3 dage på køl ???

    • Hej Dennis. Det skulle jeg mene, men nok heller ikke meget mere:-)

  14. Kasper K

    Hej derude..
    Skal i gang med at lave denne BBQ sauce men har ikke Jack D.. Kan se der er prøvet med en mørk rom længere oppe.. Mit spørgsmål er om man ville kunne erstatte Jack D med en Red Label? Ved der er stor forskel, men Red Label er lige hvad jeg ligger inde med..
    Mvh

  15. Kristina

    Hvor mange personer er denne sauce til?
    15 ligesom PP og vinegar sauce?
    Mvh Kristina:)

    • Hej Kristina.

      Det er da en fejl, at det ikke står i opskriften. Jeg vil mene, at den rækker til 8-10 burgere. Lav rigeligt – det er en populær sauce! :)

  16. Lasse

    Jeg tilføjer røget paprika til denne sauce, og synes den vinder rigtigt meget ved det.

  17. KIm

    Lavede denne til min første omgang PP i weekenden. Var løbet tør for Jack D, men brugte istedet en meget mørk Jamaica rom. Det blev rigtig godt, med en meget intens smag.

  18. Michael Rasmussen

    hej hej
    ville lige høre om man servere den varm eller kold?
    hvor længe kan den holde sig på køl?

    mvh michael

    • Jeg har altid serveret den varm/lun. Og den kan sagtens holde sig nogle i køleskabet:)

  19. M

    Hvis man lader den småsimre i 40 minutter får den efter min mening er passende konsistens.

Smid en kommentar

4.30 from 61 votes (52 ratings without comment)

Opskrift Vurdering