Nytårskur: Vildsvin-burger med grønkålsslaw | | Gastromand.dk Nytårskur: Vildsvin-burger med grønkålsslaw – Gastromand.dk

Gastromand.dk | 22. September 2017

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Nytårskur: Vildsvin-burger med grønkålsslaw

Nytårskur: Vildsvin-burger med grønkålsslaw
Familiefaren

Det er vinter, det er kold, det er den bedste undskyldning for at gå all-in på de gode vildtretter, som mange har det med at glemme. Selv om vi ikke (officielt) har vilde vildsvin i Danmark, så er det ikke en spise du bør snyde dig selv for!

De seneste år er der begyndt at indvandre vildsvin i Sønderjylland og de har spredt sig rundt omkring i Jylland. Det er ikke sådan, at Danmark officielt har vilde vildsvin endnu men alligevel er der faktisk jagttid på dem. Om du er ivrig jæger eller ej, så er vildsvin en dejlig spise og når Asterix og Obelix nu elsker dem så højt, så må der jo være noget om snakken…

Klar til 12 timer i ovnen…

Jeg fik ideen til at lave noget vildsvin efter jeg havde lavet studs i forbindelse med et indlæg om Sideways, hvor Kalu havde været så flinke at fremsende lidt kød. Efterfølgende tænkte jeg, at det kunne være spændende at lave noget mere vildt, så derfor fik jeg også vildsvin i forskellige udskæringer tilsendt – hakket, filet og et godt stykke bov som er brugt her.

Svin på den "Vilde" måde: Vildsvine Burger med Coleslaw
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Vildsvin
  • 1,5 Vildsvine bov, kan købes hos Kalu
  • 1 omgang pulledpork rub se linket længere nede
  • 1 omgang tålmodighed
Råsyltet agurk
  • 1 agurk
  • Et lille bund dild eller lignende jeg brugte faktisk citronmelisse
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. hele peber korn
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
Colwslaw
  • 1 pose grøntkål - tror måske det er 1 kilo - men det fylder intet når det bliver rykket af
  • 4-6 gulerødder
Coleslaw Marinade
  • 2 spsk. sød sennep - alternativt dijonsennep blandet med lidt honning eller sukker
  • 1 dl æblecidereddike - andre eddiker kan naturligvis bruges
  • 2 tsk salt - du kan med fordel bruge urte- eller sellerisalt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. Stødt spidskommen
  • friskkværnet peber
Coleslaw dressing
  • 2 dl creme fraiche - jeg brugte 18%
  • 2½ dl hjemmelavet mayonaise - alternativt Hellmann’s
  • salt og peber
  • 2-3 tsk. sukker
Tilbehør
  • 1 æble skåret i tynde skiver
Tilberedning
Vildsvin
  1. Rub svinet gundigt og film det hårdt! Bum!
  2. Smid det på køl i 24 timer
  3. Tænd ovnen på 110 grader og sæt en bradepande med vand neden under.
  4. Sæt svinet ind og lad det hygge sig i 12 timer
Råsyltet agurk
  1. Skær agurken i tynde skiver på et mandolinjern og tilsæt alt andet i et glas som kan lukkes lufttæt, pluk krydderurten, så frigiver du mere smag.
  2. Smid det hele på køl et par timer, så det når at trække smag.
Coleslaw
  1. Snit grønkålen fint
  2. Riv gulerødder på et rivejern
  3. Bland kål og gulerod sammen.
  4. Rør marinaden sammen
  5. Bland kål og gulerødder i marinaden – vi brugte en stor plastikpose
  6. Lad det trække i ca. 60 min. I køleskabet
  7. Rør coleslaw-dressingen af ingredienserne – smagen skal naturligvis være let sødlig
  8. Hæld marinaden fra kålblandingen
  9. Kom kålblandingen i coleslaw-dressingen og vend det hel rundt, umiddelbart før servering.

Masser af rub…

Mit bedste bud er, at du sikker meget nemt kan røre en mayo selv ikke? Ellers er opskriften her – det er virkelig nemt og blære faktorren er ret høj! Det eneste som en sjælden gang går galt er faktisk når temperaturen på æggene og olie er for forskellig – så lad det ligge en time udenfor køleskabet, så er du næsten 100 % sikker.

Coleslaw the nordic way…

Meyer laver nogle ret lækre burgerboller og hvis du er lidt doven eller bare som mig ikke altid synes det er det fedeste i verden at bage, så er det en ret god løsning.

Meyers Burgerboller – ja jeg var lidt doven den dag…

En af aftenens vine…

Hele denne ide med at lave vildtretter stammer jo faktisk fra en sending “Jagtvin” fra Supervin i Nordjylland, hvor deres gode forhandler har fundet nogle spændende bud på vin der gør sig god til vildt. Normalt så bryder jeg mig ikke om at bruge udtrykke “God til Prisen”, da jeg synes det er for slidt og for nemt et lable af sætte på en vin, men for pokker i dette tilfælde gør jeg en undtagelse. Denne Brunello gør det godt og navnlig hvis du er til en vin med syre. Reelt ville den også kunne bruges til julemaden, men det er jo slut nu. Udover syren har den også fedme og flot balance. God duft af mørke bær og skovbund. Den har en tørhed, som for mig gør at den ikke bliver for voldsom når man drikker den. Videre giver den godt modspil til den fede vildsvine burger, og når den så koster 139,95 ved køb af 6 stk., så må man tage hatten af.

Efter ca. 10 timer…

Skær dem ultra tyndt…

Hvis du ikke er jæger eller gerne vil have nogle mere eksotiske udskæringer som fx Zebra, så kan jeg virkelig varmt anbefale Kalu som leverandør – de holder til i Kødbyen på Vesterbro og leverer nogle virkelig gode udskæringer – denne er ingen undtagelse.

Den her kan vist godt tåle at blive vist igen – awesome Barolo!

Ready to Rock!

Så er der vist bare tilbage at sige – holy fuck – og ja jeg bander altså lidt i de her indlæg – det er en del af friheden ved at være blogger – vi kan sige tingene ligeud og lidt bandeord fremmer altså forståelsen! Så holy fuck burgeren sparker røv! Vildsvinet er smagsfuldt og intenst, som du kender fra vildt og kombineret med grønkål og en fed mayo, så er det bare heaven!

Kommentarer

  1. Jesper

    Hvor glæder jeg mig da til, at prøve opskriften af, men ikke mindst at få rykket proppen af den Barolo, som jeg købte i november, hvis den er så awesome. Købte i øvrigt også Brunello’en – fantastico. :-)

    • Hej Jesper – jeg synes fandme det er godt – nu skal du så huske, at jeg gik ind med den værste frygt for den, som jeg også skriver og så var det bare så overraskende godt – jeg har bestilt et par ekstra flasker lige for at dobbelt tjekke :-)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: