Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. marts 2019

Scroll to top

Top

12 kommentarer

Food on Film – take 6: Ostrich steak with Highliner on the side

Food on Film – take 6: Ostrich steak with Highliner on the side
Familiefaren

Det er alt for længe siden vi har lavet en omgang Food On Film – hånden på hjertet var årsagen nok, at jeg var brændt tør for ideer – it happens sometimes, men heldigvis varer det kun et split sekund!

Hvis du tilfældigvis har nogle 2007'ere liggende så drik dem nu - det smager himmelsk!

 

Egentlig var planen at stege en omgang ribeye og cote du boeuf men det er sgu ved at være slidt. Årsagen er, at jeg er i gang med at teste pander for Le Creuset og er kommet til en støbejernspande, hvilket jo er oplagt. I stedet for kom vi til at snakke om, at jeg aldrig har fået lavet et indlæg om min favoritfilm Sideways, som nok er den film jeg har set flest gange med forskellige venner og bekendte. Udover at filmen er fantastisk og virkelig velinstrueret, så drikker de oversøisk Pinot Noir – er du inkarneret så drikker du Highliner fra Hitching Post.

Miles og Maya hygger med vin lige inden Miles taler over sig... UPS!

Miles og Maya hygger med vin lige inden Miles taler over sig… UPS!

Nogle år tilbage så bestilte nogle kollegaer og jeg en ordentlig omgang Highliner fra Hitch Post Winery som er deres top of the line udgave, videre er det også den Miles og Jack drikker flere gange i filmen, så ja det er oplagt. At vinen så er pisse lækker er en anden side af sagen.

Miles & Jack til deres første tasting...

Miles & Jack til deres første tasting…

Senest drak jeg den sidste årgang 2007 jeg havde og ja, det var fucking awesome. At jeg så kom i tanke om, at der skulle laves Food On Film var måske mindre gennemtænkt – men når det er lørdag aften og man har lyst til Pinor Noir så bliver man svag og åbner det bedste man kan finde. Heldigvis var Husted Vin i Kødbyen hurtige til at levere et par flasker til weekenden og da Kalu som jeg erfarede ligger 50 meter derfra kunne levere studs – så var banen sgu kridtet op.

5.0 from 1 reviews
Food on Film – take 6: The Ostrich steak
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
Struds
  • 4x125 gram Strudsefilet (Kalu har mulighed for at levere fersk)
  • Smør
  • Olie til stegning
  • Salt/Peber
Sweet Mash
  • 500 gram Sweet Potato
  • 250 gram gulerødder
  • 50 gram smør
  • Salt/peber
Sauce
  • 2 dl god fond
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk dijon sennep
  • Salt/Peber
Tilberedning
Struds
  1. Varm en god støbejernspande (Jeg brugte den nye Le Creuset) godt op.
  2. Smelt smør, lad det bruse af.
  3. Tilsæt olie så det kan klare højere temperatur
  4. Hvis du er ægte Gastromand så flamberer du dem lige i bourbon eller cognac og det er du jo ikke?
  5. Steg bøfferne ved høj varme på begge sider og skrue ned til middelsvag varme hvor du steger dem færdige.
  6. Lad dem trække imens du laver saucen.
  7. Lad panden være du skal bruge den til saucen.
Sweet Mash
  1. Skræl kartoflerne og gulerødderne
  2. Skær dem i mindre stykker og kog dem i 25 min til de er helt møre
  3. Hæld vandet fra og lad dem dampe af i 5 min så overskydende vand forsvinder
  4. Tilsæt smør salt og peber og mos dem grundigt evt. hurtigt tilsidst med en stavblender
  5. Pynt med persille eller timian
Sauce
  1. Du skal bruge panden du brugte til studsebøfferne.
  2. Varm den op igen og kog den af med din fond.
  3. Tilsæt dijon sennep og creme fraiche og lad det koge godt sammen i ca. 5 min.
  4. Smag til med salt og peber.

 

All you need...

All you need…

Som I nok husker er vi i gang med en lille opgave for Le Creuset, hvor der skal afprøves lidt pander. Egentlig skulle det ikke blive til helt så mange indlæg, men jeg lod mig rive lidt med. Først var det Double Down en KFC Remake så var det Flødekartofler, som fik sygt mange besøgende – I må have sukket for den opskrift – nu er det struds. I teorien kunne jeg have brugt alle de 3 pander til denne ret – men når man nu har en støbejernspande og der skal steges kød så er denne jo oplagt.

Vores kommende tests!

Vores kommende tests!

Den er noget nemmere at svinge rundt med en de to andre Le Creuset pander jeg har – det er bestemt ikke en letvægter. Den kan naturligvis tåle højere varme end normale pander og varmer du den godt op er varmefordelingen i top. Nu kender jeg den sidste pande i testen deres Non-Stick, som er virkelig lækker og nemt at håndtere, da jeg har testet den tidligere. Den har så ikke samme overflade som støbejern, men gør det vildt godt og er så nemt at håndtere.

Hvis du døjer med stegeskorpen så brug en brænder...

Hvis du døjer med stegeskorpen så brug en brænder…

Under tiden skulle panden udvikle patina som fungerer som sliplet – så derfor skal du ikke vaske den op med sæbe eller smide den i opvaskemaskinen – Note to self!

Swwet Mash!

Sweopskriftet Mash!

Hvad så med vinen? Egentlig er det ret simpel – er du til Pinot Noir med lidt mere volume, kraft og varme end du finder i Bourgogne i denne prisklasse og er du til oversøisk? Hvis ja, så er Highliner formegentlig lige noget for dig. Den har den karakteristiske “Bourgogne/Pinot” duft af jordbær, jordbund og en lille smule røg over sig – for mig er det bare blevet en storfavorit og ærgrer mig over at jeg ikke købte flere årgang 2007 og 2008 da de kunne købes til diskrete 220 kr. Hvis du er omkring Kødbyen, så har Paté Paté den faktisk også på kortet – vist også på glas hvis du er heldig!

Highliner fra Hitching Post...

Highliner fra Hitching Post…

Den svære del kommer så nu – for spiser Miles og Jack rent faktisk struds? Vi ved at Jack løber sværs gennem en strudsefarm efter at have knaldet hende den småtykke servitrice fra restauraten den sidste aften – tjek! Vi ser også studser flere gange i filmen hvor de kører gennem Santa Barbara – tjek! De spiser ikke struds på den første aften hvor Miles, Maya, Jack og Stephanie er ude og spise sammen, da vi hører tjeneren gennemgår menuen, i øvrigt den aften hvor Jack får et meltdown og ringer til eks-konen – BTW – Dont drink and dial – tjek! Hvad så?

Miles going crazy!

Miles going crazy!

Jeg har det lidt som om nogen har plantet en ide i mit hoved, når jeg går i gang med den slags – så jeg endte med at skrive til Hitching Post Restauranten i Buellton – som jo eksisterer i virkeligheden for at høre dem ad – desværre vente de aldrig tilbage. Derfor er nedenstående mit bedste bud på den ret, som Miles & Jack spiser på Hitchingpost – billederne taler vist for sig selv.

Som jeg forestiller mig Miles og Jack spiste det på Hitching Post...

Som jeg forestiller mig Miles og Jack spiste det på Hitching Post…

Dermed må det blive min fortolkning af retten, som blev som billederne viser. Jeg kan berette at gæsterne var glade.

Det smager fantastisk...

Det smager fantastisk…

Hvis du lige som mig er lige så vild med Sideways og vil lave samme setup, så kan du bestille Hitchpost Highliner hos Hustedvin og struds hos Kalu, som nærmest ligger side om side i Kødbyen.

Kommentarer

  1. Det er i sandhed en fantastisk god film.

    Har ikke prøvet Highlineren, men de virkede også begejstrede for den i filmen.

    Hmm…må se om man kan lave en god cocktail, tilsat pinot noir.

    • Hej Morten – jeg elsker den film! Jeg har analyseret på den på kryds og tværs så mange gange! Du skal prøve Highliner – hvis du bor i KBH i nærheden af Kødbyen så har Paté Paté den på kortet ellers har Hudstedvin den naturligvis også! Haha – hvis du finder på en så sig lige til!

      • Bab

        Kihoskh har den også altid stående. I det hele taget et vildt vin-udvalg for en døgnkiosk…

        • Hey Bab – Hvor er det henne? Og ja lyder ret vildt for en døgnkiosk?

          • Bab

            Hjørnet af Sdr Boulevard og Dybbølsgade. https://www.kihoskh.dk/

          • Årh ja – legendarisk! De har alt! Bor lige i nærheden når jeg er her… tak for tippet!

          • Bab

            Ølkælderen er også et kig værd!

          • Bab – du styrer!

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: