Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. marts 2019

Scroll to top

Top

20 kommentarer

Fantastiske Flødekartofler med 2 slags ost og bacon

Fantastiske Flødekartofler med 2 slags ost og bacon
Familiefaren

Torsdag på GM-Headquarters – eller med andre ord I Webmasterens køkken jammer vi lidt omkring kommende opskrifter, da jeg pludselig nævner, at den står på flødestuvede kartofler til næstkommende familiefest. Det hedder flødekartofler tordner Webmasteren!

Derefter er der ikke langt fra tanke til handling! Egentlig er det underligt, at vi aldrig har lavet en god gammeldags omgang flødekartofler? Og hvad er tricket til den ultimative version egentlig? Jeg ringer til min gamle Mormor som er den bedste til den slags – ”Piskefløde min dreng og hold ikke igen er svaret!”

Så langt så godt, men vi skal lige en tur over Atlanten for at finde inspiration til den ultimative udgave – to slags ost, bacon og løg – det er The Gastromand Way!

Stålpanden klarede faktisk bacon ganske fint - dog ikke ved helt høj varme...

Stålpanden klarede faktisk bacon ganske fint – dog ikke ved helt høj varme…

All you need (is love)...

All you need (is love)…

Lige nu har vi en lille opgave kørende med Le Creuset så kunne man lige så godt udnytte situationen og få testet om deres pander kan klare en tur i ovnen. Jeg valgte at bruge stålpanden, som også var med i forrige indlæg om The Double Down et remake af Kentucky Fried Chickens klassiker da den har højeste sider. Det fungerede glimrende og faktisk bedre end da jeg valgte at fritere i den – og nej det skulle jeg måske heller ikke have gjort, men den skulle jo testes ikke?

KFC Remake: The Double Down


4.0 from 1 reviews
Stuvede kartofler - The Gastromand Way
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
  • 500 gram kartofler
  • 2 store håndfulde ost af din favorit
  • 2 pakker bacon
  • 1 stort løg
  • 250 ml piskefløde
  • Masser af salt og peber
Tilberedning
  1. Varm panden godt op og steg bacon sprødt. Læg det til side.
  2. Hak løget fint og svits det gyldent i det overskydende fedt. Læg dem til side.
  3. Knus nu bacon og bland det med løgnene.
  4. Rens kartoflerne eller skræl dem og skær dem i tynde skiver – jeg var sgu lidt for ivrig så de blev faktisk for tykke hos mig – tyndt er bedre. Giv dem en ordentlig omgang salt og peber.
  5. Læg nu kartoflerne pænt i en ring.
  6. Tilsæt halvdelen af fløden.
  7. Tilsæt halvdelen af løg/bacon-blandingen.
  8. Tilsæt halvdelen af osten.
  9. Gentag processen til der ikke er mere.
  10. Tænd ovnen på 170 grader og sæt panden ind i ca. 1½ time.

Verdens bedste hjælpler i et køkken - Smilla på 6 år!

Verdens bedste hjælpler i et køkken – Smilla på 6 år!

Retten er noget af det nemmeste at lave, faktisk kan jeg ikke tage hele æren, da min mindste datter Smilla lavede det meste og faktisk var det hendes ide, at lægge kartoflerne i en “ring” – det havde jeg ikke tænkt på.

Efter 45 min...

Efter 45 min…

 

En smuk ret bliver det sgu aldrig...

En smuk ret bliver det sgu aldrig…

Hvad spiser du så til – ja hvis det skal være helt rigtigt og det skal det så en honning glaseret skinke ellers tænker jeg faktisk også godt man kunne snige en culottesteg på grillen – så er der sgu 80’er fest i gaden! Men med den mængde ost, bacon, løg og fløde så er der faktisk rigeligt til at retten kan stå alene!

Hvordan laver du flødekartofler?

 

Kommentarer

  1. Toke Thomsen

    Hej Gastromand!

    Opskriften lyder lækker. Hjemme hos os, gør vi det dog lidt anderledes.
    Vi forkoger kartoflerne, lader dem køle lidt af, og skærer dem i skiver á 0.5 cm. Så steger vi, ligesom jer, bacon og løg, og gemmer det til side. Læg nu halvdelen af kartoflerne i et fad. Top op med halvdelen af løg/bacon. Derefter smækker vi 50/50
    mornay (hjemmelavet med masser parmasan) og fløde over kartoflerne. Gentag lagene en gang mere, og slut af med et godt lag revet ost. Vi bruger oftest en lagret cheddar, og en anden lagret ost. Hvis det skal være lidt dyrt, så bruger vi den sorte Prima Donna. Så smider man 1 time i ovnen på 200 grader. OBS! den første halve time skal man dække fadet med staniol, så osten ikke bliver sort.
    Velbekomme!

    • Slet ikke dumt Toke – men hvorfor forkoge kartoflerne? Det er vel reelt ikke nødvendigt vel? God stil med en mornay :-) GM Godkender!

      • Toke Thomsen

        Vi forkoger dem fordi vi synes, at det ligesom “forener” sovsen og kartoflerne bedre. Det hele bliver bare mere integreret. Hvis man kan sige det sådan. Det afhænger måske af hvilken sort kartofler, man anvender. Og desuden har kartoflerne derved afgivet det værste stivelse, til kogevandet, og derved får vi en mere cremet og lidt “flødekartoffel”
        Vi kan også finde på at tilføje en god portion fintsnittede porrer, før det kommer i ovnen :)

        • Hej Toke – det giver mening – men naturligvis meget afhængig af sorten – jeg tror jeg valgte den lidt dovne løsning med at lave det hele på én gang… Porer siger du? :-) Tjo…

  2. Fynboen

    Det vil jeg sgu lave i morgen!

    • Do it – perfekt søndagsret!

      • Fynboen

        Det er efter ordre fra den anden halvdel. Jeg retter bare ind :-D

  3. Nikolaj

    Hvor er hvidløggen???
    Aaaarh okay, ved godt at det deler vandene, men jeg putter det sgu altid i.

    TIl gengæld vil jeg ikke høre nogen som helst brokke sig, når jeg siger at der mangler: MUSKATNØD!!!!!

    Og hvis man siger nej til det, ja så kan man godt forberede sig på, at være den første der ryger, når madrevolutionen kommer, og jeg derefter er diktator!

    • Hej Nikolaj – de er faktisk i – retter lige opskriften til – dem glemte jeg – men muskatnød er undladt, sådan lavede hverken min Mormor eller Far den – jeg ved godt nogen smider det i – så det vil jeg da blot opfordre dig til – make it your own recipe! :-)

  4. Amarkaneren

    Enig med den muskatnød, men må indrømme at jeg aldrig har gjort mig i ost i mine flødekartofler. Det må jeg prøve næste gang!

    • Fyr den endelig af med osten – A little cheddar makes it all better! Muskat må du endelig bruge…

  5. Anja Lykkegaard

    Hehe – jeg sjusker Big time ?
    Men jeg får nu ALTID ros for mine flødekartofler alligevel ??

    En pose købte kartoffelskiver smækkes i et fad. To snittede porre lægges ovenpå, og to pakker bacontern.
    En halv liter piskefløde og en halv liter morney sovs piskes sammen med tre-fire pressede hvidløg, masser af røget paprika og aromat, salt op pepper ( smag til det skal smage af noget, kartoflerne tager en del salt, men husk bacon også er saltet )
    Hæld over fadet og i ovnen i en times tid på 175 grader ( det må ikke blive mørk!)

    Hertil ” bacon majs salat ”
    Snit en grøn pepperfrugt i tern. Steg to pakker bacontern sprød, tilsæt den grønne pepper og en dåse majs, lad stå ved svag varme i bacon fedtet ca 20 min – det smager så englene synger ??

    Hertil en langtidstest fed coulottesteg der er mør og RØD ??

    Og selvf!!!! Færdigkøbte hvidløgsflutes ????

    • Købt hvidløgsflutes gør det bare til den fuldendte “80’er” ret Anja – tak for kommentaren, der er ingen tvivl om, at flødekartofler står mange kært!

  6. Kaptajnen

    Det havde været lettere med en tur til Frankrig end helt over atlanten…

    Så havde i fundet Tartiflette… En kartoffel favorit her ombord…

    • Det er modtaget Hr. Kaptajn :-) Og ja, det holder bestemt også…

  7. Lars Holdgaard

    Helt vild sød fortælling :) Jeg laver dine kartofler på torsdag! Lyder megalækkert!

    • Tak Lars – den slags kommentarer varmer bare! God dag!

  8. Maria Sørensen

    Hvilken ost bruger du? :-)

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: