Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. september 2021

Scroll to top

Top

32 kommentarer

Verdens bedste tomatsauce… med SMØR!

Ravioli og parmesan på verdens bedste tomatsauce
Webmasteren
Verdens bedste tomatsauce - med SMØR!
Ravioli og parmesan på verdens bedste tomatsauce

En god tomatsauce er en fantastisk spise… Her får du vores udgave på en opskrift – naturligvis med rigeligt smør!

Tomatsaucen er meget simpelt at lave og resultatet lige så fantastisk. Der er ikke noget med dyre olier eller hemmelige italienske krydderier, nej all it takes er et par dåser flåede tomater af god kvalitet, 1 løg og en omgang smør – det bliver ikke meget nemmere. Dog skader det aldrig med en sjat kvalitets olivenolie. Denne er opskrift på tomatsauce er perfekt til din pastaret.

Ravioli og parmesan på verdens bedste tomatsauce

Tomatsauce

Verdens bedste tomatsauce – med SMØR!
4.23 fra 40 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2 dåser flåede tomater af god kvalitet (det er ikke sæson for tomater)
  • 1 stk stort løg – skåret i mindre stykker
  • 70 g Smør kommer der lidt mere i, skader det ikke
  • Salt
  • Sukker
  • Frisk basilikum, timian eller rosmarin (valgfri)
  • 1-2 fed Hvidløg (valgfri)
  • 1 lille håndfuld Champignon der simre og blendes med (valgfri)

Sådan gør du

  • Put ingredienserne i en gryde og lad saucen simre i min. 45 min.
  • Blend det hele med din stavblender – vi kører med en Bamix :)

Noter

Ingen hokus pokus (selvom det kan virke sådan), blot lidt tid i gryden.
Kombinationen tomat, løg, smør giver den rigeste basissauce, der smager af sol og sommer. Jeg bruger saucen som base for samtlige mine tomatsaucer og tuner så alt efter humør og temperament. 
Som sagt bruger jeg saucen som base for næsten samtlige mine tomatsaucer. Nogle af mine favorittunes er listet som de valgfri elementer i opskriften.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Gourmet Chef Kragge

    1 star
    Gastromand min bare!!!
    Hvis du vil kalde en tomatsovs gastro så kan du da i det mindste basere sovsen på friske tomater og så bygge den op derfra…
    Her er et forslag ;-)
    1-1½kg Friske tomater
    4-6 fed hvidløg
    2-4 peberfrugter
    1 dusk frisk basilikum
    1 par gulerødder revne
    1 æble revet
    100g smør (brug rigtig smør for bedste resultat)

    1. I en gryde med kogende skoldes tomaterne som du har lavet et kryds i toppen på så skindet er nemt at få af.
    2. Kom så smør i en gryde ved lav varme og kom så de let hakkede tomater i sammen med peberfrugt, gulerødder og æble… lad de simre lidt og kom så hvidløg & basilikum i og lad det simre ca 30min.
    Således har du en super lækker tomatsovs…
    Ps. Hvis man er doven kan man jo benyttes sig af dåsetomater (3-4 ds) men resultatet og smagen bliver derefter ;-)

  2. Heidi

    5 stars
    Problemet med den her opskrift er, at folk tror jeg er fattig siden jeg ofte spiser denne tomatsovs sammen med hjemmelavet pasta til ❤️

    Tak for opskriften! :D

  3. Sussie

    5 stars
    Mums

  4. Birgitte Moltke-Leth

    Den bedste tomatsovs jeg har lavet, dog lavet på friske tomater fra drivhuset – uhmmmm

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering