Gastromand.dk | 22. November 2017

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Gammel “Madam Blå” fabrik får nyt liv med spansk stemning på Nørrebro

Gammel “Madam Blå” fabrik får nyt liv med spansk stemning på Nørrebro
Familiefaren

Du kender sikkert allerede Paté Paté, Bibendum, Props, Adendum, Antidote, Falernum, Vinbodegaen, Au Bistrot og Hustedvin i Kødbyen ikke? Hvis ikke så er det på høje tid, at du lærer manden bag successen at kende! Han hedder Kenn Husted og han leverer verdensklasse vin til os tørstige Københavnere – nu leverer hans også spansk mad på Nørrebro! 

Hvis du holder af autentisk spansk mad, så er der med at lytte med, for La Fabrica er et godt bud til dig der elsker den uformelle stemning, enkelt og velsmagende mad og ikke mindst vin i verdenklasse til gode penge.

God stemning…

“Madam Blå”

Tidligere var der en lille fabrik på adressen som lavede de kendte kaffekander, som du sikkert husker fra din Mormor eller Mors hjem (kommer lidt an på hvor gammel du er) kaldet “Madam Blå” – nu er Rantzausgade 22 omdannet til en charmerende spansk restaurant som kombinerer et åbent køkken, et stort spiseområde og en lille hyggelig vinbutik.

Den “lille” vinbutik – Hvilken ville du vælge?

La Fabrica er rustikt indrettet og virker mest af alt som et storkøkken du træder ind i. Vi ankommer en tirsdag aften til Nørrebro efter én af mine lange ture på jobbet, hvor jeg har været på farten det meste af dagen. Jeg har brug for mad og vin – lidt som enhver helt har efter et slag er udkæmpet. Præcis denne dag har jeg ikke lyst til gourmet og mad med alt for mange detaljer (Michelin fx) så derfor er La Fabrica perfekt.

“Hitching Post” kan også tale spansk

Du kan vælge mellem en menu med 9 forskellige retter hvor du får 4 serveringer. Ellers har de et glimrende ala carte kort med småretter (Para Picar) og en række større-retter (Raciones) – ikke at forveksle med forretter og hovedretter. Vi afviger lidt fra min normale rutine og fravælger faktisk menuen. Vi spørger tjeneren hvad han vil mene er passende af retter alt i alt, hvor han svarer ca. 3-4 stk – Vi kigger på hinanden og smiler – dejligt når man tænker ens – det er slet ikke nok!

Elsker østers…

Vi vælger derfor østers med eddike, purlæg og citron – 37 kr. stk. – helt fair pris i øvrigt – seleccion de charcuteria, croquetas med gris og foie gras, cangrejo de concha blanda – soft-shell krabbe hvis dit spanske er rustent, pimentos de padron og pan con tomate.

Estragon mayo…

Lidt coldcuts…

ibérico skinke, pimentos de padron og soft shell crab…

Hertil går jeg direkte i flæsket på vinkortet og bestiller of the rails en Highliner Hometown på Pinot Noir som bestemt ikke er spansk – men fra USA. Jeg kender Hitching Post som laver Highliner virkelig godt og ved deres vine har masser af fylde og sagtens kan hamle op med de spanske retter. Hvis du ikke kender Hitching Post endnu og er vild med Pinot Noir så hermed en anbefaling – de holder, og så kan du passe sætte filmen “Sideways” på ved siden af imens – pure heaven.

Elsker de Sideways citater…

Hitching Post – du skuffer bare aldrig!

Læs også “Food on Film – Sideways

Tilbage til maden! Man bliver sjældent skuffet når Kenn Husted sætter sig for bordenden og det er heller ikke tilfældet her. Maden er velsmagende og godt lavet – nu havde jeg min spanske forbindelse med og hun er jo som bekendt halv-spanier så derfor en hård kritiker! Men selv hun måtte erkende, at det var god mad til pengene. Nu fik vi rigeligt med mad og set i bagklogskabens klare lys bestilte vi måske en kende for meget, men vi skulle jo gerne godt rundt på kortet.

Højdepunkterne

Det er svært at vælge, men skulle jeg tvinges vil jeg faktisk sige, at Pan Con Tomate med ristet surdejsbrød med tomat og ibérico skinke – helt enkelt og velsmagende! Ellers burde du prøve deres croquetas med gris og ikke mindst deres grillet onglet med ansjoser, aubergine og hjertesalat! Igen helt simpelt og lavet til perfektion.

Lam og Onglet – måske lidt for meget mad…

“Andehjerter til dessert”

Vi er godt mætte men synes alligevel lige vi skal have det sidste med, så i stedet for dessert så vælger vi en omgang stege andehjerter med chimchurri og lime – måske lidt over the top – men godt det smagte det og mætte det blev vi!

Vores “dessert”… og ja, jeg spiste op!

Vi sender lange øje efter en flaske “Boom Boom” på Shiraz som en tjener kommer gående med og kort efter har vi begge et glas som bliver vores sidste på aftenen. Hvis du ikke kender “Boom Boom” fra Charles Smith og hvis du holder af oversøiske dråber i bedste marmelade stil så er denne lige dig!

Boom Boom! Fra Charles Smith – virkelig en saftbombe…

Alt i alt har vi spist for ca. 750 kr. for samtlige retter, og vi har fået mere end rigeligt – faktisk vil jeg sige, at vi kunne have nøjes med 2-3 retter mindre! Så reelt kunne du sagtens spise dig mæt for 200-300 kr. pr. mand. Ellers er der som sagt La Fabrica smagemenu hvor du får 9 forskellige retter for 350 kr. Vinen kan du købe i stort set alle prisklasser, men det er her hvor La Fabrica henter deres avance – ikke dermed sagt det er dyrt – blot en konstatering. Vores “Hometown” ligger til 450 kr. og storebroren til denne “Highliner” ligger til 600 kr, hvilket ca. dobbelt op i forhold til indkøb udenfor restauranten.

Vi elsker spansk på Gastromand – også maden!

Jeg vil mene, at Kenn Husted har åbnet endnu et sted, som nok skal blive velbesøgt – hyggen, charmen og det spansk inspirerede køkken krydret med lækker indbydende vin er en ret godt opskrift på en succes.

Smid en kommentar