Gastromand.dk | 22. April 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Gastromand goes Guldkroen: Fernet Branca & Tarteletter ad libitum

Gastromand goes Guldkroen: Fernet Branca & Tarteletter ad libitum
Familiefaren

De fleste kender “Grisen” p√• N√łrrebro som har taget Danmark med storm hele to gange, hvor deres B√łfsandwich er k√•ret til Danmarks bedste. Umut Sakarya er det kendte herlige ansigt udad til, som med tyrkisk afstamning laver traditionel dansk mad med uendelig meget k√¶rlighed!

Efter Grisens succes valgte Umut, at √•bne endnu en restaurant, som ogs√• tager udgangspunkt i de danske r√łdder og herlige spisevaner. Denne gang er det dog ikke grillbars klassikere som b√łfsandwich, fl√¶skestegsburgere og p√łlsemix der st√•r √łverst p√• dagsordenen. Det er i stedet frikadeller med stuvet hvidk√•l, tarteletter med h√łns og aspages, dansk kylling med skilt sovs og wiener schnitzel med masser af sm√łr, smag og k√¶rlighed.

“Alt p√• √©t Br√¶t”…

Vi ankommer en s√łndag sidst p√• eftermiddagen, hvor solen har st√•et h√łjt over N√łrrebro. Jeg er skrubsulten og klar til at indtage hvad som helst. Vi bliver m√łdt af Umut, som vi efterh√•nden har m√łdt en del gange. Hans gode hum√łr og k√¶rlighed til mad er noget vi p√• Gastromand priser h√łjt. Jeg beder Umut finde noget vi kan starte ud med imens vi bestemmer os. Kort efter kommer der en kande guld√łl og en tallerken med hjemmelavede godter. Fl√¶skesv√¶r, franske kartofler, √łlp√łlser og √¶g der har ligget i r√łdbede – kunne ogs√• v√¶re sol√¶g, men Umut forklarer, at det nok skla komme.

En lille sidevogn eller to…

Alt er hjemmelavet og som sidevogn f√•r vi lige en Fernet Branca med v√¶rten. Det smager godt og stiller vores sult imens vi kigger p√• kortet. Dybest set vil man jo bare smage det hele t√¶nker jeg – s√• vi bestiller lidt af hvert og deler p√• halvvejen. Kort efter kommer der 3 tarteletter og et lakset√•rn – s√• 80’er agtigt som noget kan v√¶re. Smagen er god og fed – ingen tvivl om tarteletterne er lavet af sm√łr!

Laksetårn!

De kan ogs√• bestilles ad libitum…

Man kan kun elske denne form for mad, hvis man har bare lidt hang til nostalgi. Selv t√¶nker jeg tilbage til min Morfar og Mormors stue p√• R√łdh√¶ttevej i N√łrresundby t√¶t p√• hvor jeg er vokset op – det kunne lige s√• godt have v√¶ret serveret der tilbage i 1985.

Wiener Schnitzel med dreng…

S√• til hovedretten, hvor jeg hopper p√• en god velvoksen¬†wiener schnitzel med dreng og brasede kartofler og naturligvis med ekstra sm√łrsovs til – shit det er fed mad, men man forh√łres hurtigt af det og f√•r lyst til mere. Min medspiser som er min spanske forbindelse jeg efterh√•nden har n√¶vnt nogle gange f√•r frikadeller – hele 3 stk. som virkelig er store samt en god omgang stuvet hvidk√•l – og ja der er brugt godt med s√łdm√¶lk.

Frikadeller til en fuldvoksen mand…

Selv om vi er mætte og satte får vi lige en ekstra Fernet Brance og slapper af. Jeg observerer gæsterne i lokalet hvor der sidder et par stilede fyre som, der er tatoveret overalt! De deler en flaske PSI fra danske Peter Sisseck og sludrer. Så er der en flok turister og flere ældre mennesker som lader til at nyde en omgang tarteletter ad libitum! Kort sagt РUmut rammer temmelig bredt.

Desserten bliver noget af en omgang for Umut insisterer p√•, at vi lige skal smage det hele. F√łrst r√łdgr√łd med fl√łde – jeg kunne sv√¶rge p√•, at min gamle far stod i k√łkkenet og havde lavet den! S√• regnbueis som er helt hjemmelavet og smager dejligt. Vi slutter med en Irish Coffee og friteret Camembert – holy fuck!

Som da min Far lavede den…

Et hvert barns dr√łmmedessert…

Vi sm√¶kker Umut en h√łj femmer og betaler regningen, som lyder p√• ca. 900 kr. for det hele og der blev eftersk√¶nket √łl flere gange. Heldigvis holder cyklen til mine ekstra 10 kg og heldigvis g√•r det lidt ned af bakke.

Den ultimative klassiker…

 

Gud hvor vi savner ham…

Hvis du elsker dansk mad, autentisk stemning og Birthe Kj√¶r p√• anl√¶gget imens du sk√•ler i Fernet Branca og guld√łl og indtager store danske retter s√• er Guldkroen det bedste bud i K√łbenhavn lige nu – det t√łr vi godt anbefale! Vi takker for en fantastisk middag og ser frem til at komme igen meget snart!

Smid en kommentar