Gastromand.dk | 22. August 2017

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Gastromand goes Guldkroen: Fernet Branca & Tarteletter ad libitum

Gastromand goes Guldkroen: Fernet Branca & Tarteletter ad libitum
Familiefaren

De fleste kender “Grisen” på Nørrebro som har taget Danmark med storm hele to gange, hvor deres Bøfsandwich er kåret til Danmarks bedste. Umut Sakarya er det kendte herlige ansigt udad til, som med tyrkisk afstamning laver traditionel dansk mad med uendelig meget kærlighed!

Efter Grisens succes valgte Umut, at åbne endnu en restaurant, som også tager udgangspunkt i de danske rødder og herlige spisevaner. Denne gang er det dog ikke grillbars klassikere som bøfsandwich, flæskestegsburgere og pølsemix der står øverst på dagsordenen. Det er i stedet frikadeller med stuvet hvidkål, tarteletter med høns og aspages, dansk kylling med skilt sovs og wiener schnitzel med masser af smør, smag og kærlighed.

“Alt på ét Bræt”…

Vi ankommer en søndag sidst på eftermiddagen, hvor solen har stået højt over Nørrebro. Jeg er skrubsulten og klar til at indtage hvad som helst. Vi bliver mødt af Umut, som vi efterhånden har mødt en del gange. Hans gode humør og kærlighed til mad er noget vi på Gastromand priser højt. Jeg beder Umut finde noget vi kan starte ud med imens vi bestemmer os. Kort efter kommer der en kande guldøl og en tallerken med hjemmelavede godter. Flæskesvær, franske kartofler, ølpølser og æg der har ligget i rødbede – kunne også være solæg, men Umut forklarer, at det nok skla komme.

En lille sidevogn eller to…

Alt er hjemmelavet og som sidevogn får vi lige en Fernet Branca med værten. Det smager godt og stiller vores sult imens vi kigger på kortet. Dybest set vil man jo bare smage det hele tænker jeg – så vi bestiller lidt af hvert og deler på halvvejen. Kort efter kommer der 3 tarteletter og et laksetårn – så 80’er agtigt som noget kan være. Smagen er god og fed – ingen tvivl om tarteletterne er lavet af smør!

Laksetårn!

De kan også bestilles ad libitum…

Man kan kun elske denne form for mad, hvis man har bare lidt hang til nostalgi. Selv tænker jeg tilbage til min Morfar og Mormors stue på Rødhættevej i Nørresundby tæt på hvor jeg er vokset op – det kunne lige så godt have været serveret der tilbage i 1985.

Wiener Schnitzel med dreng…

Så til hovedretten, hvor jeg hopper på en god velvoksen wiener schnitzel med dreng og brasede kartofler og naturligvis med ekstra smørsovs til – shit det er fed mad, men man forhøres hurtigt af det og får lyst til mere. Min medspiser som er min spanske forbindelse jeg efterhånden har nævnt nogle gange får frikadeller – hele 3 stk. som virkelig er store samt en god omgang stuvet hvidkål – og ja der er brugt godt med sødmælk.

Frikadeller til en fuldvoksen mand…

Selv om vi er mætte og satte får vi lige en ekstra Fernet Brance og slapper af. Jeg observerer gæsterne i lokalet hvor der sidder et par stilede fyre som, der er tatoveret overalt! De deler en flaske PSI fra danske Peter Sisseck og sludrer. Så er der en flok turister og flere ældre mennesker som lader til at nyde en omgang tarteletter ad libitum! Kort sagt – Umut rammer temmelig bredt.

Desserten bliver noget af en omgang for Umut insisterer på, at vi lige skal smage det hele. Først rødgrød med fløde – jeg kunne sværge på, at min gamle far stod i køkkenet og havde lavet den! Så regnbueis som er helt hjemmelavet og smager dejligt. Vi slutter med en Irish Coffee og friteret Camembert – holy fuck!

Som da min Far lavede den…

Et hvert barns drømmedessert…

Vi smækker Umut en høj femmer og betaler regningen, som lyder på ca. 900 kr. for det hele og der blev efterskænket øl flere gange. Heldigvis holder cyklen til mine ekstra 10 kg og heldigvis går det lidt ned af bakke.

Den ultimative klassiker…

 

Gud hvor vi savner ham…

Hvis du elsker dansk mad, autentisk stemning og Birthe Kjær på anlægget imens du skåler i Fernet Branca og guldøl og indtager store danske retter så er Guldkroen det bedste bud i København lige nu – det tør vi godt anbefale! Vi takker for en fantastisk middag og ser frem til at komme igen meget snart!

Smid en kommentar