Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. maj 2019

Scroll to top

Top

7 kommentarer

KFC Remake: The Double Down

KFC Remake: The Double Down
Gastromand

“Mcdonalds – Mcdonalds Kentucky Fried Chicken and a Pizza Hut” – kender i den sang? Den er meget underholdende – prøv lige at synge den lidt…så varmer jeg panderne op til et remake af KFC’s Double Down…

Nogle ting skal bare holdes helt plain og det skal den her “Burger”. Det er måske en tilsnigelse at kalde den en burger, for den har ingen brød – så er du nede med LCHF, så er det lige før, at du kan være med men også kun lige før! The Double Down er en awesome kyllinge-bacon-burger fra Kentcky Fried Chicken, som adskillige har lavet i et remake – men aldrig på Gastromand! Det eneste lidt underlige er bare, at der ikke er nogle boller i burgeren – men til gengæld i stedet to dobbelt panerede stykker kyllingebryst mellem double bacon, cheese og ikke mindst “The Connells Special Sauce!” som var temmelig svær at hacke – men det lykkes vist. Lad os kigge på panderne inden vi starter, de er nemlig en vigtig spiller her.

Perfektion?

Perfektion?

Gear: Le Creuset

Sagen er nemlig den, at vi har fået til opgave at teste lidt pander fra Le Creuset, hvilket ikke er første gang. Opgaven er simpel – der er 3 forskellige pander i scope. Støbejern, Stål og Aluminium, lav noget mad – se om det fungerer! Til denne opskrift kunne jeg i teorien have valgt at bruge alle panderne, men endte med stålpanden. Årsagen er, at den skal kunne klare nogle bank og høj temperatur med den brandvarme olie til kyllingen.

Det er fransk ja?

Det er fransk ja?

Opskriften – The Double Down

KFC Remake: The Double Down

0 fra 0 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Double Down

  • 2 store stykker kyllinge bryst eller 4 mindre som kan bankes flade
  • 8 stykker bacon
  • 8 stykker ost - gerne noget forskelligt du synes godt om
  • 2 æg
  • Mel til panering
  • Panko til panering
  • Masser af solsikke olie til stegning
  • Salt/Peber

Special Sauce

  • 3 spsk ketchup
  • 3 spsek mayonaise
  • 1 tsk sennep
  • ½ spsk revet peberrod
  • ½ tsk cayenna peber
  • ½ tsk knust chili
  • Salt/peber

Sådan gør du

Double Down

  • Hvis du har 2 stykker store kyllingebryst skærer du dem pænt igennem så de er så ensartede som muligt. Hvis du har 4 stykker banker du dem lidt flade med en bred kniv.
  • Find 3 tallerkener og hæl mel sammen med salt og peber, sammenrørt æg og panko op.
  • Varm en pande op med 1 dl olie mindst.
  • Vend nu kyllingen i mel, æg, panko og så direkte på panden.
  • Det er svært at styre olien men den skal være middelsvag ellers bliver den branket inden den bliver gennemstegt. Imens laver du saucen.

Special Sauce

  • Riv peberroden og bland det sammen med alle ingredienserne - det er muligt du skal have det gennem en Bamix!
  • Så skal der bygges.
  • Et stykke kylling, sauce, 2 stykker ost, 2 stykker bacon, sauce, 2 stykker ost, 2 stykker bacon og til sidst et stykke kylling.
  • Hvis du har en bordgrill, så smider du dem deri - ellers tilbage på panden hvor du lige holde dem nede med et grydelåg indtil osten er smeltet.
  • Pak dem ind som vist på billedet.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Havde det lidt underligt med peberrod i en dressing - men det fungerer...

Havde det lidt underligt med peberrod i en dressing – men det fungerer…

Ingredienser til The Connells Special Sauce!

Ingredienser til The Connells Special Sauce!

The Connells Special Sauce...

The Colonel’s Special Sauce…

“The Colonel’s Special Sauce”

“The Colonel’s Special Sauce” var lidt af en udfordring, da kæder som KFC typisk holder den slags meget hemmeligt. Dog er der flere på nettet, som har hacket. Det lader til, at samtlige er enige om, at det er en blanding af ketchup, barbecue sauce, mayonnaise og sennep – derefter kommer the tricky part – det er peberrod, som giver noget skarphed og denne “special sauce”. Trust me – it works!

Havde lige en ekstra pande i brug - Toughened Non-stick...

Havde lige en ekstra pande i brug – Toughened Non-stick…

Når man nu har fået 3 pander til test, så er det jo meget svært ikke at lege med dem alle sammen – så Toughened Non-Stick blev også brændt af. Bacon fungerer absolut glimrende her på, men mere om det i næste indlæg. 

Dagens udvalgte...

Dagens udvalgte…

Det blev som sagt stålpanden som gik en ordentlig omgang med det ristede kylilngebryster. Jeg må sige, at det fungerer – panden ligger godt i hånden, den er nem at “smide” rundt med og de høje kanter gør, at det er nemt at håndtere fx som her store mængder fedt stof. Jeg må sige, at jeg frygtede lidt hvordan pande ville se ud bagefter, men efter en god omgang med kogende vand og opvaskemiddel var den faktisk kørende igen.

Fried Chicken...

Fried Chicken…

Smid den gerne på en grill - hvis du har The Smart Grill Pro gør det bestemt ikke noget...

Smid den gerne på en grill – hvis du har The Smart Grill Pro gør det bestemt ikke noget…

“Burgeren” holder – Gæsterne var meget tilfredse navnlig Webmasteren som tydeligvis havde tunge tømmermænd efter den traditionelle ugentlige bytur.

Hvis du napper to er du fandme hård...

Hvis du napper to er du fandme hård…

Imens du sidder og overvejer hvordan du hurtigst muligt kan få lavet The Double Down kunne du jo lige kigge forbi hjemmesiden for Le Creuset.

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Nikolaj

    Mon ikke den danske civilist mener “The Colonel’s special sauce”? ;o)

    Obersten ville vende sig i graven, og han kræver mindst 22 armbøjninger som undskyldning :o)

  2. Bækgaard

    Haha. Tænkte nok der kom en anmeldelse af Le Creuset, når du nu har haft papkassen liggende udenfor hele ugen.

    Hvordan er håndtaget gjort fast? Nitter eller skruer? Synes ofte, at de modeller der er skruet fast, der går håndtaget løs og skal strammes jævnligt. Men har også haft en nittet udgave, hvor nitterne blev løse, og håndtaget fløj rundt.

    • Hehe – jeps – der kommer 2 mere Bækgaard :-) De er nittet fuldstændig fast, sådan gør Le Creuset – jeg har et par andre af deres letvægtspander og det er samme stil, de holder forsat. Jeg tror vist de fleste er stoppet med skruer efterhånden, for du har helt ret – hvis der er lidt vægt på panden og man lige svinger den rundt giver de så meget meget lidt, men efter 100 gange, så begynder de at slippe…

Smid en kommentar