Gastromand.dk | 24. April 2017

Scroll to top

Top

41 kommentarer

Weekendtest: Radvaad All Steel

Weekendtest: Radvaad All Steel
Familiefaren

Vi elsker pander her på Gastromand, det er suverænt det bedste du kan have i et køkken. Jeg foretrækker helt sikkert at stege og svitse på en pande frem for en gryde, det skyldes at jeg har lettere ved at styre det, og har mere kontrol over min madlavningSå når muligheden for at teste endnu en pande byder sig, så springer jeg på…

Vi har efterhånden testet en del pander på Gastromand, og selve om DeBuyer blev nævnt flere gange i kommentarene af Le Creuset-panderne i sidste test, som værende noget af det bedste og mest uopslidelige, så er det ikke dem vi skal have under spotlight denne gang. Det er Raadvads All Steel pande.

Raadvad All Steel...

Raadvad All Steel…

All Steel - Perfekt overflad til stegning...

All Steel – Perfekt overflad til stegning…

Udseende og førstehåndsindtryk

De lover meget – perfektion – lad os se på det! Det virker umiddelbart til at være en tung og robust pande at få i hånden. Men sådan virker alle pander ved første øjekast. Den har et noget længere håndtag end “normalt” og ekstra høje kanter. Overfalden er glat og belægningen ikke noget jeg umiddelbart har set før, det er ikke vores traditionelle teflon-belægning. Den har vægten med sig, men ikke lige umiddelbart en let pande, at svinge rundt med. Nå, lad os kigge nærmere på det i “live-action”.

Høje kanter på panden, som gør den egnet til sautering...

Høje kanter på panden, som gør den egnet til sautering…

Materialevalg og kvalitet

Belægningen kaldes Ceratec-belægning og er næsten det samme som støbejern, men ikke helt – den er lettere. Videre er det keramisk fremstillet og tåler tilsyneladende højere temperatur end PTFE/Teflon-belægning. Denne belægning skulle også have en god varmefordeling. De lange “kolde” greb er bedre og ligger godt i hånden. Du føler du har kontrol med panden. Jeg tænker lidt ved mig selv, at der skal være nogle meget stærke nitter for at grebet ikke kommer til at side løst med tiden. Alene vægten på panden uden indhold føles tungt, så den skal kunne holde til noget, ellers står du med et løst siddende håndtag om 6 måneder. Det vender vi tilbage til.

Jeg kan frygte, at håndtaget ikke holder i længden...

Jeg kan frygte, at håndtaget ikke holder i længden…

Selve testen

Et eller andet sagde mig fra starten af, at denne pande ikke lige var til at slide op. Jeg kan godt garantere jer, at vi tester panderne til det yderste, de får tærsk ved høje temperaturer, de bliver overhældt med koldt vand efter stegning og i det hele taget en hård opvækst. Men hvis de så klarer skærene, så er vi heller ikke bange for at anbefale dem. Raadvads All Steel har fået samme tur, endda lidt hårdere end normalt.

Bare lige for at vide, at den bliver brugt...

Bare lige for at vise, at den bliver brugt…

Roastbeef to the test...

Roastbeef to the test…

En lille økologisk roastbeef klarer den også...

En lille økologisk roastbeef klarer den også…

Jeg har lavet stort set alt hvad der kan laves på en pande på dem. Der er stegt, pølser, bøffer, æg, grøntsager i alle afskygninger og sauteret, braiseret og flamberet. Panden forbliver faktisk som ny. Det virker som om, at denne overflade bare holder bedre og er mindre modtagelig overfor redskaber du bruger når du steger. Imponerende nok er den meget nem at rengøre, faktisk den nemmeste pande jeg nogensinde har brugt. Skidtet forsvinder med varmt vand og det går hurtigt. Jeg har lavet vores sædvandlige test med vand, for både at se varmefordelingen på panden, men også hvor hurtig den er, for fart det kan vi Gastromænd også godt lide!

Fin varme fordeling...

Fin varme fordeling…

1 dl vand på panden: 3…2…1…GO!

Efter 20 sekunder: Vandet begynder at småkoge.
Efter 41 sekunder: Godt i vandet og koger lystigt.
Efter 58 sekunder: Vandet buldrerkoger voldsomt og næsten helt ud til kanten.

Panden bliver ca. 325-330 grader varm og stopper så her, faktisk havde jeg regnet med, at den ville blive ved indtil over 400 grader, men du kan roligt smide dine bøffer på den og forvente perfekt stegeskorpe. Til sidst har jeg stegt i flere forskellige typer af fedtstof, olie, smør, kokosolie og animalskfedt, resultatet forbliver det samme, panden leverer – ja perfekt resultat.

Temperaturen stopper ca. ved 325 grader og forbliver her...

Temperaturen stopper ca. ved 325 grader og forbliver her…

Dommen

Jeg må sige, at det kommer lidt bagpå mig, men denne pande er virkelig god. Jeg har tidligere testet Raadvads NOH imod Scanpans IQ, hvor begge faktisk mistede en stjerne efter noget tid, da de blev slidt op for hurtigt. Raadvads NOH har denne specielle belægning, som gør at temperaturen stopper ved ca. 260 grader, problemet med den er så bare, at belægningen er meget sart og krakelerer nemt. Så paraderne var oppe inden vi startede. Dem må jeg så hellere fjerne nu, hands down! All Steel er i en helt anden liga. Jeg kan lige så godt sige, at den sparker røv på alle områder. Min eneste lille frygt er pt. at den med tiden vil komme til at blive løs i håndtaget pga. af vægten på panden. Hvis den gør det, så mister den en stjerne, hvis ikke. Så har vi med et seriøst kvalitetestro produkt at gøre her. Prisen ligger på 699.- i vejledende, hvilket er ret rimeligt – hvis du ser den på tilbud, så vil jeg råde dig at slå til – tag to stk. når du er i gang! Den mangler lidt Gastromand-faktor, men vi er tæt på top-karakter. Det bliver til 5 meget store stjerner.

5/6 Gastromands Bedømmelse' data-recalc-dims=

Tekniske specs
Ceratec-belægning

Tåler maskinopvask
Ovnvarme op til 250º C.
Vejl. Pris kr. 699.95
Forhandler: radvad.com

Kommentarer

  1. Mathias

    Hej gastromænd.

    Jeg endte med at bytte min Zwilling Spirit pande til denne, da jeg for anden gang ville returnere Zwillingpanden, som endte med at være en meget stor skuffelse.

    Ekspedienten i Imerco havde selv en Raadvad All Steel, og anbefalede denne i stedet. Kan med det samme sige, at den har fungeret meget bedre!
    Den kan tåle at give en stegeskorpe uden at brænde på. Efter et par måneder er panden ikke helt som ny, men overfladen er stadig fin.

    Vær opmærksom på, at håndtaget er ret stort. Så stort, at panden desværre er for stor til at komme ind i komfuret.

    • Hej Mathias – det forstår jeg godt – faktisk har vi også anmeldt Zwilling http://gastromand.dk/zwilling-spirit-pande/ som får en nogenlunde anmeldelse, men desværre så dør panderne jo med tiden og typisk for hurtigt. Indtil videre så fungerer den godt – mht. til sidste – så kommer det jo an på hvor stor din ovn er :-)

  2. Kasper T

    Jeg har slidt både WMF og Zwilling med keramiske belægninger op med lynets hast. Begge har været gigantiske skuffelser.
    Lige nu bruger jeg en Ikea 365 pande (som har en fin balance mellem pris/kvalitet), en rustfri stålpande (tefal tror jeg) og DeBuyer.

    Glæder mig til at høre hvordan Raadvad klarer tidens tand.

    • Hej Kasper, DeBuyer kommer konstant op som værende godt, jeg lover vi får skidtet testet godt og grundigt. Mht. IKEA kan jeg ikke helt vurdere om det er den billige pris, som overbeviser folk eller om de rent faktisk også fungerer? Ligger nogle af dem ikke helt ned til 200 kr. på tilbud?

  3. Justice

    Super test Mads. Det bliver interessant at se den op i mod Debuyer panderne som jo ikke har sliplet belægning og kræver lidt vedligehold med olie i starten indtil de har fået naturlig sliplet efter brug.

    • Justice – tror jeg har rost dit alias før :-) Men tak for det – jeg er igang med at tage kontakt til Debuyer, så må vi se om de fungerer bedre. Hvordan vedligeholdes de?

  4. Andreas

    Vil I sige, at Raadvad’en er bedre end Le Creuset’en? Også hvis man ikke tager pris med i regnestykket?

  5. kenneth

    Lige nu på tilbud til 349 i inspiration og har lige været det i imerco

    • Den rykker fortsat – jeg synes I skal slå til! Tak for det Kenneth!

  6. Rikke

    Jeg skal have skiftet mine pander ud. Jeg tænker at jeg gerne vil have to pander til alt det almindelige og så en Le Creuset støbejernspande til når der skal steges igennem. Ville det ikke være et fornuftigt set-up? Til de to “alt muligt pander” overvejet jeg både Raadvad All Steel, som pt. er til kr. 350 i Inspiration eller La Creuset Toughened non stick som jeg har fundet til kr. 650. I har givet dem samme karakter, så er det prisen jeg skal lade råde?

    • Hej Rikke – beklager det sene svar – hvis du kan få All Steel til den pris så køb den – måske endda to, det er vildt billigt. Da jeg testede var prisen det dobbelte. Lige pt. klarer de sig begge godt – forskellen er, at All Steel er tungere og har højere kanter, så hvis du laver noget med væske, så er den lidt bedre. Omvendt så er All Steel tungere og ikke så nem at svinge rundt med. Men hvis prisen sig halvdelen på All Steel, så er det det oplagte og bedste valg…

      Håber det hjalp…

  7. Rikke

    Hej igen. Jeg købte to raadvad på tilbud og de er klart meget bedre end de gamle jamie olliver. Så jeg er rigtig glad for købet. Jeg har dog stadig den udfordring at min 21 cm induktionszone ikke kan varme 28 cm stegepanden (23cm i bunden) op helt ud til kanten. Vil jeg have samme udfordring med en støbejernspande (le creuset) på 28 cm, eller vil den være bedre til at fordele varme til der hvor den ikke bliver direkte “opvarmet”?
    Og så lige et spørgmål mere: Er der nogen der har erfaring med eva solo xo sauterpande på 28 cm? Er den så god til at fordele varmen ud til kanten og op ad siderne, som de siger? Eller er en 24 cm et mere sikkert valg?

    • Le Creuset er nok bedre til at tage varmen helt rundt, da det er ren støbejern, men det er sgu også voldsom. Lyder underligt med din induktionszone – hvilket mærke er det? Hvis du har problemer med varmefordeling, så er det nok bedre at gå efter de mindre pander, men din induktion burde kunne sende varmen rundt. Jeg kender ikke Eva Solos pander, kun gryderne, som er ganske fine…

  8. Rikke

    Det er en Voss induktionskogesektion, så den skulle jo være i orden.

    • Ja, sådan en havde jeg før, det burde ikke være problemet…

  9. Halløj, fedt forum :)

    I kunne også kigge på/ forsøge at “hærge” en Hackman Hard Face pande..
    Jeg har benyttet Hackman igennem de sidste 14 år, i den almindelige version (ikke NOH)

    Jeg købte nr 2 for 3 år siden, da den 1. (All-steel version) led en uværdig død efter en voldsom frugt flambering i flydende sukker tilsat rom, på kul-grill. -Men indtil da ingen store problemer, ud over et par småridse efter hård behandling med metalværktøj!

    Så vidt jeg husker, så opfandt Hackman NOH bunden for nogle år siden.
    Kan se at Fiskars nu ejer både Raadvad og Hackman.
    -Pudsigt nok så laver Raadvad også NOH nu ;)

    De bedste Hackman anbefalinger herfra :)

    • Hej Brinus – jamen helt sikkert, det burde vi da i hvert fald – tiden står bare mest på julevin og bobler lige nu, men det skal vi da have kigget på i det nye år. du har sgu også været hård ved den hvis du har haft den på kuglegrill ved høj temperatur og så med sukker på :-) Hold da op! Men godt gået! De skal sgu testes til de yderste!

  10. Bjarne

    Hej i stuen
    Anbefalede du stadig panden ? Eller er der kommet nyt kram
    Min obh skal begraves og mangler nye pander af top kvalitet
    De skal kunne klare nogle tæsk, da jeg laver meget mad

    • Hej Bjarne, beklager det sene svar – ja det gør den faktisk – jeg har på en eller anden måde fået noget brændt fast på den, men det skulle bare have med skuresvampen så var det god igen – anbefalingen står ved magt :-)

  11. Erik

    Disse ting har jeg lært når det kommer til pander af denne type:
    – Panden skal varmes langsomt op
    – Metalredskaber er absolut no go!
    – Lad den køle af før den rengøres.
    Jeg har gasblus og de “æder” sliplet og keramiske pander når man som jeg ikke altid passer på.

    • Hej Erik – helt sikkert og gode råd medmindre man er voldsom med dem – og så forkorter man naturligt levetiden, sådan er det. Min Raadvad lever faktisk endnu, min kone synes jeg havde for mange pander hvilket ofte betyder det ældste med lade livet – men for pokker den er jo ikke død endnu sagde jeg :-)

  12. Maria

    Hej! Jeg overvejer at købe denne pande, men er i tvivl om det mon er kommet bedre muligheder på markedet siden testen? Blev håndtaget løst med tiden?

    • Hej Maria – køb! Den holder og den holder endnu – nogle gange er den på bud til 400 mener jeg – det er virkelig et godt køb! Jeg tester lige nu en Fiskars Hardface – den virker fandme også til at være holdbar…

      • Jan

        Hej,

        hvordan gik testen med Fiskars Hardface? Skal ud og have et par nye pander, og hælder MEGET til All Steel, men vil da lige høre hvordan Hardface er i forhold til :)

        God dag!

  13. Anna Voss

    Hejsa. Jeg har store problemer med min All Steel, den har fået en grim sort brændt belægning der er meget svær at fjerne. Første gang var efter stegning af bacon, kunne næsten fjernes med olie på en plast skurresvamp. I går stegte jeg frosne work grønsager og så gik det helt galt. Hjælp! hvad gør jeg?

    • Hej Anna – har du brugt en skurresvamp med den “grove side”? For så er det nok desværre problemet… Hvis du har været for aggressiv så kan du ha flået belægningen i stykker – men jeg aldrig oplevet lignende – hvis jeg var dig ville jeg henvise til dette indlæg og evt denne samtale og høre din forhandler om de vil ombytte den…

  14. Anna

    Hej Familiefaren. Ja, bacon danner noget klister der er svært at få af, troede ikke jeg måtte bruge håndopvaskemiddel, har brugt lunken vand og opvaskebørste, da det ikke kunne fjerne klistret, brugte jeg olie og skurresvampen og nu er den altså ikke god, den er ikke engang et halvt år :( ombytning kan nok ikke lade sig gøre, da den er købt i en net butik og kvitteringen er ikke gemt. Det var bacon stegning der skabte problemet.

    • Hej Anna – du skal egentlig også bare bruge kogende eller meget varmt vand – jeg har brugt opvaskemiddel uden de store problemer – men ovenstående har jeg aldrig oplevet – min lever i bedste velgående og har ingen skrammer overhovedet… I dont get it! Synes dog du skal henvise til denne snak – send dem et link og før om de ikke vil erstatte den via deres forhandler…

  15. Søren

    Hej familiefaren.

    Tak for en kanon anmeldelse

    Overvejer kraftigt at investere i en Fiskars all Steel 28 cm pande( tidligere Raadvad) den skal være erstatning for en scanpan Pro IQ som har været en kæmpe skuffelse.

    Men studsede selv over de lidt små nitter og et håndtag der ” flexer ”
    når man tager ved panden. Men Hvordan holder det egentlig håndtaget ? Er det gået løs eller holder det endnu?

    Mvh Søren

    • Selv tak Søren – beklager det sene svar! Håndtaget går ikke løst – slet ikke! Så det kan du roligt gøre! Har du købt?

  16. Søren Hansen

    Hej Familiefaren.

    Ingenting at beklage. Kender selv til at have meget om ørerne.

    Men ja. Jeg var faktisk nede i går og købe 1 stk. All steel 28 cm. Desværre til den fulde pris af 799 kr. Den skal indvies i morgen til en omgang andebryst. 😊 umiddelbart virker den enormt lækker.

    Den skal i øvrigt bo sammen med 1 fiskars rotisser og et par De Buyer jernpander som jeg er enormt glad for. Er de bedste jeg til dato har ejet og faktisk rimelige i pris.

  17. Claus

    Hej sa alle ejere af denne pande.
    Er den non stick – altså rigtigt non stick ?
    Jeg skal snart have en ny non stick og denne lyder da rimelig god.

    Bare lige et råd, hvis man er køkken udstyrsnørd.
    Brug KUN non stick til ting, der drager fordel af non stick og ikke kræver vildt høj varme.
    Jeg ejer kun én NON stick pande, og den bruges specifikt til fødevarer, der ikke kræver vildt høj varme og som drager fordel af non stick dvs. sart fisk og æg i alle afskygninger: omelet, æggekage og spejlæg + bacon.

    Alt andet mad steger jeg på enten mine Le Creuset & Staub støbejerns pander og mine Mauviel M Cook/Demeyere PLY rustfrit stål pander.

    • Søren

      Hej claus.

      den er fra ny af helt klart non stick. har brugt min en 5-56gange nu. og den har ikke skuffet. om den forbliver non stick kan jeg ikke rigtig udtale mig om. jeg synes den udmærker sig ved at den har en god varmefordeling, varmer hurtigt op. og giver en god bruning/stegeskorpe.

      men som du selv er inde på har non stick pander nogle svagheder. og til langt det meste herhjemme bruger vi 2 debuyer jernpander. de er non stick pander overlegene på stort set alle punkter. og er efter lidt brug ligeså non stick som en hver teflonpande. samtidig har de fordelen af at være ekstremt hårdføre. vi havde le crueset og staub støbejernspander før. de var ikke dårlige. men jernpander er alligevel bedre(efter min ydmyge mening) når det kommer til varmefordeling og opvarmningstid. de er også en anelse lettere.

      men en gang imellem er det rart med en non stick pande. og der synes jeg fiskars all steel er et rigtig godt produkt indtil videre. og sammenlignet med en scanpan pro IQ pande vi har, er den decideret fantastisk.

      • Claus

        Hej Søren,
        Hvis ikke jeg havde OCD så ejede jeg minimum 2 De Buyer Carbon stål pander og woks.
        Jeg vil blot gerne gøre min pande ren i sæbe efter brug. Det vil ødelægge den naturlige non stick coating Carbon stål pander bruger tid på at opbygge naturligt.

        Jeg omgås kokke og ved de alle sværger til uvaskede Carbon stål pander når der skal steges kød og æg. Problemet er bare, at min OCD ikke er vild med bare at tørre dem rene med køkkenrulle og sætte dem på plads ;-)

        Mvh Claus

  18. Claus

    Ser lige, at Fiskars i mellemtiden har opkøbt Rådvad, så nu hedder denne pande altså Fiskars All Steel !

    • Hej Claus – helt enig i ovenstående, men mange pander slår sig jo netop på at være en hybrid, altså at de kan tage høj varme men bibeholde deres non-stick, at det så ikke altid passer er en anden snak… men ellers så helt enig, jeg har også 3 støbejernspander og et par non-stick!

      https://gastromand.dk/opskrift-unghane-sylted-loeg-beurre-blanc-sauce-scoremiddag/ det er denne pande du mener ikke?

      • Claus

        Hej,

        Hvilken pande linker du lige til ?

        Mvh Claus

        • Fiskars Claus… de er længere nede i indlægget…

    • Kunne ikke være mere enig… 👍

Smid en kommentar

%d bloggers like this: