Gastromand.dk | 20. November 2018

Scroll to top

Top

60 kommentarer

Hjemmelavet mayonnaise – så nemt er det!

Hjemmelavet mayonnaise – så nemt er det!
Webmasteren

Hvad man ikke har i hovedet må man have i benene. Nød lærer nøgen kvinde at spinde osv. osv.

Forleden dag lærte min glemsomhed mig at lave mayonnaise, da der skulle ses fodbold og spises Club Sandwich. Efterfølgende må jeg erkende, at jeg fremover kommer til at spise alt for meget mayonaise og det bliver hjemmelavet fremover!

Prøv også: Hjemmelavet bearnaise

 

4.5 from 13 reviews
Hjemmelavet mayonnaise
Forfatter: 
Kategori: Tilbehør
 
Ingredienser
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. go' sennep
  • 1 tsk. rødvins-, æblecider-, eller anden eddike
  • Salt og friskkværnet peber
  • Ca. 2 dl. rimelig smagsneutral olie
Tilberedning
  1. Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen
  2. Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo'en piskes indtil olien er optaget i blandingen.
  3. Bliver mayonnaisne for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i
  4. Smag til med salt, peber, sennep og eddike

 

Er du den dovne type (og indehaver af en Bamix), kan du vælge at smide alle ingredienser i et røreglas og lade Bamix’en dertil egnede klinge gøre arbejdet på 5 sekunder!

Herefter kan mayo’en bruges som den er, varieres i det uendelige eller du kan benytte den i dine yndlingsopskrfiter – her er nogle hvor den hjemmelavede gør sig særligt godt:

Kommentarer

  1. Tine

    @Martin

    Fejlen var måske, at du kom det i en skål og ikke i et mindre glas/blenderglasset?

    Jeg har ikke forstand på det, men det er det eneste, jeg kan se, du har gjort forskelligt fra andre.

    Hilsen
    Tine

  2. Nem og lækkert med en hjeemmerørt Mayo. Især når den køres på Thermomixeren. Prøv fx at lave en ramsløgsolie, såfår man det lækreste grønne Mayocreme til alt det lækre sommermad

  3. Niels Torm

    Super nemt at lave. Den købte mayonnaise er fortid nu.

  4. Vibeke

    Super god opskrift 👍, jeg har tilsat en anelse sukker, som jeg synes giver mayonnaisen lidt “blødhed” i smagen, men det er jo en smagssag 😉

  5. Thomas Møller

    Det er vigtigt at ingredienser har samme temperatur, kolde æg og lun olie blander dårligt. Jeg kiksede med Bamixeren men fandt ud af bagefter at mine kolde æg var problemet :)

  6. Jens

    Hej,

    jeg håber, du kan hjælpe mig; jeg har nu forsøgt at lave den her (og mange andre mayonnaiseopskrifter) nogle gange, men lige meget hvad, jeg gør, er det som om, den ender med at smage beskt og bittert. Jeg har varieret olien (gået fra vindruekerne til solsikke), varieret syren (gået fra æbleeddike til citron) og varieret senneppen (gået fra dijon til grov bornholmsk), men lige meget hjælper det :-(

    Nogen foreslag til, hvad der kan være galt?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: