Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. juli 2024

Scroll to top

Top

82 kommentarer

Hjemmerørt mayonnaise opskrift – så nemt er det!

Hjemmerørt mayonnaise opskrift – så nemt er det!
Webmasteren

Hvad man ikke har i hovedet må man have i benene. Nød lærer nøgen kvinde at lave mayonaise…

Forleden dag lærte min glemsomhed mig at lave mayonnaise, da der skulle ses fodbold og spises Club Sandwich. Efterfølgende må jeg erkende, at jeg fremover kommer til at spise alt for meget mayonaise og det bliver hjemmelavet fremover!

Prøv også: Hjemmelavet bearnaise

Hjemmelavet mayonnaise

3.85 fra 78 stemmer
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. go' sennep
  • 1 tsk. rødvins- æblecider-, eller anden eddike
  • Salt og friskkværnet peber
  • Ca. 2 dl. rimelig smagsneutral olie

Sådan gør du

  • Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen
  • Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo'en piskes indtil olien er optaget i blandingen.
  • Bliver mayonnaisne for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i
  • Smag til med salt, peber, sennep og eddike
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Mayonnaise med stavblender

Er du den dovne type (og indehaver af en Bamix), kan du vælge at smide alle ingredienser i et røreglas og lade Bamix’en dertil egnede klinge gøre arbejdet på 5 sekunder!

Herefter kan mayo’en bruges som den er, varieres i det uendelige eller du kan benytte den i dine yndlingsopskrfiter – her er nogle hvor den hjemmelavede gør sig særligt godt:

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Nicolai

    5 stars
    Nemt og lækkert.
    Put lidt trøffelolie i hvis det skal bruges til tapas eller i en burger, det er et hit :-)

  2. karsten

    5 stars
    super nemt, det tog to minutter, og smagte helt super, tak for en god opskrift

  3. Jens

    Hej,

    jeg håber, du kan hjælpe mig; jeg har nu forsøgt at lave den her (og mange andre mayonnaiseopskrifter) nogle gange, men lige meget hvad, jeg gør, er det som om, den ender med at smage beskt og bittert. Jeg har varieret olien (gået fra vindruekerne til solsikke), varieret syren (gået fra æbleeddike til citron) og varieret senneppen (gået fra dijon til grov bornholmsk), men lige meget hjælper det :-(

    Nogen foreslag til, hvad der kan være galt?

    • Stine

      Jeg brugte dijon, rapsolie og æblercidereddike og min smager skønt. Så måske den kombination kunne være god?

  4. Thomas Møller

    Det er vigtigt at ingredienser har samme temperatur, kolde æg og lun olie blander dårligt. Jeg kiksede med Bamixeren men fandt ud af bagefter at mine kolde æg var problemet :)

  5. Vibeke

    Super god opskrift 👍, jeg har tilsat en anelse sukker, som jeg synes giver mayonnaisen lidt “blødhed” i smagen, men det er jo en smagssag 😉

  6. Niels Torm

    5 stars
    Super nemt at lave. Den købte mayonnaise er fortid nu.

  7. Nem og lækkert med en hjeemmerørt Mayo. Især når den køres på Thermomixeren. Prøv fx at lave en ramsløgsolie, såfår man det lækreste grønne Mayocreme til alt det lækre sommermad

  8. Tine

    4 stars
    @Martin

    Fejlen var måske, at du kom det i en skål og ikke i et mindre glas/blenderglasset?

    Jeg har ikke forstand på det, men det er det eneste, jeg kan se, du har gjort forskelligt fra andre.

    Hilsen
    Tine

  9. Martin Christoffersen

    Jeg ville prøve opskriften på din flæskestegssandwich, og skulle da så også prøve din mayonnaise. Havde ikke noget smagsneutral olie, så det blev olivenolie. Har en Bamix, kom det hele i en skål, og piskede godt til, men det bliver slet ikke tykt. Har prøvet at spæde til med mere olie, men uden held. Kan det være fordi jeg har brugt olivenolie, eller hvad kan jeg have gjort galt?

  10. Ditte

    5 stars
    Hej!

    Har lige forsøgt mig med et almindeligt piskeris – det fungerede! Tak for opskriften. Men kan sådan en hjemmerørt mayo holde sig? Eller skal den spise lige efter man har lavet den. jeg har lavet den nu (16.30 ca) og vi skal spise det til aftensmad om et par timer. men tænker også, om den mon kan holde sig i køleskabet i et par dage?

    Mvh Ditte.

  11. Mads

    5 stars
    Tilsæt en god spiseske flydende røg og den sidder lige i skabet!!

  12. Jeppe

    5 stars
    Jeg har lige lavet en omgang med hakket frisk estragon i. Det spiller max!

    Jeg nøjedes med 1,5dl olie, og det blev ganske fint. Man kan nok også slippe afsted med 1 dl, men så får den en tyndere konsistens.

  13. Lasse

    Jeg kan simpelthen ikke få dette til at virke. Smider hele lortet i et blenderglas og tænker løs på det med en stavblender, men det har konsistens som – well – da jeg smed det i.

    • Hej Lasse – er der forskel i temperaturen når du smider det i? For ellers så burde det bare samle sig?

  14. Mette

    Hvordan kan det være, at min mayonnaise bliver besk??
    Jeg har prøvet med/uden sennep og med hhv olivenolie og rapsolie. Samme resultat!

  15. Jeg har i dag rørt mayonaise med piskeris. Det første hold blev flot , men olivenolien blev bitter, så mayonaisen blev ubrugelig. Det andet hold blev pisket/rørt med rapskimolie, men blev for tynd og kasseret. Det skulle jeg ikke have gjort, for det tredie hold blev rørt med mere olie indtil konsistensen var tyk, som mayonaise skal være. Jeg køber Salmonella fri æg og bruger friske æg. de er nok rigeligt store, for de vejer ca. 75 g. så det er klart min fejl at jeg ikke brugte mere olie end angivet. Nu virker det for mig og smager godt. Det er dog et spørgsmål om det kan gå an at røre en portion større end af 1 æg i en 2 personers husholdning. Jeg ville aldrig lade mayonaisen blive mere end 3-4 dage gammel i køleskab.
    Inge

  16. Poul-Erik Andreasen

    3 stars
    Jeg har lige en anden kommentar

    Det der med at bruge hele ægget er noget af det mest misforståede
    man bruger ikke æggehvide i mayonnaise. Det var et markedsføringsstunt Bamix fandt på tilbage i 50, dengang hvor der var husmødre med Carmencurlers og lyserøde forklæder.Sparsommelighed var in dyd. Jeg husker det tydeligt i madudstillinger i Det gamle Bella Center(selv om jeg næppe var fyldt 10 år). Damen der viste maskinen gjorde et stort nummer ud af det med hele ægget.

    Der kommer for meget luft i hvis man bruger hviden, men smag og behag er selvfølgelig forskellig

    • Emil

      4 stars
      Hvad bestemmer hvad “ægte” mayonnaise er? EUs regler? En gruppe franskmænd? Eller er det bestemt af hvilken type, der er den mest gængse?
      Skulle man gå efter den første opskrift, så indholder mayonnaise slet ikke æg.

      Personlig går jeg altid efter, hvad der smager best for mine gæster. Respekt for traditioner, men de er dog til for at blive brudt.

  17. Poul-Erik Andreasen

    Lidt Omkring Brugen af Bamixen.

    Det med temperaturen betyder intet jeg har lavet på iskold olie og varme æg uden problemer. Det der betyder noget er måden benyt et cylinderglas kun lidt større end blender hovedet og sæt blenderen helt ned i bunden før du starter den. Lad det blive der, olien vil af sig selv langsomt blive suget ned, først efter 10-20 sekunder kan begynde at rotere blenderen lidt og langsomt hæve den så du får alt olien med.

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering