Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 8. juni 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

VIN UDEN PIS: TOUR DE FRANCE

VIN UDEN PIS: TOUR DE  FRANCE
Vinhjernen

Altså, de skulle jo have været i gang med touren nu, ikk?  Vi skulle have siddet mageligt i sofaen med kølig pils, grisebolsjer og fjernbetjening og nydt EPO-nerende performance op ad bjergsider. Og derfor havde vi da også lige lagt et vinøst Tour de France i temaporteføljen. Nå, men du må vente med cykelløb til august, men vinene har vi drukket og kom da heldigvis godt rundt i det franske landskab. Lad os løbe gennem ruten og genopfriske hvad fransk vin egentligt kan

TOUR DE FRANCE

Alsace. Sprøde, fyldige vine på riesling, silvaner, pinot gris og blanc. Rødvine på pinot noir, der stadig ikke er lige så gode som i Bourgogne eller Tyskland:

Clos Saint-Jacques Pinot Gris 2017

Pris: 95,- (normalpris 149,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Rig næse med solmoden frugt, stikkelsbær og honningmelon. Frugtig  og behagelig mund med diskret sødme. Meget drikkevenlig, behagelig og lidt anonym vin.


Bourgogne. Hjemstavn for verdens bedste(og dyreste) vine på pinot noir og chardonnay. Og benchmark-område for de to druer. Og så er der Beaujolais, som faktisk også hører til Bourgogne.

Domaine de la Denante Saint-Veran 2019

Pris: 119,- (normalpris 169,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Rig og fyldig næse, moden melon og fadduft. Mund med god fylde, men også balancerende friskhed med fint syrehaps til sidst.


Domaine de Colette ”Le Mont” Moulin-Á-Vent 2017 [BEDST TIL PRISEN]

Pris: 134,- v. 6 (normalpris 149,-)

Forhandler: Jysk Vin

Flot og ganske intens næse med rød og sort frugt. Saftig og syrespændt mund med ru tanniner og læskende finish. Herlig og spicy beaujolais


Moingeon Cremant de Bourgogne 2017

Pris: 89,- (normalpris 139,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Æblefrisk næse med sart kornduft. Munden har tæt, hurtigt ekspanderende mousse og god syre. Fin tør og frisk cremant til aperitif og lette snacks.


Loire. Vine på chenin blanc og cabernet franc i vest, sauvignon blanc og pinot noir i øst. I grove træk. Her laves verden bedste vine på sauvignon blanc i Sancerre og Pouilly-Fumé.

Fleuriet ”Les Demoiselles” Sancerre 2018

Pris: 169,95 (normalpris 189,95)

Forhandler: Jysk Vin

Diskret næse med lille fadpift og ingen sauvignonsk hysteri. Rank, sprød og intens mund. Fremragende og vellavet vin.


Rhône. Vinøst og geografisk delt i nord og syd. Nordrhône er fantastisk syrah-land, men har også intense hvidvine på viognier. I syd er grenache kongedruen i fx Chateauneuf-du-Pape og nærliggende appellationer som Vacqueyras og Gigondas.

Domaine La Bouïssiere Vacqueyras 2017

Pris: 175,- v. 6 (normalpris 195,-)

Forhandler: Jysk Vin

Skøn næse med både syrah-viol, hestestald og brombær. Juicy mund med fremtrædende tanniner, men det er balanceret, saftigt og godt. Flot vin.


Languedoc-Roussillon. Lagde engang marker til ufatteligt dårlige bulkvine på carignan. Nu kæles der mere for detaljen og carignan får ikke længere skæld ud.

Abbots&Delaunay ”Alto Stratus” Carignan 2015 [BEDST I TEST]

Pris: 194,-

Forhandler: Propperiet

Smuk og moden næse med masser af tertiære noter.  Cremet mund med fint syrebid og sart moden frugt. Meget flot vin, der drikker virkeligt nydeligt nu.

Stik os en kommentar

Smid en kommentar