Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. juli 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

COPENHELL 2024: Turen går til Helvede – mad og drikke på nordens største metalfestival

COPENHELL 2024: Turen går til Helvede – mad og drikke på nordens største metalfestival
The Johan

For 13. gang tordner apokalypsens ryttere denne uge over Refshaleøens stepper, når Gastromands hold af efterhånden midaldrende og tyndhårede rock n rollere sammen små 40.000 metalhoveder fra nær og fjern samles til årets midsommerbal i mørkeland. Vi skal skrige, vi skal skråle, vi skal moshe, crowdsurfe og hoppe i takt. Vi skal stagedive fra bordene i Biergarten. Og vi skal – i sand Gastromand stil – naturligvis æde og drikke os en pukkel til i festivalens efterhånden beundringsværdige madudvalg. Som opvarmning til årets nakkeknækkerfest giver vi dig her vores ultimative turguide til Helvede med de madboder og barer, vi glæder os mest til.

COPENHELL 2024 mad lineup: Det syndige og kødfulde

Vi kommer nok ikke uden om det… Kød skal der til på en festival! Eller, det må folk sådan set selv bestemme. Det er derfor de har et valg, ikke Northside? COPENHELL har et fantastisk og afvekslende udvalg af mad. Et af festivalkaravanens bedste, hvis du spørger mig. Og før vi hopper til de grønne alternativer, så må vi altså et smut forbi hvad der stadig – for en jyde som jeg – lægger fundamentet for en god festival: Kødets synder. Og bare roligt, vi går langt udenom Steff Houlberg pølser og kremerede bøffer i Påskebrød. For COPENHELL er satan-helvede blevet mere end det!

Smokestack BBQ

Er du til saftdrivende pulled pork burger, smagfuld pulled beef, røg fra hickory træ, prisvindende BBQ-saucer og den helt perfekte kombination af saftighed, mørhed, tekstur og røgsmag som kun tilbedring i op til 23 timer i en ægte smoker kan frembringe?

Så er svaret på dine vådeste (ikke-alkoholiske) festivaldrømme sandsynligvis at finde hos Smokestack BBQ, der i 2022 formåede at få ikke kun madbloggere på stribe, men selv vores camps semi-prof BBQ entusiast til at falde på halen; paralyseret af overraskende, røget velsmag.” … Sådan skrev jeg et tidligere år om Smokestack BBQ. Og selvom man jo nødig skal gentage sig selv for meget, er der jo heller ikke i vores moderne, effektive samfund særlig stor grund til at omskrive en eviggyldig sandhed.

Smokestack BBQ på Copenhell

Smokestack BBQ leverede en legendarisk performance til COPENHELL 2022. De tæt på druknede os i kødsaft, fedt og velsmag i 2023. Og hvorfor i alverden skulle de ikke gentage succesen i 2024? De taktfaste slag på vandrørene vil vide at holdet bag en af landets måsje fedeste food trucks til dette års COPENHELL blandt andet har videreudviklet deres falde-på-røven signatur-svineburger med flæskesværs-knas og sprøde rødløg… Og så skal der bare ikke mere overtalelse til, vi er på igen i år!

Nikolas Strangas – GYROS FROM HADES

Den græske storcharmør og Morgen TV-darling Nikolas Strangas har længe været kendt for sin konditorgodter, men har også de seneste år indtaget den Københavnske streetfood-scene med klassikere fra de græske himmelstrøg. Og hvad får man egentligt, hvis man kombinerer sydlandsk street food charme med Slayer, langhårede brøleaber og et lydniveau på den forkerte side af 90 decibel? Gyros from Hades, naturligvis!

Gyros fra Nikolas Strangas

Strangas vender i år tilbage til COPENHELL med hvad kendere har beskrevet som et legitimt take på græsk streetfood, der bringer helvedes god sydlandsk mad til de danske festivalgæster: Stjernen er her, som navnet nok antyder, Gyros lavet af luftige pitabrød fyldt med krydret velfærdssvinekød, velfærdskylling eller halloumiost fra Cypern; toppet med salat, tomat, rødløg og naturligvis… Pommes Frites! Med andre ord: Stort set alt du behøver fra festivalkostpyramiden serveret i en praktisk, spisende indpakning.

Timm Vladimirs Køkken – GREAT BALLS OF FIRE

Nu skal dette indlæg jo ikke fra starten tage form af rendyrket kærlighed imellem mænd, men… Det er sgu kke nogen hemmelighed, at Gastromand er svært glade for Timm Vladimir. Så glade faktisk at Gastromands plantebaserede festivalbrigade i form af Aarhusianeren og Webmasteren allerede har været et smut forbi på årets Northside Festival.

Hvor de dog måtte nøjes med at juble over Timmsterens Veggieballs sandwich, kan COPENHELLSs kødelsker dog også vælge at mæske sig i Timm Vladimirs Køkkens originale take på en Italiensk-Amerikansk  klassiker. Meatball sub’en! Sprød baguette fyldt med saftige kødboller, gratineret med ost og en let spicy tomatsauce! Eller, for de lidt mere brave helvedesryttere, en opgraderet version med hjemmelavet dobbelt-fermenteret chilisauce, som altid begejstrer. Gastromand har været der. Flere gange. Og ved du hvad, Timm, din flotte mand? Vi ku’ stadig godt! Bare en gang til!

Hooked Seafood – DEADLIEST CATCH

Festivalmad har så sandelig udviklet sig igennem årene. Og i særdeleshed på Danmarks tungeste og mest hårdtslående festival. Havde man således spurgt mig for 5-10 år tilbage om min holdning til at indtage fisk eller skaldyr på en støvet festivalplads i junis bagende sol… Ja, så ville jeg nok have beskrevet det som forbundet med en vis form for ansvarsfraskrivelse. Især hvis vi med festivalplads mener Helvedes støjende, betonbeklædte forgård på Refshaleøen.

Denne holdning måtte jeg efterfølgende se mig nødsaget til at æde råt. Faktisk lige netop i en støvet solstråle på Refshaleøen, med en spand fish and chips fra Hooked i den ene hånd, og en festivallun fadbamse i den anden. Og det skete med præcis samme mængde ubehag som den sprøde, perfekt tilberedte fisk og den knusende friske eddikestænkede fritter fandt vej til min mave. Og siden den dag har Hookeds legendariske Fish & Chips været fast pensum under Gastromands festivaldækning.

Fish & Chips fra Hooked på Copenhell

Med andre ord: Ingen festival uden Hooked, og dermed årets mest simple og oplagte anbefaling: Hooked (Deadliest Catch) vender tilbage til COPENHELL igen i 2024 og du må og skal prøve deres pivfriske og perfekt sprøde Fish & Chips! Eller, okay, er du ikke lige verdensmester i fortæring af varm, friteret fisk på en sommerdag, så er deres Lobster Roll med Vinegar Fries også et udmærket valg til dine lidt finere festivaltendenser. Begge dele er i absolut verdensklasse, og rimer i øvrigt fremragende på sol, sommer, iskolde bajere og circle pits!

Kolo – MERCIFUL FLATBREAD

Den danske fuldemandsnationalret, rullekebaben, har været fast inventar på den danske festivalscene siden den gang Aqua-Lene stadig var sprød og lækker da hun spillede på Grøn Koncert. Men ganske som Aquas nuværende koncertrække har festival-kebaben også tit været en noget tvivlsom forestilling. Det har de Aarhusianske plantegøglere fra Kolo dog heldigivis forsøgt at gøre op med igennem de seneste år.

Kolo plantebaseret kebab fås på Copenhell

Kolo er tilbage på COPENHELL med deres Merciful Flatbread bod, og de medbringer i år deres moderne og grønnere twist på festivalkebab’en i to forskellige afskygninger: En sand svinestreg af en grisekebab med flabet og spicy gris vendt i hemmelig spicerub, serveret på sprød kålsalat, sjasket ind chimmichurri-mayo og toppet med slagterens favoritbolcher, syltede rødløg og frisk persille. Lyder det lidt for snasket kan de eventyrlystne sjæle i stedet gribe efter en vegetarisk og endnu grønnere broccoli-kebab med friteret broccoli, sprød kålsalat, syltede rødløg, syrlig æble, aioli, og frisk persille. Hvilket da bestemt heller ikke lyder som verdens ringeste idé§

Tommi’s Burger Joint

Mange vil utvivlsomt huske 2019 som året hvor COPENHELLs madscene for alvor begyndte at tage syvmileskridt mod deres nuværende position blandt Danmarks absolut bedste festivaudvalg. Men flee vil utvivlsomt huske 2019 som året hvor Tommi’ Burger Joint for første gang gjorde deres indtog på COPENHELL, hvor de siden har været et fast, populært indslag blandt bagstive festivalgæster, der hungrer efter en helt klassisk, uden pis festivalburger uden stjernenykker.

Tommis Burger Joint kommer til Copenhell

Meget lidt har ændret sig hos Tommi’s siden 2019. Og det er absolut positiv. Deres originale, lillegreasy Americana-kunstværk er i denne anmelders øjne stadig et af de bedste bud på landets bedste burger, er snasket på den gode måde og serveres i øvrigt uden stort omsvøb eller unødigt pjat, og bryder på den klassiske flamegrilled smag, som mange misundre dem. Tommi’s leverer en burger efter klassisk amerikansk forbillede, helt uden bullshit og totalt blottet for trang til at genopfinde den dybe burgertallerken. Og det kan noget, år efter år efter år…

Spiselauget – PORK OF GOD

På COPENHELL har flere spillere igennem årene således kappedes om at skabe den største hyldest til en for mange dyrbar den af Danmarks kulturarv: flæskestegssandwichen! Og igen i år er æren som årets ret med flækesteg faldet på Spiselauget fra Aarhus, der med Pork of God kommer med deres bud på en nærmest komplet og relativ utidig dansk julemiddag svøbt i bolle og udstyret med bærehåndtag.

Spiselaugets flæskestegssandwich fra Pork of God på Copenhell

Den svedige grisebasse er i denne udgave svøbt i en blød og luftig dansk kartoffelbolle, akkompagneret af en hjemmelavet secret sauce (som det sig hedder og bør) , syltede agurker fra Samsø, knasende flæskesvær og lynsyltet rødkål, som lover både syre, krydderi og bid! Saftig svin, sprøde svær, bløde boller og snask… What’s not to love?

WARPIGS BREWPUB by Mikkeller

Der er få ting, der er sikkert og sandt som amen i kirken og satan i helvede… Men en af de få er: ingen COPENHELL uden Mother Fuckin’ WARPIGS!

Warpigs på Copenhell 2024

Kødbyens ubestridte konger fra Warpigs Brewpub brager dog heldigvis igen i år fandinvoldsk ind i COPENHELLS festivalstemning. Denne gang med en stor restaurant ved Dokken med egen skybar. Det er svært at sige med ord hvor meget vi i forvejen elsker Warpigs’ unikke blend af saftigt kød, fedtet tilbehør og rock ‘n’ fuckin’ roll! (og undertegnede har faktisk forsøgt)… Læg dertil den kakofoniske støj og sande eufori, du kun oplever under de årlige fire dage i helvede og du har en kombination af mad, attitude og støj, der er tæt på himmelsk… Lige midt i helvede!

COPENHELL 2024 mad lineup: (også) en helvedes god plantebaseret oplevelse!

Ikke til kød? Intet problem! På COPENHELL er der modsat visse andre festivaler frit valg imellem kød og planter. Men det betyder, trods hvad man kunne fristes til at kalde en konservativ og mandsdomineret platform, ikke at der er gået ned på alternativer til kødet. Faktisk var der ved vores sidste optælling kun fem madboder, som ikke kan bryste sig med en eller anden form for glutenfrit, vegetarisk eller vegansk alternativ. Og vil du gå den rene vegetariske eller veganske vej, finder du igen i år også steder, som er 100% plante-dedikeret. Her er tre grønne boder, vi selv ser frem til at smovse i, og spår stor succes på dette års festival

FALAFHELL

Indrømmet, det er måske en anelse kliche at kaste falafel-kortet som første plantebaserede opfordring. Men når det nu for helvede (no pun intended) er et godt, vellavet og autentisk kort, så er vi altså på!

Falafhell lokker årets Helvedsryttere med en bid af Mellemøsten med hjemmelavet, saftig men knasende falafel, der er som taget direkte ud af Beiruts livlige gadekøkkener. Eller, dte er i hvert fald lovningen. De serveres i enten luftige pitabrød eller arabiske fladbrød med hjemmelavet hummus, tahindressing og masser af grøntsager.

Simpelt? Ja! Forudsigeligt? Ja! Fremragende festivalføde? Ja! Vi er på Falafhell!

KUKU – Iranian Devilishness

Hvis man på nogen måde skulle være i tvivl om at COPENHELL hører med i toppen når det kommer til maddiversitet og -kvalitet på danske festivaler, så må et tip herfra være at kigge lidt på de nicheindslag, vi har set igennem årene, som efterhånden har budt på alt fra græshopper til malaysisk, indisk og persisk streetfood.

Iransk og Persisk madkultur er måske noget, de færreste af os for alvor har stiftet bekendtskab med – i særdeleshed på den danske festivalscene – men her giver COPENHELL altså igen de eventyrlystne mulighed for at prøve noget (for de fleste) helt nyt:

Kuku - Iransk comfort food

De prisvindende streetfood-smede fra KUKU frister årets gæster i Helvede med traditionel Iransk Sabzi – en urtebaseret gryderet med røde kidneybønner, soltørret lime og gurkemeje, der serveres med safranris samt en hjemmelavet yoghurt-agurkedressing og rødløg. Skal det være endnu mere endnu mere, så lyder Vegetarian Pandemonium – i deres egne ord det iranske svar på ramen – serveret med et hav af urter, grøntsager og bælgfrugter toppet med flydende valle, karamelliseret hvidløg, ristet løg og mynteolie – altså heller ikke helt tosset. Vi kan godt den dag!

The Organic Boho – PLANT BEAST

Solid, smuk og pangfarvet mad… Øh, ja… Der er da i hvert fald eé af de ord, man normalt forbinder med COPENHELL. Men står det til The Organic Boho, kan vi måske lige så godt lære at tage de andre i brug. For flot, det er deres mad sgu! The Organic Boho er Danmarks første 100% plantebaserede og økologiske madkoncept.

The Organic Boho Burger

De trækker kulinarisk inspiration fra hele verden, med Danmark og Asien som de primære inspirationskilder til årets Graveyard Burger (en crispy misoburger) og deres Moshpit Bowl (en crispy umamibowl), som, trods de ret eksotiske navne er udviklet af lokale danske råvarer, herunder særligt bælgfrugter. Deres produkter er desuden glutenfri og uden nogen former for tilsætningsstoffer.

Mon ikke vores veganske venner fra pitten kommer til at nedlægge Plant Beast med kærlighed? Vi tror det!

COPENHELL 2024: Drikkevarer til folket

Øl, øl og mere øl

Cider på Copenhell

Ingen festival uden øl… Sådan er det bare. Og på COPENHELL behøver øl-elskeren bestemt ikke tørste. Den klassiske familiefar til COPENHELL vil sikkert finde glæde ved en af festivalens ca. 500 fadølshaner, som i stort set døgndrift sprøjter litervis af iskolde Tuborg i svælget på tørstige gæster. Og han vil helt sikkert også finde glæde i COPENHELLs signaturdåse, som igen tager form af Tuborgs ikoniske Gyldne Dame i djævlindeforklædning.

Identificerer du dig på årets festival lidt mere som lidt af en “mellemleder fra Herning i hurtigkneppersko”-type vil du derimod sikkert finde lykken hos for eksempel føromtalte WARPIGS, som medbringer to af deres egne bryg: Frank the Tank (Hazy Pale Ale) og Fade to Black (Black New England IPA), samt tre spændende dåser fra ejeren og fænmenet Mikkeller: Burst IPA, Iskold Classic (Classic Vienna Lager) og Beer Geek Fudgesicle (Imperial Oatmeal Stout). Og hvis ikke, kan du jo skrå over til Brooklyn Brewery, som står klar med hele deres sortiment af specialøl.

Luke’s Bar

Det kan måske undre, at Danmarks eneste og førende Bitcoin-pirat-bandit, Nickolas Nikolajsen, vælger at banke en luksus whiskybar blandt langhårde, sortklædte weekendsatanister på kanten af Refshaleøen. Men på den anden side er COPENHELL-ugens virak af høj ekstremmetal og feststemte galninge i tusindtal den perfekte setting for levemanden og luksusgøglerens relativt nye sideshow: Luke’s Bar… Baren som netop søger at kombinere de ting, vi midaldrende mænd med midtlivskrise på udgang elsker mest: fest, stemning, gyldne damer, sprut og heavy fucking metal

Lukes bar servere whisky, øl og cocktails til Copenhell

Luke’s Bar er efter sigende opkaldt efter medejeren Luke, der igennem de seneste to årtier har kæmpet for at forene to fantastiske koncepter: whisky og rockmusik. Baren har netop rundt to år på bagen, og er dermed for anden gang at finde på COPENHELL, hvor man lokker med whisky fra øverste hylde, kolde bajere, gode cocktails, flabet stemning og betjening fra øverste hylde. Vi kvitterer med et “Ja tak,” og et “Vi ses i baren!”

Ish

Og nåh, ja så er der jo lige dem af os… Øh, de af jer… Der ikke drikker alkohol… Og selvfølgelig har COPENHELL også her et valg, når de på utallige opfordringer byder velkommen til de fremadstormende mocktail wunderkinds fra Ish!

ish leverer alkoholfri drinks til Copenhell

Hos Ish kan du nyde cocktails helt úden eller med meget meget begrænsede mængder, blandt andet iskolde og alkoholfrie Ish Spritz, Ish Mojito, Ish G&T, Ish Paloma og Ish Daiquiri – eller deres Mucho Mango, Mindful Marguerita og Oh-So-Lo-Groni, der hver især kun indeholder 3% alkohol.

“Men hva’ hælve’ Gastrpmænd? Kan det tynde sprøjt overhovedet drikkes, hvaaaa’?”-tænker i så måske nok. Well, lad os sige det sådan her: Vores helt egen Teenager, som trods alt ved en ting eller to om cocktails og for tiden holder pause fra alkohol, giver personligt Ish sine varmeste anbefalinger med på vejen, og det er faktisk godt nok til os!

Vil du have et solidt og velsmagende alternativ til festivalens mere slåsfældige cocktails, så gør som HopDaddy og kast dig over Ish’s læskende udvalg!

COPENHELL 2024: Er der slet ikke mere?

Jo for satan! Med rundt regnet 45 madboder og 15 forskellige specialbarer at vælge imellem, kunne vi sådan set blive ved! Vi glæder os stadig til både bøf, bajere, smørrebrød, stegt flæsk og alt det andet… Vin fra Husted og R.I.P. mad fra Paté Paté må der også til. Samt naturligvis branchefolkenes fælles skam fra Fernet Branca Baren. Men der skal jo også være noget at gå ombord under festivalen! Så hop ind på Instagram og følg med fra på onsdag, hvor vi starter årets livedækning fra COPENHELL!

Vi lover, det bliver hyl! Og er der noget, vi helt har overset, så tip os for pokker, smid en kommentar på indlægget, tag os på Insta. Bare. Gør. Noget. Vi kvitterer med kærlighed og horns! VI SES I PITTEN, COPENHELL! 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Carlos

    Lord Felix Morgan online, kontaktede jeg ham, og jeg forklarede ham alt, og han anbefalede den brugte registrering, og jeg betalte for stort medlem for at få mig i gang, og jeg blev indviet i Verdensordenen, og jeg modtager summen af ​​$4.000.000 US-dollars efter min indvielse var gennemført. Jeg er meget glad! Og lover at sprede Lord Felix Morgans gode arbejde. Hvis du er interesseret i at tilslutte dig den nye verdensorden Illuminati i dag, så kontakt Lord Felix Morgan i dag, han er din bedste chance for at få medlemskab af Illuminati, som du altid ønsker. Kontakt Lord Felix Morgan WhatsApp Plus Fire fire syv ni en otte seks fire en otte nul en

Smid en kommentar