Hjemmerørt mayonnaise opskrift – så nemt er det!
Hvad man ikke har i hovedet må man have i benene. Nød lærer nøgen kvinde at lave mayonaise…
Forleden dag lærte min glemsomhed mig at lave mayonnaise, da der skulle ses fodbold og spises Club Sandwich. Efterfølgende må jeg erkende, at jeg fremover kommer til at spise alt for meget mayonaise og det bliver hjemmelavet fremover!
Prøv også: Hjemmelavet bearnaise
Ingredienser
- 2 æggeblommer
- 1 tsk. go' sennep
- 1 tsk. rødvins- æblecider-, eller anden eddike
- Salt og friskkværnet peber
- Ca. 2 dl. rimelig smagsneutral olie
Sådan gør du
- Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes sammen
- Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo'en piskes indtil olien er optaget i blandingen.
- Bliver mayonnaisne for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i
- Smag til med salt, peber, sennep og eddike
Mayonnaise med stavblender
Er du den dovne type (og indehaver af en Bamix), kan du vælge at smide alle ingredienser i et røreglas og lade Bamix’en dertil egnede klinge gøre arbejdet på 5 sekunder!
Herefter kan mayo’en bruges som den er, varieres i det uendelige eller du kan benytte den i dine yndlingsopskrfiter – her er nogle hvor den hjemmelavede gør sig særligt godt:
Stik os en kommentar-
Kan ikke få det til at virke uden æggehviden !!!
-
Jeg kan ikke få den til at smage godt. Smager af rapsolien. ??
-
Prøv med 1,5 dl olie i stedet
-
-
jeg kan ikke få det til at virke, hvad gør jeg for at rede det?
-
Hvor længe kan den holde sig i køleskabet? :-)
-
Det er fedt at Gordon udtrykkeligt siger at man først smager den til når den er rørt sammen men at I vælger at tilsætte salt, peber og eddike før den bliver rørt :)
Prøver Gordons metode og håber på det bedste.
-
Det gik jo forholdsvis godt. En lidt bedre olie næste gang så tror jeg den er der. Resultatet er spiseligt og opskriften overraskende nem.
-
-
Hej, har prøvet denne Mayo. Super god. Og ja, kan varmt anbefales og købe pasteuriserede æggeblommer.
Husk husk husk, at ta’ dem ud 1 time før i skal bruge dem så de ikke er for kolde, mayoen kan nemlig skille, som der stod før.Prøv at brug en spiseske citron, det gør mayoen mere sprød og frisk.
Og endelig smag til efter eget behov.Brug den i hjemmelavede sandwich eller bagels med pålæg. Uhm
Mvh Charlie -
Hvor længe holder sådan en hjemmelavet mayo i køleskabet? :)
-
Hos mig holder den ikke ret længe :-)
Hvis du putter den i en frysepose og binder en knude hvor du prøver at trykke så meget luft ud som muligt kan den sikker fint holde sig en uge
eller 2
-
-
Hvorfor blir min mayo meget tynd – bruger raps olie – efter 1/2 dl er den fin – men med 2 dl er den meget tynd ???????
brugte kolde æg !!
Hilsener Bente Birk-
Du skriver æg…. men mener vel æggeblommer, ellers er det klart den bliver tynd
-
-
Jeg har prøvet et par gange at lave mayonnaise selv, men det bliver altid ret klamt i konsistensen, forstået på den måde at det er rigtig fedtet og når man smager på det kan man mærke og smage olien :/
Et tip? Jeg har brugt 3 æggeblommer til 2 dl rapsolie, en lille spiseske sennep og en spiseske æblecidereddike + salt peber pisket på en håndmixer.
Det ser fint nok ud, men det er ikke noget jeg selv vil æde :/
-
Solsikkeolie undskyld
-
-
Rigtig spændende idé med at blande basilikum i. -
Hjemmelavet mayonaise er Guds gave til godt smørrebrød, til basis for aioli, til hønse- karry og al mulig andet -salat.Jeg har lavet en lækker variant på min blog med basilikum. Supergod til et koldt stykke dampet laks eller som spread i en sandwich.
Den kan i se her : http://madmand.dk/nyt/basilikum-mayonaise-perfekt-til-fisk-og-salat/Tak for en go´ blog
Thomas
Madman.dk -
Hvad så hvis mayo’en slet ikke bliver tyk? Hvad har man så gjort galt? Jeg brugte lime i stedet for eddike. Det eneste der ikke var stuetemperatur var netop den lime. kan det være det som gik galt?
-
Kim – jeg har fået det til at gå galt et par gange med min bamix – jeg må være noob:)
-
Super god opskrit, vi var løbet tør for mayonaise.. Så opdagede jeg at vi havde et par past. æggeblommer, derfor skulle jeg da forsøge mig med hjemmelavet mayo.. (Har dog prøvet at lave det før, da jeg gik på Teknisk skole og tog grundforløbet som kok, men dengang var det ikke særlig vellykket).
Denne opskrift er super, jeg brugte lidt under 1½ dl rapsolie og fulgte ellers opskriften. Jeg piskede det sammen med el-pisker. Når mayoen har stået lidt bliver den mere luftig i konsistensen, men dette gør ikke noget for smagen. -
Og en lille tilføjelse, hvis det en meget sjælden gang går galt skyldes det, at blommerne fx er iskolde og olien stuetemperatur. Så kan det godt skille, men kan reddes med koldt vand.
Velbekomme
Kommentarer