Glem alt om Jensen's: Hjemmelavede grillede Spareribs er vejen frem | | Gastromand.dk Glem alt om Jensen’s: Hjemmelavede grillede Spareribs er vejen frem – Gastromand.dk

Gastromand.dk | 20. September 2017

Scroll to top

Top

38 kommentarer

Glem alt om Jensen’s: Hjemmelavede grillede Spareribs er vejen frem

Glem alt om Jensen’s: Hjemmelavede grillede Spareribs er vejen frem
Webmasteren

Gastromands pulled pork opskrift kom så og sejrede og er blevet læst mere end 1 mio. gange – ja der findes vel ikke længere en café i Danevang, der ikke serverer sin egen mishandlede udgave af pulled pork burgeren!

Porchettaen har længe lignet afløseren, men nu bliver den overhalet indenom – Gastromand forudser: Spareribs-epidemi!

Præcis som det var tilfældet med pulled pork burgeren, skulle der en dag eller to i sommerhus til for at vi kastede os over den ædle spareribs-kunst – og hvilken kunst det er – og hvilket smukt resultatet det blev!

Spareribs (2)

Husk at fjerne hinden fra dine ribs…

 

Nettet blev afsøgt, men det var blogkammeraterne fra Grillkokkerier og Madfar, der leverede de afgørende tips og tricks – tak!

I overordnede træk blev processen som følger:

  1. Fjern hinde på bagsiden
  2. “Tryk blod ud”
  3. Dryrub natten over
  4. 1 time med røg
  5. 2 timer uden røg
  6. Spray med æblejuice og pak i sølvpapir med smør
  7. 1 kvarter med glace til sidst

Spareribs (1)

Præcis som med pulled pork er det ikke særlig svært, det tager bare lidt tid – og du kan jo lige nå det, nu da sommeren nægter at overgive sig til efteråret! :)

If you boil your ribs, the terrorists win!
– Anders K

Det er i øvrigt religion om du bruger den ene, anden eller tredje slags ben, men prøv dig frem og smid meget gerne en kommentar med resutatet.

Omskrevet til opskriftform ser det således ud:

5.0 from 1 reviews
Spareribs - Pulled Porks arvtager!
Forfatter: 
Kategori: hovedret
Køkken: Amerikansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
  • 2 rækker kamben
  • 1 portion rub
  • 100 g smør
  • 1 dl æblejuice - evt. blandet med lidt æbleeddike
  • 2 dl af din favorit-barbecuesauce
Tilberedning
Forberedelse
  1. Start med at fjerne hinden på bagsiden af benene - det gøres nemmest ved at skære et hjørne af hinden fri med en spids kniv og flå hinden af vha. noget køkkenrulle
  2. Tryk blodet ud på bagsiden af benene og tør af
  3. Smør benene ind i rigeligt rub
  4. Dæk til med film og lad hvile natten over i køleskab
Klargøring af grill
  1. Ca. 4 timer før servering tages benene ud af køleskabet og der tændes op i grillen med ca. ½ grillstarter
  2. Placer kullene, så grillen er klar til indirekte stegning
  3. Hæld noget røgtræ udover kullene
Tilberedning
  1. Placer ribsene direkte på risten i midten af grillen
  2. Grill i en times tid under låg - tilføj evt. ekstra røgtræ undervejs
  3. Grill herefter 2 timer under låg uden røg
  4. Spray (eller pensl) evt. med æblejuice undervejs
  5. Tag ribsene af grillen
  6. Pak hver række i sølvpapir sammen med et par klatter smør indtil 15 før servering
  7. min før servering tages ribsene ud af staniolen
  8. Smør med rigeligt barbecuesauce på begge sider
  9. Grill i ca. 15 min.
  10. Ønsker du dine ribs klistrede, så smør med ekstra barbecuesauce 5 min. før tid
Noter og anretning
Server dine ribs med rigeligt coleslaw og en fugtig klud!

 

Spareribs (4)

Giv benene rigeligt med røg…

Smør har sjældent skadet...

Smør har sjældent skadet…

Dig in!

Dig in!

 

Du serverer selvfølgelig ribs’ene sammen med verdens bedste coleslaw

Velbekomme! Du skal naturligvis være velkommen til at hjælpe spareribs-epidemien på vej ved at dele opskriften på facebook mm. :)

Kommentarer

  1. Revlsben!!! Siger det bare. Meget bedre og voldsomt undervurderet.

    Spareribben var her vel teknisk set først?

    • Tak for tippet Katja – det skal klart prøves næste gang:)

  2. Herligt. Hvad med en ovn-udgave til os det ikke har mulighed for at grille? ;-)

    • 10 min. med smokegunen
      Små 2 timer i ovnen
      1 time i staniol
      15 min med glace

      Bum!

      • David S

        Jeg prøvede opskriften i sidste uge og det var fantastisk! BBQ saucen er jo genial! Brugte naturligvis dobbeltglace. Klistret, men det er prisen for noget der er SÅ lækkert!
        Jeg var doven og lavede det i ovnen, varmluft ved 200 grader. Og det blev super godt, men måske lige til den tørre side. Hvilken temperatur vil I anbefale?
        Og tak for den mest inspirerende madside!

  3. Anders K

    Det er kanon. Plejer selv at grille dem 3-2-1, altså 3 timer med røg, 2 timer i folie og 1 (en halv måske kun) tilsidst med glace. Men det kommer jo an på temperaturen i grillen og størrelsen på rack’sne.

    Og husk – If you boil your ribs the terrorists win!

    • Klassecitat Anders! Håber det er ok, jeg stjæler det til indlægget;)

  4. Synes nok at ribs har været på barometeret længe, men lad os endelig håbe på en revival!!!

    Når folk smager ribs der er kælet lidt for, så vil de elske det!!

    Må jeg anbefale en god oversøisk vin, der har en anelse frugtmodenhed i smagen. En god Pinot Noir fra Californien plejer at sidde lige i skabet til!!

    Hyg dig
    Frederik

    • Enig Frederik, Ribs har været derude længe, men du ved jo nok, at findes det på Gastromand, så er det allemandseje :-)
      Jeg ville forøvrigt foretrække en oversøisk Zinfandel (eller den italienske udgave Primotivo) til mine Ribs. Synes der skal mere spark til end hvad en PN tilbyder (men mine ribs er også så springfyldte af smag at det kan være nødvendigt med lidt modspil).

      • Vi er helt enige om at de har været around længe (men det har de fleste klassikere jo sjovt nok), men de seneste år har Pulled Pork stjålet spotlyset, så nu er det tid til at rette det mod ribs’ene! :)

        Ligesom Kim, ville jeg nok også foretrække noget med lidt mere spark i – umiddelbart tænkte jeg californisk Cab.

        Men jeg er da åben for et godt bud på den perfekte pinotpartner Frederik…?

  5. Brian Gerning

    Skal grillen ligge omkring samme temperatur under hele seancen? Og i så faldt hvilken?

    • Hey Brian.

      Min grill lå mellem 120 og 150 grader under hele seancen:)

  6. Mikkel Holm

    Jeg har helt sikkert også et soft spot for gode ribs, og sværger til kamben! Jeg synes dog ikke at forkogte ben er fy.. Ingen tvivl om at 6 timer på grillen med røg osv. gør benene godt. Men har du kun en time til rådighed, så synes jeg at kogte ben er fantastiske, især med den rette barbequesauce!

    Jeg har en god og nem sauce som faktisk minder ret meget om Glæsels, men jeg savner måske et frækt og anderledes alternativ… Nogen anbefalinger?

  7. Chris

    Hej

    Til dem som ikke gider bruge 4 timer….. fuld gas på grillen – indirekte varme i ca. 1 time med barbecue sauce på fra start (bare køb en færdig BQ sauce fra supermarkedet) – 15 min inden de er færdige, får de lige en omgang mere med barbecue saucen. Ribs skal naturligvis ikke forkoges, de skal være ferske.. :-) Det er et sikkert hit hver gang. – Velbekomme

  8. Jeg bruger en metode som BBQweb.com foreslår. Brug store flotte kamben, jo større jo bedre. Befri dem fra hinde og puds eventuelle fedt klatter af. Smør dem ind i sennep (beauvais klassisk sennep er bedst til denne opskrift) og krydderi (jeg bruger en blanding af puddersukker, løgpulver, hvidløgspulver, paprika, oregano, salt peber) og lad dem så hvile et par timer på køl.
    Imens kan man snuppe en pilsner og lave bbq saucen, som består af æble juice, æble cider eddike, ketchup, et hakket løg, puddersukker, worchester sauce, hvidløg og hot sauce (jeg bruger tabasco). Blanding er meget tynd og flydende. Det hele skal op i en alubakke eller kasserolle der må komme med på grillen.

    Smid derefter det hele på grillen, benene i indirekte og saucen direkte over kullene. (og brug for himlens skyld rigtige trækul, det smager og lugter altså mere rigtigt!) Temperaturen mellem 100-150C*. Derefter skal da have 2-3 timer, hvor man smider mere lidt røgflis på hver halve time og smører bbq saucen udover benene. Som tiden går koger saucen ind og glacen på benene bliver tykkere og tykkere.

    Det er altså en opskrift der fungerer!

  9. Anders Kvist

    Jeg har rigtigt gode erfaringer med at forberede spareribs i sovs vide og lade dem køle af i køleskabet… Når de så bliver stegt falder kødet næsten fra benene :-)

  10. Tin Cup

    Jeg er midt i at lave denne ret ( skal grille benene i dag ), jeg fjernede hinden på rækkerne i går inden jeg gav dem rub for at lægge dem på køl natten over. Jeg kunne trække en hinde af forholdsvis let men jeg synes stadig det så ud til at der var en meget hinde tilbage, kan det passe? eller skal den også fjernes? Det skal lige sige at jeg forsøgte på den ene af rækkerne men det blev sgu lidt noget grat…

  11. Tin Cup

    Jeg er midt i at lave denne ret ( skal grille benene i dag ), jeg fjernede hinden på rækkerne i går inden jeg gav dem rub for at lægge dem på køl natten over. Jeg kunne trække en hinde af forholdsvis let men jeg synes stadig det så ud til at der var en meget tynd hinde tilbage, kan det passe? eller skal den også fjernes? Det skal lige sige at jeg forsøgte på den ene af rækkerne men det blev sgu lidt noget grat…

  12. Mads D

    Hejsa,
    Ville det være totalt helligbrøde at give benene 2-3 timer ved 120-150 grader i ovnen og så lige give dem 5-10 minutter på hver side på grillen med godt med marinade på?

    Jeg skal nemlig lave en stor portion af disse ben, og det virker bare lidt nemmere på denne måde.

    • Handberg

      Hej Mads, du kommer nok til at mangle røgsmagen, som efter min mening er halvdelen af krydderiet.
      Har du overvejet en rib-rack, det giver plads til lidt mere på grillen. Alternativt har jeg også haft nogenlunde held med at rulle ribs – se evt her. http://bbqpitboys.com/recipes/standing-st-louis-spare-ribs#.VwYfbU1f2Uk
      Det giver også plads til en del mere.

      • Mads D

        Røgsmagen kunne komme fra en smoke-cup, da det er en (tør jeg sige det?…) gas-grill, jeg ejer. Alternativt kunne man vælge en grillmarinade med en lidt røget smag.

        Nogen kommentarer til tiderne eller varmen i ovnen?

        • Generelt tager køb bedst imod røgsmagen når det er ferskt så måske du skulle starte og slutte på girllen? :)

          PS. Der er ingen skam i at bruge gas – kul er yesterday;)

  13. Mads

    Heej alle sammen, jeg kunne godt tænke mig at lave de her ribs, for min skyld må de gerne være gillet i 4-5 timer, hvis de blir bedre af det ! men vil rigtig gerne lave min egen Rub, har selv tænkt på følgende ingredienser :
    Smoked paprika.
    Chille pulver.
    salt-pebber.
    hvidløgs pulver
    brun farin.
    Vil putte rubben på minimum 6-8 timer før grilning.
    Men hvad med en hjemmelavet sticky barbeque Marinade, tænker selv noget med honning, chilli, sennep, hvidløg.
    Men har aldrig lavet en hjemmelavet før, og synes de fleste opskrifter, er alt for tynde.
    Nogen der har en god sticky marinade, de kan anbefale og forklare fremgangsmåden ???

  14. Martin Birk

    Jep – glem ALT om Jensens – det tager det meste af dagen, men er så absolut indsatsen værd!!

    Jeg takker så mange gange for denne opskrift (ikke den første jeg fr herfra og bestemt ikke den sidste) – altid top quality og gastronoms er blevet go-to siden når noget skal gøres ordentligt – mange tak – keep up the good work

    • Martin Birk

      Øh Gastromand … DYA :-)

      Man kan åbenbart ikke rette i sit indlæg… Håber det giver mening alligevel ?

      • Hej Martin.

        Vi kender det alt for godt;) Det gav fin mening og vi værdsætter de pæne ord!

  15. Lars Gorm

    Synes jeg så webmaster skrive at kulgrill er yesterday.
    Meeeen jeg må ha læst forkert;-)

  16. Sofie

    Ved godt det nok er blasfemisk, men rub’en er en tand for stærk til mig, hvad er jeres forslag? Har hidtil kun prøvet den med pulled pork. Jeg tænkte at undlade cayenne peber og kun bruge halvdelen af chillien.

  17. Birthe nielsen

    Vi lavede ribsteaks med denne opskrift til en hyggelig aften med gode venner.. Det var en kæmpe succes. Dog fik de slet ikke så lang tid i weberkuglegrillen. Jeg brugte Jensen barbecue marinade til sidst.
    Ordene omkring bordet var er der flere tilbage, de er godt nok lækre. Uhmm man kan slet ikke stoppe med at spise dem.

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: