Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. marts 2019

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Verdens bedste steak sandwich…

Familiefaren

Nogle af jer så muligvis Eksilsønderjyden i Go’ morgen Danmark i foråret, da han lavede tømmermændstatar til Lisbeth og Resen!  Denne fætter er ikke helt så kompliceret, men der er virkelig garanti for, at dine tømmermænd forsvinder som dug for solen!

Efter den her er der ikke flere tømmermænd - thats a promise...

Efter den her er der ikke flere tømmermænd – thats a promise…

Titlen er måske lidt højrøvet, men den har virkelig vist sig som priceless her på Gastromand. Sammensætningen skete lidt ved at tilfælde, som den slags jo ofte gør. Egentlig havde jeg set et eller andet madmagasin, hvor de havde lavet en anden sandwich med nogle lækre tykke skiver ost i, som jeg synes så ret godt ud. Næst havde jeg en rest engelsk bøf af den helt gode slags – økologisk Angus – til at ligge, og jeg magtede bare ikke at skulle stege bøf og lave det “traditionelle”. Dagen før havde jeg så bikset en lækker hjemmelavet remoulade sammen og så var det som om, at brikkerne var lagt. Den hjemmelavede remoulade er virkelig det hemmelig våben her, jeg kan ikke garantere det bliver lige så godt uden :-)

Verdens bedste steak sandwich...
Forfatter: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
  • 2 gode oksebøffer af mørbrad eller filet
  • 1 lille bundt rucola
  • 1 stor baguette
  • 1 rødpeber
  • 1 løg
  • 1 uforskammet god ost, ceddar, spansk manchego eller primadonna
  • Grov sennep
  • Hjemmelaver remoulade
  • Salt/peber
  • Olie/smør til stegning
Tilberedning
  1. Find en grillpande og varm den godt op. Flæk dine baguettes og pensel dem med olie - rist dem til de har fået mærker fra panden.
  2. Læg brødet til side.
  3. Tør pande hurtigt af og varm den op igen og steg bøfferne til de er medium eller hvad nu din temperament er til - tilsæt lidt smør når de er halv færdige - husk salt og peber.
  4. Hvis du har et mandolinjern, så finder du det nu, snit rødpeber og løg på det fineste trin. Stil det til side.
  5. Skær nogle urimelig tykke skriver af ost, læg det til side.
  6. Nu burde bøfferne være done, så dem lægger du i stanniol.
  7. Når bøffen har trukket i ca. 5 min skal der bygges.
  8. Nu smører du sennep på den nederste del, så rucola, så stykker af bøffen, peber, løg, ost og remoulade og toppen - uha det bliver godt det her!

Hvis du vælger at droppe remouladen fordi du er for hårdt ramt, så brug en god mayonnaise evt. med lidt chilipulver og et par fed hvidløg og citron, så spiller det altså. Du kan jo også godt skrifte kødet ud med en billige udskæring eller fx brug kylling – the choice is yours!

Nå, så fik vi vist klaret weekendens tømmermænd, for mit vedkommende står den på reunion med mine gamle boksekammerater i næste weekend, så jeg får nok brug for at lave et remake efter turen.

Velbekomme!

Hvad plejer du at smide i din sandwich?!

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: