Tømmermændstatar – den fra TV!

Sidste søndag havde TV2 været så letsindige at invitere Gastromand en tur i Go’Morgen Danmark. Som eneste hovedstadsbosiddende tilfaldt det tunge hverv undertegnede og det skulle naturligvis udnyttes til at introducere Hr. og Fru (Go’Morgen) Danmark for begreber som tømmermændstatar, den motoriserede bong og råvare-nazister.
Vigtigst var dog selve maden og naturligvis det grej, som HWL havde været så venlige at sponsere. Og du skal da ikke snydes for nogen af delene.
Gik du glip af Gastromands debut som tv-kok, kan den ses under Gastromand i medierne.
Først den store Sievert brænder, som jeg indledte showet med og som er genial til at brune kødet af, uden at andet end overfladen tilberedes. Super til at afslutte sous vide’et kød, eller til at lave en brændt carpaccio og naturligvis til den brændte tatar.
Herefter havde var der gang i en af mine all-time-favorites: Den motoriserede bong aka en smokegun. De kan fås i flere prisklasser, men vi har været ganske godt tilfredse med denne billige udgave.
Til de frække og hurtige Pommes Pailles, var der først gang i en uundværlig ting i køkkenet – mandolinjernet. Hvis du ikke har anskaffet dig et sådant endnu, er det din næste investering, right?
Efter en tur på mandolinjernet røg kartoflerne i “grillbarens champagne”, som Morten Reesen kaldte det. Teusen som var med i studiet, er i øvrigt samme model som Pricerne også er fan af.
Og så videre til tatar-opskrifterne! Den klassiske rørte tatar kan du finde her.
Den nordisk inspirerede tatar får du til gengæld lige her:

Ingredienser
- 3-400 gram okseinderlår
- 1 spsk. rapsolie
- Friskkværnet salt og peber
- 1 dl 48% Creme Fraiche
- 2 skiver rugbrød
- En klat smør
- Lidt salt og sukker
- 50 gr stenbiderrogn
- Lidt røg og en smok-gun
- Masser af frisk grønt f.eks. brøndkarse, karse, persille, dild
- Lidt friskhøvlet peberrod
Sådan gør du
Rugbrødsjord (Kan laves inden)
- Findel rugbrødet i en foodprocessor og rist det på panden i lidt smør salt og sukker
- Når det er sprødt, fjernes det fra varmen og køles ned
Stenbiderrogn (Kan laves inden)
- Smag stendbiderrognen til med lidt salt og sukker.
- Placér rognen i en lille skål og i en plastikpose og ryg rognen (alt efter hvor kraftig røgsmag man leder efter, kan
- rognen trække en del røg)
Tatar
- Tør kødet i et klæde eller med køkkenrulle.
- Brun kødet med en god gasbrænder (alternativt lynhurtigt på en glohed pande)
- Lad kødet køle lidt ned og hak det herefter kødet til en ret grov konsistens (ca 1x1x1cm stykker)
- Vend kødet i rapsolie, salt og peber
Anretning
- Anret Tatar, rogn og jord på tallerkenen, sammen med masser af friske krydderurter, lidt fuldfed creme fraiche
- og lidt friskhøvlet peberrod
Velbekomme og tak fordi du så med! :)
Stik os en kommentar-
Jeg har haft kigget på netop den tøs I linker til der – men jeg kan ikke se hvor lav en temperatur den kan indstilles til?
Første gang triple cooked chips skal i tøsen er det jo ved relativt lav temperatur (110-130?) og det er vist ikke alle friturer der kan indstilles til det?
-
Hej Kenneth
Efter at have kogt kartoflerne i vand, til de er “al dente”, skal de koges i olie som er 150 grader, til de er helt møre. Derefter 180 grader, efter de er kølet af, til de er “den rigtige” farve…
-
-
Hey Gastromænd
Tillykke med jeres medvind i medierne. Nu har I også fået jeres helt eget segment:
http://www.kommunikationsforum.dk/artikler/mad-vin-og-den-gastroseksuelle-mand
Bedste hilsener, Nanna
Kommentarer