Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. januar 2019

Scroll to top

Top

En kommentar

Gastromand-brunch – Part II: Steak, kålpølse, vesterhavsost og brunet smør

Gastromand-brunch – Part II: Steak, kålpølse, vesterhavsost og brunet smør
Eksilsønderjyden

Sidste fredag fik du første del i vores 3-delte opgør med den dødsyge “automat-brunch”, som man ofte bliver præsenteret for.

 

I dag er vi nået til hovedretten i menuen, som ser således ud:

Stenbiderrogn, røræg royale, røget fløde
Steak, kålpølse, vesterhavsost, brunet smør
French toast, råsyltede bær, Nutella

Retten indeholder naturligvis rigeligt med protein, i form af bøf, kålpølse og en æggeblomme, som samtidig fungerer som “sovs” sammen med den brunede smør, som pt. er blandt mine yndlings-ingredienser. De lynblancherede grøntsager tilfører sprødhed og gør retten en smule lettere, men for ikke at gør den alt for let, slutter du naturligvis lige af med lidt revet Vesterhavsost.

Steak, kålpølse, Vesterhavsost, brunet smør og lyn-blancherede grøntsager

Steak, kålpølse, Vesterhavsost, brunet smør og lyn-blancherede grøntsager

Steak, kålpølse, vesterhavsost, brunet smør
Forfatter: 
Kategori: Brunch
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 2 gode steaks fx. højreb
  • 2 kålpølser
  • 1 rødløg
  • 2-3 gulerødder
  • 1 blomkål
  • 200gr smør
  • Lidt vesterhavsost
  • 4 æggeblommer
  • Persille
  • Salt og peber
Tilberedning
Brunet smør
  1. Brun smørret i en kaserolle ved god varme.
Kålpølser
  1. Kog pølserne efter forskriften og skær i tykke skiver
Lynblancherede grøntsager
  1. Skær løgene i tynde både og skil skallerne fra hinanden
  2. Kør blomkål og gulerødder tyndt på mandolin
  3. Kog 1,5l vand op med rigeligt salt
  4. Hæld det kogende vand vand over grøntsagerne og lad dem trække i et par minutter
  5. Dræn grøtsagerne
Steak
  1. Steg bøfferne som du foretrækker det
Anretning
  1. Anret steaks og pølser oven på en bund af grøntsager
  2. Garnér med persille, æggeblomme og revet Vesterhavsost
  3. Ved bordet tilsættes brunet smør i passende mængder
Steak, kålpølse, Vesterhavsost, brunet smør og lyn-blancherede grøntsager

Steak, kålpølse, Vesterhavsost, brunet smør og lyn-blancherede grøntsager

 

Go’ weekend…

Kommentarer

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: