Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. december 2018

Scroll to top

Top

4 kommentarer

Mac and Cheese med 2 slags ost og chili

Familiefaren

Efter jeg har startet min palæo-kur, så er det jo uhyre sjældent for ikke at sige aldrig, at der overhovedet kommer pasta indenbords, men for pokker, når der lander så indbydende varer på bordet, så må man sgu gerne synde lidt, så jeg besluttede at lave en lettere fortolket udgave af “Macaroni and Cheese” eller “Mac ‘n’ Cheese”, som de vil sige i sydstaternes USA.

Foråret er på vej og det fejrer vi med et nyt samarbejde på Gastromand -denne gang en “spiselig” en af slagsen. Så det er vel på sin plads at byde Blok18 velkommen til familien.

Den unge indehaver Mikkel havde smidt en lille kasse afsted, og da jeg tilfældigvis den dag fik min gamle studiekammerat på besøg lagde jeg lige hovedet i blød for en eller anden ret, hvor jeg kunne bruge lidt af herlighederne.

Velkomst fra Blok18 - tak for det...

Velkomst fra Blok18 – tak for det…

Efter jeg har startet min palæo-kur, så er det jo uhyre sjældent for ikke at sige aldrig, at der overhovedet kommer pasta indenbords, men for pokker, når der lander så indbydende varer på bordet, så må man sgu gerne synde lidt, så jeg besluttede at lave en lettere fortolket udgave af “Macaroni and Cheese” eller “Mac ‘n’ Cheese”, som de vil sige i sydstaternes USA.

Macaroni and Cheese
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: Amerikansk
 
Ingredienser
Rasp
 • 4 stykker daggammel brød
 • Olie
 • Salt/peber
 • Timian
Mac And Cheese
 • 400 g. frisk pasta (jeg valgte citron/hvidpeber)
 • 150 g frisk cheddar
 • 150 g frisk manchego
 • 6 modne tomater
 • 5 fed hvidløg
 • 3 spsk smør
 • 3 spsk mel
 • 1 spsk olie
 • 7-8 dl. letmælk
 • Frisk timian
 • Chili efter valgt (jeg brugte tørret Ancho chili, som blev overhældt med kogende vand, trak i 15 min og blendet)
Tilberedning
Rasp
 1. Skær det værste af skorperne af, hvis du har en blender som sparker røv, så behøver du ikke være som omhyggelig, jeg brugte SliceSy fra Bamix, som virkede perfekt.
 2. Når det er blendet til en fint masse, så smider du det i ovnen ved 100 grader - ikke mere! I ca. 45 minutter, hvor du ved ca. hvert 10. minut lige vender det lidt.
 3. Lad det køle af, og inden du skal bruge det, så smider du det lige på panden i lige olie og finthakket timian og serverer til retten. Det raps som skal i ovnen ovenpå retten behøver du ikke riste på panden inden.
Mac and Cheese
 1. Smelt smør og tilsæt olie, herefter halvdelen af melet, gerne i en gryde som må gå i ovnen. Snit hvidløg i skiver og tilsæt dem, lad dem stege lidt, så opbakningen tager noget farve og bages sammen med smør og olie - rør kontant, tilsæt så resten af melet og mælket, og lad det koge sammen i ca. 10 min.
 2. Riv osten imens og sæt en stor gryde over med vand og kog det op.
 3. Hvis du har valgt en tørret chili som mig, så klargør som ovenstående, hvis du har en frisk så fjern stok og fjerner og hak den meget fint.
 4. Hak tomaterne, og det der svarer til en spsk timian og tilsæt begge dele sammen med chili og næsten alt osten, gem en lille håndfuld..
 5. Rør det godt sammen og smag til med salt, peber og evt. citron - den bliver noget fed, så lidt syre hjælper meget på denne ret.
 6. Kog din pasta og tilsæt den til retten, hvis den er blevet for tyk, så brug lidt af pastavandet. Rør det godt sammen.
 7. Hvis din gryde må gå i ovnen, tilsætter du rasp og osten og smider den ind ved 180 grader i 30 min.

Du kan selvfølgelig også bruge hvid brød...

Du kan selvfølgelig også bruge hvid brød…

Rasps af groft øko brød...

Rasps af groft øko brød…

Rasps efter en tur på panden med lidt frisk timian...

Rasps efter en tur på panden med lidt frisk timian…

Raspen giver virkelig retten et ekstra pift, og du må endelig ikke lade være med at lave din raps selv, det er pærelet og koster absolut ingenting i forhold til en god rasp! Vi fik også en lækker økologisk kylling til retten, hvor raspen også blev brugt og det fik hurtigt ben at gå på!

Macaroni and Cheese (4)

Det bliver næsten til en roux…

Frisk cheddar og manchego ost...

Frisk cheddar og manchego ost…

Add lots and lots of cheese!

Add lots and lots of cheese!

Og til vores lille hemmelige gæst...

Og til vores lille hemmelige gæst…

Velbekomme...

Velbekomme…

Jeg blev lidt overrasket da jeg så, at retten her faktisk stammer helt tilbage fra 1824! Hvem sagde, at amerikanerne ikke havde historie… Nå anyways, det bliver en lidt tung ret, med en opbagt sovs, store mængder ost og hvid pasta – men den kan sagtens lettes lidt med fx en mager kylling og en frisk grøn salat – vi valgte første del, som passede glimrende, og nå ja – så fik vi lige en lille stout med lakrids til dessert! Hold da op en lækker øl, men jeg vil vædde med, at du ikke kan drikke to :-)

Macaroni and Cheese (11)

“Dessert-øl”

Velbekomme!

Kommentarer

 1. Godt at se at Palæo-dieten ikke bliver håndhævet til punkt og prikke – lidt pasta skal der til :)
  Blok18 er da en fantastisk sponsor at få! Skøn netbutik der klart kan anbefales

  • Jeg er meget enig Heidi, Mikkel som styrer biksen gør det godt, og så er det jo meget fedt at få lidt tilsendt, så man kan være kreativ i køkkenet. Hver lørdag så “snyder” jeg lidt, så kommer den slags retter på bordet, og jeg elsker det inderligt!

 2. Kære Heidi,

  Tak for de pæne ord :)
  Glæder mig til at se dig i butikken.

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: