Gastromand.dk | 26. April 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Wednesdays Whisky: Old Fashioned Michter’s Bourbon

Wednesdays Whisky: Old Fashioned Michter’s Bourbon
Familiefaren

Vi er startet vores “Wednesdays Whisky”, hvor vi kører hårdt på med den amerikanske stil, og det går virkelig godt – faktisk så godt, at vi ville ønske, at der var en dag, der startede med “B”, så vi kunne indføre den officielle “Bourdon Day” – indtil videre nøjes vi med onsdag…

Denne Bourbon er næste for god til at smide i en Old Fashioned, og faktisk pinte det mig lidt. Men som jeg har lært af min kæreste som arbejder med spiritus til daglig – “Jo bedre spiritus – jo bedre cocktail” så det må jeg hellere lytte til. Michter’s laver lidt forskellige udgaver, og jeg har fået fornøjelsen af at prøve to af dem af. Jeg ved ikke helt, hvorfor jeg er så oppe at ringe over netop disse flasker – jeg tror måske bare, at de tiltaler mig, og hvem elsker ikke at teste bourbon på en onsdag?

Hvis du ikke fangede hele “Bourbon” og “Rye”-forklaringen, så hopper du lige tilbage til forrige indlæg om “Wild Turkey 101” og tjekker den ud, det er nemlig ikke så kompliceret.

Thank God its Wednesday….

Wednesdays Whisky: Old Fashioned Michter's Bourbon & Rye
Forfatter: 
Kategori: Cocktail
Køkken: Amerikansk
 
Ingredienser
  • 6 cl Michter's
  • 1 stort dash Angostura bitter
  • 1 stort squiz frisk appelsinsaft eller skallen af en halv økoappelsin
  • 4 tsk rørsukker eller 2 sukkerknalder
  • 1 par små cocktail glas (medmindre du drikker alene naturligvis, og så skal du gange med 2 af ovenstående)
  • Masser af isterninger
Tilberedning
  1. Smid sukker i glassene og tilsæt et stort dash Angostura bitter, der skal være en 6-8 dråber. Tilsæt så en lille smule spiritus og rør det godt sammen til en ensartet masse.
  2. Nu smider du 4 isterninger i, og så skal det røres, det tager lang tid - 3-5 minutter før sukkeret er opløst, herefter tilsætter du yderligere 4 isterninger og resten af din valgte spiritus, og så rører du igen indtil det er opløst. Hav tålmodighed - hvis ikke sukkeret bliver opløst så går hele ideen med denne cocktail fløjten.
  3. Til sidst tilsætter du lidt appelsinsaft og gerne lidt revet skal, og så er du faktisk klar til at hygge!

 

Michter’s Bourbon er en fornem dram, som du kommer til at høre mere om. Jeg er nemlig så heldig, at Mixmeister har sendt to forskellige – Bourbon og Rye. Jeg er helt vild med dem begge. Denne har masser af sødme og vanilje i smagen men også en smule krydderi som sin bror – dog ikke helt så meget. Den er meget easy-drinkable og har en lækker eftersmag. Du kan godt holde lidt igen med sukkeret i denne cocktail – medmindre du virkelig har en sød tand.

Michters Bourbon…

Lifesaver…

For mig er det efterhånden blevet sådan, at jeg er mere til de krydrede eller bitre cocktails frem for de helt søde. Dog må jeg erkende, at en Old Fashioned lavet med kærlighed som denne stadigvæk kan forføre mig! Du kan finde Michters Bourbon her på siden til beskedne penge og faktisk billigst på nettet, så længe der er flasker på lager.

Skål og god onsdag!

 

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: