Gastromand.dk | 21. July 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Jagten pÄ Danmarks bedste festivalsnack: Luksus, mad og musik i Lejet

Jagten pÄ Danmarks bedste festivalsnack: Luksus, mad og musik i Lejet

Dansk sommer er lig med festival for mig. Roskilde har i mange Är vÊret en fast tradition, men for nogle Är tilbage rÞg ogsÄ Musik i Lejet med pÄ den faste festival-liste. Og derfor var jeg ikke sen til at takke ja, da GastromÊndene spurgte, om jeg ville dÊkke jagten pÄ Danmarks bedste festivalsnack i Tisvilde!

Musik i Lejet er nemlig den perfekte festivalopfĂžlgning, nĂ„r man efter en lille uge pĂ„ Dyrskuepladsen har fĂ„et nok af telt og tisstĂžv (og i Ă„r det brune smat) – for i Tisvilde er festival noget lidt andet…

Nuvel, Musik i Lejet fĂ„r aldrig den helt samme “orange feel” – det er der nok ikke rigtig andre festivaler der gĂžr for mit vedkommende – men den lille strand-festival kan til gengĂŠld noget helt andet. Man sover tĂžrt og trygt i en rigtig seng; pĂ„ gode Ă„r lader man op i solen pĂ„ stranden og vasker tĂžmmermĂŠndene vĂŠk i bĂžlgen blĂ„; og festivalen starter for de fleste fĂžrst op efter en lille rosĂ©-forfest i sommerhusene.

MĂ„ske derfor synes tingene ogsĂ„ at vĂŠre lidt dyrere pĂ„ festivalpladsen – fordi der fĂžrst kan tjenes penge fra gĂŠsterne ankommer pĂ„ pladsen henad aftentid. Modsat fx pĂ„ Roskilde, hvor boderne kan bespise festivalgĂŠngerne allerede fra morgenmaden. MĂ„ske er det fordi, jeg igennem Pigen & Pomfritten normalt gĂ„r efter (de lidt billigere) pomfritter. MĂ„ske er det bare noget, jeg bilder mig ind, fordi jeg aktivt skulle lede efter snacks under 50kr., men jeg syntes i hvert fald opgaven var lidt svĂŠr. Men jeg fik da spist mig lidt omkring.

En klassisk prĂŠ-snack

Som sagt foregĂ„r en stor del af afspisningen “hjemme” inden man begiver sig mod festivalpladsen. SĂ„ledes sĂ„ den fĂžrste snack altsĂ„ ud. En simpel GT med fĂžlge af snackchips og holidaydip. I min verden findes det ikke meget bedre!

Efter et par drinks i solskin var det hurtigt afsted mod pladsen – der var mad, der skulle smages og en norsk herre ved navn Thomas Dybdahl, der lige skulle nydes.

Pomfritpigen er ankommet

ArmbĂ„nd pĂ„ og sĂ„ ind pĂ„ den lille plads. Musik i Lejet har et hyggeligt lille omrĂ„de ned til stranden med to scener: den store Strandscene, som huser de store navne, og nĂ„r vejret er rigtig fint smider bagtĂŠppet, sĂ„ man kan se solnedgangen over vandet igennem scenen – magisk! Og den lidt mindre Skovscene, der er overdĂŠkket og typisk spiller mere elektronisk, sĂŠrligt nĂ„r mĂŠrket er fladet pĂ„.

DernÊst er der to mindre telte, Bodega og Fiskerbaren, som ogsÄ spiller livemusik og sÊrligt stÄr for nattefesterne til de lyse morgentimer.

Den fĂžrste festivalsnack blev en taco

Efter at have sonderet pladsen lidt i jagten pÄ den fÞrste festivalsnack, stod det mig klart, at man ikke kom ret langt for 50 kr. De fleste af de retter, boderne tilbÞd, var gerne lidt stÞrre og stod i min. 75 kr. SÄ da jeg Þjnede den lille tacobod, TacoLoco, med to tacos til 40 kr. stod valget klart.

Der var bĂ„de vegetar, braiseret gris og quesadillas pĂ„ menuen – min medspiser og jeg valgte begge “tacos de carnitas” (dĂ©n med gris), og som det ses pĂ„ billedet er den ene af os tosset med koriander og den anden not so much..
Dressingen pĂ„fĂžrte man selv – der var en chilimayo, en cremefraichedressing og en chilisauce.

Og den var nÞdvendig, for kÞdet var desvÊrre en smule tÞrt, og det var Êrgerligt, for jeg var egentlig stor fan af den lille tacobod. Og sÄ ved jeg ikke, om de var lÞbet tÞr for lime (allerede), men jeg syntes ikke citronen gav den helt samme syre.

3/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

Ingen festival uden pĂžlse…

Det var fornuftigt ikke at forspise sig fuldstĂŠndig i tacos, for der var altsĂ„ mange fristelser pĂ„ festivalpladsen. Den nĂŠste bod vi besĂžgte fangede os med det kĂŠkke navn, MiLPĂžlsen, og havde to slags pĂžlse pĂ„ menuen: en stĂŠrk oksepĂžlse, og en skovpĂžlse pĂ„ svin og ramslĂžg. Begge stod i 55 kr. – altsĂ„ lidt over budgettet for en festivalsnack, men vi vurderede “ingen festival uden hotter” og slog os lĂžs.

Og den ristede hotdog skuffede ikke! Der var ingen overraskelser eller modediller gemt i den lille hÄndholdte snack, men alt spillede ligesom det skulle. LÊkkert, smagfuldt og blÞdt hotdogbrÞd, perfekt topping, lÊkre, sprÞde, syltede agurker og en dejlig, saftig og smagfuld pÞlse.

MÄske havde jeg givet den fuldt hus, hvis det ikke havde vÊret den fÞrste snack, jeg smagte. NÄr jeg ser tilbage pÄ Musik i Lejet nu, er det i hvert fald MiLpÞlsen, jeg husker, som Musik i Lejets bedste festivalsnack.

5/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

Hooked pÄ fiskeburgeren

PÄ festivalens dag 2 var det den friske fiskebod, Hooked, der stod for skud. Jeg har smagt Hooked ved flere lejligheder: pÄ Roskilde, i KÞdbyen og til sidste Ärs Street Food Festival, hvor jeg faldt i svimer over deres Lobster Roll. Derfor var jeg ogsÄ en smule skuffet over, ikke at finde denne pÄ deres Tisvilde-menu, for den havde vÊret den perfekte festivalsnack.

Men pĂ„ dette Ă„rs Musik i Lejet kunne man fĂ„ fish’n’chips eller fish’n’greens til 89kr. og deres lakseburger til 85kr., samt en portion vinegar fries til 40 kr. – og det er altsĂ„ sidstnĂŠvnte der bliver vurderet i jagten pĂ„ den bedste festivalsnack.

Men kort om lakseburgeren, som kom i en blÞd briochebolle med en sprÞdstegt, paneret fishcake (laksen) tilsat kÄl, rÞd peber, guacamole og wasabimayo. En lÊkker, frisk kombi, der gjorde det ret godt sammen med fritterne.

Fritterne var let syrlige grundet vinaigren, tynde og sprÞde og lette at dyppe i den tilhÞrende tatarsauce. Men snacken havde altsÄ ikke fungeret ligesÄ godt alene, da tatarsaucen sÊrligt var god sammen med fiskesmagen fra lakseburgeren.

5/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

Pandekager – en festivalklassiker

Som dessert til lakseburgeren kastede vi os over den klassiske crepe fra Crepes a’la Cart med den sikre kombination af nutella og banan. DesvĂŠrre var crepen for sej i konsistensen og sĂ„ er 45 kr. altsĂ„ for meget for en “so-so” pandekageoplevelse, ogsĂ„ selvom det er svĂŠrt at vĂŠre utilfreds med nutella og banan.

3/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

KoldskĂ„l med kokos – en moderne Lejet-klassiker

OvenpÄ en halv pandekage var der ogsÄ lige plads til at smage festivalens bud pÄ en hjemmelavet koldskÄl. Spoon, som desuden serverede Þkotoasts med portobello eller flÊskesteg, serverede en rigtig fin koldskÄl sprÞde ingefÊrsyltede rabarber i bunden og kokosflager pÄ toppen.

Til 40 kr. var det en sikker festival-favorit. Den var perfekt syrlig og med en god konsistens, men som stor fan af crunchy kammerjunker manglede jeg altsĂ„ virkelig den primĂŠre ingrediens – og det trĂŠkker ned i vurderingen [4/6].

4/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

ForÄrsrullerne taber pÄ mÄlstregen

Vi startede den sidste festivaldag med en fire-retters langbordsfrokost (lÊs mere i bunden af indlÊgget), og maverne var derfor godt mÊtte pÄ dén (og de Þvrige dages indtag af junk og fadÞl). Derfor blev det mest til lidt forskellige delesnacks denne dag.

Vi lagde ud med LeLes sprĂžde forĂ„rsruller med kalkun, krabbe og grĂžntsager til 52 kr. En perfekt festoival- og delesnack, som ogsĂ„ havde scoret topkarakter, hvis det ikke var fordi de var lĂžbet tĂžr for fiske-dipsauce. Der var altsĂ„ intet at dyppe rullerne i! (Den rĂžde sauce pĂ„ billedet er en chilisauce, som gjorde det rigtig dĂ„rligt som dyppe-alternativ.) Ærgerligt.

4/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

De asiatiske fritter blev en festivalfavorit

Jeg havde i flere dage kastet lange Ăžjne efter de specielle “asian fries” fra Spisevognen, som akkompagnerede deres crispy duck burger med peking and – som jeg desvĂŠrre aldrig fik smagt.  Fritterne blev seret med limeblad og citrongrĂŠs salt, chilimayo og ristede thai-skalottelĂžg og stod i 40 kr.

Fritterne var perfekt stegte og der var rigelig dyppe til denne festivalsnack, som nĂŠrmer sig topkarakter. Det er i hvert fald tĂŠt lĂžb mellem Spisevognen og MiLPĂžlsen [5/6]

5/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

Ugandiske sweet potato fries overraskede

Som Pomfritpige er man jo lige nĂždt til at sondere pomfrit-terĂŠnnet. OgsĂ„ selvom det ikke just er sulten, der presser sig pĂ„. Men den lille ugandiske foodtruck, Ugood, som serverede (hvad der lignede – jeg fik dem aldrig smagt) lĂŠkre ruller med kylling eller omelet, lavede ogsĂ„ sweet potato fries til 45 kr.

De var knapt sÄ sprÞde som fritterne fra Spisevognen, men den velsmagende hvidlÞgsdip gjorde det fortrinligt som dyppe.

4/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

Med skeen i den anden hÄnd

Jeg havde egentlig ikke troet, jeg skulle have mere at spise pĂ„ Musik i Lejet. Men den sidste aften meldte sulten sig alligevel pĂ„ de sene nattetimer. Derfor fik Spoon (dem med koldskĂ„len) endnu et besĂžg – denne gang for at smage deres Portobello Club Toastie med trĂžffel mayo.

Den kostede 65 kr. – hvilket var lige i overkanten for en klassisk toast, men som snack kunne man fĂ„ den delt i to, og pĂ„ den mĂ„de udgjorde den et fint bud pĂ„ en festivalsnack og en fin afsked med dette Ă„rs Musik i Lejet.

5/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

Der skal altid vĂŠre plads til et lille festivalsidespring

Gastrotruckens burger kom aldrig med pĂ„ Gastromands Instagram i jagten pĂ„ den bedste festivalsnack, da den (inkl. fritter) kostede 110kr. Det er i min optik alt for meget for et mĂ„ltid pĂ„ en festival, men jeg overgav mig alligevel og smagte den i Pigen & Pomfritten-Ăžjemed – lĂŠs anmeldelsen pĂ„ min blog.

LĂžrdagen startede med en Langbordsfrokost

Om lĂžrdagen deltog jeg i TinggĂ„rdens Langbordsfrokost – et koncept Musik i Lejet prĂŠsenterede fĂžrste gang sidste Ă„r og med endnu stĂžrre succes i Ă„r. Frokosten serveres af chefkok, Jan Friis Mikkelsen, sammen med fadĂžl fra Royal og champagne fra Mumm.

Bordene var linet op i Herligheden – et hyggeligt telt i det ene hjĂžrne af pladsen, og som var det planlagt begyndte solen at skinne netop som vi fik skĂŠnket det fĂžrste glas champagne.

Konceptet er helt utroligt hyggeligt. Man sĂŠtter sig til bords med mennesker, man ikke kender, spiser med rigtigt bestik (hvilket er en verden til forskel fra det papemballage, man ellers fĂ„r serveret maden pĂ„) og skĂ„ler i glas med stilk. Den helt rigtige mĂ„de, at starte den tredje – og lettere slidte – festivaldag op pĂ„.

Jan Friis Mikkelsen prĂŠsenterede de fire retter, Royal introducerede Ăžllet og vi fik serveret den fĂžrste “sol over Lejet” straks derpĂ„. Denne bestod af rĂžget kuller og et perfekt porcheret ĂŠg pĂ„ en bud af kĂ„l, gulerĂždder og dild. Til denne fik vi en witbier og en kryddersnaps pĂ„ siden – det perfekte trĂŠ at rejse sig ved.

Derefter fik vi en ĂŠgte sommerklassiker: kartoffelmad. Denne blev serveret pĂ„ rygeost og pyntet med agurk, purlĂžg og speget grisenakke – sidstnĂŠvnte vandt virkelig ind hos mig. Skulle man klandre kartoffelmaden for noget, var den lige tĂžr nok i det. En klat mayo havde pyntet gevaldigt, og sĂ„ manglede jeg ogsĂ„ lidt noget sprĂždt og knasende.

Heldigvis efterlod jeg lidt appetit fra kartoffelmaden, som ikke blev spist helt op – og det var godt, for den tredje ret var Ă©n af mine favoritter: tatar. Denne tatar var lavet pĂ„ sommervildt og helt perfekt i konsistensen. Den var pyntet med lĂŠkker mayonaise, kantareller, hyldekapers, syltede rĂždlĂžg og slutteligt lidt senepssalat. Der blev spist op!

Frokosten afsluttedes med en let dessert og en knapt sÄ let mÞrk mumme fra Royal. Desserten bestod af en hindbÊrmos med vanillecreme toppet med friske bÊr, skovsyre og en sprÞd, lille kage.

Vi vurderede frokosten ved bordet – i min bog ramte den plet pĂ„ en sommerfrokost med forskellige klassiske stykker smĂžrrebrĂžd; en god blanding af fisk, kĂžd og grĂžnt; sĂždt, salt og syrligt. Mens medspiserne havde hĂ„bet pĂ„ mere skaldyr og sukkede efter et fad friske rejer, eller en smĂžrstegt fiskefilet. Det havde mĂ„ske vĂŠret oplagt sĂ„ tĂŠt pĂ„ vandet, men jeg gik bestemt ikke hverken sulten eller skuffet fra borde.

Musik i Lejets Bedste Festivalsnack er…

 

MiLpĂžlsen fra KĂždsnedkeren!

 

~

Jagten pÄ Danmarks bedste Festivalsnack fortsÊtter

Solen er gĂ„et ned iud for Tisvildeleje og nĂ„r den stĂ„r op over Haven Festival, er vi igen klar med Jagten pĂ„ Danmarks bedste festivalsnack – fĂžlg med her og pĂ„ instagram: @gastromanddk

 

Smid en kommentar