Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 9. september 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Weekendtesten: Philips Innergizer er et blenderbæst

Weekendtesten: Philips Innergizer er et blenderbæst

Det er sommer, og du har brug for nogle kølige friske drikke. Smoothies kunne være svaret, og dem kan kan du nemt pimpe op med lidt booze.

Vi har i samarbejde med kitchenone.dk været i test-hjørnet og har kigget på en ny powerblender fra Philips – der står næsten smoothies bøjet i neon på maskinen – men selvfølgelig kan den også mere end det. Her får du min usødede vurdering af blenderen.

PHILIPS INNERGIZER HR3868/00

Maskinen er dét, Philips selv kalder for en “højhastighedsblender”, og der er bestemt smæk på: 45.000 omdrejninger i minuttet. Den høje fart gør den i stand til at pulverisere hårde ingredienser og nedbryde cellevæggene i råvaren, og ifølge Philips frigøres der op til 97 % af næringsstofferne. Her kan jeg ligeså godt sige det, som det er: Det kommer vi ikke til at undersøge sandheden af. Jeg kigger mere på, om blenderen laver jævn konsistent og ensartet tekstur.

 

 

Udseende og førstehåndsindtryk

Det er en ordentlig krabat, ville de fleste nok sige, når de pakker blenderen ud og samler den. Særligt har den et lyddæmpende skjold, kappe, visir – jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal kalde det. Philips kalder det “silent dome”, som også hjælper til med at pumpe størrelsen op. Men det vender vi tilbage til. Blenderen har et digitalt display med fem forprogrammerede indstillinger: smoothies, sorbet, suppe, male nødder og lign., samt knuse is. Derudover en manuel indstilling med justerbare hastigheder på det store hjul.

 

 

 

Kvalitet og design

Designmæssigt ligner den en blender som så mange andre, men man er ikke tvivl om, at kvaliteten af materialerne er blevet prioriteret. Motor-delen er indpakket i børstet stål og plast-delene er solide. Selve blender-skålen er lavet af tritan-plast, som er en højkvalitetsplast, som er helt klar og meget brudsikker. Det ekstra låg – visiret om man vil –  undrer du dig måske over, men det er til for at dæmpe lyden fra blenderen, når den kører. Et lyddæmpende låg er faktisk ganske almindeligt på blendere, som anvendes i restaurationskøkkener. Men nu blev det så også blevet almindeligt for hjemme-blendere.

 

Testen

Hvordan tester vi så sådan en krabat?! Som jeg nævnte i starten, kaldte jeg den for en smoothie-maskine, og det lægger producenten sig også meget opad, hvis man bladrer igennem det medfølgende opskrifthæfte. Så vi skal have lavet en masse smoothies. Maskinen har også sine 5 forprogrammerede indstillinger, der skal afprøves. Ideen er, at der kræves forskellig hastighed, motorstyrke og tidsindstilling, alt efter om man ønsker at knuse is eller at lave rismel eller cremede smoothies – og det kan man jo kun være enig i. Sidst har den også den manuelle indstilling, som naturligvis kan sættes på fuld gas.

Smoothie

Mantraet i den medfølgende opskriftsbog er, at en smoothie skal have ⅓ frugt til at søde, ⅓ grøntsager som de sunde element, og sidst ⅓ væske til at hydrere drikken med. Du kan måske sige, at der ikke er meget Gastromand over at lave smoothies, og det kan der måske være noget om, men ungerne suger det i sig – og det skal der jo også være plads til.

 

 

Alle ingredienser ryger i beholderen med det samme, og så kører vi smoothie-programmet. Den laver smoothies som den skal, alt bliver blendet helt jævnt – den rigtige smag står du jo selvfølgelig selv for. Men jeg har også prøvet at presse den helt ud, fx. fandt jeg en relativt stor klump frosne hindbær med saft – altså helt frosset sammen. Den kunne blenderen altså ikke spise, da den kommer til at stå oven på kniven. Men fair skal være fair, blot ved at dele blokken et par gange fik den fat i klumperne, og igen bliver alt helt smadret.

 

 

“Nøddeprogrammet”

Jeg valgte at teste den med en omgang mandler, da det måske kunne presse den lidt pga. det lidt højere fedtindhold i mandlerne, som giver en mere klæbende mel. Nødderne får nogle tæsk, og melet bliver helt fint, jeg kunne dog finde nogle få mindre stykker, som ikke helt var blevet malet.

 

 

Humus

En omgang humus er også en blender-klassiker, kikærter, olivenolie, citronsaft, spidskommen, hvidløg – godt med hvidløg, samt salt og peber. Blenderen har ikke lige et humus-program, men prøvede igen det til nødder. Og lur mig om den ikke ramte en humus spot on…

 

 

Knust is

Det er et lidt spændende program, da det både kan være en behovs- og smagssag, hvilken slags knust is man ønsker. Blenderen er skabt til at totalt smadre alt, og derfor var det ikke min forventning at få groft hakket is, som du kan lave med isknuser. Blenderen pulserer på dette program og forsøger så skånsomt som muligt at knuse isen. Det bliver dig lidt en blanding af sne og nogle lidt større stykker. Men i forhold til min forventning, gjorde den det faktisk fint.

 

 

… og hvad er så mere nærliggende end lige at ramme en GT med knust is?! Monkey 47 Distillers Cut – næsten blasfemi at blande den op :)

 

 

Fuld gas…

Her har jeg prøvet at tage cirka 2,5 dl vand sammen med en god skive ananas. Ananas er en meget saftig frugt, men har også nogle grove fibre. Så her ville jeg prøve at se, hvor meget blenderen kan smadre frugten på 30 sekunder på fuld gas.

 

 

 

Det er er ingen tvivl om at der er smæk på, og det der er tilbage kan næsten sammenlignes med en klar juice – i væsken finder du kun nogle bittesmå helt fine stykker frugtkød tilbage. Det må siges at være godkendt.

 

Lydskjoldet – silent dome (som Philips kalder det)

Giver det meningen at benytte lydskjoldet? Ingen tvivl om, at det gør blenderen væsentlig mere klodset i sit udtryk, men omvendt fungerer det – det er næsten lige let at bruge blenderen med og uden kappe. Hvis du en dag skulle fange dig selv i at køre daiquiris ud til dine gæster i rå mængder, så vil du og dine gæster i hvert fald blive glade for kappen. Det vil være forkert at sige, at blenderen ikke larmer, det gør den både med og uden kappen – og det gør blendere jo flest. Men min vurdering vil være, at kappen måske mere end halverer støjen – den er overraskende effektiv.

 

Rengøring

De fleste af delene kan gå i opvaskemaskinen, undtagen hovedenheden – motoren. Det kan være en smagssag om du ønsker at gøre det, det vil formentlig altid være en smule hårdere for delene at få en tur i maskinen. Men det er også som så mange andre køkkenmaskiner, hvis du skyller den af med det samme, så bliver den faktisk næsten 100% ren med det samme, da plasten i hvert fald som ny er meget slip-let. Det sidste du må gøre er at blive doven og bare lade den stå og tørre, så bliver det et helvede at stå og gnubbe frugtkød af siderne.

 

 

En anden anbefalet metode er at hælde knap en 1 liter vand i blenderskålen sammen med en sjat opvaskemiddel – og du skal ikke bruge meget. Herefter sætter du den på fuld gas i 15 sekunder – og så har du det fineste skum, der vækker minder til ungdomsårene i sydens sol og skumfester – laver man overhovedet den slags længere? Efter sådan en omgang skyller du den bare af og den står helt ren.

 

 

Dommen

Ingen tvivl om at Philips har lavet en god blender her, den klarer det arbejde, den er skabt til, som den skal. Jeg har har selv en Thermomix, og det er ikke fordi vi skal til at sammenligne, da vi både snakker en helt anden prisklasse og om en maskine, der er meget mere end blot en blender. Men kigger vi på blender-delen, så er Philips-modellen godt med – og til en væsentlig lavere pris. Lydkappen kan du li’ eller ej, men den fjerner overrasende meget støj. Vi sniger os derfor lige op på en 5’er.

 

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Hvis du skulle have lyst til at se lidt mere gøjl med blenderen, har en ven af Gastromand, Madetmere.dk, lavet nogle sjove opskrift-videoer – og ellers kan du kigge videre på nogle af de andre blendere, vi har testet.

 

Detaljer

2 års garanti
2000 W
45.000  omdr./min.
Kapacitet: 2 L
Hastighedsindstillinger: 10
Programmer: 5
Auto-sluk
Ledningsopbevaring
Kan gå i opvaskemaskinen
Vejl. udsalgspris: 5.499kr.
Kampagnepris: 3.794kr.
Forhandler: KitchenOne

Stik os en kommentar

Smid en kommentar