Gastromand.dk | 19. October 2018

Scroll to top

Top

34 kommentarer

Den bedste pande nogensinde testet…

Den bedste pande nogensinde testet…
Familiefaren

…har f√•et nye ejere! Og nej det er faktisk ikke kun haveudstyr som Fiskars laver, det er ogs√• k√łkkengadgets, som vi elsker endnu h√łjere p√• Gastromand, faktisk ejer vi ikke s√¶rlig meget haveudstyr udover en ukrudtsbr√¶nder, som bruges i k√łkkenet…

Raadvads All Steel panden er den pande, som har klaret sig bedst gennem tiden hos Gastromand. Den blev testet l√¶nge inden indl√¶gget ramte Gastromand i marts 2015 og den har f√•et t√¶rsk, t√¶rsk og atter t√¶rsk. Den lever endnu og hvor andre pander efter ca. 2 √•r desv√¶rre ofte bukker under s√• lever denne pande som nu er “Fiskars All Steel” i bedste velg√•ende. Underligt nok s√• er overfladen virkelig h√•rdf√łr og holder bare. Den “Ceratec-bel√¶gning” er slidst√¶rk og kan holde til metalredskaber og h√•rd varme.

All Steel – ogs√• p√• bagsiden…

I denne test kigger vi ikke blot p√• All-Steel, vi kigger ogs√• p√• Functional Form, Hard Face og Rotisser Nonstick – alle i 28 cm. Tidligere har vi ogs√• brugt Hard Face en del, da den var med i nogle indl√¶g hvor den var “Traveling Pan” og rejste fra land til land, hvor den blev testet da jeg lavede scoremiddag.

Vores lille pande, som har v√¶ret brugt til maden…

Weekendpanden (All Steel)

Lad os starte med All Steel som jeg ogs√• kalder “Weekendpanden” – √•rsagen er m√•ske lidt misvisende da alle pander reelt kan v√¶re en weekendpande – men det hj√¶lper lidt med overblikket hvis vi giver dem nogle nicknames. S√• tanken er her henledt p√• b√łffer, flambering og den slags – og ja det g√łr vi ogs√• til dagligt – men jeg g√¶tter p√• du er med.

Vores tidligere favorit All Steel…

Udseende og f√łrsteh√•ndsindtryk

Den ligner faktisk sig selv, hvilket er godt. Jeg synes rigtig godt om siderne i aluminium og håndtaget som matcher Рmen lige en stor disclaimer Рudseende omkring pander (og alt andet) er subjektivt Рså vurder selv hvad du er mest til.

Kvalitet og design

Den har stadigv√¶k sin ceratecbel√¶gning som giver mere sliplet og kan give nogle virkelig gode stegeskorper n√•r du smider en t-bone p√• ved h√łj varme. Den er lavet i rustfritst√•l i typen 18/10 som eller har den en 3-lags bund som eftersigende skulle give en effektiv og optimal varmefordeling. Den ligger p√• ca. 450 kr. hvis du er heldig.

All Steel – ogs√• p√• bagsiden…

Til hverdags brug (Functional Form)

Det med at have noget til hverdags brug er n√¶sten lige s√• slidt som at have noget til “Weekendbrug” men igen, det fremmer forst√•elsen ikke?

Functional Form…

Udseende og f√łrsteh√•ndsindtryk

Faktisk ville jeg ikke g√¶tte p√•, at dette er det billigere alternativ, for den ligger vildt godt i h√•nden og virker utrolig nem at bruge. Jeg kan godt lide h√•ndtaget er i metal. √ąt er at det ser p√¶nt ud, men det er ogs√• godt at holde ved n√•r du svinger den rundt.

Kvalitet og design

Denne pande har ekstra slidst√¶rk PFOA-fri Hardtec og non-stick bel√¶gning. Det g√łr det temmelig nemt at anvende og uhyre nem at reng√łre. Faktisk h√¶nger ingenting fast. Den har i mods√¶tning til de andre kun 2 lgs bel√¶gning, hvilket ogs√• g√łr, at prisen er temmelig lav. Jeg har set den helt ned til 250 kr. hvilket er helt fair.

Lad dig ikke forvirre af navnet… De laver andet end haveredskaber…

Den Innovative Toppen af Poppen (Rotisser)

Flagskibet fra Fiskars er deres Rotisser+ som jeg n√¶ste ikke ved hvilken kategori jeg skal smide i – “Weekendpanden” er jo brugt, men det er til dig, som elsker at lave mad og som t√¶nker lidt mere over hvilken pande du bruger. Videre har den ogs√• en innovativ del, som vi kigger p√• – den kan nemlig ikke overophede. Alt respekt for dem af jer blot vil have “en pande”, som kan holde varme, have en god fordeling og som holder. Det g√łr de faktisk alle sammen, denne har dog lidt ekstra.

Rotisser+

Udseende og f√łrsteh√•ndsindtryk

Elegant og med blankt h√•ndtag. Denne har ogs√• ret h√łje kanter hvilket er et stort plus i mit univers. Det g√łr bare det hele noget nemmere n√•r der laves mad.

Kvalitet og design

Den har aluminiumsbelægning og Optiheat teknologi som sikrer, at overophedning faktisk ikke er muligt. Vi har tidligere testet pander med denne funktion, hvor det faktisk var en hindring for panden Рderfor er det spændende at se om det er samme tilfælde her. Laveste pris jeg har fundet den til ca. 550 kr.

√Čn af topmodellerne…

Den hærdede (Hard Face)

Vores afsluttende pande er ogs√• den, som har v√¶ret afsted i hele Skandinavien som “The Traveling Pan” der blev sendt fra blogger til blogger og testet til det yderste – faktisk en ret sjov test, hvor jeg lavede et rigtig fedt indl√¶g, som var meget henvendt til jer fyre der gerne vil imponere t√łserne lidt.

Hard Face…

Udseende og f√łrsteh√•ndsindtryk

Bredt h√•ndtag og h√łje kanter, som g√łr den ekstra praktisk. Den virker til at have tyk bund og meget robust – ikke den mest elegante pande, men det er som sagt ogs√• til dig som g√•r lidt mere h√•rdt til v√¶rks og gerne vil have, at de grej virkelig kan t√•le flammer, h√łj varme og hurtige skift i temperaturen.

Kvalitet og design

Den har Hardtec Superior slip-let overfalde. Den skulle eftersigende have en energibesparende bund, som leder varmen bedre og endda bruger mindre energi. Det er noget svært at måle og teste, så vi må tage producentens ord for det. Laveste pris 279 kr.

Flame on – men lidt forsinket skud…

Testen

Hvad g√łr man n√•r man har 4 pander til test og alle dybest set fungerer? Vi kigger p√• det basale – varmefordeling, temperatur, evne til at optage varme og ikke mindst pris. Hvis vi kigger p√• varmefordelingen er det testet ved vand, olie og sukker – og sidste synes jeg ikke du skal kaste dig ud i – det er lidt noget rod, men giver et godt billede af panderne. Herefter har jeg vurderet det fra 1-10 og indsat det i tabellen herunder:

It works…

Ellers har jeg m√•l temperaturen med infrar√łd termometer og ogs√• kigget p√•, hvor hurtigt panderne rammer 100 grader, som siger lidt om evnen til at optage varme – uden at det bliver for teknisk – det er ikke n√łdvendigvis en endegyldig sandhed.

Kort sagt fungerer panderne alle sammen rigtigt godt. Jeg kan v√¶re nerv√łs for om Functional Form holder i l√¶ngden, da den er meget let og de 2-lags non-stick sikkert hurtigt bliver slidt. Omvendt er det en pande til 250 kr., s√• holder den mere end 2 √•r hos en Gastromand er det meget godt g√•et.

Noget af det, som jeg var rigtig nerv√łs for var faktisk Optiheat¬†teknologien, som jeg tidligere har set i denne test. Ideen er nemlig genial, men tidligere var det s√•dan, at det materiale som blev brugt var ekstremt sensitivt overfor metalredskaber, s√• det fik let revner og fl√¶nger. Hele ideen er jo, at pande aldrig overopheder og dermed holder den l√¶ngere, men betyder det s√•, at bel√¶gning er meget skr√łbelig giver det jo ingen mening?

Non overheatable – s√• i teorien er den ikke mulig at √łdel√¶gge…

Det lader dog til, at Fiskars har l√łst dette problem med aluminiumsbel√¶gningen. Det n√¶ste sp√łrgsm√•l er s√• om der kan laves en god stegeskorpe n√•r du maksimalt kan f√• pande op p√• 200 grader? Jeg fors√łgte med en roastbeef og det er faktisk muligt. Det eneste du skal huske er, at den skal have et par minutter mere til at blive varmet igennem.

Rotisser+ kan fint lave stegeskorpe p√• trods af rimelig lav temperatur…

Dommen

Det er lidt tidligt at sige om Fiskars nu er indehaver af den absolut bedste pande vi nogensinde har testet, men meget tyder p√• det. Den har n√łjagtig samme bel√¶gning som Raadvads All Steel, den er lynhurtig til at blive varm og har en super fordeling. Jeg m√• sige, at det er min favorit. De n√¶ste i r√¶kken er uden tvivl Rotisser+ og Hard Face. Her er der tale om den elegante dreng i klassen og den grovkornede arbejdshest, begge fungerer godt og p√• sigt vil Rotisser+ sikkert overleve l√¶ngere. Hvis du gerne vil have en pande til meget billige penge, og her snakker vi alts√• pris-niveau som fx IKEA har s√• er Functional Form vejen frem. Men lad os Lad og kigge lidt p√• stjernerne. Medmindre All Steel fejler indenfor kort tid s√• har den alts√• 6 stjerner! Jeg holder naturligvis √łje og skal nok opdatere indl√¶gget. Herefter har vi Rotisser+ og Hard Face med 5 stjerner. Hard Face er lidt mere grov end Rotisser+ men omvendt bliver den sindsyg varm og nogle gange, s√• har man bare behov for at fyre den af – s√• de f√•r alts√• samme karakter. Til sidst og husk lige at 4 stjerner ikke er d√•rligt, s√• har vi Functional Form. Alt i alt er Fiskars en v√¶rdi arvtager!

All Steel

6/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

Rotisser+

5/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

Hard Face

5/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

Functional Form

4/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

Du kan finde alle panderne på Fiskars hjemmeside.

 

Kommentarer

  1. Janus H√łi

    God artikel. Inspirerende som altid.

    I forhold til anmeldelsen af Rotisser+, kan jeg kun finde oplysninger om en “Rotisser Optihead”.
    Jeg går ud fra, at det er den?

  2. Kevin

    Hvis man nu gerne vil have 1-3 gode allaround pander er det s√• 3x all steel eller hvad vil du mene? Er det “normalt” at skifte imellem pander alt efter om man skal have sm√¶k p√• varmen til stegeskorpe eller andet? Jeg har aldrig gjort det men det kan da v√¶re jeg skal til og begynde og t√¶nke n√¶rmere over det :)

    • Lasse

      Hej Kevin,
      Jeg har to typer pander, som jeg bruger til alm. stegning:
      1) All steel, til mad der skal have god stegeskorpe
      2) Tefal Jamie Oliver (julegave), teflon. Til mad hvor slip-let er vigtig; f.eks. spejlæg eller sart fisk.

      All Steel er super god til at give stegeskorpe, og jeg kan sagtens m√¶rke forskel fra teflon. Den har til geng√¶ld ikke s√¶rlig slip-let overflade, s√• hvis jeg fors√łger at bruge den til at brune laks fra sous vide (som let g√•r i stykker) er der garanti for fiskemos, n√•r overfladen bider fast. Jeg kan derfor kun bakke op om din id√© med flere pander til hvert sit form√•l.

      Jeg har ogs√• sauterpande, grill pande i st√łbejern, sm√• pander samt en √¶bleskivepande. Du m√• ud og investere. :-)

      • Hej Lasse – tak for svaret – ogs√• til Kevin! Jeg skal lige h√łre hvordan din Jamie pande har det? Jeg har haft en del af dem, og synes virkelig ikke de holder – men m√•ske er de blevet bedre!

        Mega fedt at du har æbleskivepande!

    • Hej Kevin! Beklager det sene svar – vil du gerne have 3 pande? Ellers vil jeg nok n√¶rmere v√¶lge en All-Steel og en st√łbejernepande… Det mener jeg er bedste setup!

  3. Bastian

    Godt i tager fat i det med pander, der er virkeligt meget bras på markedet. Hvornår tester i det virkeligt gode pander som feks demeyer?

    • Du rammer et √łmt punkt Bastian – jeg har DeBuyer hjemme og fatter dem faktisk ikke helt – jeg har virkelig sv√¶rt ved ren st√łbejern – men jeg skal nok lave en test :-)

      • Bastian

        Fedt! Men jeg mente nu Demeyere som nu er ejet af Zwilling. Jeg har selv deres Industry 5 serie. Der er andre i samme kategori dels AllClad.

        Kunne være sjovt med en proff serie af reviews. De kræver dog også at man ved hvordan man håndtere dem.

        Dbh
        B

        • √Örh – jamen det skal jeg da nok se om jeg ikke kan klare Bastian! Og ja det g√łr det helt sikkert – tak for kommentaren! Jeg m√• til tasterne og se om det er muligt… God s√łndag!

  4. Lea

    Hej
    Hvilken √¶bleskivepande skal jeg k√łbe til min mand?
    Tak for hjælpen
    VH Den julegavestressede hustru

    • Hej Lea – kommer du til at lave mange og ofte s√• er Le Creuset vejen frem :-)

  5. Mark

    Hej
    Er der nogen af jer, som har erfaring med stegepander fra Iittala.?
    Vh. Mark.

    • Hej Mark – ville lige vente og give den lidt tid – men nej desv√¶rre – er det noget du gerne vil investere i?

  6. Allan

    Hej
    Kan All Steel holde til at man flamberer i den?

    Mvh
    Allan

    • Du kan h√¶lde lava p√• den Allan ;-) – ja 100 %!

  7. Christina

    Hej
    Jeg skal have skiftet min sautepande ud. Jeg har en AMT Gastroguss 28 cm 7 cm h√łj med l√•g jeg har v√¶ret meget glad for, men nu driller bel√¶gningen. Jeg har t√¶nkt p√• en Fiskars All steel men den er der kun i 26 cm. Har du godt r√•d, skal jeg g√• ned til All steel 26 cm, en ny AMT 28 cm eller over i noget andet?
    Hilsen Christina

    • Hej Christina – beklager det sene svar – All Steel f√•s da ogs√• i 28 cm? Har du set det? Eller misforst√•r jeg dig?

  8. Daniel

    Hej
    Er det et Fiskars sponsoreret indlæg?
    Eller hvorfor er det udelukkende pander fra Fiskars der testes?

    Mvh Daniel

  9. Christina

    Hej
    Jeg har været inde på fiskars.dk og kan kun se der er All Steel sauterpande på 26 cm ?
    Hilsen Christina

  10. Jacob

    Kan man bruge all steel til mere delikate ting som fisk, √¶g osv, eller b√łr man der tage hard face til dette? Har nogen erfaringer med all steel saute panden?

  11. David Laursen

    Hej Gastromand.

    Jeg har baseret p√• dine anmeldelser af fiskars All steel stegepanden k√łbt denne pande i januar. Henover m√•nederne er den blevet gradvist d√•rligere, og pr dags dato har jeg nu helt opgivet at bruge den, da alt hvad jeg steger p√• den br√¶nder uhj√¶lpeligt fast, p√• trods af at have brugt til tider enorme m√¶ngder fedtstof. Panden √łdel√¶gger konsekvent maden jeg steger, uanset om det s√• er et stykke rib eye. Den bider sig fast til k√łdet sekundet det kommes p√• og slipper ikke f√łr jeg med mange kr√¶fter tr√¶kker k√łdet op fra panden, hvortil stegeskorpen er rykket af k√łdet og sidder p√• panden som jeg s√• kan bruge lang tid p√• at fjerne efterf√łlgende. Jeg kan ikke p√• noget punkt genkende en eneste af de ting du fremh√¶ver ved panden, og begriber ikke at det kan v√¶re samme pande du anmelder. Jeg skriver det her herinde fordi jeg kan se at der flere steder (trustpilot med flere) er folk der klager over netop denne pande, som de ellers havde k√łbt ud fra dine i mine √łjn utopisk positive anmeldelser. Jeg er k√¶mpe fan af Gastromand og bruger tit dine opskrifter, men denne anmeldelse og pande er jeg bestemt ikke fan af!

    • Hej David – det er jeg da ked af at h√łre – du m√• lige fort√¶lle os lidt, for den jeg har spiller max – og som du kan se i tr√•den er der jo flere som bruger den, s√• der m√• v√¶re en √•rsag (imellemtiden kan jeg fort√¶lle dig, at jeg har hevet i en kontakt fra producenten, som m√•ske ogs√• komme p√• banen – s√• hj√¶lpen er n√¶r!) – Men har du skuret l√łs p√• den med den grove side af en grydesvamp eller? :-) Og det er ikke for at beskylde dig – det er for at vi kan komme t√¶ttere p√• √•rsagen…

      Ser frem til at h√łre fra dig…

      • David Laursen

        Det lyder rigtig godt mht. producenten! Jeg har ogs√• skrevet til hjemmesiden jeg k√łbte den over. Jeg er ret fanatisk med mine pander, s√• de bliver behandlet meget sk√•nsomt. Det er kun mig selv der f√•r lov at bruge dem, konen kan bruge en billig vi har f√•et af hendes mormor som hun fandt i hendes genbrugsforretning i Videb√¶k, den r√łr jeg ikke med en ildtang!

        Panden varmes langsomt op, der bliver aldrig t√¶ndt mere end 2/3 for blusset, jeg kommer olie p√• lige inden k√łdet l√¶gges p√•, og derudover vasker jeg madrester af lige s√• snart den bliver kold, s√• syren fra maden ikke kan p√•virke ceratec bel√¶gningen. N√•r jeg vasker panden op er det sj√¶ldent med andet end varmt vand og en ganske almindelig opvaskeb√łrste eller en klud. S√• t√łrrer jeg den af i k√łkkenrulle (konen bliver stik tosset hvis jeg kommer til at bruge viskestykket n√•r jeg ikke reng√łr den i s√¶be s√• den er klinisk ren!!…). Engang imellem f√•r den selvf√łlgelig en smule s√¶be. Fra den begyndte at bide sig fast i k√łdet har jeg sat den i bl√łd i vaskepulver, eller brun s√¶be, og f√•et det af p√• den m√•de. Vi ejer ikke opvaskemaskine, s√• det har den aldrig v√¶ret udsat for (p√• trods af at den skulle kunne klare det).

        Det er ogs√• grundet ovenst√•ende at jeg er s√• overrasket og mildest talt skuffet. Jeg n√¶gtede at k√łbe en pande for at skifte den ud efter to √•r som med mine gamle pander, og derfor s√łgte jeg nettet tyndt og fandt denne, men det blev til lidt af et mareridt i stedet.

        • Hej igen – det lyder helt off – jeg har faktisk h√łt fra producenten nu – de siger kort sagt, det ovenst√•ende (som jeg ogs√• mener) er noget rod og du skal klage over den, s√• skulle den gerne blive ombyttet – kan du klare det? Og s√• vil jeg meget gerne h√łre om du oplever lignende igen? H√•ber det hj√¶lper!

  12. David Laursen

    Hej Igen!

    Jeg har nu h√łrt fra netbutikken, og de gav mig helt ret i at panden var defekt, s√• det var godt de ogs√• kunne se det. Jeg valgte dog at f√• pengene retur, da jeg m√• sige at have mistet troen p√• panden, selvom en ny som ikke er defekt selvf√łlgelig m√• v√¶re bedre.

    Jeg g√•r lidt og overvejer en st√łbejernspande nu, er der noget du kan anbefale der? Det skal bare virke og holde mange √•r, s√• pengene betyder ikke s√• meget. Jeg har selv t√¶nkt p√• Staub eller Le Creuset, er det hip som hap ift kvaliteten?

    I mellemtiden her er min gamle NOH pande krakeleret i teflonen, og jeg er nu også på udkig efter en mindre pande til sarte ting som æg og fisk o.lign. Jeg har kigget på rustfrie stål pander fra debuyer, og multimetal 5ply excalibur pander fra pujadas. Er der en der kan anbefales frem for den anden i forhold til evne til at være nonstick, og langtidsholdbarheden?

    • Hej David – det er jeg glad for at h√łre – jeg ville nok g√• efter en Hard Face – men hvis du slet ikke vil have Fiskars l√¶ngere – s√• skal det naturligvis ikke v√¶re den – St√łbejern – Le Creuset og Stabu er gode bud!

      DeBuyer blev jeg aldrig helt dus med – jeg ved godt de er popul√¶re og billige og jeg har ogs√• nogle hjemme, men det med at de har den her naturlige voks som skal br√¶ndes af og blive til non-stick virkede bare ikke for mig – de blev kulsorte. Jeg er helt med p√•, at det sikkert skyldes mig selv – men egentlig valgte jeg ikke at teste dem fordi jeg kunne se det ville blive noget rod…

      Håber det var svar Рgad nu godt at se om du oplever samme med HardFace? :-)

      • David Laursen

        Haha nej det kunne da godt v√¶re man skulle pr√łve en Hard face i stedet! Ok, kan se de har Le Creuset p√• tilbud i Imerco, tror det bliver s√•dan en s√•.

        Mange tak for det, jeg synes ogs√• det lyder noget mystisk med de debuyer pander, men ja mange roser dem meget. Dem springer jeg over i denne omgang s√•. S√• st√•r valget for mig nok mellem en Hard Face og en med excalibur bel√¶gning….

  13. Claus

    Min erfaring med pander og råd til Familiefaren og David.

    Jeg ejer en række pander, der hver især passer til specifikke formål.
    Der findes ikke en pande, der kan alt lige godt. Findes ikke.

    Info: PLY pander er pander opbygget af skiftevis rustfrit stål og aluminium og er noget af det mest slidstærke på markedet efter kobber og jern pander.
    PLY leder varmen n√¶sten liges√• hurtigt som kobber. Og langt hurtigere end st√łbejern.
    PLY er lettere end kobber og derfor mere velegnet til sauteringspander, hvis man kan lide, at ‚Äėhoppe‚Äô sine gr√łntsager i luften og har mindre st√¶rke h√•ndled.

    Til stegning af k√łd ved h√łj temperatur bruger jeg en tung 7 lags PLY pande kaldet Demeyere Pawson 7-PLY pander, hvis jeg deglaserer i vin eller balsamico efterf√łlgende.
    Deglaserer jeg i vand kan jeg anbefale DeBuyer Mineral B Carbon st√•l pander eller en Skepphult st√łbejernspande. Syre og den naturlige impr√¶gnering, der langsomt opbygges i Carbon st√•l pander og n√łgne st√łbejernspander er IKKE gode venner, da syren opl√łser den naturlige impr√¶gnering i panden.

    Le Creuset og Staub st√łbejerns pander er ikke skabt til at blive brugt ved ekstrem h√łj varme grundet deres lidt sarte ECI bel√¶gning (en kunstig impr√¶gnering, der til geng√¶ld s√• t√•ler syre), derfor er de ikke ideelle til stegning ved meget h√łj temperatur, men de kan dog bruges.
    Non stick pander er slet ikke skabt til at blive anvendt ved mere end medium-h√łj varme.

    Til sautering af gr√łnt og k√łd anvender jeg Mauviel M‚ÄôCook 5-PLY stegepander og Mauviel M‚ÄôCook 5-PLY sauteuser, da de er lettere at tage op og vende i luften. Jeg har ogs√• en Mauviel M250c Windsor sauteuse, der dog er i den tunge ende, hvis jeg skal vende det i luften.

    Til stegning/braissering af k√łd/gr√łnt i st√łrre m√¶ngder, hvor der bliver tilsat v√¶ske, der er en h√łjsidet sauter pande klart at foretr√¶kke. Her bruger jeg Mauviel M250c kobber sauter pander, fordi de er suver√¶ne og tunge og reagerer lynhurtigt p√• op og ned i temperatur. Her er st√łbejern helt i skoven, fordi det er meget sl√łvt til at slippe varmen og bare st√•r og varmer l√łs non stop.

    Til alt med √¶g, bechamel, m√¶lk, stegte kartofler, sart fisk og stegte ris er det, at en god non stick pande/gryde kommer til sin ret. Anvend aldrig h√łj varme og metal redskaber, hvis du vil have dine non stick pander skal holde i √•revis. Jeg bruger her Demeyere Alu Pro pander, Mauviel M‚ÄôStone, Scanpan CTX og Le Creuset TNS. Disse 4 non stick m√¶rker er efter min overbevisning det absolut bedste du kan k√łbe for penge p√• verdensmarkedet lige nu indenfor non stick.

    Til simre retter og langtids braisseringer, der st√•r og simrer ved lav varme i timevis, er det, at Le Creuset og Staub st√łbejerns gryder kommer til sin ret. Ikke til andet end det, udover m√•ske ogs√• supper.

    David: N√•r du steger b√łffer ved h√łj varme skal du aldrig r√łre k√łdet F√ėR det er klar. Det er klar til at blive vendt, n√•r der er dannet stegeskorpe. N√•r stegeskorpen er dannet l√łsner k√łdet sig selv fra panden og du kan vende det uden problemer. Det er en klassisk begynder fejl, at vende k√łd og flytte det rundt lige, n√•r man har lagt b√łffen i panden. L√¶g b√łffen korrekt f√łrste gang og hold s√• pincetten og fingrene v√¶k indtil stegeskorpen er dannet.

    Familiefar: At dine Debuyer Carbon st√•l pander er helt sorte er netop hele meningen med dem. De SKAL netop v√¶re kulsorte og grimme, det er f√łrst her de pr√¶sterer bedst. Det er den naturlige impr√¶gnering der skabes over tid, der g√łr dem suver√¶ne. Det er kokkenes hemmelige pande.
    Carbon st√•l pander er suver√¶ne, n√•r man f√łlger nogle regler.
    Vask den aldrig i s√¶be og lad den aldrig st√• i bl√łd. Brug skoldende vand og k√łkkenrulle til at reng√łre den. S√¶t den p√• komfur og varm den op efter reng√łring. Tils√¶t 2-3 dr√•ber raps olie. Varm op til det ryger. Sluk varmen og t√łr raps olien rundt i hele panden. Forts√¶t til al olien v√¶k og panden bare skinner. Lad pande afk√łle. DONE !
    Undg√• syreholdighed ting, da det opl√łser den naturligt opbyggede impr√¶gnering. Det er eneste grund til, at jeg ikke bruger mine 2 Debuyer Mineral B Carbon pander – jeg anvender n√¶sten altid vin og balsamico i min mad. Det er som bekendt syre og opl√łser impr√¶gneringen i panden.

    Mvh Claus

    • Hej Claus – det er nok den mest uddybende kommentar vi nogensinde har f√•et p√• Gastromand – tusind tak for det! Du har sgu styr p√• det! Jeg er helt med p√• DeBuyer skal br√¶ndes af – jeg tror bare ikke d√łdelige “ikke-kokke” har t√•lmodigheden til det – jeg synes selv det bliver for b√łvlet og holder bare ikke s√¶rlig meget af dem – men alt respekt for deres funktion!

      Tak igen for en super kommentar! Jeg må have kigget på Demeyere Рde lyder ret lækre!

  14. Claus

    Mht til, hvilken pande der er bedst til stegning af b√łffer, s√• er det efter min mening Demeyere Pawson 7-PLY og Demeyere Proline 5 7-PLY.

    √Örsag: De er n√¶sten tunge som st√łbejernsoander, de varmer meget mere j√¶vnt over hele pandens bund, de reagerer t√¶t p√• lige s√• hurtigt som kobber pander og de kan skabe en h√łjere gennemsnitstemperatur over hele panden end b√•de kobber, Carbon st√•l og st√łbejerns pander kan.
    Eneste problem: PRISEN. Jeg har k√łbt mine i Belgien til 1200,- dkr pr. pande og pris i Dannark ligger lige under 2.000,- dkr.

    Mvh Claus

Smid en kommentar