Thermomix: Hvordan tester man det perfekte? | | Gastromand.dk Thermomix: Hvordan tester man det perfekte? – Gastromand.dk

Gastromand.dk | 20. October 2017

Scroll to top

Top

15 kommentarer

Thermomix: Hvordan tester man det perfekte?

Thermomix: Hvordan tester man det perfekte?
Familiefaren

For lidt over et år siden testede vi en af de bedste blendere der findes på markedet – The Boss By Heston Blumenthal. Jeres respons var “Hvorfor tester I ikke Blendtec eller Thermomix” – helt fair…Lets fucking rock!

Webmasteren fik for noget tid siden Blendtec, som er blevet voldtaget, testet og presset til det yderste gennem adskillige måneder. Its unbreakable – its unstoppable its fucking awesome. Senest fik den lige lov til at få lidt fame imens vi skulle lave hjemmelavet ketchup til en ret til anden sæson af “Mig og Min Mad 2”.

The One…

Der er ingen tvivl om, at det er en enestående blender som bogstavelig talt er uopslidelig. Men hvad gør man så, når der kommer en challenge ind ad døren? Det eneste rigtig er naturligvis at teste the shit out of it!

Gastromand Goes Unboxing…

Egentlig startede denne test lidt underligt, for rent faktisk havde vi ikke på Gastromand gjort det helt store for at teste en Thermomix. Årsagen er simpel, det har primært været noget som blev brugt professionelt og ikke så meget til private – før nu!

Udseende og førstehåndsindtryk

Likes is from out of space! Reelt kalder man den ikke en blender, da det er så meget mere så vi siger lige at det er en køkkenmaskine fra nu af eller simply Thermomix. Da jeg åbnede den tænkte jeg ved mig selv, at jeg aldrig nogensinde ville få den tæmmet, men jeg blev klogere. Den virker unbreakable – medmindre du smider rundt med den – lets put their names to the test!

Thermomix…

Dens display er ret overskueligt og viser hurtigt én rundt, hvilket også var årsagen til, at min bekymring om funktionerne kun varede indtil jeg startede den for første gang. Knivene kan vendes så den kan blende og blande og faktisk også ælte. Næst, er der en vægt – det siger sgu sig selv – så er der omdrejninger fra 0 til insane og den tid du vil smadre dine ingredienser i. Så langt så godt.

Nemt at overskue…

Kvalitet og design

Thermomix er bygge af samme materiale som NASA bruger når de skal sende et ubemandet fartøj til Mars. Kun få mennesker i verden kender de egentlig materialer. Det eneste vi måtte få oplyst af leverandøren var, at det var uopslideligt.

Unbreakable…

Det mekaniske arme som lukker maskinen helt tæt – hvis den ikke sidder som den skal så brokker den sig – bare rolig!

Det mekaniske arme som slutter til inden du blender…

Testen

Reelt er Thermomix 12 køkkenmaskiner i én så egentlig ville det kræve mindst 12 test at komme igennem den – lad os lige summere op, den kan: Veje, blende, mikse, hakke, male, ælte, piske, tilberede, kontrollere varme, dampe, røre og emulgere. Så hvis du fx smider:

Sukker – Flormelis
Kaffebønner – Filterkaffe
Ris – Rismel

Sukker…

Du er sikkert med – det er ikke noget du ikke kan smide i den – måske en iPad – men ellers alt andet. Når den blæser på fuld ild rammer den 10.000 omdrejninger i minuttet og en fart svarende til 250 km i timen – hvilket eftersigende skulle kunne knuse mursten (næsten i hvert fald).

Fuld kraft i 30 sekunder… 20 kunne også gøre det…

Rismel og Kaffe…

Kaffe done…

Ris done…

Ikke at jeg skulle bruge rismel – men det virker!

Men det stikker så meget dybere end det her – faktisk er det sådan, at Thermomix udfordrer dig til at lave mad og tænke helt alternativt når det kommer til en køkkenmaskine. Det kræver at du parkerer alle tanker som siger “nej det kan den sgu nok ikke?” for jo det kan den. Den bliver varm på få sekunder og blander fx mælk og gær til perfekte 37 grader indtil det nænsomt er opløst. Efterfølgende tilsætter du mel og 5-6 minutter efter har du en færdigæltet dej som så kan hæve på eftervarmen. Du kan fx også lave bearnaise i den – selv om det er lidt snyd, men det kan du faktisk!

Den ultimative test…

Flot lavet, men der kom lidt for mange æg i…

Der er faktisk ikke nogen undskyldning for ikke at kaste sig ud i noget vanvittigt med din Thermomix. For at gøre det hele lidt nemmere medfølger der endda en opskrift-chip, som giver dig mulighed for at se opskrifterne direkte på skærmen.

“Kogebogen”…

Bearnaise Sauce…

Alle opskrifterne er udviklet til maskinen og afprøver flere gange – jeg har selv lavet adskillige og det sværeste er faktisk at give slip og slå hjernen fra! Nok lidt af en erhversskade, men man lærer det. Den indstiller temperatur, tid og hastighed og laver fx den perfekte bearnaise – jeg tænkte faktisk, at det kunne være meget sjovt hvis den skilte – for så kunne du lige redde dagen, men nej det sker ikke. Jeg vil nok gå så vidt og sige, at det er et værktøj i dit køkken – og det vildste du kommer til at eje. 

Rengøring

Reelt kan du bare smide det hele i opvaskemaskinen – det kan det sagtens klare! Ellers så en omgang varmt vand og grundig aftørring.

Dommen

Nu kommer vi til den afgørende stund, her hvor jeg som en efterhånden garvet tester skal komme med noget kritik – for det er jo sådan man gør ikke? Jeg gider ikke engang forsøge – there is nothing – nada – zip! Det er tysk perfektion pakket ind i mere tysk innovation og tilsat lidt tysk genialitet. Det eneste man reelt kan sætte en finger på er, at den fjerner lidt af glæden ved at lære at lave mad, men vi er ude i noget filosofisk ævl lige nu – det svarer lidt til jeg siger en Tesla fjerner glæden ved at køre fordi den klarer alt for dig – men for pokker, så sjovt er det jo heller ikke at hakke løg og ælte en dej vel? Jeg vil lige på vippen til at sige, at den egner sig bedst til erfarne kokke – men reelt er det noget sludder, for nybegyndere vil komme til at elske den og faktisk vil det udvide deres horisont endnu mere, udfordre dem og trække dem nye retninger. Så kommer vi til prisen, som faktisk er blevet noget mere spiselig gennem den seneste tid – den ligger på 8950,- med alt inklusiv levering, og ja det er en slat, men i forhold til konkurrenterne, så er det sgu godt gået.

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Se mere her

Tech specs:
40-10.000 omdrejninger i minuttet
Topfart på 250 km/t
1000 W (max effekt)
Vægt 5 gram til 6 kg
Blender
Røremaskine
Æltning af dej
Emulgering
Damp
Varme
1 varmekilde

 

 

Kommentarer

  1. Ole F.

    Hvad koster sådan en fætter så ?

    Syntes ikke jeg fandt i testen.

    • Hej Ole – beklager – det er opdateret nu – ikke så slem som du måske tror :-)

  2. Helle Thomasen

    Jeg er så heldig at være konsulent for ThermoMade som producerer Thermomixeren. Den købes på samme måde som f.eks Tupperware så tøv endelig ikke med at henvende dig. Jeg eller en kollega kommer gerne hjem privat og viser hvad maskinen kan. Det er også muligt at betale over 12 eller 36 måneder. [email protected]

    • Michael Skagen

      Hej Helle

      Jeg har forsøgt at kontakte dig, men din mailadresse eksisterer ikke?

      • Helle Thomasen

        Ups. Min mail adresse er: [email protected].

      • Helle Thomasen

        Jeg har hørt fra dig, så du fandt ud af at jeg havde skrevet forkert adresse.
        Den rigtige er: [email protected]

      • Helle Thomasen

        Jeg har hørt fra dig, så du fandt ud af at jeg havde skrevet forkert adresse.

    • Helle Thomasen

      Ups. Min adresse er: [email protected].

  3. Hej jeg har haft Thermomixen i 2 år, der er det vildeste jeg har oplevet,
    Jeg laver demoer i Sydjylland, kontakt mig
    Vibeke
    30251128
    Mail. [email protected]

  4. Thorbjørn

    Pyramidespil? :D Sker der for de sælgere?

    • De er ivrige :-) Either way – den fungerer sgu – jeg har svært ved at se, at jeg skal have andre lige foreløbig – selv har jeg testet MyCook fra Witt, som måske kunne være en kandidat, men det må tiden vise – har du selv en Thorbjørn?

Smid en kommentar