Gastromand.dk | 21. June 2018

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Jagten på Danmarks Bedste Festivalsnack I: Heartland Festival

Jagten på Danmarks Bedste Festivalsnack I: Heartland Festival
Aarhusianeren

Så fik vi skudt festivalsæsonen officielt i gang! og hvilken flot start det blev på den nye og hippe Heartland.

 

Heartland Festival er et af de nye skud p√• stammen – hvor i √•r blot var anden udgave. Den startede i 2016 med blot ca. 6.000 deltagere – og uden jeg selv deltog skulle det efter sigende have v√¶ret en utrolig hyggelig og intim festival. I √•r var der skruet op til det dobbelte antal billetter, men det skulle ikke forhindre arrang√łrerne i at f√• udsolgt – folk har taget konceptet til sig. Og hvis du ikke skulle v√¶re bekendt med dette, er overskrifterne; Musik, Talks, Kunst, Mad.

 

 

Musik og mad stikker nok ikke s√• meget ud hvad ang√•r festivaler, s√• det s√¶rlige her er kunst og i mine √łje s√¶rligt talks, hvor en r√¶kke eksperter, offentlige personer og meningsdannere er inviteret til at diskutere alverdens interessante emner – bl.a. ogs√• mindre foodtalks. Konceptet har ogs√• givet festival pr√¶dikatet elit√¶r – og¬†ja det er der m√•ske noget om, og nogen vil m√•ske kalde den en voksenfestival. Men p√• den anden side, her f√•r du en partout billet til ca. samme pris som en endagsbillet p√• smukfest, maden er ikke dyrere, alle er inviteret. Du bestemmer med andre ord selv om du kommer eller ej, jeg kunne nemt v√¶re fristet til at bes√łge festivalen n√¶ste √•r igen, hvor den med al sandsynlighed vil vokse sig endnu st√łrre – og med sikkerhed med mange gengangere blandt g√¶sterne.

 

‚ÄĚVi kunne ikke v√¶re mere stolte. Det har v√¶ret en magisk weekend p√• Egeskov og at vi tilmed kunne melde udsolgt p√• partoutbilletter inden festivalen √•bnede ¬†d√łrene viser, at vores festivalkoncept rammer rigtigt. Heartland Festival er vokset markant siden premieren sidste √•r, og efter en fantastisk festival med sol og glade festivalg√¶ster, s√• kan man vist kun kalde Heartland Festival 2017 for en succes.‚ÄĚ — Festivaldirekt√łr, Ulrik √ėrum-Pedersen

 

N√•, men som sidste √•r har vi en mission med vores festival bes√łg. Sidste √•r tog vi p√• burgerjagt, og det ville v√¶re nemt bare at g√łre det samme igen i √•r – festival og burgere er som bekendt synonymer i Gastromand’s ordbog. Men i vores lille univers skal man ikke gentage noget, bare fordi det var en succes. Faktisk tror jeg, vi engang opfandt et mantra om, at vi kun skal g√łre alting √©n gang – og s√• videre til noget nyt…¬† nyt nyt nyt, h√łrer man webmasteren i sit baghoved… S√• i √•r vil vi udfordre den lidt mere, og det er ikke fordi vi ikke anderkender at kvalitet koster penge, men vi synes det kunne v√¶re sjovt at finde den bedste festival snack til h√łjst 50kr. – eller en Vejgaard Dollar, som den nordjyske afdeling af Gastromand kalder det – ja, jeg blev selv sat af der. Men fordi noget er sm√•t, m√• det gerne v√¶re godt!

 

Findes Danmarks bedste Festivalsnack på Heartland Festival?

Lad os kigge på de forskellige snacks på Heartland Festival.

 

Gr√łndals –¬†b√¶redygtig tun

Gr√łndals serverede kvalitets d√•setun – og man t√¶nker straks, det er sgu fjollet. Men i d√•serne finder du nogle l√¶kre tunfileter, som i den udgave jeg smagte var konserveret i portugisisk olivenolie, og hertil krydret med fennikelfr√ł, som gav¬†en let og god¬†smag af fennikel. En hurtig l√¶kker snack, br√łdet kunne dog have v√¶ret en tand bedre.

 

 

4/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

 

JIPI РArgentine Street Food 

JIPI havde en lille street food vogn med p√• pladsen, hvorfra de bl.a. serverede deres varem√¶rke, empanadas ‚Äď ¬†sm√• indbagte snacks¬†med forskellige former for fyld. Jeg fik en med oksek√łd, hvor der er fart p√• smagen, men m√•ske lige til den salte side. Og m√•ske skulle min lige have f√•et tre minutter mere i ovnen, men alt i alt en fin lille snack.

 

 

3/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

 

Toast – Nightsnack

Toast har altid v√¶ret den nemme hurtigt snack – det er nemt og simpelt, og kan v√¶re helt fantastisk. Det havde jeg da ogs√• h√•bet p√• her, men blev desv√¶rre skuffet. Br√łdet var overtilberedt, h√•rdt og knast√łrt. 50kr for en toast, s√• skal den ogs√• spille.

 

 

2/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

 

Bistronomi – Duck Fat Fries

Det er vel efterh√•nden blevet en street food klassiker, og den s√¶lger – hvilket man ogs√• tydeligt s√• p√• l√¶ngden af k√łen ved Bistronomi’s bod. Friterne var spr√łde og velsmagende, men fornuftig dip som tilbeh√łr.

 

 

4/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

 

Bistronomi –¬†Ratatouille

Nu vi havde taget k√łen, m√•tter vi ogs√• pr√łve deres anden snack, ratatouille. Det var ikke den flotte ratatouille med fint skr√•erede gr√łnsagsskiver, sirligt anrettet i lag. Og ja, der var en sjov kold f√¶rdig ost drysset p√• toppen. Men smagen er bestemt godkendt.

 

 

4/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

 

√ėkosvineriet – Chicken Nuggets

√ėkosvineriet serverede nogle l√¶kre og perfekt friterede spr√łde chicken nuggets af lokal √łkologisk kylling. Og med den den laveste pris af alle snacks afpr√łvet p√• Heartland, f√•r vi her vores h√łjdespringer.

 

 

5/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

 

Og så lige en note om maden og festivalen generelt…

S√• fik vi kigget lidt p√• de forskellige snacks, men vi skal selvf√łlgelig ogs√• n√¶vne, at Heartland som mange andre festivaller byder p√• meget andet end snacks. Det er alt fra burger, gourmet, l√¶kre cocktails og meget mere.

 

 

Heartland Banquet

Heartland Banquet er sjov lille afbr√¶k og en god spiseoplevelse som bestod¬†af en tre-retters menu med de bedste fynske r√•varer og en √łl- og vinmenu. Per Hallundb√¶k (Falsled Kro) stod i spidsen for arrangement, hvor¬†han havde taget de danske stjernekokke Theis Brydegaard (Kadeau, Nabo) og Kamilla Seidler (Gustu) med sig, som i n√¶vnte r√¶kkef√¶lge stod for henholdsvis forret, hovedret og dessert:

 

Pighvar med fynske tomater og fennikel РPer Hallundbæk, Falsled Kro.

Gris med gr√łnne asparges og l√łvstikke – Theis Brydegaard, Kadeau .

Jordbær fra Sanager & chokolade fra Bolivia РKamilla Seidler, Gustu

 

 

 

Det var ogs√• en s√¶rlig udgave af social dining, hvor man udover at blive placeret var 8-mandsborde, kunne opleve at skulle hj√¶lpe hinanden med at anrettet m√•ltiderne, blive bundet sammen med tynd lyser√łd garn af “stumme” personer. Sk√•le med andre borde eller modtage breve fra dem. En lang r√¶kke ting som lige kan skubbe folk ud af deres comfort-zone – og ikke andet skabe noget stemning og f√• snakken igang rundt om bordet. Hovedret med svinek√¶ber var egen favorit, og s√• g√łr det jo ikke noget at man selv har anrettet den :)

 

 

Dessert blev serveret som take-away, og i √łvrigt en smart m√•de at f√• folk ud af butikken, s√• der kan g√łres klar til n√¶ste omgang g√¶ster.

 

 

Skaldyr og bobler

Der er n√¶sten ikke en festival med respekt for sig selv, som ikke har f√•et en skaldyr- og champagnebar – Heartland holder sig ikke tilbage og selvf√łlgelig i ledtog med Falsled Kro.

 

 

Jeg n√•ede dog ikke selv at f√• en omgang af herlighederne, men her kan i nyde Martin’s (aka rigeligtsm√łr.dk) fine platte. Prisen for s√•dan et fad er 500kr.

 

 

Hvad ang√•r musikken med Eddie Vedder – kendt fra Pearl Jam – det absolutte hovednavn og st√łrste tr√¶kplaster. Han leverede varen p√• trods af hans¬†fuckups, som han selv kaldte dem – super koncert!

 

 

Tak for denne gang Heartland – elit√¶r eller ej, jeg er fan… vi ses n√¶ste √•r!

 

 

Heartlands Bedste Festivalsnack er…

 

√ėkosvineriets Chicken Nuggets!

 

~

Jagten på Danmarks bedste Festivalsnack fortsætter

D√•rligt har dette indl√¶g set dagens lys f√łr vi skruer op for musikken p√• Northside, f√łlg os l√łbende p√• instagram: @gastromanddk

 

Kommentarer

Smid en kommentar