Gastromand.dk | 22. August 2017

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Jagten på Danmarks Bedste Festivalsnack I: Heartland Festival

Jagten på Danmarks Bedste Festivalsnack I: Heartland Festival
Aarhusianeren

Så fik vi skudt festivalsæsonen officielt i gang! og hvilken flot start det blev på den nye og hippe Heartland.

 

Heartland Festival er et af de nye skud på stammen – hvor i år blot var anden udgave. Den startede i 2016 med blot ca. 6.000 deltagere – og uden jeg selv deltog skulle det efter sigende have været en utrolig hyggelig og intim festival. I år var der skruet op til det dobbelte antal billetter, men det skulle ikke forhindre arrangørerne i at få udsolgt – folk har taget konceptet til sig. Og hvis du ikke skulle være bekendt med dette, er overskrifterne; Musik, Talks, Kunst, Mad.

 

 

Musik og mad stikker nok ikke så meget ud hvad angår festivaler, så det særlige her er kunst og i mine øje særligt talks, hvor en række eksperter, offentlige personer og meningsdannere er inviteret til at diskutere alverdens interessante emner – bl.a. også mindre foodtalks. Konceptet har også givet festival prædikatet elitær – og ja det er der måske noget om, og nogen vil måske kalde den en voksenfestival. Men på den anden side, her får du en partout billet til ca. samme pris som en endagsbillet på smukfest, maden er ikke dyrere, alle er inviteret. Du bestemmer med andre ord selv om du kommer eller ej, jeg kunne nemt være fristet til at besøge festivalen næste år igen, hvor den med al sandsynlighed vil vokse sig endnu større – og med sikkerhed med mange gengangere blandt gæsterne.

 

Vi kunne ikke være mere stolte. Det har været en magisk weekend på Egeskov og at vi tilmed kunne melde udsolgt på partoutbilletter inden festivalen åbnede  dørene viser, at vores festivalkoncept rammer rigtigt. Heartland Festival er vokset markant siden premieren sidste år, og efter en fantastisk festival med sol og glade festivalgæster, så kan man vist kun kalde Heartland Festival 2017 for en succes.” — Festivaldirektør, Ulrik Ørum-Pedersen

 

Nå, men som sidste år har vi en mission med vores festival besøg. Sidste år tog vi på burgerjagt, og det ville være nemt bare at gøre det samme igen i år – festival og burgere er som bekendt synonymer i Gastromand’s ordbog. Men i vores lille univers skal man ikke gentage noget, bare fordi det var en succes. Faktisk tror jeg, vi engang opfandt et mantra om, at vi kun skal gøre alting én gang – og så videre til noget nyt…  nyt nyt nyt, hører man webmasteren i sit baghoved… Så i år vil vi udfordre den lidt mere, og det er ikke fordi vi ikke anderkender at kvalitet koster penge, men vi synes det kunne være sjovt at finde den bedste festival snack til højst 50kr. – eller en Vejgaard Dollar, som den nordjyske afdeling af Gastromand kalder det – ja, jeg blev selv sat af der. Men fordi noget er småt, må det gerne være godt!

 

Findes Danmarks bedste Festivalsnack på Heartland Festival?

Lad os kigge på de forskellige snacks på Heartland Festival.

 

Grøndals – bæredygtig tun

Grøndals serverede kvalitets dåsetun – og man tænker straks, det er sgu fjollet. Men i dåserne finder du nogle lækre tunfileter, som i den udgave jeg smagte var konserveret i portugisisk olivenolie, og hertil krydret med fennikelfrø, som gav en let og god smag af fennikel. En hurtig lækker snack, brødet kunne dog have været en tand bedre.

 

 

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

JIPI – Argentine Street Food 

JIPI havde en lille street food vogn med på pladsen, hvorfra de bl.a. serverede deres varemærke, empanadas –  små indbagte snacks med forskellige former for fyld. Jeg fik en med oksekød, hvor der er fart på smagen, men måske lige til den salte side. Og måske skulle min lige have fået tre minutter mere i ovnen, men alt i alt en fin lille snack.

 

 

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Toast – Nightsnack

Toast har altid været den nemme hurtigt snack – det er nemt og simpelt, og kan være helt fantastisk. Det havde jeg da også håbet på her, men blev desværre skuffet. Brødet var overtilberedt, hårdt og knastørt. 50kr for en toast, så skal den også spille.

 

 

2/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Bistronomi – Duck Fat Fries

Det er vel efterhånden blevet en street food klassiker, og den sælger – hvilket man også tydeligt så på længden af køen ved Bistronomi’s bod. Friterne var sprøde og velsmagende, men fornuftig dip som tilbehør.

 

 

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Bistronomi – Ratatouille

Nu vi havde taget køen, måtter vi også prøve deres anden snack, ratatouille. Det var ikke den flotte ratatouille med fint skråerede grønsagsskiver, sirligt anrettet i lag. Og ja, der var en sjov kold færdig ost drysset på toppen. Men smagen er bestemt godkendt.

 

 

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Økosvineriet – Chicken Nuggets

Økosvineriet serverede nogle lækre og perfekt friterede sprøde chicken nuggets af lokal økologisk kylling. Og med den den laveste pris af alle snacks afprøvet på Heartland, får vi her vores højdespringer.

 

 

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Og så lige en note om maden og festivalen generelt…

Så fik vi kigget lidt på de forskellige snacks, men vi skal selvfølgelig også nævne, at Heartland som mange andre festivaller byder på meget andet end snacks. Det er alt fra burger, gourmet, lækre cocktails og meget mere.

 

 

Heartland Banquet

Heartland Banquet er sjov lille afbræk og en god spiseoplevelse som bestod af en tre-retters menu med de bedste fynske råvarer og en øl- og vinmenu. Per Hallundbæk (Falsled Kro) stod i spidsen for arrangement, hvor han havde taget de danske stjernekokke Theis Brydegaard (Kadeau, Nabo) og Kamilla Seidler (Gustu) med sig, som i nævnte rækkefælge stod for henholdsvis forret, hovedret og dessert:

 

Pighvar med fynske tomater og fennikel – Per Hallundbæk, Falsled Kro.

Gris med grønne asparges og løvstikke – Theis Brydegaard, Kadeau .

Jordbær fra Sanager & chokolade fra Bolivia – Kamilla Seidler, Gustu

 

 

 

Det var også en særlig udgave af social dining, hvor man udover at blive placeret var 8-mandsborde, kunne opleve at skulle hjælpe hinanden med at anrettet måltiderne, blive bundet sammen med tynd lyserød garn af “stumme” personer. Skåle med andre borde eller modtage breve fra dem. En lang række ting som lige kan skubbe folk ud af deres comfort-zone – og ikke andet skabe noget stemning og få snakken igang rundt om bordet. Hovedret med svinekæber var egen favorit, og så gør det jo ikke noget at man selv har anrettet den :)

 

 

Dessert blev serveret som take-away, og i øvrigt en smart måde at få folk ud af butikken, så der kan gøres klar til næste omgang gæster.

 

 

Skaldyr og bobler

Der er næsten ikke en festival med respekt for sig selv, som ikke har fået en skaldyr- og champagnebar – Heartland holder sig ikke tilbage og selvfølgelig i ledtog med Falsled Kro.

 

 

Jeg nåede dog ikke selv at få en omgang af herlighederne, men her kan i nyde Martin’s (aka rigeligtsmør.dk) fine platte. Prisen for sådan et fad er 500kr.

 

 

Hvad angår musikken med Eddie Vedder – kendt fra Pearl Jam – det absolutte hovednavn og største trækplaster. Han leverede varen på trods af hans fuckups, som han selv kaldte dem – super koncert!

 

 

Tak for denne gang Heartland – elitær eller ej, jeg er fan… vi ses næste år!

 

 

Heartlands Bedste Festivalsnack er…

 

Økosvineriets Chicken Nuggets!

 

~

Jagten på Danmarks bedste Festivalsnack fortsætter

Dårligt har dette indlæg set dagens lys før vi skruer op for musikken på Northside, følg os løbende på instagram: @gastromanddk

 

Kommentarer

Smid en kommentar