Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

5 kommentarer

Roskilde Festival: Den kulinariske hitliste!

Roskilde Festival: Den kulinariske hitliste!

Årets Roskilde Festival er skudt igang Рher får Gastromands madmæssige hitliste fra 2013.

Roskilde Festival anno 2013 er veloverst√•et og mens de mest hardcore g√¶ster k√¶mper med de sidste t√łmmerm√¶nd, er det blevet tid til at g√łre lidt status p√• den kulinariske side af festivallen.

Roskilde har igennem de sidste par √•r gjort en massiv indsats for at h√łjne kvaliteten af mad-tilbudene, som deltagerne kan forn√łje sig med i l√łbet af de 8 dages fest. Og modsat visse musik-anmeldere, som ikke mener at √•rets lineup var synderligt imponerende, mener denne mad-mand at √•rets kulinariske udbud kort sagt (og p√• jysk) var ganske godt.

Overraskende nok – ihvertfald for undertegnede – var maden klasser over hvad jeg har oplevet de sidste par √•r til Smukfest, som jo ellers umiddelbart har fat i et noget mere k√łbest√¶rkt publikum.

Læs også: Roskilde Festival 2013: Det skal du spise

Nå, nok snak! Herunder får i en liste over de bedste og værste kulinariske oplevelser på RF13!

Læs også: Det spiste (og drak) vi på North Side 2013

Det var stærkt!

Food Court

Klart den st√łrste positive overraskelse. En food court med en samling af mindre madsteder, som pr√¶sterede virkeligt l√¶kker mad. Fornuftigt sm√łrrebr√łd, en omgang pulled lamb, franske fristelser, eller noget fra en af de andre 20-30 boder? You choose!! Super udvalg, super stemning og k√łer af ganske overskuelig st√łrrelse, modsat flere af de andre madsteder.

Food Court - √Örets bedste nyhed! Intet mindre!

Food Court – √Örets bedste nyhed! Intet mindre!

 De syngende franskmænd

…og deres ‘Le Toulouse’ – En smagsbombe af en sandwich med Toulouse-p√łlser stegt med l√łg, samt en r√łvfuld kartoffelb√•de friteret i andefedt, serveret med en senneps-creme fraiche. Br√łddet var en kende for k√łnsl√łst, men jeg m√• vel bare erkende at det er s√•dan franskmanden vil have sin sandwich. Dette var til geng√¶ld ogs√• det eneste negative der var at sige om Coquo-drengene og deres mad.

Læs også: Det spiste og drak vi på Smukfest 2013

Et styks underholdende franskmand!

Et styks underholdende franskmand…

 

Overraskende nok Рihvertfald for undertegnede Рvar maden klasser over hvad jeg har oplevet de sidste par år til Smukfest

 

...og et styks lækkert og tilpas snaksket måltid!

…og hans dejligt snaskede indslag!

FoodJam

Fedt koncept! Tag vennerne med til FoodJam-teltet, smid en 50’er pr. snude og g√• om bord i et bjerg af gode r√•varer. Eksperiment√©r, l√¶r nye r√•varer at kende og tryl et solidt m√•ltid mad frem, med hj√¶lp fra de ansatte guides. Thumbs up!

FoodJam - 3-4000 portioner mad blev kreeret af gæsterne hér!

FoodJam Р3-4000 portioner mad blev kreeret af gæsterne hér!

Madevents

En lang r√¶kke superfine events blev afholdt i l√łbet af festivalen. Popup-drengene fra R√łdder serverede l√¶kker middag med r√•varer fra Lolland Falster. Studerende fra Gastronomiske Legestue p√• fra Institut for F√łdevarevidenskab ved K√łbenhavns Universitet legede grundigt med maden, og S√łndag kunne du v√¶lge at tilbringe dagen sammen med Strangas og hans kager, eller at kreere l√¶kre retter med r√•vildt.Mange af arrangementerne var helt og aldeles udsolgte. Godt g√•et!

Et par DTU-studerende g√łr klar til at lege!

Så er der fri leg! Studerende fra Gastronomiske Legestue på KU i hopla!

Roskildes madfilosofi

Uden at vi nu skal til at blive alt for pladderhumanistiske her p√• Gastromand, s√• har Roskilde nogle voldsomt prisv√¶rdige holdninger omkring deres mad. √ėkologi og b√¶redygtighed er i centrum – blandt andet kan madboderne nu √ė-m√¶rkes. Derudover producerer festivalen mere end 10 tons f√¶rdigretter af resterne fra madboderne. F√¶rdigretter som senere hen uddeles til hjeml√łse. Godt g√•et, Roskilde!

Det var sl√łjt!

Billetter til madevents

Enten var der alt for f√• – ellers var jeg bare m√łg-langsom…hmmm, ved n√¶rmere eftertanke, var det sgu nok mest det sidste!

Haché Gormetburger

Er v√¶ldig godt tilfreds med den √¶gte vare, p√• deres restaurant ved N√łrreport, men det de serverede p√• pladsen levede p√• ingen m√•de op til deres vanlige standard. Lang ventetid – en lunken burger og en omgang halv-slatne fritter. Ja, det er samleb√•nds-produktion i McD-skala, men selv med det in mente, kan I sgu g√łre det meget bedre!

Havde det nu bare været varmt...

Havde det nu bare v√¶ret varmt…

Lunken r√łdvin

Festival-r√łdvinen var ellers rigtig fornuftig til prisen – hvis den alts√• blev serveret ved en nogenlunde t√•lelig temperatur. Men 25 grader kl√¶der bare ikke rigtigt nogen vin. G√łr os lige den tjeneste at smide den p√• k√łl n√¶ste √•r, tak! S√• venter jeg gerne de 10-15 minutter p√• at den r√łde har f√•et en fornuftig temperatur.

Havde det nu bare været koldt....

Havde den r√łde nu bare v√¶ret kold….

Alt i alt var der dog langt imellem de d√•rlige oplevelser og efter at t√łmmerm√¶ndende har lagt sig, st√•r jeg tilbage med et virkeligt positivt indtryk af de kulinariske tiltag, der arbejdes med p√• Roskilde. Jeg gl√¶der mig allerede til at kigge forbi n√¶ste √•r!

skala 5

 

Hvad var din optur og r√łvtur p√• sommerens festivaller?

Kommentarer

  1. Fattigkokken

    Synes altid Dixie-burgeren er et hit! Nogen som ligger inde med en opskrift på en lignende?
    Derudover s√• synes jeg, at Pork’chetta-sandwichen var herlig og tilmed billig!!
    Af skuffelser var Gringos-nachos, osten var ikke smeltet helt, og creme fraichen var tynd og mindende mest af noget som kunne være i en drikke-youghurt. Guacamolen var uden smag og struktur.

    Er fuldst√¶ndig enig med Toulouse-p√łlse-sandwichen! Den var l√¶kker og stort plus at de gav smagspr√łver ud til alle og enhver!

    • Hey Fattigkokken!

      Jeg fik desv√¶rre ikke pr√łvet Dixie-burgeren, men h√łrte meget godt om den! Det samme med Porchetta-sandwichen. Skulle sgu have haft nogle flere dage…eller en st√łrre mave!

      √Ürgeligt med Nachos’ene….det kan ellersv√¶re lige hvad man har brug for, med en gang t√łmmerhakkere!

  2. S√łren Emil Hou

    En lille rettelse. Det var ikke studerende fraHotel- og Restaurantskolen der legede med maden, men en klub af studenrende fra f√łdevarevidenskab ved K√łbenhavns universitet. Den hedder Gastronomisk Legestue.

    • Hej S√łren!

      Whooops! Må ha været grundigt stiv, da jeg skrev det! Tak for rettelsen! Det skulle nu være op plads :)

Smid en kommentar