Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 31. maj 2023

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Chili-beefdog… HOT

Chili-beefdog… HOT

Det kan godt være at Belgien slog USA ud af VM, men selvom vi er vilde med Moules Frites elsker vi det amerikanske køkken endnu højere!

Indrømmet, jeg har det med at “følge” teste forskellige “mode-kure” – Stenalderkost, LCHF, 2-5 osv. osv. osv. Oftest holdet det en uge! Senest er jeg gået over til, at spise i mere beskedne mængder (beskedne for en gastromand – that is) 6 dage om ugen for så virkelig at kunne fyre den af på den 7 dag! Sidst USA spillede skulle den så have gas på madfronten og et par kammerater skulle på besøg. Jeg forslog, at vi lavede nogle “hottere” med nogle gourmetpølser fra slagteren og så eller bare fuld ild på det hjemmelavede tilbehør.

Forslaget blev vedtaget enstemmigt! Som en lille suprise havde jeg dog tænkt, at lave et forsøg med en såkaldt “beefdog”, som vi vist ikke kan tage æren for at have fundet på, men ikke desto mindre, så tager vi æren for denne version.

Chili-beefdog

5 fra 3 stemmer
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Beefdog

 • 500 gram kvalitets hakket oksekød
 • 100 gram valnødder eller pistacienødder
 • 3 kvistetimian
 • 3 fed hvidløg
 • ½ tsk knust chili
 • 1 tsk salt
 • Friskkværnet peber
 • Olie til stegning

Salsa

 • 1 rød peberfrugt
 • 1 grøn peberfrugt
 • 3 to mater
 • 1 stort løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 dåse øko hakkede tomater
 • 1 frisk chili efter eget valg
 • 1 sjat hvidvin
 • Sukker

Tilbehør

 • Frisk jalapenos
 • Coleslaw
 • De lyseste mest amerikansk-lignende hotdog brød du kan opstøve!
 • 1 spsk citron saft
 • Salt/peber

Sådan gør du

Beefdog

 • Hak nødder og hvidløg fint og bland det godt sammen med resten af ingredienserne.
 • Sæt det på køl i 30 min.
 • Form nu køddet til "pølser" og varm en pande godt op med olie.
 • Steg nu "pølserne" sprøde på pande i ca. 10 min

Salsa

 • Hak løg, hvidløg og chili fint og peberfrugterne samt tomater groft.
 • Varm en pande godt op med olie og steg løg og hvidløg sammen med chilien i 3-4 min.
 • Tilsæt vinen og lad det koge væk. Tilsæt de friske tomater og svits dem yderligere 1-2 min.
 • Tilsæt dåsetomaterne og lad det simre i 8-10 minutter. Tilsæt nu peberfrugterne og give det yderligere 8-10 min. Smag til med salt, peber, citron og sukker. Der må gerne være godt bid i salsaen!

Tilbehør

 • Snit jalapenos på et mandolin-jern helt tynd.
 • Varm brøddet.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Salsa in the making!

Salsa in the making!

"Pølser"

“Pølser”

Du giver den bare gas på panden, de kan tage det!

Du giver den bare gas på panden, de kan tage det!

Coleslaw af dansk sommerkål..

Coleslaw af dansk sommerkål..

Dagen efter kom min svigerfar tilfældigvis forbi, da der skulle laves noget VVS-arbejde, hvilket jeg direkte farligt at sætte mig til, og da han jo holder meget at “hottere” generelt tænkte jeg, at succesen fra dagen før skulle gentages. Den blev anrettet med coleslaw i bunden og så salsa og de fintsnittede jalapenos ovenpå og svigerfar var meget imponeret!

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Det ser sgu lækkert ud! Jeg skal ikke kunne udelukke at det er mig der er blind, men jeg må jeg indrømme at jeg ikke ser linket til coleslawen.

  • Tak for det, den var fandme god – undskyld jeg bander, men det var den altså – du finder den i 2. nederste linje :-) God fornøjelse…

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering