Gastromand.dk | 27. July 2017

Scroll to top

Top

130 kommentarer

Klassisk Gastromand-burger – bedre bliver hjemmelavet burger ikke

Klassisk Gastromand-burger – bedre bliver hjemmelavet burger ikke
Familiefaren

Gastromand – mad af mænd for mænd – så flot lyder det, men hvordan f….. kan vi så forsømme en så simpel men klassisk ret så længe – hjemmelavet Burger!

 

Egentlig så udsprang inspirationen sig af, at undertegnede og konen, på en af vores meget få aftener fri for børn, besluttede os for at smutte på cafe, hvor ønsket (nok især mit) var en hjemmelavet burger, oplevelsen skulle dog vise sig, at være noget så grusom!

Oplevelsen gav inspiration til at kaste sig over en meget bedre udgave af en den hjemmelavede burger!

 

Grasey Jones is the name…

 

4.9 from 10 reviews
En klassisk Gastromand-burger
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Burgerbøffer
  • 500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%
  • 5 kiks (tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i - hedder Cream Crackers/Biscuits)
  • 0,5 tsk chili
  • 0,5 tsk cayenne pepper
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk løgpulver
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk gourmet salt
  • Rigeligt med friskkværnet peber
  • 1 øko æg
  • En sjat fløde
Hjemmelavede burgerboller
  • 3 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • ½ kg hvedemel – skal det være lidt sundere erstatter du halvdelen med en eller anden slags grovmel
  • Ca. 1 tsk fint salt
  • 1 spsk sukker
  • 30 g smør
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø
Tilbehør
  • Frisk rucola eller sprød iceberg
  • Syltede agurker - rå agurk i burgere er for børn
  • Skivet tomat
  • Bacon – og det er ikke her vi sparer penge.
  • Ketchup – Heinz for Guds skyld and you know it :)
Tilberedning
Burgerbøffer
  1. Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl, knus kiksene i farsen - believe me it works!
  2. Form 4 bøffer – husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).
  3. Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande.
  4. Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (chedar kan anbefales:).
Burgerboller
  1. Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
  2. Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.
  3. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
  4. Del dejen i 6 stykker og form dem til boller
  5. Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
  6. Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.
  7. Tak til Brødr. Price for inspiration som altid...
Noter og anretning
Så er der bare tilbage at bygge burgeren og servere med pommes eller blancherede nye kartofler, som efterfølgende er stegt på panden med friskhakket rosmarin og timian til.

Et par ekstra tips…

Velbekomme!

Kommentarer

  1. Mads

    Det er svært ikke også at anbefale nogle sauterede løg a la dem her:
    https://youtu.be/sFTcmAVaBJU

    Måske med en lille smule honning og en kvist af noget krydderi.

    • Helt enig Mads – tænker du at smide dem i burgeren i stedet for rå?

  2. Malene

    sjovt at se den er næsten stjålet som ordret fra brdr. Price …….
    https://www.dr.dk/mad/opskrift/burgerboller ……

  3. Louise

    Mega mega lækre bøffer. Lavede den i sidste uge og i aften skal de laves igen…. Mums sir jeg bare

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: