Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2019

Scroll to top

Top

161 kommentarer

Klassisk Gastromand-burger – bedre bliver hjemmelavet burger ikke

Klassisk Gastromand-burger – bedre bliver hjemmelavet burger ikke
Gastromand

Gastromand – mad af mænd for mænd – så flot lyder det, men hvordan f….. kan vi så forsømme en så simpel men klassisk ret så længe – hjemmelavet Burger!

 

Egentlig så udsprang inspirationen sig af, at undertegnede og konen, på en af vores meget få aftener fri for børn, besluttede os for at smutte på cafe, hvor ønsket (nok især mit) var en hjemmelavet burger, oplevelsen skulle dog vise sig, at være noget så grusom!

Oplevelsen gav inspiration til at kaste sig over en meget bedre udgave af en den hjemmelavede burger!

 

Grasey Jones is the name…

 

En klassisk Gastromand-burger

4.7 fra 40 stemmer
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4
Kalorier: 0
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Burgerbøffer

  • 500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%
  • 5 kiks tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i - hedder Cream Crackers/Biscuits
  • 0,5 tsk chili
  • 0,5 tsk cayenne pepper
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk løgpulver
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk gourmet salt
  • Rigeligt med friskkværnet peber
  • 1 øko æg
  • En sjat fløde

Hjemmelavede burgerboller

  • 3 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 1/2 kg hvedemel – skal det være lidt sundere erstatter du halvdelen med en eller anden slags grovmel
  • Ca. 1 tsk fint salt
  • 1 spsk sukker
  • 30 g smør
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø

Tilbehør

  • Sprød iceberg
  • Syltede agurker - rå agurk i burgere er for børn
  • Skivet tomat
  • Bacon – og det er ikke her vi sparer penge.
  • Ketchup – Heinz for Guds skyld and you know it :)

Sådan gør du

Burgerbøffer

  • Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl, knus kiksene i farsen - believe me it works!
  • Form 4 bøffer – husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).
  • Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande.
  • Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (chedar kan anbefales:).

Burgerboller

  • Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
  • Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.
  • Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
  • Del dejen i 6 stykker og form dem til boller
  • Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
  • Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.

Noter

Så er der bare tilbage at bygge burgeren og servere med pommes eller blancherede nye kartofler, som efterfølgende er stegt på panden med friskhakket rosmarin og timian til.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Et par ekstra tips…

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Chefen

    En herrespise, som godt nok er gjort populær gennem amerikansk fastfood-kultur, men udført rigtigt, som her ovenfor, så er det en fornøjelse. Når nu det står skammeligt til med udførslen i det nordjyske og at vi ikke så nemt kan nyde den på steder, som har genfortolket burgeren, såsom Gotham Bar & Grill og mere mainstream Shake Shack, begge NYC, så må man gøre det selv, som Familiefar’n rigtigt anviser. Et tip fra førstnævnte sted, så tilsatte Alfred Portale lidt sennep til sin oksefars da burgeren var på frokostkortet. Og iøvrigt helt rigtigt med en snert hvidløgspulver.

    • Tak for tippet Chef, det lyder som en fabelagtig ide. Nu hvor vi snakker burger and shake, så har gamle Danmark vel slet ikke en virkelig lækker burgerbar ala NYC, som du nævner? Det tætteste er vel Hard Rock Cafe eller?

  2. Her var vores bud:

    http://people.iola.dk/lau/pics/burger.jpg

    Rød steak, bagt hvidløg, bag tomat, stegte balsamico løg, stegte svampe, pesto, pesto cheddar, alt i hjemmelavet bolle. Det var første gang vi forsøgte triplecooked, de blev ok med det var svært at styre temperaturen på olien.

    • Hej Lau. Det ser slet ikke tosset ud, faktisk vildt lækkert! Hvilke steak brugte du og kan du uddybe lidt omkring den pesto cheddar? Triplecooked er jo oprindeligt Heston Blumenthals opskrift på de perfekt pommes. Jeg har lavet dem tre gange, og synes faktisk ikke de giver så meget mere, en god friturekoger og nogle gode kartofler – Bintje som bliver virkelig sprøde, så synes jeg faktisk det går fint på den helt traditionelle måde. Se i øvrigt link til sorter her:

      http://danskekartofler.dk/DK/Forbruger/Sorter.aspx

      • Det er ved at være ca. et år siden, så hukommelsen svigter lidt, men så vidt jeg husker var det entre cote. Pesto cheddaren var købt i Salling men havde lidt svært ved at følge med sine temmelig intense makkere i burgeren, jeg tror en lidt mere lagret cheddar havde været på sin plads.

        Jeg tror også jeg prøver at lave pommes frites på almindelig vis næste gang, jeg må indrømme at det var første gang jeg har lavet pommes og så skulle det være efter alle “kunstens regler” :-)

      • Det er altså seriøs god stil at bruge entre cote, det må jeg sige. Næste gang jeg skal i sving, så bliver det en steakburger, det går også rent hjem når drengene skal mødes. Nu når vi er ved den amerikanske stil, så er “Roethlisburgeren” som Ællingen på TV2 gjorde berømt i DK selvfølgelig også et seriøst bud på en herreburger:)

  3. En seriøst god burger der går rent ind, fås også på caferazz i Middelfart!

  4. HD

    Jeg vil lige høre hvor meget mel bruger du til burgerbollerne?
    ½ kg?
    Det er mange år siden jeg har bagt sidst, så jeg blev lidt usikker!!
    Jeg prøver mig frem ;-)
    For nu skal jeg overraske manden med hjemmelavede burgerboller til den Pulled Porck han er i gang med, uhmm hvor jeg gælder mig.

    Mvh
    HD

    • Hej HD,

      1/2 kg mel ja. Jeg får det lige tilføjet i opskriften:)

      Hvordan blev maden?

      • HD

        Hej.

        Tak for dit svar.
        Bollerne blev gode, det blev til alm. og nogle lidt “sundere”
        Pulled Porck var alle timernes vente tid værd. jeg havde lavet alt tilbehøret efter de opskrifter jeg har kunnet finde her og der!
        Sønnen er lige kommet hjem fra USA hvor han havde fået Pulled Porck et par gange både privat og på restaurente. Og det smagte lige som “over therer”
        Der var en der ikke kunne få armene ned igen ;-)

      • Jamen Pulled Pork er og bliver bare et sikkert hit:)

        Jeg har i hvert fald stadig til gode, at møde nogen der var skuffet efter at have smagt PP…

  5. Jeg kan anbefale at tage et kig på Heston Blumenthals “Perfect burger” der er en teknik eller to der i der kan løfte en god burger til skyerne (hvis man har tiden hehe)

    • Hej Morten,

      jeg har læst In Search of Perfection og vil opdatere opskriften når nogle af teknikkerne er afprøvet…

      Er der nogle af teknikkerne du har haft mere held med end andre?

      • Vitte_kongen

        Jeg prøvede faktisk bollerne igår. Altså Hestons opskrift. Og de var virkelig gode :) – De havde den gode luftige konsistens fra “købeboller” men en meget bedre hjemmelavet smag. De tager lidt tid, men det er slet ikke så galt.

        Jeg kan anbefale at lave dem :)

  6. Den med at køddet i samme retning er ok. Men ellers er det hans tilgang til blandingen af kød han bruger som er spændende.

    Min slagter ganske ok, men hans hakkede oksekød kommer fra det samme snit. Så hvis man lige bland med forskellige udskæringer kan man få en bedre bøf

    • Jeg må se, om jeg kan overtale min slagter næste gang jeg skal have hakket kød:)

  7. Kaspertp

    Det lyder spændende.. Kunne i evt poste hestons opskrift?

    • Vitte_kongen

      Det er en længere afhandling, som kræver lidt tid, men hvis Webmasteren siger god for det kan jeg skrive den, så den kommer ind under opskrifter (jeg håber han kigger med her) :)

      Ellers kan jeg anbefale at købe bogen “In Search of Total Perfection”, hvor der er mange gode opskrifter, som dog hører sig weekenden til, hvis man vil følge dem slavisk :)

      • @Vitte

        Der er ikke noget der undgår hans øje her på siden;)

        Den skal naturligvis være velkommen – så længe den indeholder dine egne erfaringer og kommentarer…

  8. For de der ikke kan vente, kan følgende artikel om Heston Blumenthals Perfekte Burger (med lækre billeder) anbefales:

    http://ironchefshellie.com/2011/06/27/in-search-of-perfection-hestons-perfect-burgers-baked-alaska/

  9. Claus

    Lavede en burger stærkt inspireret af Hestons opskrifter i en burger contest på arbejdet – og det må siges at være en helt fantastisk burger han har kreeret:-).

    Hakkede kødet af 3 skæringer, hvor noget skulle være i større chunks end andet – og opsamlede kødet direkte ud fra hakkeren i de “strenge” der kommer ud af hullerne i stedet for at ælte kødet i en klump som man plejer. Det skulle skabe endnu mere mørhed da fibrene så vender samme vej eller noget i den stil…:-). Nørj det var godt.

    Bolleopskriften er sublim, hvor det afbrusede smør uden vall giver en helt nødddeagtig konsistend og fordejen + gær i hoveddejen giver en super svampet bolle ligesom det skal være

    Osten var et kapitel for sig da den blev smeltet og, sammen med lidt kemi, blandet med en indkogning af rosmarin, sherry og peber og lavet i den perfekte størrelse og tykkelse på en bageplade.

    Så alt i alt en stor anbefaling herfra til at prøve det, selvom det tager lidt tid…

    Hilsner
    Claus


  10. Hey,

    Skal lave denne burger i aften, men er lidt skeptisk angående disse 5 cream biscuits og om de er “nødvendige”.

    Nogle bestemte man skal gå efter ?. I må gerne link til et billed af dem i brugte eller lign.

    /Heine

    • Hej Heine,

      Du kan skam bruge helt almindelige Marie kiks. Og nej de er naturligvis ikke 100% nødvendige…

      Ser frem til at høre om resultatet:)

      • Resultat blev rigtig godt og kan klart anbefales..

        – Drengene kunne lide det og det skal klart laves igen til sommer

      • “Synes godt om”…

  11. En burgerbolle har kun én funktion og det er og sørgefor at man ikke får alt for grattede fingere men man holder om kødet.. :)

    Jeg bruger altid denne følgende opskrift til burgerboller / pølsebrød.
    Giver 8 stk.

    2 dl mælk.. (skummet hvis konen spiser med)
    25g gær
    1 æg
    1 tsk salt
    1 spsk olie
    6 dl mel.. (ja og det er dl ikke gram!!!)

    Mælk, gær, salt, æg og olie skal op i skålen. og der røres til gære er rørt ud. (jeg bruger gerne min røre maskine)
    Melet tilsættes.. Jeg holder gerne lidt mel tilbage som jeg justere konsistensen med.. Jeg kan godt lide en lidt våd dej!!
    Ælt i ca. 5-8 min
    Dejen hæver ca. 30 min
    Dejen kommet på et melfyldt bord og deles i 8 stykker som først formes til kugler for så at blive rullet ud i ca. 1 cm tykkelse og med en diameter på ca. 10 cm.
    Her kan man evt. pensle med æg og drysse med sesamfrø.
    Der efterhæves på bagepapir i ca. 30 min
    De bages ved 200 °C i 10-15 min… (det plejer at passe med 13 minutter i min ovn), husk en god bagesten som er gennemvarmet.
    Afkøles i 20 minutter, skæres over, ristes og fyldes

    vola…

  12. Når man bliver informeret om, at en fast læser og bruger på Gastromand har misforstået en opskrift, så er det naturligvis noget, som vi her på Gastromand tager meget alvorligt. Tricket med at smide kiks i, som fx kan være Cream Crackers, grove Mariekiks eller Digistive blev faktisk misforstået, da der stod “Cream Biscuits”, som Bisca vist laver, men tilsyneladende kan man få nogle med fyld i, altså fx jordbær creme eller lignende. Vores kære bruger havde så valgt disse, hvilket jeg sagtens kan forstå kan misforstås, så opskriften blev altså kiks med cremefylde blandet i farsen – lidt alternativt :-)

    Da vi startede Gastromand var en af vores mål netop, at vores opskrifter aldrig blev misforstået, og vi i det mindste var hurtige til at svare på kommentarer hvis der var spørgsmål, så derfor må jeg beklage i dette tilfælde. Opskriften er nu rettet, håber “jordbærcreme bøfferne” kunne spise alligevel.

    • Pernille

      Tak for grinet i denne tråd, er simpelthen færdig af grin… Sad lige og ledte efter kommentarer om de der kiks… Hvorfor osv…også skriver du dette
      Gad virkelig godt have set de bøffer :)
      Ps. Tak for din lækre side…den bruger jeg ofte, når google viser mig herind.

      Bruger din coleslaw til pulled pork, hvor jeg følger opskriften fra piskeriset og NewYorkerByHeart (RIP)

  13. Stinne

    Skal igang med den store omgang PP til pigerne i morgen, og skal for første gang kaste mig ud i, at bage burgerboller. Jeres opskrift minder meget om spise med prices, men i har over dobbelt så meget gær i, er det af erfaring, at de ikke bliver luftige nok med kun 20 g. gær eller er det bare tilfældigt?

    Ved jeg er sent ude, men man kunne jo håbe der var en der sad klar ved tasterne :)

    • Det er helt bevidst for at opnå en luftig bolle:-)

      • Nemlig, du kan også smide 100 gram grahamsmel i, det giver også mere luftige boller – alternativt, så skal du tæske dem igennem på en røremaskine, men det har Webmasteren langt bedre erfaringer med end mig.

  14. Hej, jeg vil sindsygt gerne lave denne lækre burger, men i opskriften skriver i:
    tsk chili
    tsk cayenne pepper
    1 tsk oregano
    tsk løgpulver
    tsk hvidløgspulver
    1 tsk paprika
    2 tsk gourmet salt
    Rigeligt med friskkværnet peber
    1 øko æg
    En sjat fløde

    Så er det jeg spørger hvor mange tsk. løgpulver,hvidløgspulver, chili, cayenne peber skal der er i?
    det står ingen mængde :)

    • Hej Carsten, den er halve tsk fulde, årsagen skyldes at WordPress ikke kan skrive “en halv” som symbol… Jeg ser lige om jeg ikke kan rette den til alligevel… Held og lykke med retten, har du styr på hvilke kiks der skal knuses i farsen?

      • Så alle dem uden symbol eller tal er halve? :). Ja, jeg kommer nok til at bruge cream buiskits, eller også bliver det digestive… Hvad bruger i egentligt til at smøre bollen med ? Carsten

      • Ja det er fuldstændig korrekt, jeg ved faktisk ikke hvorfor WordPress ikke accepterer dem, lidt underligt. Jeg plejer at sammen piske et æg med lidt mælk, det fungerer virkelig godt…

  15. Hmm rocula er IKKE en salat, men en krydderurt. ;)

    Men ellers fin opskrift,..

    • Halvamerikaneren

      Til gengæld staves det Rucola og IKKE Rocula ;)

      • Louise – detaljer, detaljer – Halvamerikaneren – detaljer, detaljer :-) Men I har begge ret alligevel… faktisk blev jeg opmærksom på din detalje Louise sidste år da jeg selv dyrkede rucola i haven, det havde nemlig en noget mere markant smag end det man køber, så jeg googlede det, og lærte, at det var en krydderurt.

        Og tak for rosen!

  16. Har fået disse fantastiske burgere her til aften, de er simpelthen alt for lækre :)
    Lavede dem dog med et twist, i bollerne blev 200g af melet erstattet af fuldkornshvedemel, og de var stadig rigtig gode.
    I bøfferne droppede vi fløden og erstattede vi løgpulver og hvidløgspulver med helt fint hakket/blendet rigtig løg og hvidløg, det er også hammer lækkert :)

    Mvh
    Kristian

  17. Lasse

    Har lavet denne sides PP en gang… Resultatet blev super, men…

    Jeg oplevede, at det kom masse væske ‘ud af’ svinekammen og lå i en lille pøl i wrappen! Denne gang – til imorgen – har den været i salt/sukkerlage med anis og laurbærblade i ti timer, tørret af og lagt i rub/wrap i formiddags. Her til aften har jeg skift rub/wrap, da der vr overdrevet meget væske samlet…! Det kan jo virke lidt modstridende at både have den i saltlage samt forsøge at trække væske ud af den – hvis det er det rub/wrap er til…?!?

    Nu er marinaderne til coleslaw’en lavet… Jeres opskrift er lige i skabet.

    Jeg vil genre prøve at lave bollerne, men er lidt tidspresset. Kan man lave dem og så varme dem kort inden servering? Og render en der kan ‘enlighten’ mig vedr. saltlage/væske ved rub/wrap og hensigten med dette, så hørermjeg meget gerne…

    MVH

    Lasse

  18. Lasse

    Beklager de små tastefejl… Det gik lidt stærkt.

    • Hej Lasse, det gør skam intet, nu har du jo godt nok postet din comment under vores Klassis Gastromand Burger, hvilket betyder, at der nok ikke kommer så mange svar omkring PP :-) rubben er til at sikre smag og at du får en sprød og lækker “bark”, jeg mener ikke du skal være bekymret for væsken.

      Tak for rosen til coleslaw, jeg er helt enig, det er tæt på det bedste der findes, min slår aldrig fejl efter jeg benytter denne.

      Du kan godt lave bollerne før og varme dem, men det bliver altså ikke så godt, alternativt – så kunne du måske købe de bedste du kan støve op? Det ville jeg nok foretrække – men så igen, jeg er heller ikke den bedste bagemester!

  19. troelshansen

    Jeg er frisk på ideen med kiks i farsen, men hvorfor?

    • Hej Troels – det giver en lidt mere “sød” bøf og giver den lidt sprødhed – husk nu at vælge helt “neutrale” cream crackers og ikke noget med smag eller creme eller andet – så bliver det funky – men giv det et skud, det fungerer vildt godt!

  20. JacobC

    Må prøve denne bøf med kiks.
    Almindeligvis bruger jeg HB’s metode til bøffen ( hver gang der laves hakkedreng)
    Måske er det bare mig, men sjældent har jeg fået så brugbart tip omkring kød…
    I øvrigt også super brugbart til at lave en laaang pølse pakket i film, den kan så fryses ned, tages ud og skæres bøffer af og ind i fryseren igen.
    Godt når der skal laves bøf til 1 :-)

    • Og så kan de faktisk også skæres tyndt og laves lidt mere som de burgere man får på forskellige “Burger joints” ikke? Jeg døjer lidt med, at de ofte bliver lidt for tykke og trækker sig sammen, du kan selvfølgelig lave tricket med lige at trykke dem lidt ned i midten, men ofte er det ikke nok…

      • Halvamerikaneren

        Du kan jo også bare sous vide burgerbøffen – så undgår du det problem :)

      • Ikke dumt Mr. Half USA :-)

  21. Lennert

    Jeg har selv fremstillet en bøf-former-ring af plast fra et låg på en kabelkanal der er popnittet til en ring i rigtig herrestørrelse. Det er hammer nemt med 2 stukker madpapir med farsen knaldet ned imellem. Herefter får den den klassoske tur med kniven på kryds og tværs.
    Jeg skal lave jeres burgere til madklubaften i morgen, men på billedet kan jeg se noget smat under bolle-låget som ikke er i opskriften. Hvad er nu det?
    Hilsen Lennert

    • Hey Lennert, lyder sgu meget fikst med sådan en hjemmelavet “bøf-former-ring”, har du overvejet at starte en lille produktion, jeg er da sikker på Gastromands 150.000 unikke månedlige besøgende ville synes godt om ideen :-) Det er faktisk bare en omgang Hellmans mayo så vidt jeg husker, en af gangene lavede jeg det med hjemmelavet, men jeg er sgu lidt en sucker for Hellmans! God vind imorgen, håber det bliver godt!

  22. Hr. Hansen

    WTF? “Ketchup – Heinz for Guds skyld …..” det er da virkelig trist.

    Så kan man da ligeså godt spise på McDonald’s.
    Heinz er kun for de der ikke selv kan lave mad, ligesom færdig pizza osv.

    Blander altid selv hvis det skal være godt.

    • Spis lige brød til Hr. Hansen :-) Heinz laver en ganske fin ketchup, som i du ikke finder på Mac – men Burger King, så vidt jeg husker – og jo det kan man naturligvis sagtens, men jeg synes ikke det er et dårligt produkt. Vil du ikke smide en opskrift af dine hjemmebryggede, så kunne det jo være du kunne inspirere os lidt til næste burgeropskrift?

      • Lektor Holm

        Når nu hr. Hansen ikke ville tage handsken op, kan du få min Heinz+ (Heinz er nemlig god, men denne er i samme smagsområde, bare bedre):

        300 ml tomatpasta
        400 ml passeret tomat
        200 ml æbleeddike
        100 ml vand (ca. nok til at få rigtig konsistens)
        Sødemiddel svarende til 100 ml sukker (fx ¾ spk flydende Sød eller 100 ml sukker)
        1 tsk chilisalt eller 1 tsk salt og et drys cayenne eller sådan noget
        1/2 tsk løgpulver
        1/4 tsk allehånde – evt. lidt mere
        1/4 tsk stødt nellike – evt. lidt mindre hvis man ikke ønsker for meget nellike i smagen
        1/2 tsk kanel
        1/2 tsk hvidløgspulver
        1-2 jalapeñoer

        Det hele røres sammen, bringes i kog og simrer med låg på i en times tid. Herefter blendes det, og hvis man ikke vil spise en masse ketchup med det samme, tilsættes det Atamon og hældes på Atamonskyllet flaske.

      • Tak Lektor Holm – bestemt ikke dumt og til vores kogebog lavede vi skam også vores egen samt sennep, remoulade og meget andet og ja, det er super lækkert – tror din skal afprøves her i aften!

  23. Ah drenge – det må I kunne gøre bedre. En god burger skal være rimeligt simpel – der er for meget tant og fjas i kødet. Gå mere nuanceret til værks. Jeg hakker selv mit kød med en blanding af culotte, flank steak og så noget bacon og salccia til at øge fedtprocenten. Ikke fimsede tilsætningsstoffer, der mere hører til i en pulled porc rub.

    Og så er der slet ikke smør nok i jeres boller (!) – det skal være brioche boller og de skal for guds skyld grilles på skærefladen – med brioche giver det en svag undertone af brunet smør.

    Hvad sker der for jer – færdig Heintz ketchup?!? Kom dog ind i kampen og lav jeres egen – sådan en kan smaskes sammen på 5 minutter.

    Rucola!!?! Er det en spelt kogebog for kvinder i panikalderen i har lavet??

    Handsken er kastet – min version her: http://hoerup.dk/ultimative-burger/

    • Hey Jens – tak for din kritik! Mja – nu er formålet her jo ikke en gourmet burger, men mere en hverdagsburger – hvis du vil have mere komplicerede udgaver, så synes jeg da, at du skulle investere i vores kogebog med briochebrød, bøfsandwich hvor alt er lavet fra bunden eller måske den første “breakfast-burger” – ellers så er der jo masser af alternativer: https://gastromand.dk/burger-battle-tatar-burgeren/ som er mere nuancerede :-) Lidt billeder af din burger kunne du være rart, synes kun jeg kan se et enkelt…

  24. Pernille

    Dejligt med en opskrift, hvor det kan blive lidt lækkert uden at vi selv skal kværne smør og skære koen ud. Nogle gange må lækkert mad også være nemt i et hjem med 3 børn under 3.5 og manden er på søen.
    Er fræk og bruger købe burgerboller :)

    • Som Familiefaren så forstår jeg dig sagtens Pernille, nogle gange må det gerne være nemt, ellers bliver det for træls i længden. Så skal man bare en gang imellem tage sig tid til virkelig at hygge om maden. Købeboller er også helt okay, vi siger det ikke til nogen :-) Ellers er en røremaskine guld værd, uden den så tror jeg ikke jeg ville have bagt særlig tit, det må blive din næste investering i køkkenet :-)

  25. Niko!


    Hej! Jeg står her og skal til at lave burgerne til i aften.
    De kiks der skal bruges i bøfferne, skal det være sådan nogle oste kiks, eller kan digestive også bruges?
    Glæder mig helt vildt til at prøve det!!

    • Beklager det sene svar Niko, håber du fik lidt hjælp ved ovenstående kommentarer – det er sådan nogle ostekiks eller ja Digistive kan også gå, dem jeg egentlig mener kommer fra Bisca… Håber du fandt ud af det…

  26. Kristian samsø

    Lækker burger, jeg pifter den dog op med hjemmelavet onionrings og chilimayonnaise

    Og andre gange skifter jeg helt ketter ud med en bearinais Mayo, bearinaise Mayo laves ved at hakket et halvt bananløg fint, blandes op i en halv Helmands Mayo sammen med et par tsk. Bearinaise essens et par tak. Estragong tøret og lidt salt og pepper

  27. Kim F

    Hvis i en dag ikke skulle gide og selv lave burgeren, så tag og inviter familien herind. Her fåes rigtige gourmet burger og det helt rigtige drikkelse til. Det er ikke billigt men det smager sindsygt godt…

    http://www.burgeranarchy.dk

    • Var det en special invite eller anbefaling Kim?

  28. Marianne

    Endnu et spørgsmål til de kiks der – hvornår skal de i farsen? – før eller efter at farsen har været på køl i 1 time?

  29. aase

    Kiks i bøf!!! det har jeg aldrig prøvet, men i skulle prøve en håndfuld cornflakes i 500 g. fars. det er guf.

    • Cornflakes kendte jeg så tilgengæld ikke, men kiks virker godt – inspireret af Jamie Oliver, og han kan lave en god bøf :-)

  30. Kristina Bjørn


    Endnu en fantastisk opskrift fra Gastromand

    • Det varmer meget – også når det kommer fra kvinderne :-)

  31. Louise

    Jeg kokkererede disse burgere til min kæreste igår aftes, og vi kan ikke få armene ned igen!
    Hold da helt op hvor smagte de godt! De er blevet udråbt til de bedste burgere min kæreste har smagt og noget af det bedste mad jeg nogensinde har lavet!

    • Haha – verdensklasse – jeg har delt kommentaren med de andre Gastromænd – det varmer virkelig! Jeg kan afløse for dig, at vi faktisk lavede den igen under et lille fofoshoot hvor Webmasteren og jeg var på slap-line – det blev virkelig også godt! Tak igen og god weekend!

  32. Niels

    Dejlig burger som jeg har lavet et par gange, dog bruger jeg Beauvais ketchup, der har vundet flere test over Heinz- også efter mine smagsløg. Eller hvorfor ikke lave det selv? Det er klasser bedre

    • Hej Niels – det bliver vi faktisk ofte punket for, også med mayo når vi bruger Hellmann’s :-) Vi er sgu bare dovne – har du en opskrift du vil dele med os? :-)

  33. Anne

    Er bollerne også gode efter en tur i fryseren?

    • Hej Anne – ja det er de – med nybagte er altid bedst – men det ved du nok :-)

  34. Dennis

    Er det rigtigt forstået at der bliver 6 boller ud af opskriften?

    • Hej Dennis – ja men ikke kæmpe boller? Fik du for lidt? :-)

  35. sandra


    Det er sådan nogle lækre burgere!!! Tusind tak :)

  36. Det er derfor vi er her Sandra – har du set denne? https://gastromand.dk/the-double-bypass-burger/ If you dare? :-)

  37. John

    Heinz?
    Adr!

    I Israel må Heinz end ikke kaldes (tomat)ketchup.
    – Der er alt for lidt tomat i!

    Mvh. John

    • Den diskussion har vi taget flere gange John – Heinz sparker røv og vi elsker det – men hvis man magter det så laver man jo bare sin egen :-) og tak for rosen – cream crackers er hemmeligheden der!

  38. John

    P.S.: Jeg glemt jo helt at rose opskriften. Den er go’.
    – Den med Creme Crackers havde jeg ikke lige set komme….. :-)

    John

  39. Malene

    På billedet ser burgerbollen ud til at have en sprød skorpe, men når jeg bager dem bliver de mere bløde som alm. fødselsdagsboller? Er det meningen eller gør jeg noget forkert?

    • Hej Malene – det lyder nu ellers godt med fødselsdagsboller – men glemmer du at pensle dem lidt måske? Sammen pisket æg er bedst…

  40. Ibrar

    Har lavet dem flere gange nu og serveret dem for venner og familie. Har ikke hørt andet end ros! De sidder lige i skabet.

    Tænker på om man kan bage bollerne på forhånd og varme dem op på grillen under byg selv?

    Nogen forslag til hvordan man kan lave nogle rigtig lækre krydrede kartoffelbåde som kunne serveres til?

  41. Husmor


    Hold nu!! Det er de bedste burger boller jeg nogensinde har smagt, de blev også helt vildt flotte :) jeg synes de er dejligt vamsede præcis som Burgerboller skal være, ikke noget værre end sådan en skorpe der river i ganen. Tusind tak for opskriften, den er nu føjet til mine absolutte favoritter!

    • Tak for det Husmor – det er da dejligt at høre – jeg tror faktisk opskriften er inspireret af de gode Brødrene Price i tidernes morgen og så tilpasset lidt efter tid – ikke desto mindre – godt vi får glæde af det…

  42. Morten

    Hej
    Super lækker smag, dejlige boller.
    Men min oplevelse er at bøfferne bliver lidt frikadelleagtige i konsistensen, gør jeg mon noget forkert?
    Stor ros til hjemmesiden og de mange dejlige opskrifter.
    Hilsen Morten

    • Hej Morten – for lidt varme på panden desværre nok! Nu er jeg lidt i tvivl om hvad du mener, men jeg gætter på du mangler stegeskorpe ikke?

      Og tak for det da!

  43. Allan

    Skal det være salte kiks eller Marie kiks ?

    • Hej Allan – det er salte kiks, men du kan også bruge Mariekiks – så bliver bøfferne bare en kende mere søde!

  44. Nicolai

    Hvorfor 4 bøffer og 6 boller?

    • Hej Nicolai – fordi jeg ikke magter at justere opskrifter på boller ned så den passer til 4 stk – synes det er ret besværligt – men du gemmer jo bare de sidste to…

  45. Leyla

    Så skete “katastrofen” ? – min mand så jeres kogebog på hylden ? Og var efterfølgende inde på jeres hjemmeside – en af de første ting han faldt over, var denne opskrift på burger..

    Han og mine 2 drenge på 7 og 8 blev hurtig enige om, at det var maden til på lørdag (altså i dag)

    De læste lidt videre og fik så mange gode ideer til, hvordan det kunne blive det helt perfekte måltid (hvilket for dem betyder at alt er hjemmelavet???og da mor her ikke er så god til at sige nej, endte det selvfølgelig med, at jeg brugte igår på at lave:
    Pickles (drengene vil også ha remoulade?)
    Mayonnaise
    Sød chili sauce (skal bruges til sauce populaire
    Ketchup
    Og 2 de første omgange af jeres tripple cook fries (som de selvfølgelig også fandt?)

    I dag mangler jeg så at lave bollerne og lave ristede løg ( for det skal man åbentbart have når man får remoulade i sin burger )

    Så det der skulle ha været en afslappende weekend – blev lige forvandlet til en gourmet burger dag?

    Afventer stadig resultatet, da vi først skal spise dem i aften – men drengen( både stor og små) kan i hvert fald ikke vente?

    Vurderingen er sat højt fordi jeg kender jeres mad i forvejen og det er første gang nogensinde mine 2 små har haft interesse for en madopskrift?

    • Leyla

      Opdatering:

      Fuld enighed hele vejen – den bedste burger nogensinde…

      • Hej Leyla – beklager det sene svar – det har været en travl weekend :-) fedt du er gået all-in på burger og gripple cooked! Sådan skal det sgu være, og ja når først Gastromanden er bragt til livs i din mand – så er der ingen vej tilbage – tak for støtten og rosen! Fedt det blev godt!

      • Leyla

        det var et fantatisk måltid – tænker at det ville være super godt med Heinz og hellmann også – men skal det være hjemmelavet, så lad det være hjemmelavet?
        Og min yngste kunne næsten drikke ketchuppen ?
        Sværger selv til Heinz men kan klart anbefale at lave det selv..

        Lækker krydderi blanding i bøfferne..

        Bruger jeres side tit – altid med succes.

        Venter på næste bog?

  46. Marianne Holst

    Suveræn burger. Brugte halvt hvedemel og halvt manitoba. Kan anbefales.

    • Hej Marianne – manitoba kender jeg ikke helt – men det lyder godt dog – hvad gør det ved bollerne?

  47. Dan

    Jeg ved ikke om jeg skal give ros eller skældud? fantastisk opskrift på nok den bedste burger til dato? tilgengæld kommer jeg nok til at bruge aftenen på langs med mavekrampe da jeg ikke kunne nænne at levne?

    • Haha Dan – blev lige helt nervøs over din kommentar! Hehe! Jamen nogle gange er det jo okay at man går all in!

  48. Jesper Christensen

    Kan det godt nok passe, at der skal bruges 50 gram gær til portionen af burgerboller?

    • Hej Jesper – jeps fyr den af! Du kan godt bruge mindre men så skal vi ud i noget med at hævetiden skal ændres og koldhæve og alt muligt…

  49. Thomas


    Har lige forsøgt mig hertil aften, da der stort set ikke er nogen der har noget dårligt at sige. Det skal da prøves og der behøves vist ingen fortrydelsesret:-) De der kiks? Jeg prøvede at finde nogen, men turde ikke tilsætte dem jeg fandt. Kan du nævne nogen produkter og producenter, så jeg ved hvilke jeg skal købe næste gang. Ps. min dreng på 14, har en klar forventning om at det er sådan her burgerbøffer skal smage fremover. Alt smager jo af dobbelt så meget. Tak for opskriften:-)

    • Tak Thomas – dejlig kommentar og fedt du tager dig tid til at skrive – ja Bisca laver nogle glimrende kiks som kan bruges ikke for søde men godt salte – de hedder vist “Cream Crackers” – men det er ikke søde kiks… Håber du kan finde dem – ellers kan man også godt bruge lidt Digistive kiks – smagen bliver lidt anderledes men det virker…

  50. Martin


    Det var da godt nok den bedste burger der har fundet vej til min mave, Super god, og vi gik all in med fritterne også, nu skal jeg på sofaen

    • Tak Martin og fedt du lige tager dig tid til at skrive selv om du er godt mæt! :-)

  51. Mikkel Siegenfeldt


    Jeg er p.t. bosat på Grønland i halvt år, min sidste praktik som socialdiakon og havde fødselsdag i fredags, i den anledning inviterede jeg to andre praktikanter til burger i dag, søndag. 622kr for hele molevitten, da der ikke var det helt store i det hus jeg bor i. Ville egentligt bare sige skide fed hjemmeside med mange gode opskrifter og overskuelige vejledninger. Jeg melder tilbage når burgerne er spist.

    • Hej Mikkel – tak for rosen da – lad os endelig høre nærmere – 622 kr. for indkøbene? Shit det lyder lidt dyrt – men sådan er det vist på Grønland ikke?

  52. Mikkel Siegenfeldt

    Det var fandme godt! Jeg havde lavet 6 bøffer og der var stor ros fra to granvoksne tidligere soldater, dog kunne de kun spise 1 en hver. Men gode var de. Ikke sidste gang der laves sådan nogle burgere. Det er nemlig dyrt heroppe, ja. Tak for fed opskrift!

    • Sikke nogle priser – omvendt er skatten vist ret lav ikke? Men tak for rosen og velbekomme Mikkel!

  53. MartinDahl


    Heinz..!! but why… jeg er til Stokes ketchup og går aldrig tilbage…:-)
    Helt korrekt vurderet at agurker skal være syltede (og salaten skal ikke være iceberg, men ruccola
    …når det er sagt…damn en lækker burger..!!!

    • Haha – Tror sgu ikke der var Stokes den gang vi lavede opskriften, men helt sikkert – den er ikke dum! Tror sgu egentlig bare salat skal helt ud af burgeren :-)

  54. Mads

    Det er svært ikke også at anbefale nogle sauterede løg a la dem her:
    https://youtu.be/sFTcmAVaBJU

    Måske med en lille smule honning og en kvist af noget krydderi.

    • Helt enig Mads – tænker du at smide dem i burgeren i stedet for rå?

  55. Malene

    sjovt at se den er næsten stjålet som ordret fra brdr. Price …….
    https://www.dr.dk/mad/opskrift/burgerboller ……

  56. Louise


    Mega mega lækre bøffer. Lavede den i sidste uge og i aften skal de laves igen…. Mums sir jeg bare

  57. Johanne Frederiksen

    Nogen kiks der kan bruges som alternativ? 😊

    • Hej Johanne – du kan bruge Digistive fx :-)

    • Louise Algren

      Jeg har med succes brugt almindelige knækbrød :)

  58. Anita Palgaard

    Kommer du først kiksene i når farsen har hvilket?

  59. Simone


    Varmluft eller alm on?

    • Simone

      Ovn*

  60. Maria

    Hvad er gourmetsalt og kan det evt. erstattes med alm. salt? Hvis ja, skal der så samme mængde i? :)

    • Gourmet salt – shit noget hejs da (hehe) det kan du sagtens – bare i med noget salt og samme mængde :-)

    • Tim

      Der var engang en udsendelse i kassen hvor de fandt frem til at der så godt som ingen forskel er på det helt dyre gourmetsalt og vejsalt. Så alm bordsalt er helt fint.

      • Vejsalt kommer sgu aldrig i min mad Tim :-) I teorien kunne du også skære en fortovssten til og bruge den som pizzasten, men det klinker bare ikke vel? :-) Men du har sikkert ret alligevel…

      • Tim

        Nej jeg springer også lige over vejsalt selvom. Det lyder bare ikke så godt og så vil jeg ikke føle mig sikker på at der ikke også er sand eller andet skidt i posen. Den med fortovsflisen går dog ikke da beton ikke er det bedste. Men marmorfliser eller lign har jeg hørt nogle bruge

  61. Kim Hansen

    Hvorfor bliver der 6 boller, men kun 4 bøffer?

    • Fordi jeg ikke magter at tilpasse opskriften så der kun er 4 boller :-)

  62. Steen


    Er det muligt at fryser burgerbollerne?

    • Det kan du sagtens Steen, Men de er naturligvis bedst helt nybagte 😊

  63. Michael

    Hej.
    Kommer du kiksene i før eller efter farsen har været en tur i køleskabe?

    • Michael

      Kan se at Anita har fået svar på samme spg. De skal i før farsen hviler

  64. Mads


    Hej venner.
    Tak for en god opskrift. Har brugt den mange gange efterhånden. Men som med alt andet, vil man over tid gerne forfine teknik/opskrift til det perfekte. Nogle erfaringer med at tilberede bøfferne sous vide? Jeg hører meget forskelligt om sous vide burgerbøffer. Er der andre forbedringstips jeg hellere bør gå efter? Eller kan man ikke forbedre perfekt? ;-)
    Hilsen Mads.

  65. Kaj

    Er lidt fortørnet over, at det skal være Heinz ketchup. Heinz er ejet af Monsanto. Derfor kunne jeg ikke engang i den vildeste fantasi finde på at bruge dette mærke.

    • Du må godt bruge en anden Kaj 😁 ellers kan du lave din egen det bliver mega godt!

  66. Jette

    Kan man lave dejen til burgerbollerne og koldhæve dem i ca 6-8 timer,
    Skal have gæster til kaffe og aftensmad og det ville være rart at kunne lave dejen før de kom ;0)

    • Hej Jette – det kan man godt – men så skal gæren justeres ret meget ned – nok ned til 5 gram vil jeg sige :-)

  67. Martin


    Halløj.

    Tak for lækre burgere, som jeg altid forkæler gutterne med til Superbowl.

    Jeg skal nu lave 30 burgerboller. Kan det så passe, at jeg skal bruge 5 pk. gær? Det lyder umiddelbart lidt voldsomt?!?

    • Hej Martin – det bliver jo til en god omgang mel også, men måske skal du nøjes med 4 pakker :-) Det ville jeg gøre… God stil til Superbowl!


  68. Fejl i opskriften på bollerne

    I følge Price, så det 20 G gær, du har skrevet 50 G :D

    50 G var lige meget – hilsen en der har prøvet med 50 G og nu også 20 G :P haha

    • Hvis lidt gær er godt – er meget gær vel meget godt Peter :-) Godt du fik styr på det…

  69. Niels-Henrik

    Hold nu op… jeg kom til at lave mine egen hakkede oksekøb baseret op et par velvoksne entrecôte bøffer. Herefter bleve opskriften fulgt… agurkesalaten havde stået og trukket fra dagen før. Jeg har aldrig fået og serveret en bedre burger. Det er helt sikkert ikke sidste gang. Bukker og takker 😊

Smid en kommentar