Gastromand.dk | 20. November 2018

Scroll to top

Top

158 kommentarer

Klassisk Gastromand-burger – bedre bliver hjemmelavet burger ikke

Klassisk Gastromand-burger – bedre bliver hjemmelavet burger ikke
Familiefaren

Gastromand – mad af mænd for mænd – så flot lyder det, men hvordan f….. kan vi så forsømme en så simpel men klassisk ret så længe – hjemmelavet Burger!

 

Egentlig så udsprang inspirationen sig af, at undertegnede og konen, på en af vores meget få aftener fri for børn, besluttede os for at smutte på cafe, hvor ønsket (nok især mit) var en hjemmelavet burger, oplevelsen skulle dog vise sig, at være noget så grusom!

Oplevelsen gav inspiration til at kaste sig over en meget bedre udgave af en den hjemmelavede burger!

 

Grasey Jones is the name…

 

4.9 from 14 reviews
En klassisk Gastromand-burger
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Burgerbøffer
  • 500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%
  • 5 kiks (tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i - hedder Cream Crackers/Biscuits)
  • 0,5 tsk chili
  • 0,5 tsk cayenne pepper
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk løgpulver
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk gourmet salt
  • Rigeligt med friskkværnet peber
  • 1 øko æg
  • En sjat fløde
Hjemmelavede burgerboller
  • 3 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • ½ kg hvedemel – skal det være lidt sundere erstatter du halvdelen med en eller anden slags grovmel
  • Ca. 1 tsk fint salt
  • 1 spsk sukker
  • 30 g smør
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø
Tilbehør
  • Frisk rucola eller sprød iceberg
  • Syltede agurker - rå agurk i burgere er for børn
  • Skivet tomat
  • Bacon – og det er ikke her vi sparer penge.
  • Ketchup – Heinz for Guds skyld and you know it :)
Tilberedning
Burgerbøffer
  1. Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl, knus kiksene i farsen - believe me it works!
  2. Form 4 bøffer – husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).
  3. Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande.
  4. Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (chedar kan anbefales:).
Burgerboller
  1. Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
  2. Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.
  3. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
  4. Del dejen i 6 stykker og form dem til boller
  5. Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
  6. Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.
  7. Tak til Brødr. Price for inspiration som altid...
Noter og anretning
Så er der bare tilbage at bygge burgeren og servere med pommes eller blancherede nye kartofler, som efterfølgende er stegt på panden med friskhakket rosmarin og timian til.

Et par ekstra tips…

Velbekomme!

Kommentarer

  1. Mads

    Det er svært ikke også at anbefale nogle sauterede løg a la dem her:
    https://youtu.be/sFTcmAVaBJU

    Måske med en lille smule honning og en kvist af noget krydderi.

    • Helt enig Mads – tænker du at smide dem i burgeren i stedet for rå?

  2. Malene

    sjovt at se den er næsten stjålet som ordret fra brdr. Price …….
    https://www.dr.dk/mad/opskrift/burgerboller ……

  3. Louise

    Mega mega lækre bøffer. Lavede den i sidste uge og i aften skal de laves igen…. Mums sir jeg bare

  4. Johanne Frederiksen

    Nogen kiks der kan bruges som alternativ? 😊

    • Hej Johanne – du kan bruge Digistive fx :-)

    • Louise Algren

      Jeg har med succes brugt almindelige knækbrød :)

  5. Anita Palgaard

    Kommer du først kiksene i når farsen har hvilket?

  6. Simone

    Varmluft eller alm on?

  7. Maria

    Hvad er gourmetsalt og kan det evt. erstattes med alm. salt? Hvis ja, skal der så samme mængde i? :)

    • Gourmet salt – shit noget hejs da (hehe) det kan du sagtens – bare i med noget salt og samme mængde :-)

    • Tim

      Der var engang en udsendelse i kassen hvor de fandt frem til at der så godt som ingen forskel er på det helt dyre gourmetsalt og vejsalt. Så alm bordsalt er helt fint.

      • Vejsalt kommer sgu aldrig i min mad Tim :-) I teorien kunne du også skære en fortovssten til og bruge den som pizzasten, men det klinker bare ikke vel? :-) Men du har sikkert ret alligevel…

        • Tim

          Nej jeg springer også lige over vejsalt selvom. Det lyder bare ikke så godt og så vil jeg ikke føle mig sikker på at der ikke også er sand eller andet skidt i posen. Den med fortovsflisen går dog ikke da beton ikke er det bedste. Men marmorfliser eller lign har jeg hørt nogle bruge

  8. Kim Hansen

    Hvorfor bliver der 6 boller, men kun 4 bøffer?

    • Fordi jeg ikke magter at tilpasse opskriften så der kun er 4 boller :-)

  9. Steen

    Er det muligt at fryser burgerbollerne?

    • Det kan du sagtens Steen, Men de er naturligvis bedst helt nybagte 😊

  10. Michael

    Hej.
    Kommer du kiksene i før eller efter farsen har været en tur i køleskabe?

    • Michael

      Kan se at Anita har fået svar på samme spg. De skal i før farsen hviler

  11. Mads

    Hej venner.
    Tak for en god opskrift. Har brugt den mange gange efterhånden. Men som med alt andet, vil man over tid gerne forfine teknik/opskrift til det perfekte. Nogle erfaringer med at tilberede bøfferne sous vide? Jeg hører meget forskelligt om sous vide burgerbøffer. Er der andre forbedringstips jeg hellere bør gå efter? Eller kan man ikke forbedre perfekt? ;-)
    Hilsen Mads.

  12. Kaj

    Er lidt fortørnet over, at det skal være Heinz ketchup. Heinz er ejet af Monsanto. Derfor kunne jeg ikke engang i den vildeste fantasi finde på at bruge dette mærke.

    • Du må godt bruge en anden Kaj 😁 ellers kan du lave din egen det bliver mega godt!

  13. Jette

    Kan man lave dejen til burgerbollerne og koldhæve dem i ca 6-8 timer,
    Skal have gæster til kaffe og aftensmad og det ville være rart at kunne lave dejen før de kom ;0)

    • Hej Jette – det kan man godt – men så skal gæren justeres ret meget ned – nok ned til 5 gram vil jeg sige :-)

  14. Martin

    Halløj.

    Tak for lækre burgere, som jeg altid forkæler gutterne med til Superbowl.

    Jeg skal nu lave 30 burgerboller. Kan det så passe, at jeg skal bruge 5 pk. gær? Det lyder umiddelbart lidt voldsomt?!?

    • Hej Martin – det bliver jo til en god omgang mel også, men måske skal du nøjes med 4 pakker :-) Det ville jeg gøre… God stil til Superbowl!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: