Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 19. marts 2024

Scroll to top

Top

189 kommentarer

Hjemmelavet Burger – opskriften med perfekte bøffer & burgerboller

Hjemmelavet Burger – opskriften med perfekte bøffer & burgerboller
Gastromand

Gastromand – mad af mænd for mænd – så flot lyder det, men hvordan kan vi så længe forsømme en så simpel men klassisk ret så længe – hjemmelavet Burger!

Egentlig så udsprang inspirationen sig af, at undertegnede og konen, på en af vores meget få aftener fri for børn, besluttede os for at smutte på cafe, hvor ønsket (nok især mit) var en hjemmelavet burger, oplevelsen skulle dog vise sig, at være noget så grusom!

Oplevelsen gav inspiration til at kaste sig over en meget bedre udgave af en den hjemmelavede burger!

Prøv også: Opskriften på den perfekte burgerbolle

Hjemmelavet Burger - opskriften med perfekte bøffer & burgerboller

4.40 fra 159 stemmer
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Burgerbøffer

  • 500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%
  • 5 kiks tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i - hedder Cream Crackers/Biscuits
  • 0,5 tsk chili
  • 0,5 tsk cayenne pepper
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk løgpulver
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk gourmet salt
  • Rigeligt med friskkværnet peber
  • 1 øko æg
  • En sjat fløde

Hjemmelavede burgerboller

  • 3 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 1/2 kg hvedemel – skal det være lidt sundere erstatter du halvdelen med en eller anden slags grovmel
  • Ca. 1 tsk fint salt
  • 1 spsk sukker
  • 30 g smør
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø

Tilbehør

  • Sprød iceberg
  • Syltede agurker - rå agurk i burgere er for børn
  • Skivet tomat
  • Bacon – og det er ikke her vi sparer penge.
  • Ketchup – Heinz for Guds skyld and you know it :)

Sådan gør du

Burgerbøffer

  • Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl, knus kiksene i farsen - believe me it works!
  • Form 4 bøffer – husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).
  • Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande.
  • Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (chedar kan anbefales:).

Burgerboller

  • Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
  • Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.
  • Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
  • Del dejen i 6 stykker og form dem til boller
  • Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
  • Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.

Noter

Så er der bare tilbage at bygge burgeren og servere med pommes eller blancherede nye kartofler, som efterfølgende er stegt på panden med friskhakket rosmarin og timian til.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Et par ekstra tips…

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Christian

    Hey. Hvis man bruger slideren til at ændre opskriften til 20, så får man en opskrift med 250g gær. Jeg tænker det bliver en spændende oplevelse ;-)

  2. Jesper

    Smart!
    Man kan ikke se fremgangsmåde PGA reklamer…. Næste

  3. Benjamin

    5 stars
    du er så godt til det med mad giv mig mere

  4. :(

  5. Daniel nørgård

    Synes I skulle skamme Jer….ødelægger noget som mange individer kan lidr

    • Benjamin

      5 stars
      Daniel du skulle skamme dig

  6. Jan

    Hvem har mon lånt af hvem? Jeres burger bøffer punkt 3 og 4 er præcis de samme som https://www.beauvais.dk/recipes/verdens-bedste-burger/ punkt 2 og 3 :-)

    Nogen skylder vist at kreditere.

  7. 5 stars
    Hej
    Dette er vores absolut yndlings opskrift på burgerbøffer (og sauce populaire!!), og vi har lavet dem snart 50 gange, men hver gang studser jeg lidt over punkt 1;
    “Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl, knus kiksene i farsen – believe me it works!”
    Betyder det at man knuser kiksene i, efter farsen har trukket 1 time eller er kiksene en del af hele “molevitten”?
    De bedste hilsener fra Freja og familie

  8. Mette Halberg Lørup

    Dette har bare været vores families favorit burgere et par år nu. Det kan altid trække mine børne og svigersøn hjem🙏🏻❤️TAK

  9. Niels Hansen

    Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men jeg er ikke begejstret for resultatet, jeg tror det skyldes ægget, frasen bliver klistret selvfølgelig og ikke rar at arbejde med når den skal formes selv om jeg brugte handsker. Bøffen svulmer op når den steger. Nej jeg går tilbage til den klassiske bøf til min burger, men vi har alle vore favoritter.

  10. Morten

    Prøvede den af med en spicemix jeg bruger til pulled pork…. umiddelbart tænkte jeg at det var en masse ekstra arbejde for et par hakkedrenge til en burger….

    Resultatet vil jeg dog sige taler for sig selv! Det var sku den bedste hjemmelavede burger jeg nogensinde har fået…

  11. Sidsel

    Har behov for lidt oversættelse af den kiks 🙈
    Er det en Tuc kiks ?

    • Kristina

      Jeg købte en pakke i Netto med forskellige kiks til ost – der var Cream crackers med. Fungerede super.

  12. Henrik

    5 stars
    Familiens ynglingsburger..

  13. Jørgen Niels Thomsen Christiansen Hansen F

    God opskrift.

  14. adolf

    5 stars
    æhhhh ikke noget kometar

    • jens kristian andersen

      5 stars
      jeg synes det smager af sur røv nåh men fortsat god dag

  15. John Mogensen

    Kender i et godt alternativ til tørre kiks som er glutenfrie? (til folk som har cøliaki).

    • Christina Sietam

      Det var virkelig overraskende godt. Vi havde aldrig før prøvet at blande noget som helt i oksekødet til burgere og sikke en forskel.
      En del for meget paprika til vires smag men ellers helt perfekt.

  16. Toller

    Hej G mann
    Super opskrift
    Jeg unlod dog 2 ingredienser,,,,,
    Kiks og salt
    Men brugte istedet saltstænger en pakke (125 g) til Ca 500 g lækkert oksefars,,,
    I en frysepose og lidt små håndkantslag, så det ikke blev mel,, men stykker på mellem 1 og 3 cm
    Jeg rørte dem først i farsen lige inden stegningen,,,
    Det er fedt 😁😁
    Lige lidt ekstra krunch til en fantastisk burger,,,

  17. Jakob Øjvind Nielsen

    Der skal helt klar justeres på saltindholdet. Hvis man følger opskriften slavisk som en ingeniør som mig gør, så viser det sig at saltindholdet bliver et stort problem.

    Ca kun 1/3 – 1/2 af det salt som står skrevet i opskriften, skal efter min mening i.

    Ellers er duften af farsen og smagen rigtig god.

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering