Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. januar 2021

Scroll to top

Top

174 kommentarer

Klassisk Gastromand-burger – bedre bliver hjemmelavet burger ikke

Klassisk Gastromand-burger – bedre bliver hjemmelavet burger ikke
Gastromand

Gastromand – mad af mænd for mænd – så flot lyder det, men hvordan f….. kan vi så forsømme en så simpel men klassisk ret så længe – hjemmelavet Burger!

Egentlig så udsprang inspirationen sig af, at undertegnede og konen, på en af vores meget få aftener fri for børn, besluttede os for at smutte på cafe, hvor ønsket (nok især mit) var en hjemmelavet burger, oplevelsen skulle dog vise sig, at være noget så grusom!

Oplevelsen gav inspiration til at kaste sig over en meget bedre udgave af en den hjemmelavede burger!

Prøv vores nye opskrift på den perfekte burgerbolle

Grasey Jones is the name…

 

En klassisk Gastromand-burger

4.56 fra 81 stemmer
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Burgerbøffer

  • 500 g. oksekød – gerne friskhakket og 10-12%
  • 5 kiks tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i - hedder Cream Crackers/Biscuits
  • 0,5 tsk chili
  • 0,5 tsk cayenne pepper
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk løgpulver
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk gourmet salt
  • Rigeligt med friskkværnet peber
  • 1 øko æg
  • En sjat fløde

Hjemmelavede burgerboller

  • 3 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 1/2 kg hvedemel – skal det være lidt sundere erstatter du halvdelen med en eller anden slags grovmel
  • Ca. 1 tsk fint salt
  • 1 spsk sukker
  • 30 g smør
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø

Tilbehør

  • Sprød iceberg
  • Syltede agurker - rå agurk i burgere er for børn
  • Skivet tomat
  • Bacon – og det er ikke her vi sparer penge.
  • Ketchup – Heinz for Guds skyld and you know it :)

Sådan gør du

Burgerbøffer

  • Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl, knus kiksene i farsen - believe me it works!
  • Form 4 bøffer – husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).
  • Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande.
  • Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (chedar kan anbefales:).

Burgerboller

  • Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
  • Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.
  • Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
  • Del dejen i 6 stykker og form dem til boller
  • Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
  • Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.

Noter

Så er der bare tilbage at bygge burgeren og servere med pommes eller blancherede nye kartofler, som efterfølgende er stegt på panden med friskhakket rosmarin og timian til.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Et par ekstra tips…

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Henrik

    5 stars
    Familiens ynglingsburger..

  2. Jørgen Niels Thomsen Christiansen Hansen F

    God opskrift.

  3. adolf

    5 stars
    æhhhh ikke noget kometar

    • jens kristian andersen

      5 stars
      jeg synes det smager af sur røv nåh men fortsat god dag

  4. John Mogensen

    Kender i et godt alternativ til tørre kiks som er glutenfrie? (til folk som har cøliaki).

  5. Toller

    Hej G mann
    Super opskrift
    Jeg unlod dog 2 ingredienser,,,,,
    Kiks og salt
    Men brugte istedet saltstænger en pakke (125 g) til Ca 500 g lækkert oksefars,,,
    I en frysepose og lidt små håndkantslag, så det ikke blev mel,, men stykker på mellem 1 og 3 cm
    Jeg rørte dem først i farsen lige inden stegningen,,,
    Det er fedt 😁😁
    Lige lidt ekstra krunch til en fantastisk burger,,,

  6. Jakob Øjvind Nielsen

    Der skal helt klar justeres på saltindholdet. Hvis man følger opskriften slavisk som en ingeniør som mig gør, så viser det sig at saltindholdet bliver et stort problem.

    Ca kun 1/3 – 1/2 af det salt som står skrevet i opskriften, skal efter min mening i.

    Ellers er duften af farsen og smagen rigtig god.

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering