Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. april 2024

Scroll to top

Top

51 kommentarer

Food on Film – take 2: White Castle Burger

Food on Film – take 2: White Castle Burger
Gastromand

For ikke så længe siden havde jeg set Pulp Fiction og kunne ikke få “Big Kahuna Burger” ud af mit system, hvilket ledte til det ret populære indlæg om Big Kahuna Burgeren. Dernæst skulle der lige tænkes lidt indtil jeg en dag kom til at tænke på filmen hvor to unge fyre bruger en hel nat på at lede efter White Castle Burger – deres mål gennem hele filmen. Om filmen rent faktisk var god, tja det kan diskuteres, faktisk overraskede det mig, at den scorer 7.1 på imdb, for så god var den vist ikke, men i det mindste gav den inspiration til denne burger.

Ord er vist overflødige her...

Ord er vist overflødige her…

Først skal det siges, at ingredienserne naturligvis ligesom i så mange andre kendte opskrifter er hemmelige – men intet er umuligt for den som ejer viljen i hjertet (eller i dette tilfælde google). Jeg fik derfor hurtigt støvet en opskrift frem, men ramte så den muren, da der skal bruges “Lipton Onion Soup Mix” – say what? Ja, det findes så ikke i Danmark, i hvert fald ikke lige sådan i min lokale biks, så der skulle tænkes lidt kreativt og efter lidt findeling af indholdet af sådan et brev suppemix, så tror jeg faktisk jeg fik ramt noget ret brugbart – i hvert fald blev burgerne fucking awesome.

Det samme synes White Castle i øvrigt også:

Inden vi lige starter kan jeg jo spørge, om du kan titlen på filmen? 

Food on Film – take two: White Castle Burger

5 fra 2 stemmer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

"Liptons" løgsuppe mix

 • En halv okse bouillon terning
 • Et lille løg
 • 2 tsk. sellerisalt
 • 2 tsk. løg pulver
 • 1 tsk. salt
 • Friskkværnet peber
 • En halv tsk. brun farin
 • 1 dl. sødmælk

White Castle Burger

 • 500 gram hakket oksekød bedste kvalitet er at foretrække
 • 1 stor spsk. peanutbutter jeg brugte noget øko hejs jeg fandt i min lokale Rema1000
 • 2 store løg som er hakket fint
 • 4 store stykker ost Gerne noget lagret cheddar eller gouda
 • 4 hvide krydderboller Jeps - du læste rigtigt
 • Salt/peber

Sådan gør du

"Liptons" løgsuppe mix

 • Smid hele molevitten i en hurtighakker og giv den en opgang, til massen er lind. Stil det til side.

White Castle Burger

 • Tænd ovnen på 250 grader.
 • Bland kød, peanutbutter og suppemix sammen til du har en ensartet masse, smid det på køl i 30 min.
 • Skær to af siderne af bollerne så de bliver firkantet, se billedet, det hjælper lidt :-)
 • Hak løgget og stil det til side.
 • Tag nu en bradepande og smør den grundigt med olie. Tag nu farsen og mas en firkant ud midt på, der skal gerne være sådan, at du kan lave 4 burgere ud af dem.
 • Smid så svinet i ovnen i 10 min.
 • Tag det ud og læg løgene rundt om og smid det ind igen i 15 min - når halvdelen af tiden er gået, så roder du lige lidt i løgene, så de ikke brænder fast, det er muligt du lige skal give det lidt ekstra olie her.
 • Nu banker du osten på og giver det yderligere 5 min, eller til det er begyndt at smelte. Imens skærer du lige bollerne og stiller "vappen" (underen) på en tallerken og pensler "vippen" (overen) med lidt sødmælk. Læg dem nu oven på osten og giv det 5 min mere.
 • Så er du ved at være done, tag pladen ud og skær brugerne fri. Et pizzahjul er nemmeste her, så tager du en spartel og smækker dem oven på "vappen".
 • Så er det bare at servere!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Om det er helt korrekt og efter Liptons foreskrifter aner jeg ikke...

Om det er helt korrekt og efter Liptons foreskrifter aner jeg ikke…

"Lipton" soup onion mix...

“Lipton” soup onion mix…

Square one...

Square one…

Square two...

Square two…

Bring the rain!

Bring the rain!

And now the heat!

And now the heat!

Uha, det var i sandhed en fornøjelse at skrive det her indlæg, jeg må faktisk tilstå, at burgerne i opskriften mangler noget. De er lavet efter originalen, men på min nummer to (og nej, det var nok ikke jordens bedste ide at spise to, men når musikken spiller og det er lørdag, ja så kan man jo det hele) anyways – der smed jeg lige lidt Heinz ketchup og nogle små syltede agurker på, det gav lige det sidste pift!

Så er det bare at finde en spandfuld iskolde bajere til dig og gutterne, og så er den lørdag aften i hus!

Så er det bare at finde en spandfuld iskolde bajere til dig og gutterne, og så er den lørdag aften i hus!

Læg lige mærke til hvor meget stegesnask der sidder på bøfferne! Det gav virkelig en lækker smag og faktisk har jeg aldrig lavet nogle burgere, som smager præcis sådan her, denne her “løg-suppe-mix” gjorde virkelig underværker.

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Jamen for pokker – vi kæmper! Undskyld Anders, det er ikke godt nok, jeg har skrevet det ret eksplicit, så skulle der ikke opstå flere misforståelser…

 2. anders

  Eeeeejjjj det var sgu tarveligt at skulle læse at peanutbutteren skal i farsen når man læser kommentarerne. Kom ind i kampen drenge!

 3. Karen Haugaard Christensen

  Min kæreste satte stor pris på at få denne burger dagen efter en hård bytur. Kødet blev saftigt og lækkert. Bacon og ketchup var fantastisk bonusindhold. Tak for opskrift!

  • Fedt du lige laver mad til manden med tømmermænd Karen – sådan skal det være :-) og tak for rosen, flere har tilføjet lidt ekstra til den originale opskrift, hvilket er absolut forståeligt – mere vil have mere!

 4. Tom A

  Hej familiefar :)
  Og tak for din kommentar. Min kommentar var også lige skrevet i lidt irritation over burgeren, lige efter at have spist en. Men holder nu stadig på den er temmeligt fesen. Prøvede også med ketchup og syltede agurker som foreslået hvilket selvfølgelig hjalp lidt på smagsoplevelsen.

  Grunden til jeg finder den fesen og omstædig er nok pga alle de ingredienser der skal i kødet, og alligevel ikke bidrager det store til smagsoplevelsen.

  så er jeg mere til en klassisk burger med gode friske råvarer og en mo-fo af en bøf ;) Evt med et skvæt salsa eller Jalapenos og selvfølgelig ost og bacon :)

  • Jamen det skal jo være plads til kritik Tom – hvis alle bare synes alt er pisse-fedt, så bliver det jo også lidt kedeligt, så helt i orden da! Jeg kan godt følge dig lidt, det var faktisk også ret omstændigt at skulle lave den her “Liptons løg-mix” som sikkert kan købes i udlandet og så er det hele jo noget lettere. Jeg har faktisk en speciel burger liggende, som jeg blev inspireret til da jeg fløj fra Indien til Frankfurt sidste år. Jeg sad ved siden af en amerikaner fra Texas, som fortalte mig om den her “Pepper-jack-jalapenos” burger med løgringe – og ikke ret meget andet. Måden han fremlagde den på fik mig godt nok i stødet til en burger – den tror jeg mere er dig!

 5. Tom A

  Tror aldrig jeg har fået så fesen en burger. Synes umiddelbart den så interessant ud, så den skulle da prøves. Men sikke da en sølle oplevelse, og noget mere omstændig at lave en en almindelig burger. Det var helt sikker første og sidste gang vi prøvede denne opskrift.

  • Hej Tom – der skal være plads til kritik, og nej det er måske ikke den mest spændende, men fremgangsmåde er den så nem – det hele bliver jo lavet i ovnen af sig selv – jeg er ked af, at du ikke fandt den god – måske skulle du bare have jazzet den lidt op med bacon og normalt indhold? Nu ved jeg jo ikke helt hvad du forbinder med en god burger, men vi har masser af andre gode bud: http://gastromand.dk/opskrift-big-kahuna-burger/ eller http://gastromand.dk/hjemmelavet-umami-burger/ – håber du finder noget du kan bruge – god lørdag!

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering