Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. marts 2019

Scroll to top

Top

40 kommentarer

Food on Film – take 1: Big Kahuna Burger

Food on Film – take 1: Big Kahuna Burger
Familiefaren

Den anden dag, hvor det regnede af helvede til, og Webmasteren havde indkaldt til et af vores utallige “redaktionsmøder” skulle der tænkes kreativt – det var i hvert fald udgangspunktet, men koncentrationen havde om end det er muligt sat laveste rekord nogensinde – Webmasteren sad og browsede på en eller anden amerikansk hjemmeside, hvor de blender en iPad, Eksilsønderjyden var gang med at bestille vin, Århusianeren ævlede løs om en eller anden ny app, som var i og oh SÅ vigtig og jeg morede mig med at lave film-citat-quiz som de andre skulle gætte (igen).

Men på trods af vores dårlige udgangspunkt, så endte det faktisk med, at jeg midt i min store citatquiz udbrød “hvorfor har vi aldrig lavet film-mad?!” Og så blev der sgu stille!

I present to you, vores nyeste tema: Food on Film.

Vi kan jo lige så godt starte med citatet:

Jules: “Mmm-mmmm. That is a tasty burger. Vincent, ever have a Big Kahuna Burger?” [Vincent shakes his head] Jules: “Wanna bite? They’re real tasty.”

I skyder bare svaret på hvilken film der er tale i en kommentar ik’? :-)

Så mangler vi bare lidt væske til at skylle burgeren ned med...

Så mangler vi bare lidt væske til at skylle burgeren ned med…

4.5 from 2 reviews
Movie Food Theme take one: Big Kahuna Burger
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Bøffer
  • 1 kg hakket oksekød af højeste kvalitet! (ingen kompromis!)
  • 1 pakke bacon
  • 1 bund bredbladdet persille
  • 4 spsk. soya
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 3 løg
  • Salt og peber
Tomat relish
  • Der er link til denne i indlæget.
Tilbehør og construction
  • 1 pakke krydderboller eller dine favoritboller (bag evt. selv)
  • 1 stykke frisk irisk cheddar
  • Tomatrelish
  • Mayonnaise
  • Små syltede agurker
Tilberedning
Bøffer
  1. Rist bacon på en tør pande, det behøver ikke fedtstof, steg det færdige og sæt det til side, hæld nu resten af fedtet over løgene (Ohh Yes!)
  2. Snit løgene i tynde skiver og svits dem i et velvoksent skvæt olie, tilsæt lidt salt, peber og sukker, de skal have 25 minutter ved svag varme.
  3. Hak persillen, knus dit bacon med hånden og vend begge dele i farsen.
  4. Når løgene er færdige lader du dem køle godt af og tilsætter dem og resten i farsen
  5. Nu skal det trække i min. 30 gerne 60 min på køl.
  6. Efterfølgende former du bøffer som passer til dine burgerboller og steger dem ved middelsvag varme.
Tilbehør og construction
  1. Skær dine burgerboller igennem og find en pande som du varmer op med lidt olie, tag en serviet og tør pande over så olien bliver fordelt, rist nu bollerne til de er sprøde på indersiderne.
  2. Så skal der bygges, og du følger blot billederne, mayo på oversiden, bøffen på undersiden, cheddar, syltet agurk og relish til sidst - nu kommer tricket så, som gør at denne burger bliver bare en lille smule bedre!
  3. Varm panden du stegte bøfferne på op til middelsvag varm, put nu lidt vand på toppen af alle burgerbollerne og sæt dem på panden - der skal gerne være lidt snask og olie tilbage på panden, find så et låg du kan lægge over og giv dem 1 minut, hvor dampen fra panden og bollerne gør, at de bliver bløde og lækre uden på! Det holder! Men pas på de ikke bliver brændt under bunden, det kan godt ske!

Opskriften til Tomat relish finder du her.

Grease lightning...

Grease lightning…

Hvis du er til chili, så skyder du den bare af, men hold igen, burgeren er perfekt som den er...

Hvis du er til chili, så skyder du den bare af, men hold igen, burgeren er perfekt som den er…

"Under construction"...

“Under construction”…

Tilsæt cheddar...

Tilsæt cheddar…

Syltede agurker og relish...

Syltede agurker og relish…

Inden nørderne (og det er altså ment positivt) går amok over, at Jules nævner det er en “Hawaiian burger joint” og at der skal ananas i, som de har valgt nogen stedet på nettet, så bare drop det, jeg nægter som Gastromand at smide den slags i min burger – basta, bum, færdig, slut :-)

Steamed Kahuna Burger...

Steamed Kahuna Burger…

Det er virkelig længe siden, at jeg har lavet en burger efter en ny opskrift, og denne her er blevet ny stor favorit, jeg valgte, at bede slagteren om at finde et godt stykke inderlår, som han hakkede med noget bov, det blev virkelig lækkert.

Hvad bør man, hvis vi følger filmen drikke til “Big Kahuna Burger”? Og hvad skal være vores næste Food on Film?! 

Kommentarer

  1. Ah, det er jo vores alle sammens Polle Fiktion, er det ikke ;-)

    Skal I så ikke også lave den der tomatsauce fra Godfather?

  2. Sune Fibæk

    En af de mere eksotiske kunne være puerco pibil (fra Once Upon a Time in Mexico). Advarsel: kan være dødbringende, hvis en bliver for god!

    https://www.youtube.com/watch?v=lhsWHmJiaXE

    • Fedt citat:

      “It’s so good that when I’m finished, I’ll pay my check, walk straight into the kitchen and shoot the cook. Because that’s what I do. I restore the balance to this country.”

      Hell Yeah!!!

      • Sune

        Opskrift på Puerco Pibil:
        http://m.youtube.com/watch?v=gO8EiScBEjA&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DgO8EiScBEjA

        NB: “Annatto” er svært at skaffe, men betyder mere for farven end smagen. Det kan udelades.
        Husk at “cumin” er spidskommen, IKKE kommen, og brug bagepapir hvis du ikke kan finde bananblade. Stanniol har ikke godt af kombinationen af syre, varme og lang tid.

        • Sune Fibæk

          Var en tur omkring Bazar Vest i fredags. Ikke til at opstøve achiote – selv ikke Kilich havde det. Var derfor en tur omkring det der internet og bestilte her: http://www.coolchile.co.uk/products/view/recado-de-achiote-paste-100g.

          Chilihouse.dk har den også, men jeg bor i Østjylland, så jeg er alligevel ude i at betale porto, og så er coolchile billigere.

          Bananblade har jeg næsten opgivet, men der er lige en thaikøbmand tilbage. Botanisk Have og Randers Regnskov regner jeg ikke som realistisk muligheder.

          Opskriften fra filmen er på skrift her: http://www.thespicehouse.com/recipes/puerco-pibil-recipe

        • Det har jeg engang lavet, fantastisk.. Jeg fandt Annatto et eller andet sted på nettet, tror måske at det var på shopasia.dk..
          Det er et virkeligt hårdt krydderi, jeg havde to mænd til at skiftes til at sidde med morteren i flere timer for at få det fint.. Plus, jeg brugte bagepapir og det fungerede fint.. :)
          PS: Burgeren ser VILDT lækker ud, jeg får lyst til sådan en hver gang jeg ser Pulp Fiction..

  3. Jesper

    Mega gode burgere! Det der trick med lige og dampe dem lidt har jeg ikke prøvet før, men damn det virker godt.

    -og så skal der selvfølgelig tømmes en halv liter Sprite efter man har taget de første par bidder…

    • Fuldstændig korrekt svar med Sprite, netop som Jules lige skyller ned med og tak for rosen da. Dampningen fungerer helt fint og “samler” lige brugeren til sidst!

  4. Fandme smukt at genskabe en burger fra min yndlingsfilm!!!

    Og det der trick med dampningen har jeg da godtnok aldrig set før – det skal klart prøves :)

    PS. Det er ren visdom når du skriver at en Gastromand ikke putter ananas i en burger! (jeg vil gå så vidt at sige at man ikke skal putte det i noget som helst mad udover desserter)

    • Tak Sjønne! Vi er helt enige, ananas kan man altså ikke smide i en burger eller noget som helt andet :-)

      • Lars

        Wow fed burger, men “what a mistake” omkring ananas.
        Prøv lige denne før solen siger goodbye til DK.
        Skræl og skær en ananas ud i kvarte som marineres i rom (Zacapa 23 egner sig fremragende. Læg den på grillen 5 min før desserten skal være klar. Indtages solo eller med vanilie is og et skvæt mangomarmelade med rød stærk chili. (Skal komme med opskriften herpå ved lejlighed).

        Eller mariner ananas i hvidløg, chili og tandoori og spis den som den er eller grillet let som tilbehør til bøffer etc.

  5. Johnoc

    Pulp Fiction! Elsker den film :)
    Jeg tror han drikker sprite til den i scenen, men jeg ville nok vælge den 5-dollar shake som Mia bestiller på Jack Rabbit Slim’s

    Kunne være fedt hvis du gad prøve at lave Cailles en Sarcophague (vagtel i sarkofag) fra Babettes gæstebud, men det er nok lidt avanceret.

    • Den Shake har hjemsøgt mig længe :-) desværre er det ret svært at finde ud af hvad det præcist er hun bestiller! Jeg skal vist lige reseache lidt før jeg kan klare opgaven med vagtel, men bestemt interessant!

      • Christianhoej

        En rigtig challenge må vel være at frembringe hele menuen fra Babettes gæstebud :) Selv om filmen måske køre i et lavt tempo, så er scenerne fra måltidet vel IMO noget af det ypperste der er frembragt på det store lærred ift. food on film.

  6. Simon

    Lyder som om der er fundet lidt dejlig inspiration på shortlist(http://www.shortlist.com/instant-improver/food/how-to-make-the-big-kahuna-burger-from-pulp-fiction) – når nu man er i den boldgade, så kan man jo skylle den ned med en 5-dollar Shake som der også er et glimrende bud på; http://www.shortlist.com/instant-improver/food/how-to-make-the-5-milkshake-from-pulp-fiction.

    • Hej Simon, ja den har jeg bestemt været forbi og den bidrager også! Jeg anede ikke, at der var “5-dollar-shaken” som jeg er lidt hooked på, det må næsten blive næste projekt! Bare lidt synd, at du ikke kan finde det egentlige “resultat”, det er jo kun gætteri – dog synes jeg, at mængden af bourbon vanilla er for lille – her vil jeg bestemt gå efter en bourbon vanilla icecream, men igen det er jo helt op til kokken :-)

  7. Stein

    Genial idé, voldsomt genial film!

    Men hov, vent, vent, vent…. er det en bøtte Hellmans der står i baggrunden? Det er lige før jeg dåner…

    Stein

    • Det er det bestemt Stein! Hånden på hjertet, så har vi brugt det siden Gastromands opstart, der er naturligvis også en simpel og nem opskrift, men Hellmans er altså i orden og de bruger æg fra fritgående høns, så den er “GM-Godkendt” :-) /opskrift-hjemmelavet-mayonaise/

      • Johnoc

        Jeg var faktisk forbi Irma i går og der var masser af færdig mayo at vælge imellem, men der hvor Hellmans stod var der et gabende tomt hul på hylden, så der må være andre der synes den er god.

        Jeg holder også på at den 5-dollar-shake er et projekt værd. Til dem der ikke ved hvad det handler om, så er der et link her:
        http://www.youtube.com/watch?v=m02q_Bt9LeI

        :)

        • Vi ved hvad vi snakker om :-) og feeeeeeeeeeeeeeeeeeeed scene med Pulp, tak for linket!

  8. Mads

    Todo filmmads projekt:
    Tema aften med de rejeretter som Bubba nævner i Forrest Gump – spist i nævnte rækkefølge:

    http://www.youtube.com/watch?v=WhfK98f5S00

    :-)

    • LOL!!! Morsom scene, måske shrimp-burger, ellers tror jeg vi springer over :-)

    • Thomas hansen

      Super ide

  9. Købt og tak for at gøre mit liv simpelt!

    Hvad skal jeg lave i aften? Ind på Gastromand, et kvart scroll ned: Der står Sam LJ og guffer en burger. Klik. Et kvart scroll mere: lækre billeder, munden løber i vand. Ctrl+P og afsted på indkøb.

    • Det må vist være månedens kommentar Martin! Tak for det, håber det blev godt!

  10. Rasmus

    Det er da ikke Hellmans, der er på billederne, men Kraft “Salat Mayonaise”?

    • Det kan vist godt passe, jeg bruger begge to, foretrækker dog Hellmans hvis jeg skal vælge!

  11. Niels

    Jeg forstår ikke fremgangsmåden med løgene til bøffen? Hvordan skal det forståes det med og hælde fedtet ud over løgene??

  12. Hej Niels – jamen så er det jo godt, at vi er klar til at uddybe :-) Jeg kan godt se det måske ikke er helt tydeligt – du steger jo dit bacon af hvor der alt andet lige er en del overskydende fedt – det hælder du over dine løg eller hvis du laver det på samme pande, ja så smider du bare løgene oveni, når du har fjernet dit bacon fra panden og steger dem i fedtet. Håber det gav mening?

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: