Weekendtesten: Return to Cooper Mountain
En lille men hårdfør sending vin har ramt Gastromand endnu engang. For første gang er det fra Finewines som vi faktisk ikke har testet vin fra før. Da kassen blev åbnet af Webmasteren på redaktionen opstod der næsten jubel over at se en række Pinot Noirs, som vi jo med glæde tester. I faste og trofaste læsere ved nok efterhånden godt, at vi virkelig holder af denne drue, og at den så kommer fra staterne som disse trækker bestemt ikke ned.
Nå, men testes det skulle der, så da vi I sidste weekend havde et nært vennepar på besøg, og da mine mange børn var lagt pænt i seng kunne vi begynde vores længe ventede middag, hvor jeg havde bikset lidt forskelligt sammen. Lidt appetizers med radiser i hjemmerørt dildmayonnaise, risotto med flamberede kammuslinger, nogle velvoksne entrecotes og nogle fremragende oste indkøbt af gæsterne hos deres “lokale” oste-pusher i Århus.
Og så var der ellers test-take-off!
Cooper Mountain Chardonnay Old Wines 2010 179,-
Vi starter ud med en smuk chardonnay. Jeg havde egentligt forventet en amerikansk fad-bombe, men blev positivt overrasket over en raffineret, elegant og fyldig vin som driver langsomt ned af glassets kanter efter den er blevet skænket. Dufter af lime, citrus, abrikos og lidt pære – smager absolut fantastisk, og passer perfekt til vores risotto med flamberede kammuslinger! Dens smag byder på masser af frisk frugt, er læskende og bare den type vin, som du får lyst til mere af – en absolut anbefaling her fra Gastromand!
Cooper Hill Pinot Noir Batch 3 2011 139,-
Imens vi lige venter på vores næste ret, smider jeg den første af tre Pinot Noirs på bordet. Det første jeg bemærker er den Paul Smith-lignende etikette, som faktisk er meget fed. Vi har fat i den billigste af de tre pinot’er vi skal smage, så forventningen er ikke enorm (hånden på hjertet, sådan er det altså når man smager flere vine). Flasken bliver åbnet og skænket for, jeg er som altid den første der lige hurtigt dufter til vinen, jeg kaster et blik på flasken og nikker anerkendende; den er sgu i orden! Koncentreret duft af mørke frugte, lidt skovbund og en fin syre til at holde det hele i balance. Jeg hæfter mig ved, at den er meget blid at få i munden, lækker start!
Cooper Mountain Pinot Noir Reserve lot 1 2010 179,-
Wow udbryder vores gæster, jeg skynder mig at slynge vinen rundt, sætter den til næsen og dufter – jeg bliver overrasket over, at der udover masser af duft af kirsebær og jordbær også er en snært af røget kød, krydderier, sødme og endda lidt bacon-noter – absolut spændende og meget stringent – mere end jeg havde forestillet mig! En indbydende vin, som sagtens kan hamle op med vores 450 grams entrecotes! I en blindsmagning kunne jeg let have været ledt til helt andre steder end oversøiske Pinot Noir!
Cooper Mountain Pinot Noir Life 2011 299,-
Cooper Mountains flagskib, en usvovlet naturvin, bliver serveret sidst og når først til sit fulde potentiale efter den har fået en del ilt. Den er dog på ingen måder lukket eller stram, men det er som om, at der mangler noget intensitet. Duften fornægter sig bestemt ikke; mørke kirsebær, skovbund og lag på lag af krydderier. I starten var smagen meget præget af en mineralitet, men efter noget tid, bliver den mere fed og “fløde-agtig” at få i munden. Umiddelbart ville jeg sige, at den skal på en karaffel inden servering, og så har den bestemt også lagringspotentiale – ikke desto minde en flot vin!
Hvad synes du selv om oversøisk Pinot Noir?
Smid en kommentar