Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 1. april 2023

Scroll to top

Top

5 kommentarer

John Walker & Sons Odyssey – whisky til 7000 kr. flasken

Skænkning
Kasperis

I sidste uge lagde en stor luksusyacht, læsset med våde varer, til kajs ved Amaliehaven ud for Amalienborg, og nej, det var ikke Prinsgemalen på søndagssejlads. Det var en del af Johnnie Walkers reklamefremstød for firmaets nyeste og absolut dyreste whisky: John Walker & Sons Odyssey. Gastromand var inviteret med på yachten Voyager til en eksklusiv smagning suppleret med whisky-anekdoter og fremragende cocktails.

Yacht

Odyssey Voyager – udtrykket ‘booze cruise’ får en helt ny betydning.

Skotske Johnnie Walker er med 130 mio solgte flasker årligt en af verdens mest solgte whiskyer og har ry for at være en helt ok whiskey i sin prisklasse, men det har aldrig været rigtig hipt blandt hardcore whiskynørder at drikke den blendede ‘Johnny Fodslaw’. Johnny Walker har dog siden 90’erne øget ambitionerne og har føjet dyrere og mere eksklusive versioner af whiskyen til den oprindelige familie af sort og rød Johnny – Blue Label, Green Label, Gold Label, Platinum Label osv. Flere af disse udgaver har høstet ros og medaljer ved store spirituskonkurrencer, og nu kommer så Odyssey, som koster den nette pris af 7.000 kr. flasken. Den skulle smages, men først var der cocktails på dækket…

Golden Red, Berry Blue

Golden Red, Berry Blue: En frisk cocktail med Johnnie Walker Gold, Campari, grapejuice, ingefærøl, honning og blåbær – lækkert!

Læs også: Verdensmandswhisky til 7.000 kroner

Bartender mixer drinks

Fuld koncentration i baren – denne gang en champagnecocktail med Johnnie Walker Gold, hindbær, hyldeblomst og citron.

Odyssey er det seneste år blevet promoveret massivt gennem en verdensomspændende sejlads, startende i Asien, fyldt med eksklusive events for presse og VIP-gæster – der er ikke sparet på noget, når  verdens største spiritus-distributør Diageo, firmaet bag Johnnie Walker, søsætter et nyt produkt. Det betød bl.a. snacks fra Marchal og Möet og Chandon i cocktailsene.

Velkomst på dækket

Diageos direktør Bo Lundberg byder velkommen. Feinschmeckeren og Nikolai Klingenberg venter utålmodigt på at smage Odyssey :-)

Læs også: Yachten Voyager og Johnnie Walker i KBH

Æbleskive

Snacksene fra Marchal var hurtigt væk, men nåede da at få fotograferet denne æbleskive med bacon og syltetøj af rødbede samt eddikepulver – MUMS! Enhver gastromand ved, at alt bliver bedre med bacon!

En stor del af den danske presse var inviteret til arrangementet, og om aftenen skulle to flasker Odyssey, signeret af Tom Kristensen, udloddes på auktion, fortalte direktør Bo Lundberg. Han gav ordet til Tom Jones, den skotske whiskyekspert, som er ambassadør for Johnnie Walker, og som stod for selve smagningen under dæk.

Tom Jones

Tom Jones har tilbragt et år på yachten Voyager, men er stadig lige begejstret, når han snakker om Odyssey.

Odyssey

Tørsten begynder at melde sig…

Skænkning

Der skænkes – 2 cl pr. mand – det er dyre dråber!

Duftes og smages

…også damerne får lov til at dufte og smage Odyssey…

Hvordan smager så en whisky til 7000 kr.? Jeg har ikke det store sammenligningsgrundlag, men Odyssey smager toplækkert! Den er rund, afbalanceret, mild og blød. Den har frugtige noter af bl.a. vanilje og chokolade, men holdt i skak af en vis tannin og en diskret røgsmag. Whiskyen er lagret på sherryfade, hvilket man tydeligt fornemmer i eftersmagen. Der var bred enighed blandt de inviterede om, at det var en virkelig velsmagende whisky. Det er ikke udfordrende avantgarde, og enkelte mente da også, at den grænsede til at være en ‘crowd pleaser’.

Duftflasker

På væggen var ophængt duftflasker, så smagere kan få hjælp til at afkode de forskellige dufte.

Er Odyssey så pengene værd?, kunne man fristes til at spørge. Den slags vil jo altid være et spørgsmål om både personlig smag og ikke mindst om pengepung. 7000 kr. er rigtig mange penge, og man kan få megen kvalitetswhisky for det beløb, men som Tom Jones sagde, er whiskyen særligt henvendt til velhavende købere. Man kan ikke udelukke, at Johnny Walker øjner et marked i Asien, hvor der de seneste år er blevet flere og flere købere til prestigeprodukter i luksusklassen – både inden for vin og spiritus. Men det smager jo godt det skidt, og med kun sat 22 flasker til salg i hele Skandinavien, skal du være hurtig ved havelågen, hvis du skal sikre dig en flaske eller to…

Hvilken spiritus er den dyreste i dit barskab?!

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Wsam

  will Johnnie Walker the John walker edition, worth 21,000 Kr. only 300 bottles made world wide

 2. Hej Mattias og Johnny.

  tak for indspark!

  I kan læse flere smagsnoter på:

  http://feinschmeckeren.dk/vin/johnnie-walker-odyssey

  • Jeg bukker og takker :)

   Og er, i øvrigt, IKKE det mindste misundelig over jeres besøg på omtalte Yacht. ;)

 3. Mattias Hansen

  Det var ikke en særlig detaljeret analyse af hvordan den smager må man sige! Men har godt nok også svært ved at forestille mig den tilnærmelsesvis er pengene værd. Det er vist mere bling-bling end det er kvalitet. Hvis jeg var i markedet efter en whisky til 7000 ville jeg nok kigge efter vintage Islay i stedet for fodslaw :-)

  • Helt enig.

   Til den pris er man i nærheden af en Lord of the Isle, som vil være en noget bedre investering, efter min mening.

   Men ja. Der er en hel del andre Single malts jeg ville købe, hvis jeg havde 7000,- der brændte et hul i mine lommer.

   Havde også forventet en noget mere detajleret information omkring den malt. Den må have været noget intetsigende, hvis man skal dømme udfra de tyne kommentarer omkring den.

Smid en kommentar

ANNONCE