Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. januar 2019

Scroll to top

Top

3 kommentarer

Gastromand goes Tapas I: Crostini med gedeost og løgconfit

Gastromand goes Tapas I: Crostini med gedeost og løgconfit
Webmasteren

Yes we know, der har været lidt stille på bloggen de sidste par dage, men nu er der igen fuld damp under kedlerne!

Årets sommerferie har bl.a. bragt undertegnede til Madrid og Firenze, så forvent minimum 2 Gastromand cityguides (jeg har desuden hørt en måge skrige om at Eksilsønderjyden vil berige os med et af sine sjældne indlæg – det har vist noget med en solskinsø at gøre:-).

Nu sidder jeg så tilbage i Danevangs sommerland og drømmer mig tilbage til Madrids 35 grader, overflødigshorn af tapas- og vinbarer og helt specifikt smeltet gedeost med løgconfit… Mmmmmm!

Så er der serveret...

Madrid, I’m coming…

Well, vi ved jo alle, at der kun er een måde at “kurere” den slags dadrømmeri på – jeg må en tur i køkkenet.

>>>Indsæt selv 15-20 minutters afsted-til-det-lokale-mejeri-efter-gedeost-pause<<<

Gastromand goes Tapas I: Crostini med gedeost og løgconfit
Forfatter: 
Kategori: Tapas
Køkken: Spansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
Løgconfit
  • 4-5 løg - gerne forskellige slags
  • Ca. 2 spsk. honning, sirup, brun farin eller hvad du lige har ved hånden
  • Ca. 1 spsk. mørk balsamico - anden eddike kan bruges
  • 1-2 spsk. soya - lidt salt kan naturligvis erstatte soyaen
  • En knivspids cayennepeber
  • 2-3 dl kyllingefond
  • Olie
Crostini
  • 4 skiver brød efter eget valg
  • 4 skiver god gedeost
  • En mindre portion løgconfit
  • Olivenolie
  • Havsalt
Tilberedning
Løgconfit
  1. Skær løgene i halve ringe
  2. Sauter løgene i lidt olie på ca. halv varme til de er gennemsigtige
  3. Tilsæt honning, soya og balsamico og lad løgene glacere i en 5 minutters tid
  4. Tilsæt kyllingefond og skru ned på ¼ varme
  5. Lad løgene simre min. 1 time!
  6. Nu skulle løgene gerne være klistrede, sur/søde og let glasagtige
  7. Lad gerne løgene stå på panden på laveste varme til du skal bruge dem
Crostini
  1. Tænd ovnen på ca. 200 grader
  2. Smid de 4 skiver brød på en bageplade
  3. Læg 1 skive gedeost (ca. 1 cm. tyk) på hvert brød
  4. Dryp med lidt olivenolie og drys med lidt havsalt
  5. Bag i ovnen i ca. 5 min. eller til osten er ledt smeltet
  6. Tag ud
  7. Køl af i 2-3 min.
  8. Placer en passende mængde af den lækre løgconfit på hvert brød
Noter og anretning
Skal det gå lidt stærkt, kan en indkogt mørk balsamico erstatte løgconfiteten i en snæver vending - som min mor ville have sagt...

I Madrid fik i iøvrigt både serveret ovenstående som pintcho og tosta. Og gedeosten kan godt erstattes af en god brie – smagseksplosionen bliver bare lidt mindre.

Velbekomme!

Hvilken tapas er din favorit?!

Kommentarer

  1. Sørensen

    Hvordan laves en god løgconfit??

    • Hej Sørensen.

      Det er sgu et relevant spørgsmål.

      Jeg har lige flækket en cirka-fremgangsmåde sammen – håber det kan bruges?:)

  2. Anette Højberg Callesen

    Nu er jeg ikke lige så meget til gedeost (læs: kan ikke li’) – hvilken ost kan jeg bruge i stedet for? :-)

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: