Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. januar 2019

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Gastromand goes Tapas II: Patatas Bravas med Aioli

Gastromand goes Tapas II: Patatas Bravas med Aioli
Fynboen

Inspireret af Webmasterens crostini med gedeost og løgconfit fløj jeg straks i køkkenet – must have tapas!

De fleste vil nok sige, at kartofler er tilbehør til en ret, men i Spanien er “Patatas Bravas” en tapa for sig selv. Dog fungerer det stadig som tilbehør i mine øjne, når jeg bestiller tapas. Prøv evt. Patatas Bravas med grillede chorizopølser og aioli til.

patatas_3_670

 

Tapas: Patatas bravas med Aioli
Forfatter: 
Kategori: Tapas
Køkken: Spansk
 
Ingredienser
  • Bagekartofler
  • Salt
  • Æggeblommer
  • Citron
  • Hvidvinseddike
  • Hvidløg
  • Olie
Tilberedning
  1. Rens og skær dine kartofler i mindre firkanter.
  2. For ekstra sprøde kartofler bruges denne fremgangsmåde: Triple Cooked fries
  3. Lav din mayonnaise. Der går cirka 1 dl. olie på 1 æggeblomme. Husk at ingredienserne skal have stuetemperatur. Fremgangsmåde ses her: Hjemmelavet mayonaise
  4. Når din mayonaise er lavet, tilsæt så knust/presset hvidløg. Smag gerne efter, så du opnår den ønskede styrke af hvidløg. Vupti - aioli is done.

Velbekomme!

Kommentarer

  1. link til tripple cooked fries er ikke lavet til link.

  2. Prøv Papas Arrugadas med Mojo og Aioli.
    Små nye kartofler med skræl, kogt i meget salt vand og dampet tørre, så de rynker og får et fint saltlag udenpå. Mojo er en sauce lavet på peberfrugter, olie vineddike og chili samt krydderier. Den fås i grøn (mild) og rød (stærk).
    Fantastisk som appetizer eller tilbehør til en god bøf.

    • Fynboen

      Det der Mojo lyder bestemt ikke dumt :-)

Smid en kommentar

Hvad synes du om opskriften: