Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. maj 2019

Scroll to top

Top

7 kommentarer

Gastromand goes Tapas II: Patatas Bravas med Aioli

Gastromand goes Tapas II: Patatas Bravas med Aioli
Fynboen

Inspireret af Webmasterens crostini med gedeost og løgconfit fløj jeg straks i køkkenet – must have tapas!

De fleste vil nok sige, at kartofler er tilbehør til en ret, men i Spanien er “Patatas Bravas” en tapa for sig selv. Dog fungerer det stadig som tilbehør i mine øjne, når jeg bestiller tapas. Prøv evt. Patatas Bravas med grillede chorizopølser og aioli til.

patatas_3_670

 

Tapas: Patatas bravas med Aioli

0 fra 0 stemmer
Ret: Tapas
Køkken: Spansk
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • Bagekartofler
  • Salt
  • Æggeblommer
  • Citron
  • Hvidvinseddike
  • Hvidløg
  • Olie

Sådan gør du

  • Rens og skær dine kartofler i mindre firkanter.
  • For ekstra sprøde kartofler bruges denne fremgangsmåde: <a href="https://gastromand.dk/triple-cooked-hjemmelavede-pommes-frites/" data-mce-href="https://gastromand.dk/triple-cooked-hjemmelavede-pommes-frites/">Triple Cooked fries</a>
  • Lav din mayonnaise. Der går cirka 1 dl. olie på 1 æggeblomme. Husk at ingredienserne skal have stuetemperatur. Fremgangsmåde ses her: <a href="https://gastromand.dk/opskrift-hjemmelavet-mayonaise" data-mce-href="https://gastromand.dk/opskrift-hjemmelavet-mayonaise">Hjemmelavet mayonaise</a>
  • Når din mayonaise er lavet, tilsæt så knust/presset hvidløg. Smag gerne efter, så du opnår den ønskede styrke af hvidløg. Vupti - aioli is done.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. link til tripple cooked fries er ikke lavet til link.

  2. Prøv Papas Arrugadas med Mojo og Aioli.
    Små nye kartofler med skræl, kogt i meget salt vand og dampet tørre, så de rynker og får et fint saltlag udenpå. Mojo er en sauce lavet på peberfrugter, olie vineddike og chili samt krydderier. Den fås i grøn (mild) og rød (stærk).
    Fantastisk som appetizer eller tilbehør til en god bøf.

    • Fynboen

      Det der Mojo lyder bestemt ikke dumt :-)

Smid en kommentar