Gastromand.dk | 23. February 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Restaurant D’Wine: Autentisk spansk i hjertet af Aalborg

Restaurant D’Wine: Autentisk spansk i hjertet af Aalborg
Familiefaren

De fleste Aalborgensere kender vinbaren D’Wine, som ligger forenden af Algade og er kendt for sig passionerede ejer Kristian IshĂžy AKA RĂždvinsbaronen, der gladeligt rejser Spanien tynd for at finde de bedste vine til danskerne! For nogle mĂ„neder siden udvidede D’Wine med en restuarant, sĂ„ vi var naturligvis pĂ„ pletten!

Restaurant Dwine ligger i de gamle lokaler, der tidligere husede “Holles Vinstue”. Nu er der spansk stemning og masser af gang i den. Der er lĂŠnge siden, at vi her pĂ„ Gastromand har anmeldt i Aalborg, hvilket nok skyldes, at en stor del af vores krĂŠfter lĂŠgges ovre pĂ„ “Migogaalborg“, som du mĂ„ske kender.

Restaurant Dwine…

Jeg har lĂŠnge savnet en autentisk spansk restaurant i Aalborg.

Retterne og menuen pĂ„ Restaurant Dwine…

Jeg havde min dejlige medspiser, som er halv spansk, med, hvilket betyder hĂ„rde ord og himmelvendte Ăžjne, hvis fx deres “pimientos” ikke er fra “padron” eller hvis en restaurant vover at servere en ret som catalansk, som i virkeligheden stammer fra Madrid – gud nĂ„de og trĂžste dem!

PĂ„ Restaurant D’Wine har du mulighed for at sammensĂŠtte forskellige menuer med serveringer fra 1 ret og helt op til 9 retter – nĂ„r du rammer 3 retter er prisen 300 kr. og stiger sĂ„ med 50 kr. hver gang du tilfĂžjer en ret – altsĂ„ 9 retter for 600 kr. Der kan tilsĂŠttes vin til hvor 3 glas koster 250 kr. og 5 glas koster 350 kr. altsĂ„ er det helt op til dig hvordan din menu skal sammensĂŠttes. SĂ„ langt sĂ„ godt!

God starter…

Vi er pĂ„ 7 retter med vin, sĂ„ jeg har medbragt en stor sult! Heldigvis skal jeg ikke kĂžre, sĂ„ der er plads til alkohol ogsĂ„. Vi bliver budt pĂŠnt velkommen og allerede inden jeg overhovedet er kommet til bords har jeg fĂžlelsen af, at tjeneren har styr pĂ„ det hele og hun nok skal bĂŠre os gennem aftenen. Vi starter ud med Cava – en frisk, sprĂžd og mineralsk sag hvortil vi fĂ„r lidt snacks.

Til vores bobler fÄr vi brÞd, olie, en virkelig lÊkker aioli og en omgang pesto pÄ soltÞrrede tomater.

TilbehĂžr til brĂždet og naturligvis de sprĂžde bobler…

Vores fĂžrst ret er pocheret kulmule med brĂŠndt peberfrugt, honning og ristede mandler. Vi fĂ„r en lĂŠkker hvidvin “Harena” fra Rueda til, som du bĂžr prĂžve, hvis du lĂŠgger vejen forbi.

Spansk Hvidvin nĂ„r det er bedst…

FĂžrste ret – en kender overdue…

En lÊkker starter, men kulmulen har fÄet en kende for meget. Man skal virkelig vÊre pÄpasselig med den slags fisk, for det kan nemt gÄ galt. Vinen er dog helt fantastisk, hvilket du kommer til at hÞre mig sige mange gange.

Kanin til mellemret…

SĂ„ stĂ„r den pĂ„ Conejo con setas – Konfiteret kaninlĂ„r med svampe, hvor vi fĂ„ en verdensklasse Merlot til! Jeg har til tider et lidt anstrengt forhold til Merlot, fordi det godt kan mangle lidt karakter. Og ja, jeg er med pĂ„, at der er undtagelser, men som Fraiser siger – “Why do Merlot when you can take a Cab?”

Denne vin mangler dog pĂ„ ingen mĂ„de karakter – saftig, fyldig, godt krydret og en utroooooolig lang og poleret smag af mĂžrke bĂŠr og en let sĂždme! Vinen passer perfekt til kaninen, som er godt tilberedt og smager fantastisk!

LĂŠkker ret – men en kende stor – vi kalder den “Aalborg stĂžrrelse”…

Jeg synes det er fedt, at Restaurant D’Wine har kanin pĂ„ deres kort, og at de gerne vil brede sig ud over nogle retter, som for mig kommer uventet – navnlig i Aalborg.

NĂŠste ret er Brioche con hĂ­gado de Pollo – eller Brioche med kyllinglever, som er vildt lĂŠkker og sĂ„ smagfuld og fed, som du nĂŠsten selv kan forestille dig – det er lige fĂžr det er for voldsomt og min medspiser levner faktisk lidt – jeg vĂŠlger med respekt at kalde denne portion en “Aalborg-stĂžrrelse”.

Den kunne sagtens laves mindre, men omvendt – var den for lille, var der jo faldet brĂŠnde ned. Vinen til denne ret skuffer heller ikke; Via Cenit som tidligere har vĂŠret i Top 5, nĂ„r vi kĂ„rer Ă„rets julevine pĂ„ Gastromand.

En rigtig lĂŠkkerbisken som har masser af dybde og en nĂŠsten flĂžde-agtigt duft – hertil kommer sĂ„ tanniner og syre som giver perfekt balance og modspil til bĂ„de brioche og lever. LĂŠkkert match!

Glaceret og langtidstilberedt tunge…

NĂŠsten ret er endnu et godt eksempel pĂ„, at Restaurant D’Wine gerne vil have gĂŠsterne til at prĂžve noget nyt. Braiseret og glaseret ibĂ©rico svinetunge med saltbagt knoldselleri, sprĂžd selleri og skovsyre og det er lidt af en manddomsprĂžve at spise en tunge, men frygt ej, for det smager glimrende.

En mĂžrk og klistret sĂždme dominerer retten og sĂ„ fĂ„r du naturligvis en flot spansk vin dertil, sĂ„ det kan faktisk ikke gĂ„ galt. Hvis Restaurant D’Wine vil skridtet videre og virkelig have folk til at embrace retter som denne, sĂ„ kunne den med fordel “pulles” sĂ„ det bliver mere i retning af konfiteret tunge, men det er blot mit ydmyge forslag til en i forvejen god ret.

Stemningen er god pĂ„ Restaurant Dwine…

Vi beder tjeneren om en lille pause og nyder stemningen i lokalet. Det er fredag aften og der er godt gang i gÊsterne. Flere virker til at have en fantastisk aften og jo mere vin de fÄr indenfor vesten, jo bedre bliver stemningen i restauranten.

Efter en god pause kommer vores tjener og forklarer om vinen, hvilket jeg faktisk skylder at nĂŠvne, at hun gĂžr hver eneste gang. Og der er faktisk ikke tale om den sĂŠdvanlige smĂžre som er indĂžvet og repeteret adskillige gange – det er mere detaljer om hvorfor vinen er lavet som den er og personlig erfaring med vinen. Det giver en fĂžlelse af nĂŠrvĂŠr og autenticitet og den slags er svĂŠr at finde i Aalborg.

Crushed Grapes…

Vores hovedret er konfiteret andelĂ„r og langtidstilberedt andebryst med kartoffel-selleripurĂ©, honningglaseret brombĂŠr, andejus samt kartoffelchips. Igen en ret i “Aalborg-stĂžrrelse” – sĂ„ nej du kommer ikke sulten fra D’Wine. Faktisk er andebrystet sĂ„ stort, at selv jeg kĂŠmper lidt. Det smager godt og sĂŠrligt det konfiterede andelĂ„r er spot on!

Vi fĂ„r en af de spanske stjerner til anden – Silvanus Guld edition som vi tidligere har vĂŠret ret pjattede med pĂ„ Gastromand. Hvis du ikke har smagt Silvanus sĂ„ vil jeg rĂ„de dig til at gĂžre det – du fĂ„r ikke bedre spansk vin til pengene!

En af Dwines flagskibe…

And med And…

Min medspiser springer osten over, men bemÊrker, at det er ret som hun husker fra sin Farmors hus i Catalonien, hvor hun ogsÄ spiste manchego med valnÞdder. Netop denne anerkendelse er vÊrd at bemÊrke, for det er sjÊldent de uddeles nÄr vi spiser sammen!

Klassiske Spansk…

Vi slutter af med en heftig dessert – “MĂŠlkechokolademousse” med mĂžrk chokoladekage, luftig og sprĂžd karamel samt skovbĂŠrsorbet. Jeg fĂžler, jeg gentager mig selv, men dette er virkelig ogsĂ„ en stor ret og selv den hĂŠrdede Familiefar mĂ„ efterlade noget. Det ĂŠndrer dog ikke ved, at det er en lĂŠkker ret! NĂ„r du er pĂ„ spansk restaurant sĂ„ skal du naturligvis have Sherry som vi slutter af med.

God dessert, men voldsom stor :-) Selv for mig…

Hvorfor skal du besĂžge Restaurant Dwine?

Som jeg ser det er der 3 rigtig gode grunde:

  1. Det er god value for money
  2. Det er utrolig god vin
  3. Det er Aalborgs bedste bud pÄ en autientisk spansk-inspireret restaurant.

7 retter med tilhÞrende vine koster 900 kr. og sÄ kommer du mÊt og halvberuset derfra. Det er faktisk billigt for den kvalitet, navnlig vinene er langt over hvad du kan forvente og her skinner RÞdvinbaronens passion virkelig igennem.

Rock N Roll Winemaker…. Et godt eksempel pĂ„, at Kristian gĂ„r all-in pĂ„ at finde de perfekte vin til gĂŠsterne…

Der er nemlig ingen tvivl om, at Kristian IshĂžys passion for vin og Restaurant D’Wine er hans mulighed for at fĂ„ delt denne passion gennem noget lĂŠkkert spansk inspireret mad og tak for det da! Gastromand hilser ham velkommen!

Du finder Restaurant Dwines hjemmeside her.

Ta’ med os til spansk slabbberas

Imens jeg husker det, mĂ„ jeg hellere nĂŠvne, at vi i forĂ„ret kommer til at holde en Gastromand-smagning med RĂždvinsbaronen himself, nĂ„r jyderne indtager indre KĂžbenhavn og der bliver rig mulighed for at smage stor spansk vin til smĂ„ penge! Men mere om det pĂ„ et senere tidspunkt…

 Gastromand var inviteret af Restaurant D’Wine

Smid en kommentar