Koteletter med pocheret æg og vinterkål
Godt nytår alle sammen – vi gætter på, at I har fået masser af lækker julemad og efterfølgende et festfyrværkeri af nytårsmad med alt hvad hjertet kunne begære ikke? Derfor har vi planlagt noget lidt mere simpelt og nem mad til jer i denne uge.
Familiefaren har igen været ved at se Jamie Oliver og deler gerne sin inspiration med jer. Denne ret er meget enkel og passer perfekt til årstiden!
Retten består af noget glad gris, masser af sennepspulver, bagte kartofler, sauteret kål og pocheret æg eller spejlet om man vil. Jamie laver den med sin Farmor – dog en lidt anden salat men ellers pretty much the same. De rocker temmelig meget og hygger sig med maden – det gjorde jeg også…
Ingredienser
- 1-2 stykker øko kotelet pr. person
- 1 spsk sennepspulver pr. kotelet
- 1 kg grøntkål
- Frisk muskat
- 1 lille glas hvidvin
- Olie til stegning
- Salt og peber
Pocheret æg
- 1 æg pr person
- 3 spsk eddie pr. liter vand
Bagte kartofler
- 400 gram kartofler
- Oliven olie
- Salt og friskkværnet peber
- Røget paprika
Sådan gør du
- Bagte kartofler
- Start med kartoflerne. Rens kartoflerne men lad skrællen blive på.
- Kog dem i 10 min i saltet vand, imens tænder du ovnen på 200 grader varmluft.
- Når de er kogt lader du dem dampe af og lægger dem i et ildfast fad. Giver dem salt, peber og lidt røget paprika samt oliven olie - Do the "Jamie thing" - der hvor du vender det hele rundt med hænderne - det elsker han.
- Bag dem i ovnen i 30 min - det burde passe - hvis de er meget store, skal de have længere.
- Det er nemmest hvis du har to pander, så kan du nemlig stege koteletterne og kålen på samme tid.
- Varm panderne op til middelhøj varme.
- Rengør kål og riv eller skær det i mindre stykker. Det kommer så faktisk ikke så nøje for det falder ret meget sammen når det steges.
- Hæld lidt olie på panden og sauter kålen i 4-5 minutter. Tilsæt revet musket i ret store mængder. Det passer ca. hvis du river en fjerdedel af en nød. Hvis du ikke er til muskat så hold igen. Giv det også salt og peber. Tilsæt hvidvinen og lad det kogen godt ind. Efter 4-5 minutter er det faktisk klar.
- Imens skal du varme den anden pande op med lidt olie.
- Nu skal hver kotelet have en spsk sennepspulver som du fordeler på begge sider og ja, det virker af meget, men det kommer til at passe ret godt når det steges. Husk også salt og peber.
- Steg nu koteletterne i 3-4 minutter i alt - hvis det er nogle tykke basser du har skal de muligvis have længere. Jeg kan bedst lide de er saftige men gennemstegte.
- Pocheret æg
- Imens kål og koteletter hygger sig så kan du faktisk godt pochere æggene - hvis du er hård laver du to i samme gryde, ellers et ad gangen.
- Varm en stor gryde med vand op til ca. 80 grader - tilsæt 3 spsk eddike.
- Slå ægget ud i en kop eller et glas. Rør vandet rundet - ikke voldsomt men det skal være i bevægelse. Hæld nu ægget forsigtig i vandets retning.
- Lad ægget pochere i ca. 3-4 minutter – hviden skal være stivnet, men blommen skal være flydende, du kan mærke det ved at trykke let med en finger på ægget.
- Tag ægget op, og læg det i en skål med koldt vand, så kogningen stopper.
- Tag det derefter op igen, så ikke det bliver koldt.
- Gentag processen med næste æg - skift evt. vandet ud, hvis der er noget hvide som har sat sig i gryden.
- Anret som vist på billederne
Der skal bruges ret meget sennepspulver på, men sammen med kålen og ægget passer det rigtig godt sammen. Du skal du være forberedt på et lille kick, så hvis du ikke er til stærk mad, så holder du lige lidt igen med sennepspulveret.
Jeg lavede den en fredag mellem jul og nytår til min kæreste, som faktisk havde lidt tømmermænd efter en kende for meget champagne dagen før. Det fungerede glimrende og tilsætter du lige en hjemmerørt hvidsløgsmayo til retten så kan den også kurere tømmermænd.
Du kunne godt skiftet kålen ud med andet kål, hvidkål, sortkål, palmekål eller noget helt andet. Lige nu er grønkål nemt at få og det er til at betale sig fra.
Nem mad – max inspireret af Jamie Oliver – velbekomme!
Stik os en kommentar
Smid en kommentar