Gastromand.dk | 21. July 2018

Scroll to top

Top

2 kommentarer

Food On TV: Billions and Rose – The Wölffer

Food On TV: Billions and Rose – The Wölffer
Familiefaren

Chuck og Wendy fra HBO’s serie Billions har et særligt forhold som involverer høje hæle, pisk, smerte og nydelse – desværre handler dette indlæg blot om mad og en særlig vin de drikker i et afsnit, hvor de nyder en lækker middag sammen – det giver anledning til premiere på et spin-off på vores “Food On Film” – we give you – “Food On Series!”

Det er år og dage siden jeg har lavet et af min “Food On Film” indlæg – men det skal der laves om på nu – vi starter nemlig “Food On Series” som forhåbenlig bliver til mange flere. Jeg er én af dem som trofast har siddet og set “Billions” hver gang den har rullet han over skærmen fra HBO appen og jeg er kæmpe fan!

En lidt underlige kombination Chuck…

Jeg elsker spiller mellem det “gode” og “onde” for hvem er reelt den gode og den onde i serien? Jeg elsker Paul Giamatti – hvilket nok skyldes at jeg er endnu større fan af Sideways! Om Damian Lewis gør det helt så godt kan diskutteres!

Årsagen til Wendy bliver…

Vi skal tilbage til sæson 2 afsnit 6 hvis du skal ind og google det, her nyder Chuck og Wendy nemlig en særlig rosé – nemlig Wöllfer og det er den sidste flaske som Wendy lige bemærker! Nå, denne ret var svær – virkelig svær, mest fordi vi ikke ved hvad Chuck har lavet udover laks, salvie og ingefær – videre kan vi se, at der er brød, tomater, olie, citron og hvidløg på bordet – så der skulle noget fantasi til.

En stor udfordring…

Heldigvis viser Chuck laksen som vi kan se er bagt i ovnen med noget olie, salt og peber – men resten er svær og hvordan pokker får han ingefær med i laksen her? Men ikke desto mindre har jeg fundet et kvalificeret bud på hvad middagen består af!

Laks med ingefær, citron og hvidløgspuré…

Nå vi må hellere kigge på maden:

Food On TV: Billions and The Wölffer
Forfatter: 
Kategori: Fish
Køkken: Amerikansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 2
 
Ingredienser
Laks
  • 200 gram laks pr. person
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 cm ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk god jomfru oliven olie
  • Skallen af en ½ citron
Salviesmør
  • 1 bundt salvie
  • 125 gram smør
Salat
  • 1 fennikel
  • 1 salatløg
  • 1 lille håndfuld løvstikke
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille
  • Saften af den halve citron
  • 1 tsk Ekstra Jomfru Oliven Olie
  • Salt og peber
Tilberedning
Laks
  1. Riv ingefærd, hvidløg og citronskal og bland det med oliven og giv det en ordenlig omgang peber - mindst 20 vrid - der skal være meget og giv det en lille smule salt.
  2. Bland massen godt sammen og fordel det over laksen.
  3. Stil den på køl i 30-60 min.
  4. Imens laver du alt det andet. Når du er klar, så varm ovnen op til 180 grader og baglaksen i 12 min - jeg kan godt lide den er lidt rosa - hvis du slet ikke kan klare det, så giver du den 15 min.
Salviesmør
  1. Pluk bladene og læg dem på en pande med smørret og varm det langsomt op. Det skal tage smag. Når det er helt smeltet så skruer du op så bladene steger - når smørret begynder at brune slukker du og lader det trække indtil du skal spise.
Salat
  1. Kør fennikel og salatløg på et mandolinjern og hak krydderurterne fint.
  2. Tilsæt resten.
  3. Server hele molevitten med et stykke godt groft brød til.

Salvie-smør…

Når det ser sådan ud er det klar…

15 min i ovnen…

Wölffer’s Estate Rosé

Vinen de nyder i Billions er Wölffer’s Estate Rosé, som sammensættes af mange af gårdens bedste druer. Modsat de fleste europæiske rosévine som typisk kun er lavet på røde druer er denne Estate vin blandet af både røde og hvide sorter for at opnå en større kompleksitet og dybde, lidt noget amerikanerne elsker – lad os bryder traditionerne!

Wölffer Estate Rosé…

Lad os starte med farven og hvorfor den er vigtig – scratch that – who really cares about color? Den er lækker at se på – hvordan smager og dufter skidtet? Duft ribs, citrus, hyben og jordbær. I munden er vinen fin og blød med friske små røde bær, flere mineraler, grapefrugt, gær og en flot balanceret syre. Det er et glimrende eksempel på, at du får noget mere kompliksitet for pengene når du smider lidt ekstra dollars efter dem!

Wölffer Estate…

2014 Estate Classic Red 

De laver ikke kun rosé på Wölffer Estate – de sparker også røv med nogle gode blends – fx denne “Estate Classic Red” på et klassisk Bordeaux-blend med hovedvægten på Merlot og Cabernet Sauvignon. Nu skal man passe på med at sammenligne “The Promissed Land” med Bordeaux men klimaet ligner faktisk hinanden og grundet varmen og de vind fra havet kan de skabe noget rat awesome “wannebe Bordeaux” men kant og det giver vinen en imponerende balance og gør at den kan drikkes til mange typer mad.

Classic Red Estate…

Duften af blommer, solbær, kirsebær, grøn peberfrugt og mild tobak som du snildt kan finde fra en Bordeaux vælter op af glasset og er du til hvad jeg vil kalde en “kølig” og sødmefuld smag kunne dette godt være en vindervin for dig. Prisen er 149 kr. stk.

2014 Estate Carbernet Franc

Lad os lige starte med at citere Miles fra Sideways: “Well, I’ve come to never expect greatness from a Cab Franc, and this one’s no exception. Sort of hollow, flabby and overripe…” og herefter hælder han så glasset ud i skyllespanden – sådan! Hvordan tror du så denne er? Hehe – bare rolig – Wölffer Estate laver en god Cab Franc – Estate Classic Red Dog kræver det noget at lave en Cab Franc og hånden på hjertet har jeg smagt mange som var uheldige – denne er untagelsen! Det er nemlig sådan, at druen kræver kølige områder og for meget kontant sol kan ødelægge balancen.

Nyd dem køligt i sommervarmen…

Her snakker vi solbær, blommer,  blåbær, brombær samt et strejf af grøn peberfrugt, cedertræ og kaffe – dog i den kølige stil. Den har flere tanincer end sin bror Estate Classic Red – så vil du gerne væk fra det sødmefulde så er dette et godt bud – jeg smagte dem “mod hinanden” til en hyggeaften som delte vandene – lidt firkantet vil jeg sige – er du lige startet med at nyde vin – så gå efter Estate Classic Red – eller så gå efter Estate Carbernet Franc…

Cab Franc og Red Blend…

Wölffer laver også en tør og lækker rosé…

En lille starter…

Første gang jeg har lavet denne blanding, det blev en stor succes…

Kommentarer

  1. Christian Kirkedal

    Hvis du er Paul Giamatti-fan, så skal du klart se ham i “Shoot’Em Up” fra 2007. Der gør han det godt som sindssyg lejemorder. (No more Mr. Nice Guy)
    Hvis du skal se Damian Lewis, så er de første sæsoner af “Homeland” et godt sted at starte.
    Jeg holder i øvrigt mest med Axe…

    • Hej Christian – jeg er kæmpefan og har set den – han er fucking bad deri! Jeg synes han er en mega overset skuespiller! Vi er helt enige med Axe :-) Ham holder jeg også med! Jeg synes dog ikke så godt om “Brody” :-) Men elsker Homeland – er i gang med sæson 7 nu!

      Tak for kommentaren!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: