Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 23. juli 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Tuesdays GT: Pink Gin fra Wölffer Estate New York

Tuesdays GT: Pink Gin fra Wölffer Estate New York
Gastromand

Foråret er på vej og det betyder vi skruer lidt op for de mere farverige cocktails og denne rammer sgu spot on! Vi har med en gin at gøre som kommer fra New York og endda fra en vingård, så det er lidt utraditionel, det ændrer dog ikke ved at det er fucking awesome!

Inden du nu tænker det åbenlyse, så er svaret ja vi drikker pink cocktails, vi drikker rosé og Bloody Mary – måske endda også en Cosmopolitan imens vi ser Sex And The City og ryger Marlboro Light – deal with it! :-) Det er nemlig helt okay, og denne gin og navnlig denne tonic er virkelig lækker. Hvis du har en kæreste som ikke er til GT endnu, så gør dig selv om hende og dig selv en tjeneste og prøv denne…

Fed flaske…

Historie

Hvorfor laver en vingård pludselig Gin? Burde de ikke lave vin i lange bander? Svaret er enkelt Wölffer Estate som ligger i New York har faktisk alle de elementer i forvejen, som skal til for at lave en Gin i verdensklasse! Gårdens vinmager Roman Roth fik sin destillations- og ønologi-grad i 1992 i Tyskland, og siden da har han haft en drømt om at lave sin egen Gin. Så når muligheden så er der, skal man jo forfølge sin drøm – det er vi ret glade for han har gjort!

Wölffer Estate Gin fra New York…

De fleste Gin producenter bruger i dag en base-alkohol, som de køber fra store industrielle virksomheder. Men hvorfor gøre det når man selv laver en fremragende rosévin, som man kan destillere til et langt bedre resultat? Dette var netop udgangspunktet for Roman Roth med Wölffer’s fine vine. Vinen bliver destilleret til sprit i et førsteklasses håndbygget kobber pot still fra Christian Carl i Tyskland. Efterfølgende blandes de fine urter i destillatet inden det destilleres igen. Her bruger Wölffer blandt andet deres egne enebær, som er dyrket på gården siden 1996.

Masser af enebær – kunne også bruges som garniture her…

Andre ingredienser omfatter anis, fennikel, koriander, spidskommen, kardemomme samt frisk mynte fra deres egen have. Prikken over i’et er en smule rød farve fra gårdens bedste druer som tilsættes til sidst. Denne frugt giver Ginen sit smukke pink skær, og tilføjer samtidig et strejf af røde bær-noter. Bemærk dog at det ikke er alle tonic som går godt til denne gin – faktisk skal du helst gå “pink all the way” og gå efter “Three Cents” der er laver på grape som jeg har smagt nedenstående – ellers kunne du gå efter denne Fentimans der også fungerer glimrende.

Thank God its Tuesday….

Skål – du kan købe Wölffer Estate i 37,5 cl til 249,- og i Wölffer Estate 50 cl til 449,- hos Vinomani, som vi efterhånden har lavet en del med – bl.a. indlæg og Avignonesi og en Rock N Roll vinsmagning på Palægade!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar