Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. februar 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Wednesdays Whisky: Et varmt røget kys fra Ardbeg

Wednesdays Whisky: Et varmt røget kys fra Ardbeg
Gastromand

Det er onsdag og det betyder whisky! Vejret er forsat ikke helt med os hvilket betyder at vi har fundet en herlig whisky frem, som med garanti vil løfte din onsdag! Også selv om, at chefen har råbt af dig eller den sidste parkeringsplads blev nuppet lige for næsen af dig eller hvis du skal betale penge tilbage i skat – løsning er whisky!

Jeg kan godt have det lidt svært med for meget røg, så normalt går jeg uden om fx Islay som Ardbeg er fra. Dog er min næse og mund på det sidste begyndt at synes det måske ikke er så skidt endda. Mange siger til mig, at jeg en dag ender med at elske røg i min whisky – jeg er der ikke endnu, men jeg vrænger ikke på næsen som jeg gjorde for nogle år siden.

Tørv…

Ardbeg An Oa er en ny tilføjelse til destilleriets portfolio, der nu har fire forskellige aftapninger. Denne udgave bliver en permanet whisky, som de sætter på hylden permanent – det er første gang i 10 år dette er sket.

Jeg kan min gamle bog om whisky frem og læste lidt om destilleriet inden jeg skrev dette indlæg…

Ardbeg An Oa har ligget på forskellige fade bl.a sødmefulde Pedro Ximenez sherryfade, brændte egetræsfade og intense ex-bourbon fade. Det er som sådan ikke noget nyt, da fx Highland Park bruger sammen fremgangsmåde i flere af deres udgaver, men resultaterne er naturligvis ikke ens! 

“Fredags kit”…

Skål…

Resultatet bliver en dram med et røget varmt kys, blandet med en blød sødme, “Islay tørv”, mørk chokolade, dadler, karamel, peber og kryddernellike. Jeg synes godt om den og synes deres resultat er ret godt. Prisen på ca. 499 kr. er også helt fair for en whisky af denne kvalitet. 

Ardbeg An Oa…

God onsdag derude – du kan læse meget mere om Ardbeg An Oa her. I weekend er der i øvrigt mulighed for at deltage i whiskyarrangement som Ardbeg afholder hvis du er i nærheden af KBH! Du kan se mere om arrangementet her

Stik os en kommentar

Smid en kommentar