Gastromand.dk | 20. September 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Wednesdays Whisky: Et varmt røget kys fra Ardbeg

Wednesdays Whisky: Et varmt røget kys fra Ardbeg
Familiefaren

Det er onsdag og det betyder whisky! Vejret er forsat ikke helt med os hvilket betyder at vi har fundet en herlig whisky frem, som med garanti vil løfte din onsdag! OgsĂĽ selv om, at chefen har rĂĽbt af dig eller den sidste parkeringsplads blev nuppet lige for nĂŚsen af dig eller hvis du skal betale penge tilbage i skat – løsning er whisky!

Jeg kan godt have det lidt svĂŚrt med for meget røg, sĂĽ normalt gĂĽr jeg uden om fx Islay som Ardbeg er fra. Dog er min nĂŚse og mund pĂĽ det sidste begyndt at synes det mĂĽske ikke er sĂĽ skidt endda. Mange siger til mig, at jeg en dag ender med at elske røg i min whisky – jeg er der ikke endnu, men jeg vrĂŚnger ikke pĂĽ nĂŚsen som jeg gjorde for nogle ĂĽr siden.

Tørv…

Ardbeg An Oa er en ny tilføjelse til destilleriets portfolio, der nu har fire forskellige aftapninger. Denne udgave bliver en permanet whisky, som de sĂŚtter pĂĽ hylden permanent – det er første gang i 10 ĂĽr dette er sket.

Jeg kan min gamle bog om whisky frem og lĂŚste lidt om destilleriet inden jeg skrev dette indlĂŚg…

Ardbeg An Oa har ligget pü forskellige fade bl.a sødmefulde Pedro Ximenez sherryfade, brÌndte egetrÌsfade og intense ex-bourbon fade. Det er som südan ikke noget nyt, da fx Highland Park bruger sammen fremgangsmüde i flere af deres udgaver, men resultaterne er naturligvis ikke ens! 

“Fredags kit”…

SkĂĽl…

Resultatet bliver en dram med et røget varmt kys, blandet med en blød sødme, “Islay tørv”, mørk chokolade, dadler, karamel, peber og kryddernellike. Jeg synes godt om den og synes deres resultat er ret godt. Prisen pĂĽ ca. 499 kr. er ogsĂĽ helt fair for en whisky af denne kvalitet. 

Ardbeg An Oa…

God onsdag derude – du kan lĂŚse meget mere om Ardbeg An Oa her. I weekend er der i øvrigt mulighed for at deltage i whiskyarrangement som Ardbeg afholder hvis du er i nĂŚrheden af KBH! Du kan se mere om arrangementet her

Smid en kommentar