Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. september 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Wednesdays Whisky: Glenfiddich 12 år

Wednesdays Whisky: Glenfiddich 12 år
Gastromand

Så er det igen blevet tid til en lille dram for det er Wednesdays Whisky og selv om solen har velsignet os de sidste par dage og en kølig øl måske er mere fristende, så napper jeg alligevel en whisky. I dette indlæg kigger vi på Glenfiddich 12 års, som er en god beginners whisky….

I den øverste ende af listen over de destillerier i verden der producerer mest whisky finder du Glenfiddich som ligger i hjertet af Skotland. De producerer mere whisky end selv Jim Beam og Jack Daniels hvilket er noget af en bedrift! De ligger nærmere bestemt Speyside og Dufftown hvor du også finder en rækker andre meget kendte brands som Mortlach, Balvenie og i nabobyen et lille stenkast der fra Macallan, som jeg selv har boet på for nogle år siden – en uforglemmelig oplevelse.

Dufftown… Love!

Nu handler det dog mere om Glenfiddich end Macallan, da jeg har fået en lille sending hjem i forbindelse med, at jeg blev udnævnt til ambassadør for Copenhagen Bike Company – ja, det er lidt underlig, men faktisk sandt nok – du kan læse mere om denne oplevelse her. Billedet forklarer det måske bedre.

Floden Spey hvor jeg havde fornøjelsen af at fiske sidste jeg var på besøg…

Denne 12 års fra Glenfiddich er et glimrende begynder whisky for dig som gerne vil lære den ædle dram at kende bedre. Det er en meget easy-drinkable whisky som har frugtige noter og let krydderier i næsen, en kende sødme i smagen og eftersmag fra fadet. Da jeg skød billeder tænkte jeg det var passende, at lave lidt lir med mit haglgevær – det er jo for få dage siden at bukkejagten gik ind.

Cheers….

“7’er” patroner – ikke til bukkejagt!

Tidligere kom jeg en del afsted på jagt – dog aldrig på dette tidspunkt – det er bare for billedernes skyld – det vågne læser vil nemlig påpege, at der burde ligge en riffel – men jeg nøjes med hagl og venter så pænt til efteråret.

Alt hvad du behøver til en god aften….

I næste indlæg kigger vi på Glenfiddich og deres 15 års udgave og forskellen på disse to udgaver. Stay tunned!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar