Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. maj 2024

Scroll to top

Top

28 kommentarer

TEST: De bedste Nespresso-kompatible kapsler

TEST: De bedste Nespresso-kompatible kapsler
Gastromand

Så alle I kære trofaste læsere, nu kan I godt sætte jer ned og finde jeres favorit spiritus frem og bunde en enkelt. Dette indlæg handler nemlig om test af kaffe-kapsler, som er kompatible med Nespresso – og ja, på Gastromand drikker vi også den slags kaffe…

Det sker meget sjældent, at vi ikke har tid til at så vores egne kaffebuske, plukke dem, tørre dem, bearbejde dem, riste dem og til sidst lige bruge yderligere 20 min på at lave den perfekte kop kaffe hver morgen. Alt imens vi lige klarer madpakker, laver morgenmad og forsøger at sikre, at vores børn får en god start på dagen inden vi selv drøner afsted! Fakta er, at vi elsker kaffe på Gastromand, men til tider har vi brug for noget nemt og enkelt – ikke alt i vores liv er gourmet og feinschmeckeri fra øverste hylde…

Vi har tidligere testet og lavet en del med Nespresso som jo er ret verdens kendt. Allerede i 2015, hvor jeg var i Lyon for at dække Bocuse D’or, var Nespresso kæmpe stor dernede. En af de aftener vi var ude, var der en Pop-Up restaurant kun med Michelin-kokke som lavede forskellig mad hvori Nespresso indgik – dernede betragtes det, på trods af franskmændenes til tider elegante fornemmelser, som værende et godt produkt. Men nogle gange vil man også gerne skifte lidt ud og smage noget andet, og selv om Nespresso gør det godt og har fint udvalg, så kan det godt blive lidt dyrt. Men heldigvis er der kommet mange fornuftige alternativer på markedet, hvor jeg har kigget på 4 forskellige producenter og kommet med min vurdering af dem.

Nespresso Kompatibel…

I testen indgik følgende produkter:

Peter Larsen Økologisk Kaffe nr. 6 “Etiopisk” 32,95 kr. for 10 stk.
Cirkel Kaffe Økologisk “Etopien” 28 kr. for 10 stk.
Real Coffee Økologisk Fairtrade “Sumatra”  32 kr. for 10 stk.
Café Rene Creme Økologisk Lungo  20 kr. for 10 stk.
Real Coffee Økologisk Fairtrade “Bologna”  24,95 kr. for 10 stk.

Vores produkter…

Hvorfor netop disse produkter?

Disse produkter er dem, som ligger tættest på hinanden rent prismæssigt og dem jeg selv har drukket og smagt indenfor de sidste par år. Grunden til, at jeg gerne ville have to forskellige fra Real Coffee med var, at jeg gerne ville have to af deres produkter fra hver sin ende af skalaen med.

Alt blev lavet på denne maskine…

Hvordan?

Alt kaffe i testen er blevet lavet på samme Nespresso maskine – Nespresso Expert Anthracite Grey, som vi også har testet i nedenstående indlæg. Der er lavet næsten samme mængde kaffe på hver kapsel og ændringen pr. krus burde kun adskillige sig med nogle få ml. Alle kopper fik lov at stå i 1 min og dampe af inden de blev smagt. Krusene på billederne er skudt efterfølgende. Alt kaffe i testen var økologiske, og lavet på 100 % arabica.

Weekendtesten: Nespresso Expert Anthracite Grey

Pris

Skalaen i vores test strækker sig fra 2 kr. pr. kop for den billigste fra Café Rene, til 3,29 kr. pr. kop for den dyreste fra Peter Larsen, hvor Real Coffes Sumatra kommer lige efter til 3,2 kr. pr. kop. Næst i rækken er Cirkel Kaffe med 2,8 kr. pr. kop, og til sidst kommer Real Coffees Bologna på 2,49 kr. pr. kop. Hvorfor er denne inddeling vigtig? Simpelt – hvis du som mig drikker noget der ligner 8 kopper om dagen i gennemsnit, så er der en stor forskel på månedsbasis. Faktisk ville det næsten betyde en difference på ca. 290 kr. om måneden, og så snakker vi alligevel en lille slat!

Der blev drukket en del kaffen denne dag…

Testen

Peter Larsen Økologisk Kaffe nr. 6 “Etiopisk”

Peter Larsen har vokset sig store i Danmark og ses overalt. De har alverdens udgaver af kaffe, som er malet, som består af hele bønner eller alt mulig andet. De ses ofte til koncerter i små vogne der ruller rundt, på cafeer og ja, overalt! For mig er det lidt en velkendt og sikker base, og er jeg i tvivl har det ofte været den kaffe som jeg går tilbage til. Det er testens dyreste kapsel.

Ristningen af kaffen er mellem hård og er lavet på 100% arabica. Den har en let syre i eftersmagen, men er slet ikke gennemtrængende og “overvældende” som nogen kan være. Det er den type kaffe, som jeg gerne drikker når det bare skal smage godt og gå hurtigt. Deres kapsel er, i modsætning til de andre, forsejlet med en slags filt som vist er organisk og godt for moderjord. Desværre er det ikke altid godt for Nespresso maskinen, som til tider døjer med at presse kaffen igennem, hvilket resulterer i, at de første ml er rent vand. Andre gange må den bare give op, og det er lidt uheldigt for hvis bliver dette rettet op, så er der belæg for en stjerne mere.

God kaffe fra Peter Larsen, men også testens dyreste…

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Cirkel Kaffe Økologisk “Etopien”

Jeg husker bedst Cirkel Kaffe fra den tid, hvor jeg læste og skulle have noget billig pulverkaffe. Det var ikke specielt godt dengang, men hele ideen var også bare, at jeg havde energi og kræfter til at skrive en helvedes masse. Der er gået nogle år nu, og Cirkel Kaffe som vist hører under Coop her i Danmark, har også lavet kompatible Nespresso kapsler.

Havde egentlig altid forestillet mig Cirkel Kaffe brugte sorte kapsler…

De har samme ristning som Peter Larsen og er også af 100 % arabica. For mig mangler der dog noget smag og fylde i denne kaffe, hvilket er lidt synd, for de er faktisk inde på noget af det rigtige. Nu skriver de så godt nok, at den er god til mælk, men jeg synes ikke om mælk i min kaffe – jeg vil hellere kunne smage bønnerne og nyde duften. For mig hænger prisen på 2,8 kr. pr. kop ikke helt sammen med kvaliteten her. Det ville være en kaffe som jeg, ligesom i gamle dage, ville drikke mere for effekten end for smagen.

Cirkel Kaffe fra Coop – hvis prisen var lavere passede det bedre til produktet…

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Real Coffee Økologisk Fairtrade “Sumatra”

Real Coffee fangede min opmærksom allerede da jeg fik min første Nespresso, og skulle teste løs. Så forventningerne var høje fra starten, jeg ved fra dengang, at Real Coffee bruger to baristaer som udvælger deres kaffe og smager kaffen så deres batch fra gang til gang er så ensartede som muligt. Nu skulle man tro det sidste var overflødigt, men ofte glemmer man faktisk, at kaffe jo er et bær som påvirkes af vejret, derfor kan smagen sagtens ændre sig.  Dengang var prisen næsten den samme, men smagen var slet ikke så forfinet som det er lykkes dem nu. Der er kommet mere kaffe i kapslerne, og deres linje er blevet skarpere.

Real Coffee Sumatra…

Denne udgave er også på arabica bønnen, og ligger på 6/8 på deres skala over styrke. Jeg må være ærlig og sige, at jeg både bruger den som espresso og almindelig kaffe eller lungo – og begge dele fungerer. Den har nemlig tilpas styrke til, at den kan begge dele – dog laver jeg en stor espresso når det er den vej jeg går. Smagen er ligesom som Peter Larsens en kende syrlig, men den er meget balanceret og kombineret med en sødmefuld eftersmag, som gør det til en virkelig god kaffe. Prisen er også den højeste i klassen med 3,29 kr. men stadigvæk 70 øre under Nespresso, så kigger vi på mit regnestykke fra før, sammenlignet med Nespresso så sparrer jeg 150 kr. om måneden, hvis jeg kun drak denne.

Godt bud fra Real Coffee – en af mine favoritter…

 

 

Café Rene Creme Økologisk Lungo

Jeg har ikke drukket så mange kopper af denne fra Café Rene, men synes faktisk det var meget fedt at have en med, hvor prisen virkelig er trykket i bund. Vi er helt nede på 2 kr. pr. kop her. Det er en relativ kraftig kop kaffe som også har 3/3 på deres egen skala over styrke. Den er mellem-hårdt ristet, har en let syre og en diskret krydret duft.

Vores billigste kapsel i testen…

Men det er som om der mangler noget finish her. Helt isoleret er det faktisk en god kop til prisen, det skal de have – men når jeg smager og sammenligner med de andre, så er der lidt for meget i smagen som stikker ud, og så har den en kende brændt duft over sig, hvilket nok vidner om at ristningen har været for aggressiv.

God kaffe fra Peter Larsen, men også testens dyreste…

3/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Real Coffee Økologisk Fairtrade “Bologna”

Vores sidste kaffe er den næstbilligste, hvilket jeg finder ret interessant. Det er nemlig også én som jeg har nydt en del gange i mit liv. Den er også 100 % arabica, men afviger en del fra deres “Sumatra”. Det er en kaffe som gør sig virkelig godt til en Lungo og dufter helt fantastisk – oplevelsen er faktisk bedst, hvis du lige flår foliet af en kapsel, så kan du virkelig fornemme aromaen.

Real Coffee – Bologna…

Jeg laver også nogle gange denne som espresso, og det fungerer også glimrende. Jeg er vild med deres skum som er helt blød og dufter af mørk chokolade. Til 2,49 kr. pr. kop er dette en virkelig god grund til at overveje kompatible kapsler, når du føler for noget afveksling.

Bedste kaffe til prisen…

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Final thoughts

Lad os slå fast én gang for alle, at der ikke nødvendigvis er en klar sammenhæng mellem pris og kvalitet når vi snakker kaffe. Det skaber lidt forvirring, hvilket også er derfor tests som denne er gode. Det lidt underlige er nemlig, at Café Rene som er den billigste ikke er videre imponerende, men Cirkel Kaffe som faktisk ligger i den høje ende af prisskalaen heller ikke imponerer. Derfor handler det lige så meget om kvalitet, udvælgelsesprocessen og at stille krav til producenterne. Mit bedste bud er, at Peter Larsen og Real Coffee har fat i den tunge ende her. I hvert fald finder jeg disse bud bedre og mere efter min smag og ja, det er naturligvis helt subjektivt.

For lige at afveksle lidt måtte jeg drikke en espresso indimellem – man kan også få for meget kaffe!

Peter Larsen og Real Coffee “Sumatra” ligger højst i pris når man kigger på deres priser ved 10 stk., men vælger man at købe stort ind, så kan prisen faktisk komme helt ned på 2,10 kr. pr. kop og så er der virkelig god grund til at overveje denne. Smagen er virkelig god og klart bedst i denne test sammen med Peter Larsen. Fra siden kommer Real Coffees “Bologna” snigende og med 2,49 kr. pr. kop viser den, at den gode kop, med crema og lækker aroma ikke behøver at være den dyreste. Denne er for mig bedste til prisen, igen kan man så vælge at købe stort og så komme prisen helt ned på 2,10 kr. pr. kop hvilket bare gør det endnu bedre.

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Ea Movang

  Super lækker Coffee

 2. Hans Mortensen

  Hej Gastromand!

  Kunne I ikke snart lave en ny test?

  Der er kommet mange brands til siden der tilbyder kaffekapsler. Ville gerne i testede ØNSK kaffekapsler, getgoffee, kafe drengen mfl.

 3. Brian Stenstrup Nielsen

  Er der nogen herinde, der har prøvet gdnbrugelige kapsler hvor man kan putte egen kværnet kaffe i?

 4. Finn Christensen

  Tak for en god test. Jeg synes ikke at bryggetemperaturen på vores Nespresso er høj nok. Den er ca. 73 til 74 grader. Vi har målt bryggetemperaturen på en anden Nespressomaskine – den ver også omkring 73 til 74 grader. Vi bruger selvfølgelig altid opvarmede kopper. Hvad siger du til det?
  Venlig Hilsen Finn

 5. Ellen Brandt

  Jeg har flere gange forsøgt at købe andre kapsler, og min maksine er helt magen til din.
  Dog har jeg hver gang problemer, med at den smider meget vand ved siden af kapslen, og at kapslerne alt for ofte sidder fast.
  Har du slet ikke oplevet det ??
  Man bliver tæt på Ruineret, at Nespressos original kapsler, men de virker så hver gang.
  Venlig hilsen Ellen

 6. Dan

  Tak for testen – har lige bestilt en økologipakke fra Real Coffee, og så håber jeg den lever op til forventningerne. Har i øvrigt også en Espresso Expert maskine, som jeg er rigtig glad for – her hjalp jeres test også mig i beslutningen. Har i øvrigt lidt problemer med Espresso app’en, som crasher – men jeg ved ikke, om det bare er mig …

  • Selv tak Dan – jeg må jo tage skylden hvis de ikke laver op til dine forventninger :-) Appen til Nespresso eller?

   • Dan

    Yes Nespresso App’en – den crasher når jeg forsøger at tilgå de mere specifikke indstillinger omkring brygning m.m. Har skrevet lidt med kundeservice som anbefalede en reinstallation og efterfølgende medgav mig, at der vist var lidt problemer med app’en. Så ville bare høre, om jeg var den eneste med det problem … Har en iPhone …

 7. Jesper

  Rigtig fin “lille” test. Jeg er helt enig omkring betragtninger mht hovedtemaerne omkring en Nespresso. Vi har haft vores nespresso lattissima 8-9 år efterhånden og har været igennem virkelig mange kapsler. Fra mange forskellige producenter.
  Maskinen vinder virkelig på at det er ufattelig let af få et espresso eller lungo som smager fint, ja faktisk rigtig fint. Men jeg savner alligevel noget mere og har overvejet en Sage Barista Express som minder noget om hvad I også har testet. Som med alle Sage kommer den jo med en relativt tungt prisskilt men kvaliteten på Dage by HB plejer også at være fin.
  Hvad er jeres oplevelser og erfaringer med denne? Er den prisen værd (ca 6000,-) i forhold til f.eks. Siemens eq.6 og eq.8 serier?

  • Hej Jesper – tak for det – Ja “Store” er måske lidt overdrevet :-) Men godt du synes om den… Jeg har kun kværnen lige nu og den gør det super godt – den koster 2000 kr. Hvis du kan finde en EQ9 til samme pris – evt. brugt så ville jeg nok gøre det – den er vildt lækker! Eneste grund til den ikke får 6 stjerner er, at man ikke kan sætte en kop kaffe over fra motorvejen på vej hjem – den er så dejlig og jeg elsker virkelig den funktion den har med “Coffee World”. Så det vil være min anbefaling – nu har jeg heller ikke endnu prøver Sage Barista Expresss – men det kunne jo være jeg skulle kaste mig ud i…

   https://gastromand.dk/anmeldelse-siemens-eq-9-connect-s900/

   • Jesper

    Hvis jeg kan finde en eq.9 til 6k så har jeg vist gjort et super kup ;-)

    Men prøv endelig at få testet Sage Barista Express, ja eller The Oracle hvis du vil op i samme prisklasse som Siemens´en :-)

    Og igen tak for kapseltesten – det var slet ikke for at være uhøflig at jeg skrev “lille”. I forhold til da vi købte vores Lattissima så er markedet jo nærmest eksploderet. Dengang var der blot de 10-12 varianter af originale Nespresso kapsler, nu er der vel et pænt stykke over 100 forskellige.

    Du skriver længere oppe med Jens at du er træt af størrelsen på poserne med bønner, at 500/100 gr er for meget. Jeg vil godt anbefale The Coffee Collective som sælger i 250 grams poser. Så står bønnerne heller ikke så længe at bønnerne bliver tørre og kedeligt.

    Indtil videre så tak for testen, og så jeg vil se frem til en test af Barista Express :-)

   • Hej Jesper – lidt lille er den jo faktisk, for du har ret – der er jo så mange forskellige udbydere nu, så det er sgu helt okay :-)

    Jeg ser lige hvad jeg kan gøre – det er Witt som har importen, men vi har faktisk talt om det før, så mon ikke det kunne lade sig gøre.

    Coffee Collective er super fede, men jeg troede faktisk kun de kørte med 500 grams, men 250 er en noget bedre størrelse, det må blive dem jeg for fra næste gang…

    Selv tak da :-)

   • Jesper

    I anledning af at jeg fandt en økologisk Nespresso kompatibel Løgismose kapsel i Netto forleden (den var i øvrigt ikke særlig god), kom jeg i tanke om at Coffee Collective også kører abonnementer. 2x 250gram hver anden fredag, eller 3x 250gram een gang om måneden. Du vælger om det skal være til espresso eller filter, de vælger bønnen. Hvis man ikke lige bor på i København, er det også en glimrende mulighed for friskristede bønner. Altså, hvis man ikke selv skal ud i at riste…

   • Hej Jesper – lyder godt – Jeg har faktisk fået fra dem før som abonnement – det er en god måde – jeg kunne nu godt tænke mig Prolog havde lignende – kender du den? Ligger i Kødbyen – super lækker kaffe!

   • Jesper

    Desværre. Prolog kender jeg ikke. Endnu i hvert fald. Men jeg kommer også alt alt for sjældent i Kødbyen.

   • Du må afsted Jesper 😊

 8. Jens

  Er EQ9’eren sendt tilbage til producenten?
  Jeg havde egentlig planer om at udskifte Nespresso-maskinen med en Siemens EQ6, for at kunne reducere kaffe-omkostningerne. Med op mod 10 kopper om dagen på maskinen her i huset, så skal der ikke ret meget besparelse pr kop, før end en EQ6 er tjent hjem.
  Og grundlæggende kan de vel det samme, lave enkeltkopper med kaffe med et tryk. Så er forskellen bare om det er kapsler eller bønner man fylder på?

  • Hej Jens – jeg skifter meget rundt, lige nu er det friske bønner fra Sage og Nespresso eller Kompatible kapsler jeg bruger… Når du siger forskellen mener du så mellem kapsler og friske bønner?

   • Jens

    Ja, altså grundlæggende kan maskinerne jo det samme: lave en kop kaffe med et enkelt tryk, uden man skal have gang i vand, filtre, bønner, mm.
    Overlapper de ikke lidt hinanden i at tilbyde det samme produkt, hvor forskellen bare er om man har bønner på eller kapsler i?
    Jeg troede at hvis man fik en maskine med friske bønner, så ville man ikke bruge Nespresso mere.
    Det var da i hvert fald min plan, hvis jeg får en EQ6. Hvad skal jeg så med en Nespresso?

   • Så er jeg med – lidt sjovt du sammenligner disse to typer, da flere på Facebook virkelig hater på det og siger det SLET ikke kan eller må sammenlignes – jeg kan godt lidt din tilgang til det! Jo det er det sådan set – men du får en noget bedre kom fra din EQ6 (har du set anmeldelsen jeg har lavet af den) – du kunne også overveje EQ9 – den er fandme blæret… For mig så blev jeg lidt træt af hele bønner – mest fordi 500 gram eller 1000 gram faktisk er mange kopper, så der er ikke meget variation i det – derfor gik jeg faktisk tilbage til Nespresso :-)

    Men jo du har dybest set ret…

   • Jens

    Men er der ikke mange kaffehuse inde i Aalborg der laver 200gr poser?

    Til hverdag, hvilket vil sige 98% af alt det kaffe jeg drikker, der skal det være nemt og godt. Og der vil jeg sagtens kunne leve med, at det er lidt dårligere hvis det til gengæld er meget nemmere. Så må man gemme gourmet-baristaen til specielle lejligheder. Derfor kan man godt sammenligne Nespresso og EQ-løsningen, i min verden. De løser begge det samme “problem”.
    Hvad er kop-prisen i en EQ-løsning?

   • Hej Jens,

    Det er rigtigt – synes din tilgang er super fin og rart du ser på det relativt enkelt, det er ikke alle som gør – Der står faktisk længere nede, at Coffee Collective også laver i 250 grams poser, så det er der faktisk flere som gør, jeg prøver nok med dem meget snart – ellers gør Peter Larsen faktisk også, det havde jeg bare glemt :- )

 9. Kenneth

  Mit forbrug af kaffekapsler går primært på Lungo udgaver, føler mig lidt snydt med ekspresso udgaven, der er alt for lidt kaffe :-) og den bliver meget bitter. Jeg har også prøvet Rema’s, Aldi’s og 10 andre udgaver, der er ikke anbefalesværdige.

  Kaffesmag er individuelt, jeg foreslår man prøver sig frem til man finde den man bedst kan lide.

  • Der er vi enige Kenneth – Real Coffee er faktisk begyndt at putte mere kaffe i kapslerne, jeg mener det er 20 % hvilket jo er en del, det er sgu meget godt gået for prisen er ikke reguleret. Det sidste er jeg også enig i – det er 100 % individuelt og thank god for det :-)

 10. Kenneth

  At finde den gode kaffekapsel til fornuftig pris er lidt af en videnskab. Lidl leverer med deres eget mærke Bellarom en udemærket version i deres merano lungo, kapslerne er pakket enkeltvis og prisen er kun 14,95 for ti styk. Kapslen er godt konstrueret og kaffen løber ubesværet igennem. Der er flere andre varianter. Jeg har smagt andre og dyrere alternativer, der bestemt var ringere.

  • Hej Kenneth,

   Jeg er meget enig – det kræver en del kopperkaffe – Lidls er faktisk okay og prisen er også med dem, jeres synes dog deres stærkeste er meget brændt i eftersmagen, hvilket afholdt mig for at drikke deres – men Merano er jeg faktisk enig i er deres bedste bud… Rema 1000 havde nogle på et tidspunkt til samme pris, men dem brød jeg må ikke særlig meget om, har du smagt dem?

 11. Thomas Rasmussen

  Super god anmeldelse. Hvordan egner Real Coffee Økologisk Fairtrade “Sumatra” sig hvis der skal mælk i som latté? Skal kaffen så være kraftigere ristet, eller kan den klare opgaven?

  mvh
  Thomas

  • Tak Thomas! Den egner sig ret godt – den er nemlig kraftig – jeg lavede lige en lille test på et par gæster som drikker kaffe med mælk – det er nemlig ikke så meget mig – min Mor lærte mig at drikke den sort :-) Hvis du skal have kapsler, så tjek deres “stor-køb” der er en del af sparre pr. kapsel… Skål i kaffe! :-)

Smid en kommentar