Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 24. juli 2024

Scroll to top

Top

29 kommentarer

Fremtiden er her: Siemens EQ.9 connect s900

Fremtiden er her: Siemens EQ.9 connect s900
Gastromand

“Når du læser overskriften så ved du faktisk ikke helt hvad det er vi tester her vel? Det er faktisk “bare” en kaffe/espressomaskine, men en særlig en af slagsens! Det har nemlig udover, at alt hvad du forventer også muligheden for Wi-Fi…

Den slags gadgets og ekstra lir synes vi er vildt fede på Gastromand. Om de rent faktisk tjener et formål er næsten underordnet. Det svarer lidt til når andre mænd fylder deres værksted og skur med værktøj som aldrig bliver brugt – det er bare fedt at have det liggende! På samme måde kan man også undre sig over Wi-Fi i en kaffemaskine, men der er faktisk mening med galskaben.

Siemens Espresso-/kaffemaskine
EQ.9 connect s900

Udseende og førstehåndsindtryk

“Shit et monster! Men den står faktisk ret godt på bordet” tænker jeg efter den er sat til. Det er plug and play og kort efter en lille opsætning, hvor jeg opretter min egen profil, baggrund og personlige indstillinger så er vi kørende. Så langt så godt. Så skal der tilsluttes Wi-Fi – jeg er en skovl til den slags, men faktisk er det mere eller mindre idiot-sikkert. Jeg ånder lettet op! Så kan der via “Siemens Home Connect” laves tilslutning til maskinen. Herefter kan du så styre maskinen lige meget hvor du er. Hånden på hjertet troede jeg ikke at jeg ville bruge det, men det gør jeg faktisk.

Selv Familiefaren har en profil her…

 

Grader…

Der et hav af muligheder og 6 grundlæggende valg til dit kaffe – riestto, espresso, espresso macchiato, cafe creme, cafe late – herefter kan du vælge: styrke, størrelse i ml, intensitet og endda grader. Du kan højdejustere fronten så den tilpasses den enkelte kop. Du har mulighed for at lave “double shot” hvor den kværner to omgang bønner og giver en helt stærk kop. Kort sagt – der er ikke en indstilling eller mulighed som der ikke er tænkt på.

Forskellen på “single” og “double” shot…

Kvalitet og design

Selv om den er monster stor, så en den uhyre smart indrettet og faktisk på trods af 2 kamre til bønner, og endda to kværne så bønnerne ikke blandes, en kæmpe vandtank og drypbakke så fylder den faktisk mindre end hvad jeg ville forvente. Den består af hærdet plastik og aluminium, så det skal nok holde.

Sådan skifter du kammer…

Min mellemste datter synes faktisk det dufter godt…

Testen

Kan den lave kaffe? Tjek
Kan den lave espresso? Tjek
Kan den lave varm mælk? Tjek

Naturligvis kan den lave kaffe, latte, espresso, cappuccino og alt muligt andet og det fungerer. Jeg vil næsten vove den påstand, at selv en Nørrebro-Hipster Barista kunne finde på at investere når han pensioneres fra sin erhverv. Den kan nemlig indstilles på alle mulige måder, grader, ml, vandets hårdhed, gennemløb og styrke – reelt er der vist ikke nogen undskyldning for ikke at lave en god og lækker kop her.

Bønnerne

Hvis du vælger at investere i et monster som dette så er der ingen undskyldning for ikke også at købe gode bønner. Ellers svarer det lidt til at du køber en Tesla og vil sparre på strømmen – get it? Vi har tidligere brugt Coffee Collective og Risteriet rigtig meget – de laver eminente bønner som er ristet forskelligt og for den kyndige kaffedrikker smager de vildt forskelligt.

Der nørdes…

Til denne omgang er der også brugt bønner fra MokkaHouse som også laver mange forskellige typer fra forskellige ristninger områder. Alle er naturligvis hele bønner som bliver kværnet med det samme. I denne samling var der bønner fra Brasilien med høj stryke og sødme, bønner fra “Loke” som jeg faktisk måtte google for at finde ud af hvad var – det var så tilsyneladende et ret lækkert blend hvor der både er masser af syre og sødme!

Mocca House har også sendt en ladning kaffe…

Der var tilsyneladende flere af dem som var ret vilde med – dog fandt jeg frem til, at det faktisk var dem med mest sødme som fx “Colombia” som var min favorit.

Bønner fra Coffee Collective..

Sådan ruller vi…

Der er blevet drukket meget kaffen den sidste måned…

Som jeg så ofte siger, så giver det ikke meget mening, at teste om den slags maskiner, som jeg vil starte med at afsløre koster 21.999 kr. i vejledende udsalgspris, kan lave det den er skabt til. Her giver det meget mere mening at kigge på features og alt det ekstra du får. Den har “Senso Flow-system” som gør, at den har helt konstant bryggetemperatur hver eneste gang. Jeg har lavet kaffe på den ca. 300 gange om målt et utal – temperaturen er næsten samme hver gang – der er få grader som adskiller og det kunne reelt skyldes koppens varmen inden den bliver brugt.

Den har to beholdere, som gør at du netop kan have kaffebønner og espressobønner på samme tid – du trykker blot hvilken du vil have. Den har kopvarmer i toppen og en rigtig stor vandtank, hvilket er et kæmpe plus! Jeg hader at fylde den hele tiden.

Temperaturen du indstiller passer også ret godt – nogle få grader ved siden af – men det er tæt på…

Noget af det, som virkelig gør mig glad er faktisk, at den har så mange sensorer at den fortæller dig, hvis der er for lidt bønner til at lave den ønskede kop. Altså “spilder” du ikke en kop kaffe ved, at den kværner dem der bare ligger klar og så ender med at lave en halv tynd kop kaffe. Godt tænkt! Bønner ligger videre i lufttæt kammer så de holder friskheden længere og så larmer den faktisk ikke særlig meget når den kværner.

Jeg er åbenbart til “sød” kaffe…

“Coffee World” og Wi-Fi

VI har været lidt omkring denne del i indledningen, men jeg vil lige uddybe lidt. Wi-Fi delen er rimelig nem at få igang, den skal først connecte til dit hjemmenetværk, hvor efter du kan installere app’en “Home Connect”, som dog krævede lidt snilde. Den vil nemlig ikke acceptere oprettelse medmindre du er på samme netværk som maskinen – lidt underligt, men min meget tålmodige ven som er IT-Konsulent klarede det. Det er muligt det står skrevet så jeg påtager mig skylden. Efterfølgende kan du så tænde kaffemaskinen fra din telefon og bede den om at lave kaffe. Nu kommer fejlen så! Maskinen “rinser” med vand igennem inden brygning, så hvis du er smart og har stillet et krus frem til at få kaffe from the distance, så bliver kaffen blandet med “affaldsvandet” og det duer altså ikke, lidt en designmæssig fejl.

Hardcore Shit!

Dog får du med app’en adgang til “Coffee World” som er ret blæret, der er der mulighed for at lave kaffe fra hele verden, fx “Red Eye” eller “Caffe con leche” hvis du er til det spanske. Jeg prøvede “Black Eye” som er hardcpre som er et skud kaffe og to skud espresso!

Black Eye!

Rengøring

Drypbakken kan lægges i opvaskemaskinen og det samme gælder for mælkebeholderen. Ellers er det nemt at vaske op. Den skal have noget rensning en gang imellem, navnlig hvis du ikke bruger kalkfrit vand. Det er svært at slippe udenom og helt fair – den skal også holde kørende.

Dommen

Prisen på svinet og ja, jeg beklager sproget – men vi jeg er blogger og elsker at udtrykke mig fra hjertet – og efter jeg faktisk har fundet denne maskine til 16.000 hos KitchenOne, og ja det er en slat. Er det penge værd? Den er svær – er en Mouton fra 1982 10.000 kr. værd? Ja, for en rigtig køber er den bestemt. Reelt kunne du også gå et niveau ned og købe uden Wi-Fi hvor du faktisk kan få den “mindste” model til ca. 8999,- så sparrer du en god skilling – men hvis du er i gang med at investere så gå all-in! Alle modellerne kan du finde her.

Hvis vi parkerer prisen så er der udelukkende rosende ord, selv om jeg blev tvunget til at være kritisk så er der intet udover den lidt underlige fejl med at du faktisk ikke kan lave kaffe fra distancen, og det er lidt synd. Ellers er det maskinen, som du først finder lidt uoverskuelig, men efter nogle gange begynder du at elske de mange funktioner på. Det er ikke Nespressos univers med “Kapsel i og tryk på én knap” – det er mere over i noget semi-barista stil her. Du kan finjusterer alt og lave kaffen præcis som du vil. Du kan bruge bønner som du selv ønsker og de kværnes til perfektion. Alt i alt er det meget svært at komme med noget negativt her. Det eneste er faktisk appen “Siemens Home Connect” som var noget vanskelig at få igang, det er lidt synd for det fjerner lidt lysten. Nu var jeg meget insisterende og til sidst lykkes det. Hvis denne del bliver rettet op så er vi tættere på 6 stjerner end vi er på 5.

Du kan finde maskinen og alle de andre modeller fra Simens her.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Teknisk data

EQ.9 connect.
Senso Flow-system
Home Connect
AutoMilkClean
DualBean System
BaristaMode

Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar