Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 29. maj 2023

Scroll to top

Top

15 kommentarer

Weekendtesten: Nespresso Expert Anthracite Grey

Weekendtesten: Nespresso Expert Anthracite Grey
Gastromand

Når man siger Nespresso i vores verden er det lidt som om, at folk kigger smånervøst på hinanden og holder mund indtil den første siger sin mening – er vedkommende nede med Nespresso kryber folk som regel til korset og følger trop.

Jeps I læste rigtigt – og nej der er ikke disclaimer denne gang. Som Familiefaren på Gastomand tør jeg godt stå frem og sige det én gang for alle: Når jeg har tre piger om morgenen, som jeg alene skal få i tøjet, lavet morgenmad, smurt madpakker til – uden at miste forstanden undervejs, så er der sgu ikke tid til at jeg står og laver mine egen espresso (I’ve been there) og forsøger at gøre den bedste barista kunsten efter – no way in hell thats gonna happen!

Men at udvælge mig en af kapslerne – dumpe den i og trykke på en knap hvor der efter små 30 sekunder er en nylavet velduftende espresso – kan jeg lige nøjagtig overskue. Alternativet er, at jeg ikke får noget koffein inden jeg rammer arbejdet og det er ikke en god ide, hverken for mig selv eller de andre billister på vejn. Jeg kan lige se overskrifterne for mig: “Han var en rolig mand, levede et ganske almindeligt familieliv, men én dag slog det klik for ham..”

Det ændrer dog ikke ved, at jeg rent faktisk gennem 2 år har brugt Nespresso – ja det er sgu bekendelsens time det her. Fakta er simpelthen – det er nemt, det smager godt og er pisse enkelt! Nespresso er kaffens svar på Apple – If you cant beat them – join them!

Kapslerne

Vi har tidligere testet kapsler fra forskellige konkurrenter til Nespresso som laver “kompatible” kapsler og kunne konstatere, at det faktisk fungerer glimrende. Der hvor Nespresso adskiller sig og det hvor jeg mener de gør en forskel er på tilgængelighed og udvalg. Det hele virker bare nemmere – du kan bestille med en app hvor alle oplysninger er tastet ind – 3-4 klik så har du ekspederet din ordre – it works!

Godt udvalg…

 

Nespresso Expert Anthracite Grey

Udseende og førstehåndsindtryk

Altså når man taber svinet ned i sin kogeplade fordi man lige skal tjekke den underneden – dont ask why? Så finder man ud af, at den er robust og lavet grundigt. Den holdt nemlig og det gjorde kogepladen faktisk også! Den har en lille “forhøjning” som du kan flytte efter behov hvis du bruger mindre kopper. Den er lavet så smart, at det er en magnet som holder den lille “forhøjning” på plads.

Synes faktisk det er fedt der ikke står at det “skal” være Nespresso kapsler…

Kvalitet og design

Rustfrit stål, hærdet plastik og en masser chrome. Den har to hjul – 1 til størrelsen på kaffen, som kan justeres og et til varmen. Drejer du hjulet til varmen helt i bund slukker du den. Så har den en knap til at sætte brygningen igang – thats it!

Fin gennemløbstid…

Testen

En test om hvorvidt en af de mest solgte kaffemaskiner i verden kan lave kaffe? Tja… hvis I insisterer, vi kunne bagefter lige teste om Peter Sisseck kan lave vin? Eller hvad med at teste om Audi kan lave biler? Nej vel! Der er naturligvis altid test omkring bar og temperatur. Lad os se på det:

Hvis vi skal nørde den lidt og sammenligne Nespresso med en “rigtig” espressomaskine, så gælder følgende grundprincipper. Gennemløbstidden skal ligge på ca. 25 sekunder. Den skal være ca. 70-75 grader når den er lavet og så bør trykket være mellem 10-15 bar.

 1. Gennemløbtid: 22-23 sekunder
 2. Grader: 69-71 grader
 3. Tryk: 19 bar – i følge instrukserne

Tester temperatur og gennemløbstid…

Ommin var præcis 30 ml ved jeg ikke helt, men det var tæt på. Reelt er den jo bestået – hvis vi ser bort fra de 19 bar. Reelt burde det ikke være en ulempe at trykket er højere – det burde faktisk frigive duft- og smagsstofferne optimalt.

Rengøring

Smid alt hvad du kan fjerne i opvaskemaskinen og fyr den af. Nemmere er kan det vist ikke gøres. Nu kritiserer jeg ofte det med rengøringen på mange af de maskiner vi tester fordi de udgiver sig for at alt “er som en leg”. I det her tilfælde er vi faktisk rimelig tæt på.

Dommen

Som jeg sagde indledningsvis handler det ikke så meget om hvorvidt Nespresso kan lave kaffe, for selvfølgelig kan deres maskiner det – de ligger ret tæt op af foreskrifterne fra barista’er og leverer smagsrig og god kaffe – thats it! Nogle vil måske sige, at temperaturen ikke varierer nok mellem lav og høj setting – men dybest set er det ikke så relevant og reelt bør du går efter højeste så passer pengene.

Mine nye Andy Warhol kommer passer glimrende til Nespresso maskinen…

Det er vanskeligt at komme uden om Nespresso, og det er præcis deres hensigt. De har lagt en klar markedsstrategi om, at de vil danne et eksklusivt brand som alle er en del af, men som alligevel har noget elitært over sig. De har skabt et produkt, som er som den klub vi alle gerne vil være en del af, og de byder dig velkommen med åbne arme, og får dig ovenikøbet til at føle dig som noget helt særligt. Nespresso er kaffens svar på Apple. De appellerer til den brede skare, og lur mig om nogle af jer læsere ikke er enige med mig. Det er nemlig sådan, at nogle forbrugere bevidst mener, at de skal være kritiske overfor brands som Nespresso, fordi de er store, strømlignede og favner for bredt. Det betyder nemlig at små mindre brands bliver glemt, jeg er skam helt med. Problemet er bare, at Nespresso leverer noget, som fungerer.

If you cant beat them…

Baristaerne vil sikkert ligge krøllet sammen i foster stilling, hvis sådan et apparat bliver præsenteret for dem. Heldigvis er det slet ikke meningen. Det her er mainstream og de banker konkurrenter af banen, hvis du spørger mig. Til sidst er det så uhyre nemt og bekvemt. Vi kan hurtigt bliver enige om, at Nespresso ikke har top-karakter og ikke nødvendigvis den helt rigtige Gastromand-faktor, men det virker og det smager derefter, Hvis du ikke allerede er konverteret – så velkommen om bord.

Forresten – inden vi slutter af så har vi faktisk muligheden for at give ovenstående maskine og 50 kapsler væk. Hold øje med Gastromands Facebook side i næste uge.

Du kan læse meget mere om Nespresso her.

Technical Specs:
Energibesparende program
Option to program cup sizes
Kapacitet for beholder til brugte kapsler : 10-12
Tryk : 19 bar bar
Elektronisk indikator ved fuld kapselbeholder
Vægt : 4.4 kg
Aftagelig vandtank : 1.1 liter
Afkalkningsalarm
Dimensioner (BxDxH) : 22.3×38.5×28.7
Varsel ved tom vandtank
Automatisk slukfunktion efter 9 minutter
Automatisk udsmidning af brugte kapsler
Hurtig opvarmning

 Indlæget er lavet i  samarbejde med Nespresso Danmark
Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Tonny Joost

  Tak for en fin anmeldelse – den køber jeg sørme i dag!

  Bedste kaffeserie er Lavazza til nespresso – win/win, eneste minus er at kapslerne ikke er miljøvenlige dvs. genanvendelige.

 2. Anders

  Jeg har lige skiftet min gamle Nespresso-maskine ud med en Nespresso Expert. Jeg kan virkelig godt lide Expert-modellen, men da jeg købte maskinen i butikken fik jeg at vide, at garantien ville bortfalde hvis jeg blot brugte en enkelt kompatibel kapsel.
  Jeg har hidtil købt mine kapsler på https://www.kaffekapslen.dk/til-nespresso/lungo-kapsler-til-nespresso.html, men jeg ved ikke helt om jeg tør længere.

  Har du noget erfaring med at bruge kompatible kapsler? De koster jo en tredjedel af de originale, men jeg synes det er farligt hvis maskinen går i stykker (f.eks. pga. en defekt), og Nespresso nægter at reparere den fordi jeg har brugt andre kapsler.

  Mvh
  Anders

  • Hej Anders – Det undrer mig lidt – jeg mente netop Nespresso var åbne overfor brug af ikke kompatible – men anbefalede deres eget brand? Omvendt så har Nespresso jo lavet et produkt som de andre kompatible ikke har behov for at lave eller promovere, så et eller andet sted leacher de jo lidt på Nespresso så jeg forstår godt nok begge sider – either way – jeg har nok kørt 500 kompatible kapsler igennem – no problem! Så gør bare det.

   Jeg har brugt Real Coffee en del, de fungerer godt. Prisen varierer meget og nogle gange kan du få de kompatible ned til 1 kr. men det er sjældent. Nespresso ligger jo fast på 3-4 kr. og drikker man 10 kopper om dagen, så er det en dyr omgang :-)

   Håber det giver dig ro i sjælen… :-)

 3. Jens

  Købte den Nespresso Expert, lidt fordi denne anmeldelse roste den.
  Havde den i 2 dage, og nu lyser vedligeholdelse, og skal nu vente på at modtage afkalkningsmiddel til den, og derefter skal den sikkert skiftes da den normalt først skal afkalkes efter 200 kapsler(men deres procedurer skal jo holdes!). Jeg har pt. kørt 10 kapsler igennem.
  Så desværre en enormt dårlig oplevelse.

  • Hej Jens – jeg ville da bede om en ny med det samme – de er meget servicemindede og vil på ingen måder have den slags siddende på sig – det er naturligvis uheldigt – men kaffen fungerer altså – er du ikke enig?

 4. Fodbolddommeren

  Hvor har du opstøvet de Warhol kopper?

  • Guggenheim Museum i Bil Bao af alle steder ?

 5. Martin T

  https://lungotime.dk/products/kakao-pakken

  De er nu lidt dyre ifht at smide en ske pulver i koppen inden man kører ren vand ud.

  • Hej Martin – ja det er deres issue de koster jo 4 kr. stk. – du kan måske anbefale dem du linker til? :-) Så skal de da måske lige prøves…

 6. Troels

  ☺ super test! Har selv en citiz med mælkeskummer og mit alternativ er nemlig også
  a:ingen kaffe før kontoret
  b:CircleK til +25kr (den er ikke bedre)
  Havde en dolce gusto før og den var altså ikke noget at skrive hjem om , den havde dog Nesquick-kakao-kapslerne ?

  • Haha – de må sgu være gode Troels – dem skal jeg have prøvet og tak – synes det holder – det er min anden maskine og jeg har ikke tænkt mig at ændre brand med mindre det er til noget helt vildt… Øhhh de kakao kapsler findes ikke til Nespresso vel? Har jo en del mindre børn…

   • Troels

    Jeg har desværre stadig til gode at finde andet end kaffe til nespresso ? dolce gusto havde faktisk en helt ok Ice tea også – men kaffen halter laaang efter nespresso ?

   • Real Coffee har faktisk nogle anstændige Troels – har du prøvet dem?

Smid en kommentar