Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 7. december 2023

Scroll to top

Top

En kommentar

VIN UDEN PIS: COVID-vine

VIN UDEN PIS: COVID-vine
Vinhjernen

Ja, du må undskylde den lille sproglige finurlighed i rubrikken(jounalist-lingo for det, du kalder ”overskrift”). Men altså, det er jo en lille spiky dude ved navn Corona, der har lavet om på indholdet af denne omgang vinanmeldelser.

BEDST I TEST

Det skulle nemlig have været en artikel om og anmeldelser af  ”festivalvine”.  Nærmere bestemt, forhandlernes gode bud på vine til festivalbesøgende vinelskere. Hvad skal du og jeg tage med til Roskilde eller SmukFest, når vi nu holder af vin, men også ved at omstændighederne byder på både plastglas og lunken temperatur. Det ville vi gerne have vidst. Men så kom Corona rullende og aflyste alle årets festivaler og dermed også det ellers nærmest geniale tema. Festivalvine!

Kun én vin nåede at lande under det oprindelige tema, inden vi fik lavet det om til en omgang ”blandede bolsjer” som man kan sende hvad som helst ind til. Det var vinen Uby No. 3, som sikkert ville have fornøjet både dig og mig under blå festivalhimmel. Resten af vinene er sendt ind til det brede bolsjetema. Det gav både hvid, rosé og rød og således kan du vælge frit på anmeldelseshylden, hvis du skal have fyldt reolerne inden ferien. God sommer!

“Blandede bolsjer”

De Laumont Chardonnay 2019

Pris: 59,- (normalpris 99,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Dejlig aromatisk næse af syltet pære og melon. Saftige, læskende mund med minisødme og god afsluttende syre. Ret sprød og duftende  for druen og ganske flot til tilbudsprisen.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Uby No. 3 Côtes de Gascogne

Pris: 69,- v. 3 (normalpris 99,-)

Forhandler: Propperiet

Blid duft af hyld og græs.  Sprød mund med markant syre og masser af friskhed. Fjordrejer og asparges, kom an. Lavet på bl.a. druen ugni blanc, der ellers typisk lægger krop til cognacproduktion. Meget vin for pengene.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Louis Jadot Côtes de Bourgignons Rosé

Pris: 99,- (normalpris 149,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Diskret næse af jordbær og hvid peber. Munden er saftig med god frugt, stram syre og et klædeligt snert af sødme. Total terrassevin, der sagtens kan håndtere en jomfruhummer eller en rødtunge.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Jakob Schneider Riesling Halbtrocken 2019 (1l) [BEDST TIL PRISEN]

Pris: 79,95 v. 6 (normalpris 109)

Forhandler: Jysk Vin

Smuk, floral næse, der oser af hvide blomster, altea og pære. Munden er en superpleaser hvor syre og sødme i sand harmoni kæler for din gane. Drik den kølig til kold i store slurke, glem alt om pandemier og nyd sommeren. Køb i kasser, ikke i flasker.

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Mon Coeur Côtes-du-Rhône 2018

Pris: 125,- v. 6 (normalpris 139,-)

Forhandler: Jysk Vin

Herlig Rhônenæse med både brombær, vilde urter og en lille røgtone, måske fra syrah? Munden er en tannisk charmetrold, der flår blidt i gummerne, men kompenserer med venlig frugt.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Contea di Castiglione Barolo 2016

Pris: 149,- (normalpris 229,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Aniskrydret duft af ædeltræ. Masser af vilde tanniner(med meget lange ører) i munden, der er stram og taktfast. Ikke stor, men ganske typisk barolo til en ret flot pris.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Massimo Rivetti Barbaresco Froi 2016 [BEDST I TEST]

Pris: 250,- v. 3 (normalpris 299,-)

Forhandler: Jysk Vin

Hybridnæse af både sød frugt, rose og tobak, klassiske nebbiolo-tells. Skøn mund med tøjlede tanniner og mundvandsprovokerende syre. Naaajs !

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=
Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar