Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 28. september 2023

Scroll to top

Top

20 kommentarer

Weekendtesten: Ny OBH stavblender er en ægte traktor

Weekendtesten: Ny OBH stavblender er en ægte traktor
Gastromand

Nå, så er vi på den igen. Efter den ultimative test af Bamix er der igen en stavblender der vil testes. Denne gang er det OBH’s First Kitchen stavblender, som er deres kraftigste model og i øvrigt en af de absolut kraftigste på markedet (målt på watt). Så her snakker vi altså power for alle pengene, hvorfor vi var temmelig spændte.

Udseende og førstehåndsindtryk

Stavblendere er en del af OBH’s nye First Kitchen serie og designet er således i tråd med seriens øvrige produkter. Blenderen er lavet med aftagelig stav, piskeris og knive i rustfrit stål. Håndtaget er smalt og ligger ganske fint i hånden. Knapperne er leveret med blåt LED lys. Med vægt på ca. 2 kg så er den pæn tung – præcis som vi kan lide det. Den har ekstra lang stav, hvilket dog gør, at jeg synes det bliver lidt upræcis og næsten for lang (ja, det kan altså godt lade sig gøre). Blenderen Den virker robust, hvilket passer godt til de ekstreme 800 watt den kommer med.

Behold its power and glory!

Materialevalg og kvalitet

Den leveres som sagt med piskeris og med en stor skål med tilhørende kniv, altså en hurtighakker og en 0,8 liters kande med tilhørende låg. Umiddelbart så synes jeg faktisk, at plastkvliteten virker lidt tynd og billig – det er tydeligvis ikke her fokus er lagt. Udseende er naturligvis en smag sag – kombinationen af det grå håndtag og rustfrit stål giver et maskulint udtryk,  men med den lange stav, ser den en anelse klodset ud.  Jeg kan også frygte, at den vil holde på sigt, hvis man skifter meget mellem den almindelige blender og piskeriset. Til sidst kan jeg frygte, at knapperne ikke er dækket godt nok ind, så du skal være varsom, når du gør den ren. Nå , nok om udseende, lad os kigge på dens performance.

Tilbehøret – piskeriset sættes på blenderen i stedet for staven

Selve testen

På samme måde som sidste test med Bamix, blev testene udført således, at der blev taget tid på forskellige blends. Udover tiden vurderes det også på, om de blendede råvarer er blendet tilfredsstillende, fx om alle frugterne til milkshaken er blendet eller om pesto har en tilfredsstillende konsistens.

 • Humus: 2 min. 41 sek. – testet 2 gange
 • Pesto: 59 sek. – testet 2 gange
 • Frosne bær: 16 sek.  – testet 20 gange
 • Milkshake med isterninger: 19 sekunder – testet 20 gange
 • 150 ml. fløde pisket til flødeskumskum: 14 sek. – samme test udført med standard mixer med “turbo-funktion” 43 sekunder…
 • 150 ml.  mini-mælk pisket til skum: 46, det blev næsten til skum, men ikke helt så cremet som det kunne være.

Flot ser den ud…

Dommen

Jeg har svært ved at klage over blenderens kræfter og enorme styrke – den er virkelig voldsom. Jeg troede Bamix på 200 watt var vild, men det er intet imod denne sag. Det svarer jo til 4 Bamix motorer, som er stoppet  i denne, så den er virkelig pumpet på steroider – det her er altså en ren traktormotor.

På minussiden suger den sig desværre fast i bunden af skåle og gryder,  og som en rottweiler slipper den ikke før du stopper. På Gastromand holder vi bestemt af hestekræfter i vores gear, men her ødelægger det lidt af oplevelsen og det trækker ned. Problemet ligger i en kombination af en for lang stav og for kraftig og tung en motor, og det er lidt synd. Tilbehøret er ganske fint, og det er rart, at de har valgt at lave det i en ordentlig størrelse. Vejledende pris er 699,- og det må siges at være fair pris – når ret skal være ret, så får den jo klaret opgaverne, og du skal ikke være nervøs for om den kræfter nok – for det har den!

 

Forhandlere er der masser af, og de kan findes på obhnordica.dk

Kan man slet ikke få nok, findes der også en almindelig blender i samme serie

Tekniske specs:
800 watt
Ekstra lang, aftagelig blenderstav
Blenderstav, knive og piskeris i rustfrit stål
Mixer, blender og knuser isterninger på få sekunder
500 ml hakketilbehør
Smalt, ergonomisk skaft
2 hastigheder
Variabel hastighedsvælger
LED display
Inkl. ekstra stor kande med låg på 800 ml
Pris: 699,-

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. David

  Jeg vil meget gerne se en test af stavblenderen fra Wilfa modelnavn “Fredag”
  https://www.wilfa.dk/koekken/wilfa-fredag-stavblender/

  Den har også 800 watt og en masse spændende tilbehør.

  • Hej David… puha – det kunne vi måske godt – prisen for en Bamix på tilbud med udstyr er ca samme – jeg ville gå efter den…

 2. Anna Emilie

  Til alle der lurer på at erhverve sig denne OBH Nordica Firt Kitchen model:
  Har nu byttet to stk. af denne model… Har været skide glad for den, men den første blev efter 6 mdr. slidt i stykker i plastikdelene der kobler motor og stav/piskeris sammen… Byttede den og 1 uge efter flækkede plastikken i den nye… Dette skete ved et forsøg på at blende én isterning.
  – Plastik er et dumt materiale i denne kontekst…

 3. Hej Bjarke, fuldstændig korrekt, det som egentlig tæller er jo faktisk omdrejninger pr. minut. Nu bruger vi godt nok igen Bamix til sammenligning, men her har jeg fakta på plads – Bamix 140 Watt = 14.000-15.000 rpm. Desværre har jeg ikke kunne finde samme fakta på OBH’s. Men når det så er sagt, så rykker OBH’s altså, den er kraftig, bare ikke så let at bruge.

 4. Bjarke

  Der er vel også forskel på, hvordan motoren er opbygget. Hvis vi for eksempel tager en Kitchen-aid køkkenmaskine, er den på langt færre watt end for eksempel Kenwoods køkkenmaskiner, men da motoren er placeret umiddelbart over skålen, og ikke nede i soklen som på eksempelvis Kenwoods, så taber den ikke kræfter på de forskellige gearinger og tandhjul, som Kenwoodens kræfter derimod skal passere, før de bliver omsat til rotationer i skålen. Så antallet af watt kan ikke give et direkte udtryk for, hvor effektiv en maskine arbejder.

 5. Hej Thomas, tak for kommentaren, det var absolut givende. Men jeg er nok ikke helt med, 800 watt vs. 200 watt når vi snakker blendere er vel samme boldgade ikke? Denne test går ikke ud på at lave en sammenligning med Bamix, det mener jeg bestemt heller ikke lægger på til på noget tidspunkt andet end at jeg nævner watt på Bamix. Nu er så heller ikke sikker på, hvad du mener der er ukorrekt ved testen? Det er samme baseline som ved Bamix, og som alle vores kommende stavblendere.

  Vi har testet OBH First Kitchen og fundet den for let primært i forhold til dens plastik, design, vægt og længde – den ydeevne er ganske fin.

  Har du testet begge to også eller?

 6. Thomas

  Hej
  Lige et lille “frækt” spørgsmål til testpanelet. Er Watt = effekt?

  • Hej Thomas,

   Det må blive et ja herfra – altså watt er jo den fysiske måleenhed for effekt, hvis det var det som du mente?

   • Thomas

    OK. Den kunne måske formuleres bedre og tydligere. Beklager!
    Når der står en given watt str. på en støvsuger eller anden køkkenmaskine, da fortæller det ikke noget om hvor effektivt produktet er, kun hvor meget strøm/watt som bliver tilført/forbrug i timen, og ikke hvor meget der kommer ud i den anden ende..(effekt, omdrejninger, styrke)
    Overført til et eksempel som en bil. Hvis en bil bruger meget brændstof, dette gør den jo ikke mere effektiv eller for den sags skyld hurtigere, stærkere eller bedre.
    En kinesisk billig Hyundai bil med en 2,0 liter motor til 150.000 kr. kan jo ikke sammenlignes med en Merzedes med en 2,0 liters motor til 600.000 kr vel?
    Hvilken bil vil I helst køre i med campingvogn på krogen og i bakket terræn?
    Grunden til jeg kommenterer på dette indlæg, er at jeg mener det er fuldstændig ukorrekt det som bliver skrevet i denne test.
    Jeg nævner lige et par enkelte sammenligninger fra Kina OBH blenderen og den håndbyggede Bamix fra Sweitz. Så kan I jo selv drage et par konklusioner udfra dette.
    Hvis jeg kigger i brugermanialen fra OBH Blenderen.
    Citat. “OBH. Bemærk dog, at stavblenderen kun må køre
    kontinuerligt i max. 1 minut ved bløde fødevarer og max. 10 sekunder ved hårde fødevarer, hvorefter den skal hvile i nogle minutter for afkøling, før den genstartes”
    – På en Bamix må du arbejde med maskinen i Max 5 min.
    Citat “OBH. Ved brug i skål eller gryde, skal der dog udvises forsigtighed
    for at undgå stænk. Ved brug direkte i gryde, skal denne dog fjernes fra komfuret, således at stavblenderen ikke udsættes for overophedning (max. 75-80 °C) fra grydens varme bund.
    – Bamix må gerne arbejde ned i en kogende gryde og den sprøjter ikke.
    “OBH. Følger der kun én kniv. Det er den samme kniv som du knuser hårdt is med, og som du senere skal bruge til finde krydderurter. Kniven vil tage skade og blive sløv ved gentagen brug ved is knusning.
    – Ved Bamix medfølger der 4 forskellige “attachment” løse værktøjer, alt efter hvilken opgave som skal løses.. Et multifunktions blad specielt beregnet til is og frossen frugt. Intet bliver beskadiget selv efter 20-40 års brug.
    Citat “OBH. På minussiden suger den sig desværre fast i bunden af skåle og gryder, og som en rottweiler slipper den ikke før du stopper.
    Dette er jo direkte “livsfarlig”
    – Bamix suger sig aldrig fast, og sprøjter ikke kogende supper op på armene og ansigt.
    En larmende maskine er ikke = med høj effektivitet, kun at motoren er på overarbejde og at motoren ikke er kalibreret/afbalanceret.
    Bamix kører meget lydsvagt med op til 18.000 omdrejninger.
    Omdrejninger OBH? Mit gæt er 2000-5000 omdrejninger

    OBH. 1/2 års garanti 2 års reklamationsret
    Bamix 3 års fuld garanti købt i DK

    Dette var blot en håndfuld facts fra min side.

    I kan jo selv vælge hvilken “bil” I helst selv vil køre i. En rød Ferrari med 18.000 omdrejninger og med lavt brændstof forbrug, eller en larmende sprøjtende kinesisk Huandai med højt brændstof forbrug..

    Hvis I vil finde flere oplysninger omkring Bamix, da kan I finde dem på Bamix.com eller Bamix.dk

    God fornøjelse og super søndag til alle.

 7. Philip

  Meget fint, men ville nu hellere have en Bamix, synes den er flottere. Valgte dog stavblender fra da jeg skulle have nogle muskler til køkkenet, og er nu den lykkelige ejer ef en 1500 watts Blend Tec blender – Den kan smadre ALT :)

  • Ellers kan jeg anbefale Bamix varmt, men det har du nok set Philip – 1500 watt siger du – det lyder som noget vi burde teste, har du haft den gennem nogle virkelig hårde prøver?

   • Philip

    Har ikke smidt noget i den som den endnu ikke har kunne slå fuldstændig i stykker, og vil kun anbefale den, men det kræver dog man vil smide lidt penge efter det.

    Det er den samme model som mange måske kender fra youtube og “Will it blend”

   • Jeps, det er super fedt – den gang Bamix skulle testes overvejede vi at smide nogle brugte RAM-klodser i, men vi kom aldrig dertil – kunne nu være meget sjovt at prøve. Hvor meget måtte du slippe for den?

  • benzon1960

   Blend Tec er lækker, men for f….. da hvor den larmer. (sådan noget man skriver, når man er lidt misundelig…)

   • Haha: “Synes godt om”…

   • Philip

    Den larmer bare i forhold til andre blender fordi den er så meget kraftigere og rotere voldsomt hurtigt

 8. Når nu rottweileren ikke vil give slip må man hive stikket ud. Skønlæsning og anmeldelse.

  VH Hanne

  • Hej Hanne – tak for det, ja det er naturligvis en løsning, men hold da op den er voldsom – det er lidt synd, at den ikke er mere gennemført, for jeg kan mærke, at man faktisk hurtig vender sig til alle de kræfter – nu har jeg fornylig efter at have testet den, selv investeret i Bamix, og den føles lidt “langsom” efter at have testet denne traktor igennem. Hvad bruger du?

Smid en kommentar