Verdens bedste kartoffelsalat?
For ikke så lang tid siden faldt jeg over en ny opskrift på kartoffelsalat, med andre ord Verdens beste potetsalat. Jeg har min egen favorit kartoffelsalat, men jeg må indrømme, at hvis ikke det er verdens bedste, så er jeg i hvert fald overbevist om, at det er Norges bedste kartoffelsalat. Jeg kontaktede straks forfatteren bag den norske blog og foreslog et lille blogswap. Som sagt så gjort – enjoy:
Når det kommer til kartoffelsalat findes der kun én ting, der er HOME MADE! Og uden en antydning af beskedenhed og sørlandsk tilbageholdenhed, vil jeg sige, at jeg laver verdens bedste kartoffelsalat! Lige siden min mor lærte mig hendes version (den 80 ‘igen), har jeg “forsket” mig vej til den ultimative smag og konsistens.
Jeg synes, kartoffelsalat skal smage af sødt, salt og syre, have antydninger af noget stærkt, og helst serveres lidt køligere end stuetemperatur. Dette er madlavning tilfældigt – du bare nødt til at smage dig frem til, hvad der føles rigtigt. Du kan mærke, når du er i mål.
Ingredienser
- Kogte kartofler skåret i tern
- Creme fraiche
- Mayonnaise
- Syltede agurker finthakket
- Friskkværnet peber
- Forårsløg finthakket
- Rød peberfrugt hakket
- Rød chili finthakket (valgfrit)
- Lidt lage fra agurkerne
- Lidt friskpresset citron
- Hårdkogte æg grofthakkede
- Salt
Sådan gør du
- Kog kartoflerne med skræl på, og lad dem køle af før de skrælles og skåres i terninger. Lav “dressingen”, mens kartoflerne køler.
- Bland creme fraiche og mayonnaise. Jeg bruger lidt mere creme fraiche end mayo. Tilsæt finthakkede agurker, forårsløg, peberfrugter og chili. Smag til med salt og friskkværnet sort peber (eller hvid, hvis du ikke ønsker, at salaten skal have sorte prikker). Fortynd med lidt lage (for at give sødme) og lidt friskpresset citronsaft (for syre). Sørg for, at dressingen ikke bliver for tynd.
- Vend til sidst kartofler og æg i dressingen. Smag til med mere salt og peber til smagen er perfekt. Lad salaten stå og trække i mindst 6 timer – gerne natten over. Jeg opbevarer skålen i køleskabet og tager den ud et par timer før den skal spises. Hvis salaten virker lidt tør, tilføj blot lidt mere af dressingingredienserne. Så er verdens bedste kartoffelsalat klar til servering!
Velbekomme!
Se flere lækre opskrifter fra det høje nord på Enestaaendemat.no
Stik os en kommentar-
Kan jeg også finde opskriften på din egen kartoffelsalat, altså Danmarks/verdens bedste? -
Det er “,min” opskrift – +sødlig sennep! Æg!? -
Jeg har for mange år siden lavet en salat som jeg husker det, var den nok tæt på den her opskrift
Jeg glæder mig til at prøve denne -
Er det med vilje, at der ikke er angivet mængder?
-
Hvorfor er det ikke angivet i mængder?
-
Vil gerne have nyhedsbrev
-
Hej Gastromand
Tak for opskriften!
Nok den bedst kartoffelsalat jeg har set!
Jeg vil prøve den i aften til gril mad!
2 punkter jeg kan lide : æggene og nul sukker!
Vi franskmænd bruger ikke sukker i maden… På nær i desserter!… dansk mad er desværre prop fyldt med sukker… Meget tit…
Charles -
MUUUUUUMS den er dælme go’
Tror det er ny yndlings!
Og bestemt ikke sidste gang den skal laves…
Tak gastromand… -
Serverede denne kartoffel salat for mine venner igår til aften sammen med en god steg på grillen.. De var i ekstase!
Super god opskrift :)
Mvh
Søren -
Velbekomme ! Verdens BEDSTE kartoffel-salat er STORE ord ! Prøv den også med kartofler fra Danmark – gerne SMÅ nye (umodne) tidligere kartofler. I Norge er nye kartofler åbenbart lig med STORE umodne kartofler !??
-
Har i Gastromænd prøvet den norske version… jeg er fuldstændig med indtil æggene, men det kan jo godt være at det virker :) Og så savner jeg en god klat Dijon sennep i dressingen.
Kommentarer