Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 25. april 2024

Scroll to top

Top

18 kommentarer

Verdens bedste kartoffelsalat?

Verdens bedste kartoffelsalat?

For ikke så lang tid siden faldt jeg over en ny opskrift på kartoffelsalat, med andre ord Verdens beste potetsalat. Jeg har min egen favorit kartoffelsalat, men jeg må indrømme, at hvis ikke  det er verdens bedste, så er jeg i hvert fald overbevist om, at det er Norges bedste kartoffelsalat. Jeg kontaktede straks forfatteren bag den norske blog og foreslog et lille blogswap. Som sagt så gjort – enjoy:

Når det kommer til kartoffelsalat findes der kun én ting, der er HOME MADE! Og uden en antydning af beskedenhed og sørlandsk tilbageholdenhed, vil jeg sige, at jeg laver verdens bedste kartoffelsalat! Lige siden min mor lærte mig hendes version (den 80 ‘igen), har jeg “forsket” mig vej til den ultimative smag og konsistens.

Norges bedste kartoffelsalat – velbekomme! Foto: Enestaaendemat.no

Jeg synes, kartoffelsalat skal smage af sødt, salt og syre, have antydninger af noget stærkt, og helst serveres lidt køligere end stuetemperatur. Dette er madlavning tilfældigt – du bare nødt til at smage dig frem til, hvad der føles rigtigt. Du kan mærke, når du er i mål.

Norges bedste potetsalat!

4.13 fra 8 stemmer
Forfatter: enestaaendemat.no

Ingredienser

 • Kogte kartofler skåret i tern
 • Creme fraiche
 • Mayonnaise
 • Syltede agurker finthakket
 • Friskkværnet peber
 • Forårsløg finthakket
 • Rød peberfrugt hakket
 • Rød chili finthakket (valgfrit)
 • Lidt lage fra agurkerne
 • Lidt friskpresset citron
 • Hårdkogte æg grofthakkede
 • Salt

Sådan gør du

 • Kog kartoflerne med skræl på, og lad dem køle af før de skrælles og skåres i terninger. Lav “dressingen”, mens kartoflerne køler.
 • Bland creme fraiche og mayonnaise. Jeg bruger lidt mere creme fraiche end mayo. Tilsæt finthakkede agurker, forårsløg, peberfrugter og chili. Smag til med salt og friskkværnet sort peber (eller hvid, hvis du ikke ønsker, at salaten skal have sorte prikker). Fortynd med lidt lage (for at give sødme) og lidt friskpresset citronsaft (for syre). Sørg for, at dressingen ikke bliver for tynd.
 • Vend til sidst kartofler og æg i dressingen. Smag til med mere salt og peber til smagen er perfekt. Lad salaten stå og trække i mindst 6 timer – gerne natten over. Jeg opbevarer skålen i køleskabet og tager den ud et par timer før den skal spises. Hvis salaten virker lidt tør, tilføj blot lidt mere af dressingingredienserne. Så er verdens bedste kartoffelsalat klar til servering!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Velbekomme!

Se flere lækre opskrifter fra det høje nord på Enestaaendemat.no

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Mette

  5 stars
  Kan jeg også finde opskriften på din egen kartoffelsalat, altså Danmarks/verdens bedste?

 2. Flemming Nielsen

  4 stars
  Det er “,min” opskrift – +sødlig sennep! Æg!?

 3. Mogens Hedetoft Kristiansen

  Jeg har for mange år siden lavet en salat som jeg husker det, var den nok tæt på den her opskrift
  Jeg glæder mig til at prøve denne

 4. Joachim

  Er det med vilje, at der ikke er angivet mængder?

 5. Charlotte

  Hvorfor er det ikke angivet i mængder?

 6. Mette Rasmussen

  Vil gerne have nyhedsbrev

 7. Charles

  Hej Gastromand
  Tak for opskriften!
  Nok den bedst kartoffelsalat jeg har set!
  Jeg vil prøve den i aften til gril mad!
  2 punkter jeg kan lide : æggene og nul sukker!
  Vi franskmænd bruger ikke sukker i maden… På nær i desserter!… dansk mad er desværre prop fyldt med sukker… Meget tit…
  Charles

  • Hej Charles.

   Selv tak. Ser frem til at høre din mening. IMO er opskriften er helt suveræn;)

 8. Rikke

  MUUUUUUMS den er dælme go’
  Tror det er ny yndlings!
  Og bestemt ikke sidste gang den skal laves…
  Tak gastromand…

  • Hej Rikke.

   Det lyder godt!

   Selv tak for besøget:)

 9. Serverede denne kartoffel salat for mine venner igår til aften sammen med en god steg på grillen.. De var i ekstase!

  Super god opskrift :)

  Mvh
  Søren

 10. Velbekomme ! Verdens BEDSTE kartoffel-salat er STORE ord ! Prøv den også med kartofler fra Danmark – gerne SMÅ nye (umodne) tidligere kartofler. I Norge er nye kartofler åbenbart lig med STORE umodne kartofler !??

 11. Antydningen fra noget stærkt kunne sagtens komme for en hidsig omgang purløg?
  Der skal det dog lige siges af karry og spidskommen ville passe rigtig godt til, men hold æggene ude så :) ellers er det æggesalat med kartofler ;)

 12. Har i Gastromænd prøvet den norske version… jeg er fuldstændig med indtil æggene, men det kan jo godt være at det virker :) Og så savner jeg en god klat Dijon sennep i dressingen.

  • Hej Anders.

   Det kan du tro vi har og undertegnede står inde for at det virker:) Jeg var selv lidt skeptisk mht. æggene, men det fungerer ret godt og leder (ikke overraskende) tankerne hen på æggesalat.

   Jeg er fuldstændig enig mht. sennep – det kan med fordel tilsættes…

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering