Ingen kommentarer
Thomas Alcayagas bud på en Real American BBQ-menu


- Gastromand
- Den 5. juli 2018
- https://gastromand.dk
Thomas Alcayagas bud på en Real American BBQ-menu Author: Gastromand.dk

Thomas Alcayaga er en god ven af Gastromand og han er efterhånden ved at være noget af en grill-mester – han har lavet en temmelig svedig grill-menu, så står du og er i tvivl om hvad du skal grille så kommer her noget der ligner den ultimative grill-menu!
Vi erkender blankt, at der skal skydes lidt dollars efter denne menu, men til gengæld får du også noget af det lækreste der findes – frisk hummer, Cote du Boeuf og er der rig mulighed for at smide noget stort amerikansk vin til!

Thomas Alcayagas bud på en Real American BBQ-menu
Thomas Alcayagas bud på en Real American BBQ-menu Author: Gastromand.dk
Ingen vurderinger endnu
Forb. tid: 2 timer timer
Tilb. tid: 2 timer timer
Samlet tid: 4 timer timer
Køkken: American
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk
Ingredienser
Grillet hummer – Sådan lidt amerikansk
- 1 levende hummer
- 10 cherrytomater
- 2 skalotteløg
- 10 estragonkviste
- 3 spsk. olivenolie
- 1 dl tør hvidvin
- 1,5 dl grøntsags- eller fiskefond
- 50 g smør
- 1 citron
Cote de boeuf
- 1 cote de boeuf – ca. 600g
- Salt og peber
- 0,5 spidskål
- 1 dl fløde
- 2 spsk. citronsaft eller eddike
- 1 tsk. sukker
- 5 kviste timian
- 2 majskolber
- 25 g smør
- 1 bundt gulerødder med top
- 4 spsk. finthakket persille
- 2 spsk. finthakket koriander
- 2 spsk. finthakket oregano
- 1 finthakket skalotteløg
- 1 finthakket hvidløg
- 5 spsk. olivenolie
- 2 spsk. rødvinseddike
- Chili efter behov
French toast med peach melba
- 4 skiver daggammelt brød
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 1 +2 spsk. sukker
- 1 tsk. kanel
- 2-3 ferskner
- 125 g hindbær
- 1,5 dl græsk yoghurt 10%
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
Grillet hummer – Sådan lidt amerikansk
- Cherrytomaterne grilles hårdt, indtil de er møre og har taget farve.
- Svits finthakket skalotteløg og estragonkviste i olivenolie på en pande på sideblusset. Når løgene er klare kommes vinen på, som reduceres ned til halvdelen. Kom fond på og reducer igen ned. Kom tomaterne ved og knus dem let. Sluk for varmen og tilsæt smørret under omrøring.
- Til sidst smages saucen til med citronsaft, salt og peber. Slut af med finthakkede estragonblade.
- Flæk hummeren ved at sætte en stor kniv i ”krydset”. Pres hurtigt og hårdt ned og halver hovedet, herefter kroppen. Slå med bagsiden af en kniv på kløerne til de revner.
- Pensl kødet med olivenolie, salt og peber.
- Grill 1-2 minutter på kødsiden, vend den herefter om på den anden side og grill yderligere 3-5 minutter afhængig af størrelse. Kløerne kan kræve lidt længere, så bræk dem af og grill et par minutter yderligere.
Cote de boeuf
- Tag kødet fra køl en time før det skal grilles. Salt grundigt. Giv peber.
- Brunes på alle sider på høj varme. Skru ned for varmen til ca. 2/3 og grill 6-8 minutter på hver side, hvor der vendes ofte. Grill til kernetemperaturen er 52-55 grader. Lad den trække 7-10 minutter før den skæres.
- Del spidskålet i kvarte. Grill på alle sider, 3-4 minutter på hver side.
- Rør fløden med citronsaft, salt, peber og sukker. Lad det trække 10 minutter. Smag til og fordel over spidskålen. Top med en smule timianblade.
- Tag forsigtigt lidt af skallen af majsen, men lad den blive siddende på kolben. Smør smørret på og luk til. Grill 8-10 minutter, vend den fra tid til anden.
- Grill gulerødderne til de er møre. Cirka 10-15 minutter afhængig af tykkelse.
- Rør alle urter og løg sammen med olivenolie og rødvinseddike. Smag til med finthakket chili, salt og peber. Server chimichurri til både gulerødder og kød.
French toast med peach melba
- Rør æg, mælk, 1 spsk. sukker og kanel sammen. Vend brødet heri. Drys med det resterende sukker og grill til gyldent på begge sider.
- Fjern stenene fra fersknerne. Grill et par minutter på hver side.
- Rør yoghurt med sukker og vaniljesukker.
- Server din french toast med yoghurtcreme og frugter, både grillede og rå.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Du har sikkert set, at vi har testet nogle forskellige grills her på det sidste bl.a. Charbroils Professionel 4400 og Charbroils Platinum 4400, som er oplagte til opskrifterne da alle kan og faktisk bør laves på grill.
Tak til Thomas fra Madetmere.dk for at levere nogle kampfede billeder og god inspiration til vores næste store grill-menu!
Stik os en kommentar
Nytår 💥
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Seneste indlæg
- Roccaverano DOP – en bæredygtigt produceret ost
- At være Gastromand med grøn samvittighed
- Stenbiderrogn: 2025 sæsonen er startet – få Gastromands favoritopskrifter
- Vinderne i Årets ret med gris og Årets ret med fisk & skaldyr er fundet
- Langtidsstegt and – den perfekte opskrift til Jul og Mortensaften
Smid en kommentar